Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
kako si peciva radila, kao kruh ili ima još neka fora
evo da pretipkam....

kvas:
10g aktivnog kvasa
30g pšeničnog bijelog brašna
20g cjelovitog pšeničnog brašna
40g vode
izmiješajte sastojke, pokrijte i pričekajte da se volumen udvostruči.

glavno tijesto:
450g pšeničnog bijelog brašja T500
50g cjelovitog pšeničnog brašna
120g hladnog mlijeka
180g vode
15g smeđeg šećera
10g soli
20g maslinovog ili suncokretovog ulja


postupak:
cjelovito pšenično brašno pofurite sa 100g vrele vode. dobro promiješajte da se brašno potpuno natopi, potom dodajte hladno mlijeko i preostalu vodu vodu te ponovo promiješajte da dobijete srednje gustu smjesu.
u zdjelu miksera prosijte pšenično bijelo brašno i na najmanjoj brzini postupno dodajte smjesu brašna, mlijeka i vode, miješajući tako dugo dok se svi sastojci lijepo ne povežu u tijesto. pokrijte i ostavite najmanje 30min.
u međuvremenu izmiješajte ulje, sol, šećer. nakon autolize dodajte tijestu kvas i mješavinu ulja, soli i šećera. Mijesite tako dugo dok se tiejsto ne počne odljepljivati od stijenki zdjele. pokrijte ga i neka miruje dok dvostruko ne naraste. u međuvremenu u slijedećim satima možete napraviti niz razvlačenja i presavijenja. oblikujte kuglice i pričekajte da narastu približno jedanput i postanu prozračne.
pecite ih u ranije zagrijanoj pećnici na 220C, prvih 10min sa parom, potom bez pare dok ne dobiju lijepu smeđu boju, sve skupa 20-25min. još tople pokrijte pamučnom krpom da omekšaju..