Što danas kuhate /39.dio/

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

1. malena beba avatar

malena beba said:

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    malean beba, što se poriluka tiče, uvijek se sjetim kako si ga pokušavala prošvercat djeci na pizzi ispod šunke i sira, i kako su poslije uvijek provjeravali šta se skriva ispod
    vjeruj mi i ja se toga cesto sitin
    cimavica i dalje provjerava u medjuvremenu je prestala i gljive jest pa na moju i mazinu stranu nakrcam svasta a njoj samo vulgaris sir i sunka.

ivana s ispast ce dobro ne sumnjam

2. Jurana avatar

Jurana said:

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer njoke od bundeve sa špinatom i naribanim parmezanom.
    Danas piletina i krumpiri u pećnici, zaboravila naručiti salatu, uz to mrkva na štapiće i mladi češnjak.
    Sutra varivo od poriluka (mislila sam sve smrznuti, ali sad sam odlučila da neću sve). Imam i neka suha rebra.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    Molim recept!
    Hvala

3. *mamica* avatar

*mamica* said:

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    možeš, a možeš i mlijeko
    Da, najbolje pomijesati to dvoje zajedno.

4. Jurana avatar

Jurana said:

Početno

Možda se ovdje nađe koja ideja za kuhanje:
    https://m.facebook.com/pages/categor...0991268228919/

5. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Mamice ovaj na linku, inače je dosta skuplji. Sad je 500kn.Toplo ga preporučam. Odličan, lako se pere,ima 2 "etaže", može se razvuć a lako prenosiv, pa ga i na more nosimo.

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...6728/p/700DTSI
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.03.2020. at 12:22

6. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Ovdje imaš više opisa, dimenzije i mogućnosti.
    Skrolaj na dno.

https://www.jeftinije.hr/Proizvod/10...n-veliki-grill

7. *mamica* avatar

*mamica* said:

Početno

Aha, imamo nesto slicno.

Napravih ja danas purecu strucu i to na slijedeci nacin:

1. rasjekla sam 1 komorac, dobro nauljila njega i vatrostalnu zdjelu i stavila da se pece 20-ak minuta

2. izdinstala sam sitno sjeckani luk i mrkvu sa biljnim zacinima (vlasac, kadulja, ruzmarin)

3. u velikoj plitkoj zdjeli sam pomijesala 500gr puretine, krusne mrvice (napravila ih od snite suhoh kruha), jedno malo pakiranje mozarela kuglica, dinstano povrce i zacine i 1 jaje.

Dodala sam mrvu soli, papra, vegete i mljevene paprike i od svega toga umijesila strucu.

4. strucu sam stavila u vatrostalnu zdjelu sa pecenim komoracem, prekrila je trakama pancete i pekla cca 50 minuta, prvo na 180, pa sam pojacala na 200 stupnjeva.

Ukusna, socna, aromaticna sa hrskavom koricom, ide odmah medju recepte "za goste"
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 30.03.2020. at 14:05

8. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Mamice prefino zvuči njamiii

9. spajalica avatar

spajalica said:

Početno

Lazanje

10. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Grašak varivo s teletinom, sve se pojelo.

11. Sani1612 avatar

Sani1612 said:

Početno

Pilece boce u umaku od luka, riza s paprikom i paradajzom, kristalka.
    Sutra burek.

12. zhang avatar

zhang said:

Početno

Sama razvlacis tijesto za burek?

13. spajalica avatar

spajalica said:

Početno

Jednom kad sam plakala doma zbog obiteljskih probelma Sani mi je donjela pstrudel od jabuka. Sama je razvukla kore.
    To je bilo nesto zbilja posebno i gesta i strudel.
    Tako da mogu ruku u vartru staviti ako ih ne razvuce.

14. zhang avatar

zhang said:

Početno

Woooow bravo. I za kore i za gestu

Daj pojasni kak radis... Ja sam to probavala, totalna sam truba... Dio mi popuca, na rubovima ostane debelo..
    I mislim da stavim previse nadjeva...

15. betty blue avatar

betty blue said:

Početno

Zhang, tajna je u ljubavi
    Zezam se, al meni ne pucaju kore dok ih razvlacim, mislim da je zato sto tijesto treba stvarno dugo mijesiti (to za mene rafi moj Kitchen aid) i ostaviti ga da odstoji
    Ja sam taman zamijesila a sutra cu razvlaciti. Na platnenom stolnjaku prvo razvijam pobrasnjeno tijesto oklagijom koliko ide. Nakon toga nauljim i rukama razvlacim.
    Uopce ne znam jel to ispravno, ali meni funkcionira.
    Znam da neki razvlace sve s onom tankom oklagijom, ja zo nemam niti mislim da bih znala tako.
    Kod mene sutra sirnica, i trebala bih jos neto jer sin nije ljubitelj.
    Bas me frustrira to ugađanje.

16. betty blue avatar

betty blue said:

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom kad sam plakala doma zbog obiteljskih probelma Sani mi je donjela pstrudel od jabuka. Sama je razvukla kore.
    To je bilo nesto zbilja posebno i gesta i strudel.
    Tako da mogu ruku u vartru staviti ako ih ne razvuce.
    Al gesta je
    Meni su rakvi prijatelji daleko pa sam sama naucila

17. Kosjenka avatar

Kosjenka said:

Početno

Bio je na forumu recept za kore sa super omjerima.
    Mislim da je pisalo da je jedna od tajni odmaranje tijesta, svakako se bolje razvlače kore ako tijesto odstoji.
    Mogla bi sutra baš mm+ štrudlu s višnjama.
    Danas pohanci od pilećih prsa i varivo od francuskog mixa.
    Sutra paradajz juha, krilca u bbq umaku, palenta ili pire i zelena salata.
    Znam da nije tema lchf ali možda netko zna recept za lchf pitu od sira i špinata

18. jelena.O avatar

jelena.O said:

19. Sani1612 avatar

Sani1612 said:

Početno

Spajka,

Sama razvlacim tijesto. Ovako kako je betty napisala.
    Prvo ga dugo mijesim, zatim ga nauljim i stavim u vrecicu pa sat vremena u frizider.
    Pobrasnim stolnjak, pobrasnim valjak i razvlacim s njim najvise sto mogu.
    Onda opet tijesto premazem uljem i ostavim na miru nekih 10 min. Tad ga razvlacim rukama.
    Ponekad mrvicu pukne, najcesce ne puca.
    Razvuceno punim sjeckanom svinjetinom i lukom.

20. zhang avatar

zhang said:

Početno

Ajme ajme bravo cure!
    To nekad moram ponovo probati napraviti. Samo ne znam jel ovo pametno vrijeme za razbacivanje s brasnom

21. malena beba avatar

malena beba said:

Početno

Ja radim od oka tijesto ne ostavljan ga nesto dugo da ostoji, mozda sat. Onda ga razvaljam koliko ide oklagijom, zatim nauljim i razvlacim rukama. Rijetko puca. Bas sam prekjucer radila burek

22. NanoiBeba avatar

NanoiBeba said:

Početno

Bravo bravo. To bih baš htjela naučit

23. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo bravo. To bih baš htjela naučit
    Nije neki problem. Samo treba imati strpljenja. Tijesto je dobro kad gluten umreži. Moja kolegica Bosanka kaže da je tijesto za burek ok kad zaboraviš na njega.

Meni bolje idu dizana tijesta, ali znam i ovo - treba otprilike isto vremena da se digne tijesto za orehnjaču koliko i da umreži vučeno tijesto, najmanje sat. Umijesiš, pokriješ, zaboraviš... Može se i premijesiti, ali rijetko se sjetim.

24. jelena.O avatar

jelena.O said:

Početno

Moje problem mi kad pics
    Moja mama je navlačila štrudle prek cijelog stola i bilo je dosta tipa ,čim više rupa to bolje tijesto tvrdila je ona

25. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Danas varivo od korabe, mrkve i krumpira. Ostalo je gulaša od jučer, a tko ne želi, ima u frižideru kranjske kobase i mesnu štrucu (Lidlovu).

26. Angie75 avatar

Angie75 said:

Početno

I kod nas varivo - ječmena kaša s bobom i ljutom kobasom.

27. malena beba avatar

malena beba said:

Početno

kod mene danas njoke s mesom
    sutra bi mogla fazol, jedino sta bi morala u ducan onda a to mi se bas neda

28. Jurana avatar

Jurana said:

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Molim recept za prvo.
    Hvala
    Jučer njoke od bundeve sa špinatom i naribanim parmezanom.
    Danas piletina i krumpiri u pećnici, zaboravila naručiti salatu, uz to mrkva na štapiće i mladi češnjak.
    Sutra varivo od poriluka (mislila sam sve smrznuti, ali sad sam odlučila da neću sve). Imam i neka suha rebra.

Podsjećam!
    Posljednje uređivanje od Jurana : 31.03.2020. at 10:33

29. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Upravo radim junetinu u umaku od šampinjona. Uz to ćemo neki prilog i salatu.

30. ivana s avatar

ivana s said:

Početno

Dobro je ispala musaka jucer, iako je mm komentirao da bi bilo bolje da sam prokuhala prije krumpire. Uglavnom, pojelo se sve.
    Danas gulas, junetina, grasak, krumpir, mrkva. Posebna zelja za najmlađu, leso kupus

31. rosa avatar

rosa said:

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro je ispala musaka jucer, iako je mm komentirao da bi bilo bolje da sam prokuhala prije krumpire. Uglavnom, pojelo se sve.
    Danas gulas, junetina, grasak, krumpir, mrkva. Posebna zelja za najmlađu, leso kupus
    Sam ti rekla!

Meni je velika razlika kad su napol kuhani jer sirovi znaju pri pečenju pustiti svoju tekućinu.
    Al kad je žurba, onda dobro i tak.

32. spajalica avatar

spajalica said:

Početno

Povodljiva kakva jesam radim burek.
    Sad se pece. Vidjet cemo kako ce ispasti.
    Prije toga juha.
    Kome ne bude pasao burrk ima lauanje od jucer.
    Strudel sa sumskim vocem zabdesert

33. betty blue avatar

betty blue said:

Početno

Mi cemo sirnicu ipak kasnije
    Za rucak ovo https://food52.com/blog/24636-why-th...ampaign=Social
    Djeca su bila iznimno zadovoljna, a ni meni nije lose. Vrlo ekonomicno a gotovo zacas. Uz to, salatica sa sjemenkama u koju sam morala staviti maslinovo s limunom koje koristim za posebne prilike jer sam potrosila ovicni maslinjak. Jos ocat od malina, bas je bila fina, vise sam nje pojela nego paste.

34. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Podsjećam!
    Njoki od bundeve - može ih se napraviti na dva načina (od kuhane bundeve ili od pečene)

Meni je bolje kad koristim pečenu bundevu, jer treba manje brašna.
    https://i0.w
    Daklem, uzmeš jednu bundevu butternut (to je ona strukirana narančasta, s debelim mesom)
    https://i0.wp.com/cdn-prod.medicalne...?w=1155&h=1642
    Bundevu opereš i prepoloviš, izvadiš koštice žlicom i frk u pećnicu (obložiš pleh pek-papirom da ga poslije lakše opereš). To pečeš na cca 200-220 oC dok ne omekša. Obično zagore rubovi i gornja površina, ali to i koru oguliš prije daljnje pripreme. Koristiš samo mekano meso, koje se treba isprocesirati štapnim mikserom. U to dodaš žličicu soli, 1 jaje i umijesiš da bude skroz glatko. U to malo pomalo dodaješ onoliko brašna koliko treba (štajaznam 150 g je obično dosta za jednu srednju tikvu, ali može biti više ili manje, ovisno o duljini pečenja, sadržaju vlage i slično...) NE pretjerivati s brašnom!

Kad je smjesa glatka, oblikuješ u dugačke kobasice debljine štajaznam 2.5 cm i izrežeš nožem na komadiće. Kuhaš u slanoj vodi sa žličicom ulja. Može se smrznuti, ali dobro ih je smrzavati na pladnju, pa smrznute zasipati u vrećice, da se ne zalijepe.

Ako radiš od kuhane bundeve (kuhaš ko krumpir, narezano na kocke u slanoj vodi) smjesa se ne soli i treba ih doooooobro ocijediti, da vlage bude što manje. Dalje je isto, s tim da ovaj postupak obično zahtijeva više brašna, pa zna ispasti žilavo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.03.2020. at 14:16

35. Evelina said:

Početno

Molim recept!
    Hvala
    Ajme, ovu poruku mi Tapatalk nije ni prikazao! Tek sad kad si quotala. Pa mislim...

Ovo je recept koji koristim: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...natom/3509204/

Oprosti.

36. Ginger avatar

Ginger said:

Početno

u nedjelju pileca juha, janjetina, pecena cikla, batat i mladi krumpir, radic i zelena salata, kremsnite
    jucer grah, cokoladni kolac
    danas krem juha od spinata, junetina na saft i zganci, mlada domaca salatica, kolaca jos ima

37. zhang avatar

zhang said:

Početno

danas juha, puretina i riza
    sutra otkošteno rolano pečeno pile i krumpiri, vjerojatno će piletine ostati i za dan iza...

38. spajalica avatar

spajalica said:

Početno

Junetina u saftu.
    Njoke
    Kupus salata
    Desert ili neki kupovni keks ili cokolada.

39. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Nemam pojma, a to znači da će me djeca uspjeti nagovoriti da napravim punjene paprike i ćufte.

40. Munkica avatar

Munkica said:

Početno

Danas pho od piletine.

Za veceru foccacia s kaparama i ruzmarinom, bivolja mozzarella i cherry rajcice

41. betty blue avatar

betty blue said:

Početno

mukice, daj recept za foccaciu

42. NanoiBeba avatar

NanoiBeba said:

Početno

Grašak i noklice, pečena piletina

43. Munkica avatar

Munkica said:

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mukice, daj recept za foccaciu
    Prvi put radim po ovom receptu. U dokumentarcu je izgledala odlicno.
    https://www.saltfatacidheat.com/fat/ligurian-focaccia

44. Jurana avatar

Jurana said:

Početno

Ajme, ovu poruku mi Tapatalk nije ni prikazao! Tek sad kad si quotala. Pa mislim...

Ovo je recept koji koristim: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/r...natom/3509204/

Oprosti.

Nema frke! Hvala

I hvala, Peterlin.

Samo, kad sam ispekla bundevu, ispalo je pirea poprilično malo, iako sam cijelu ispekla. Očito je sama bila presitna.
    Ne čini mi se to dostatno za cijeli obrok

45. sasa avatar

sasa said:

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put radim po ovom receptu. U dokumentarcu je izgledala odlicno.
    https://www.saltfatacidheat.com/fat/ligurian-focaccia

To je odlican recept!
    Meni je bolji samo kad radim sa starterom. Inače Korica nudi starter svima koji zele.

46. tangerina avatar

tangerina said:

Početno

starter je ono kiselo tijesto? upravo sam pravila to 6 dana i sutra isprobavam

sasa, ti si imala neki recept čini mi se kombinacija bob, šparoge, blitva, sad bi bio super trenutak da nam ga ponoviš

47. Evelina said:

Početno

Nema frke! Hvala

I hvala, Peterlin.

Samo, kad sam ispekla bundevu, ispalo je pirea poprilično malo, iako sam cijelu ispekla. Očito je sama bila presitna.
    Ne čini mi se to dostatno za cijeli obrok
    Nama je (troje nas) dovoljna jedna vrećica od pola kile bundeve. Kad napravim njoke ispadne ih recimo 700 grama i to nam je taman. Zasitne su jako.
    Obično kupim dvije vrećice pa napravim kilu i pol njoka, da imam za još jednom.

48. Lili75 avatar

Lili75 said:

Početno

Danas domaća juha od rajčice, pržene lignje (za djecu), lignje sa žara (za nas), blitva/krumpir, pomfri, salata.

49. Munkica avatar

Munkica said:

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    To je odlican recept!
    Meni je bolji samo kad radim sa starterom. Inače Korica nudi starter svima koji zele.
    Prefina je ispala!
    Sigurno je bolje sa starterom jedino ga nemam cime nahraniti. Nestasica je brasna kod nas. Mm kupio paket od 600 g brasna. Kaze da su bila 2 na polici pa je ostavio drugi za nekog drugog
    Starter gladuje, a mi smo opet bez brasna

50. NanoiBeba avatar

NanoiBeba said:

Početno

Ja sam dva puta pekla kruh sa starterom. Malo sam probala ubrzati proceduru, pa mi rezultat nije savršen al skros je dobar za početnicu. Ni klasični kruh nisam puno puta pekla.
    I radila sam pizzu s tim tijestom. Predobra.

sasa jesi možda kad pekla taj kruh a da si stavljala u hladnu posudu za pečenje? I čak i hladnu pećnicu?

Nemam adekvatnu posudu pa mi je jako teško s njom manevrirat kad je vruća