Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6777

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,032

    Početno

    Danas nemam inspiraciju - kelj na lešo i šnicli (pileće bijelo meso) na naglo.

  2. #2
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Ovaj jecam, to je ottolenghi, kuham jecam u dosta temeljca al dente. Onda blansiram potocarku i spinat, isperem pod hladnom vodom da mi ne promjene boju, ocijedim, nasjeckam. Onda sotiram na maslacu i maslinovom ulju ljubicasti luk ili ljutiku i cesnjak, dodam timijana i lovora, dodam temeljca, i na jakoj vatri pustim da temeljac iskuha, dok ga ne ostane svega par zlica, dodam spinat i potocarku, pustim jos koju minutu, izvadim lovor i timijan, posolim, popaprim i zblendam. Dok blendam dodajem kockice hladnog maslaca. Dosta. Jedno 80 g. Onda sotiram sampinjone, plus jedan poriluk, dodam jecam i jos deci temeljca, pustim da se sve prozme par minuta, dodam zblendani spinat i potocarku, pustim jos minutu. Za to vrijeme debele sparoge pomocu gulilice izgulim na vrpce, isto napravim s parmezanom, dodam amslinovog ulja i limunovog soka, soli i papra.
    Orzoto zavrsim sa malo limunovog soka, soli i papra. Prilikom posluzivanja stavim sparoge i parmezan na vrh.
    Cini se kao puno posla, ali brzo ide jednom kad se ufuras. Kljuc je kao i kod svakog drugog rizota u temeljcu, ali to pripremim obavezno za vikend pa imam u zamrzivacu za vikend.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •