Page 78 of 131 FirstFirst ... 2868767778798088128 ... LastLast
Results 3,851 to 3,900 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #3851
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    malean beba, što se poriluka tiče, uvijek se sjetim kako si ga pokušavala prošvercat djeci na pizzi ispod šunke i sira, i kako su poslije uvijek provjeravali šta se skriva ispod
    vjeruj mi i ja se toga cesto sitin
    cimavica i dalje provjerava u medjuvremenu je prestala i gljive jest pa na moju i mazinu stranu nakrcam svasta a njoj samo vulgaris sir i sunka.

    ivana s ispast ce dobro ne sumnjam

  2. #3852
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Evelina View Post
    Jučer njoke od bundeve sa špinatom i naribanim parmezanom.
    Danas piletina i krumpiri u pećnici, zaboravila naručiti salatu, uz to mrkva na štapiće i mladi češnjak.
    Sutra varivo od poriluka (mislila sam sve smrznuti, ali sad sam odlučila da neću sve). Imam i neka suha rebra.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    Molim recept!
    Hvala

  3. #3853
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    možeš, a možeš i mlijeko
    Da, najbolje pomijesati to dvoje zajedno.

  4. #3854
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Možda se ovdje nađe koja ideja za kuhanje:
    https://m.facebook.com/pages/categor...0991268228919/

  5. #3855
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Mamice ovaj na linku, inače je dosta skuplji. Sad je 500kn.Toplo ga preporučam. Odličan, lako se pere,ima 2 "etaže", može se razvuć a lako prenosiv, pa ga i na more nosimo.

    https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...6728/p/700DTSI
    Last edited by Lili75; 30.03.2020 at 12:22.

  6. #3856
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Ovdje imaš više opisa, dimenzije i mogućnosti.
    Skrolaj na dno.


    https://www.jeftinije.hr/Proizvod/10...n-veliki-grill

  7. #3857
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Aha, imamo nesto slicno.

    Napravih ja danas purecu strucu i to na slijedeci nacin:

    1. rasjekla sam 1 komorac, dobro nauljila njega i vatrostalnu zdjelu i stavila da se pece 20-ak minuta

    2. izdinstala sam sitno sjeckani luk i mrkvu sa biljnim zacinima (vlasac, kadulja, ruzmarin)

    3. u velikoj plitkoj zdjeli sam pomijesala 500gr puretine, krusne mrvice (napravila ih od snite suhoh kruha), jedno malo pakiranje mozarela kuglica, dinstano povrce i zacine i 1 jaje.

    Dodala sam mrvu soli, papra, vegete i mljevene paprike i od svega toga umijesila strucu.

    4. strucu sam stavila u vatrostalnu zdjelu sa pecenim komoracem, prekrila je trakama pancete i pekla cca 50 minuta, prvo na 180, pa sam pojacala na 200 stupnjeva.

    Ukusna, socna, aromaticna sa hrskavom koricom, ide odmah medju recepte "za goste"
    Last edited by *mamica*; 30.03.2020 at 14:05.

  8. #3858
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Mamice prefino zvuči njamiii

  9. #3859
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Lazanje

  10. #3860
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Grašak varivo s teletinom, sve se pojelo.

  11. #3861
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Pilece boce u umaku od luka, riza s paprikom i paradajzom, kristalka.
    Sutra burek.

  12. #3862
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Sama razvlacis tijesto za burek?

  13. #3863
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Jednom kad sam plakala doma zbog obiteljskih probelma Sani mi je donjela pstrudel od jabuka. Sama je razvukla kore.
    To je bilo nesto zbilja posebno i gesta i strudel.
    Tako da mogu ruku u vartru staviti ako ih ne razvuce.

  14. #3864
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Woooow bravo. I za kore i za gestu

    Daj pojasni kak radis... Ja sam to probavala, totalna sam truba... Dio mi popuca, na rubovima ostane debelo..
    I mislim da stavim previse nadjeva...

  15. #3865
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Zhang, tajna je u ljubavi
    Zezam se, al meni ne pucaju kore dok ih razvlacim, mislim da je zato sto tijesto treba stvarno dugo mijesiti (to za mene rafi moj Kitchen aid) i ostaviti ga da odstoji
    Ja sam taman zamijesila a sutra cu razvlaciti. Na platnenom stolnjaku prvo razvijam pobrasnjeno tijesto oklagijom koliko ide. Nakon toga nauljim i rukama razvlacim.
    Uopce ne znam jel to ispravno, ali meni funkcionira.
    Znam da neki razvlace sve s onom tankom oklagijom, ja zo nemam niti mislim da bih znala tako.
    Kod mene sutra sirnica, i trebala bih jos neto jer sin nije ljubitelj.
    Bas me frustrira to ugađanje.

  16. #3866
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Jednom kad sam plakala doma zbog obiteljskih probelma Sani mi je donjela pstrudel od jabuka. Sama je razvukla kore.
    To je bilo nesto zbilja posebno i gesta i strudel.
    Tako da mogu ruku u vartru staviti ako ih ne razvuce.
    Al gesta je
    Meni su rakvi prijatelji daleko pa sam sama naucila

  17. #3867
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    Bio je na forumu recept za kore sa super omjerima.
    Mislim da je pisalo da je jedna od tajni odmaranje tijesta, svakako se bolje razvlače kore ako tijesto odstoji.
    Mogla bi sutra baš mm+ štrudlu s višnjama.
    Danas pohanci od pilećih prsa i varivo od francuskog mixa.
    Sutra paradajz juha, krilca u bbq umaku, palenta ili pire i zelena salata.
    Znam da nije tema lchf ali možda netko zna recept za lchf pitu od sira i špinata

  18. #3868
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

  19. #3869
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Spajka,

    Sama razvlacim tijesto. Ovako kako je betty napisala.
    Prvo ga dugo mijesim, zatim ga nauljim i stavim u vrecicu pa sat vremena u frizider.
    Pobrasnim stolnjak, pobrasnim valjak i razvlacim s njim najvise sto mogu.
    Onda opet tijesto premazem uljem i ostavim na miru nekih 10 min. Tad ga razvlacim rukama.
    Ponekad mrvicu pukne, najcesce ne puca.
    Razvuceno punim sjeckanom svinjetinom i lukom.

  20. #3870
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ajme ajme bravo cure!
    To nekad moram ponovo probati napraviti. Samo ne znam jel ovo pametno vrijeme za razbacivanje s brasnom

  21. #3871
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Ja radim od oka tijesto ne ostavljan ga nesto dugo da ostoji, mozda sat. Onda ga razvaljam koliko ide oklagijom, zatim nauljim i razvlacim rukama. Rijetko puca. Bas sam prekjucer radila burek

  22. #3872
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Bravo bravo. To bih baš htjela naučit

  23. #3873
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Bravo bravo. To bih baš htjela naučit
    Nije neki problem. Samo treba imati strpljenja. Tijesto je dobro kad gluten umreži. Moja kolegica Bosanka kaže da je tijesto za burek ok kad zaboraviš na njega.

    Meni bolje idu dizana tijesta, ali znam i ovo - treba otprilike isto vremena da se digne tijesto za orehnjaču koliko i da umreži vučeno tijesto, najmanje sat. Umijesiš, pokriješ, zaboraviš... Može se i premijesiti, ali rijetko se sjetim.

  24. #3874
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Moje problem mi kad pics
    Moja mama je navlačila štrudle prek cijelog stola i bilo je dosta tipa ,čim više rupa to bolje tijesto tvrdila je ona

  25. #3875
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas varivo od korabe, mrkve i krumpira. Ostalo je gulaša od jučer, a tko ne želi, ima u frižideru kranjske kobase i mesnu štrucu (Lidlovu).

  26. #3876
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    I kod nas varivo - ječmena kaša s bobom i ljutom kobasom.

  27. #3877
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    kod mene danas njoke s mesom
    sutra bi mogla fazol, jedino sta bi morala u ducan onda a to mi se bas neda

  28. #3878
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Molim recept za prvo.
    Hvala
    Quote Originally Posted by Evelina View Post
    Jučer njoke od bundeve sa špinatom i naribanim parmezanom.
    Danas piletina i krumpiri u pećnici, zaboravila naručiti salatu, uz to mrkva na štapiće i mladi češnjak.
    Sutra varivo od poriluka (mislila sam sve smrznuti, ali sad sam odlučila da neću sve). Imam i neka suha rebra.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    Podsjećam!
    Last edited by Jurana; 31.03.2020 at 10:33.

  29. #3879
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Upravo radim junetinu u umaku od šampinjona. Uz to ćemo neki prilog i salatu.

  30. #3880
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Dobro je ispala musaka jucer, iako je mm komentirao da bi bilo bolje da sam prokuhala prije krumpire. Uglavnom, pojelo se sve.
    Danas gulas, junetina, grasak, krumpir, mrkva. Posebna zelja za najmlađu, leso kupus

  31. #3881
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by ivana s View Post
    Dobro je ispala musaka jucer, iako je mm komentirao da bi bilo bolje da sam prokuhala prije krumpire. Uglavnom, pojelo se sve.
    Danas gulas, junetina, grasak, krumpir, mrkva. Posebna zelja za najmlađu, leso kupus
    Sam ti rekla!

    Meni je velika razlika kad su napol kuhani jer sirovi znaju pri pečenju pustiti svoju tekućinu.
    Al kad je žurba, onda dobro i tak.

  32. #3882
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Povodljiva kakva jesam radim burek.
    Sad se pece. Vidjet cemo kako ce ispasti.
    Prije toga juha.
    Kome ne bude pasao burrk ima lauanje od jucer.
    Strudel sa sumskim vocem zabdesert

  33. #3883
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    Mi cemo sirnicu ipak kasnije
    Za rucak ovo https://food52.com/blog/24636-why-th...ampaign=Social
    Djeca su bila iznimno zadovoljna, a ni meni nije lose. Vrlo ekonomicno a gotovo zacas. Uz to, salatica sa sjemenkama u koju sam morala staviti maslinovo s limunom koje koristim za posebne prilike jer sam potrosila ovicni maslinjak. Jos ocat od malina, bas je bila fina, vise sam nje pojela nego paste.

  34. #3884
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Podsjećam!
    Njoki od bundeve - može ih se napraviti na dva načina (od kuhane bundeve ili od pečene)

    Meni je bolje kad koristim pečenu bundevu, jer treba manje brašna.
    https://i0.w
    Daklem, uzmeš jednu bundevu butternut (to je ona strukirana narančasta, s debelim mesom)
    https://i0.wp.com/cdn-prod.medicalne...?w=1155&h=1642
    Bundevu opereš i prepoloviš, izvadiš koštice žlicom i frk u pećnicu (obložiš pleh pek-papirom da ga poslije lakše opereš). To pečeš na cca 200-220 oC dok ne omekša. Obično zagore rubovi i gornja površina, ali to i koru oguliš prije daljnje pripreme. Koristiš samo mekano meso, koje se treba isprocesirati štapnim mikserom. U to dodaš žličicu soli, 1 jaje i umijesiš da bude skroz glatko. U to malo pomalo dodaješ onoliko brašna koliko treba (štajaznam 150 g je obično dosta za jednu srednju tikvu, ali može biti više ili manje, ovisno o duljini pečenja, sadržaju vlage i slično...) NE pretjerivati s brašnom!

    Kad je smjesa glatka, oblikuješ u dugačke kobasice debljine štajaznam 2.5 cm i izrežeš nožem na komadiće. Kuhaš u slanoj vodi sa žličicom ulja. Može se smrznuti, ali dobro ih je smrzavati na pladnju, pa smrznute zasipati u vrećice, da se ne zalijepe.


    ***
    Ako radiš od kuhane bundeve (kuhaš ko krumpir, narezano na kocke u slanoj vodi) smjesa se ne soli i treba ih doooooobro ocijediti, da vlage bude što manje. Dalje je isto, s tim da ovaj postupak obično zahtijeva više brašna, pa zna ispasti žilavo.
    Last edited by Peterlin; 31.03.2020 at 14:16.

  35. #3885

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    557

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Molim recept!
    Hvala
    Ajme, ovu poruku mi Tapatalk nije ni prikazao! Tek sad kad si quotala. Pa mislim...

    Ovo je recept koji koristim: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...natom/3509204/

    Oprosti.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  36. #3886
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    u nedjelju pileca juha, janjetina, pecena cikla, batat i mladi krumpir, radic i zelena salata, kremsnite
    jucer grah, cokoladni kolac
    danas krem juha od spinata, junetina na saft i zganci, mlada domaca salatica, kolaca jos ima

  37. #3887
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    danas juha, puretina i riza
    sutra otkošteno rolano pečeno pile i krumpiri, vjerojatno će piletine ostati i za dan iza...

  38. #3888
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Junetina u saftu.
    Njoke
    Kupus salata
    Desert ili neki kupovni keks ili cokolada.

  39. #3889
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Nemam pojma, a to znači da će me djeca uspjeti nagovoriti da napravim punjene paprike i ćufte.

  40. #3890
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Danas pho od piletine.

    Za veceru foccacia s kaparama i ruzmarinom, bivolja mozzarella i cherry rajcice

  41. #3891
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    mukice, daj recept za foccaciu

  42. #3892
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Grašak i noklice, pečena piletina

  43. #3893
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    mukice, daj recept za foccaciu
    Prvi put radim po ovom receptu. U dokumentarcu je izgledala odlicno.
    https://www.saltfatacidheat.com/fat/ligurian-focaccia

  44. #3894
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Evelina View Post
    Ajme, ovu poruku mi Tapatalk nije ni prikazao! Tek sad kad si quotala. Pa mislim...

    Ovo je recept koji koristim: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...natom/3509204/

    Oprosti.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    Nema frke! Hvala

    I hvala, Peterlin.

    Samo, kad sam ispekla bundevu, ispalo je pirea poprilično malo, iako sam cijelu ispekla. Očito je sama bila presitna.
    Ne čini mi se to dostatno za cijeli obrok

  45. #3895
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Prvi put radim po ovom receptu. U dokumentarcu je izgledala odlicno.
    https://www.saltfatacidheat.com/fat/ligurian-focaccia

    To je odlican recept!
    Meni je bolji samo kad radim sa starterom. Inače Korica nudi starter svima koji zele.

  46. #3896
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    starter je ono kiselo tijesto? upravo sam pravila to 6 dana i sutra isprobavam

    sasa, ti si imala neki recept čini mi se kombinacija bob, šparoge, blitva, sad bi bio super trenutak da nam ga ponoviš

  47. #3897

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    557

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Nema frke! Hvala

    I hvala, Peterlin.

    Samo, kad sam ispekla bundevu, ispalo je pirea poprilično malo, iako sam cijelu ispekla. Očito je sama bila presitna.
    Ne čini mi se to dostatno za cijeli obrok
    Nama je (troje nas) dovoljna jedna vrećica od pola kile bundeve. Kad napravim njoke ispadne ih recimo 700 grama i to nam je taman. Zasitne su jako.
    Obično kupim dvije vrećice pa napravim kilu i pol njoka, da imam za još jednom.


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  48. #3898
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Danas domaća juha od rajčice, pržene lignje (za djecu), lignje sa žara (za nas), blitva/krumpir, pomfri, salata.

  49. #3899
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    To je odlican recept!
    Meni je bolji samo kad radim sa starterom. Inače Korica nudi starter svima koji zele.
    Prefina je ispala!
    Sigurno je bolje sa starterom jedino ga nemam cime nahraniti. Nestasica je brasna kod nas. Mm kupio paket od 600 g brasna. Kaze da su bila 2 na polici pa je ostavio drugi za nekog drugog
    Starter gladuje, a mi smo opet bez brasna

  50. #3900
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Ja sam dva puta pekla kruh sa starterom. Malo sam probala ubrzati proceduru, pa mi rezultat nije savršen al skros je dobar za početnicu. Ni klasični kruh nisam puno puta pekla.
    I radila sam pizzu s tim tijestom. Predobra.

    sasa jesi možda kad pekla taj kruh a da si stavljala u hladnu posudu za pečenje? I čak i hladnu pećnicu?

    Nemam adekvatnu posudu pa mi je jako teško s njom manevrirat kad je vruća

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •