Da ja tako, pustim da se otaloži, pa procijedim, a moram priznati nisam zamijetila da je veliki naglasak na to bistrameni je bitno da je ukusna.
Da ja tako, pustim da se otaloži, pa procijedim, a moram priznati nisam zamijetila da je veliki naglasak na to bistrameni je bitno da je ukusna.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2020. at 11:59
Tako je!
Btw. nisam gore napisala da meso treba doooobro oprati pod mlazom hladne vode, da se očisti sve trunje. Ako se kuha kost, to je nemoguće - uvijek se kuhanjem odvoje "špliteri", sitne mrvice kostiju. U ekspres loncu pod tlakom veća je vjerojatnost da se trunje odvoji, pa je po svoj prilici zbog toga juha mutna.
Sjetila sam se ovog trika s bjelanjkom prošli vikend - za svekrvu sam kuhala juhu od teleće kosti i unutra gris knedle. Kad sam ukuhala gris knedle, juha se razbistrila i još si mislim kakvo se to čudo dogodilo, a vjerojatno je bjelanjak odradio svoje. Bila je fina, knedli također.