-
Joj, sad mi je palo na pamet... Davnih godina moja svekrva je pitala što stavljam u juhu od peradi da je tak fina...
Odgovor: kopar u cvijetu - ovo: https://www.coolinarika.com/slika/2850485/
Za krastavce koristim i poluzrele plodove i cvjetove i stabljike, a od mladog lišća radim umak i juhu.
Baš sam jučer ukiselila 3kg malih krastavaca, pa mi je mm za tu svrhu dovukao s placa "metle" od kopra. Ostatak sam podijelila na dva dijela - pola sušim, a pola sam smrznula. Te "metle" od kopra meni su nezamjenjive za mnoga variva (mahune, poriluk s rižom, tikvice, slanutak...), ali i za bistre juhe od peradi (u juhe od junetine i teletine ne stavljam to, nego mrvicu lovora veličine nokta malog prsta, ribani muškatni oraščić i borovičku). Inače, to se poslije lako izvadi.
Kopar je najbolji začin! Ako nemam ovakvog sa slike, dobar je i sušeni iz vrećice: https://www.podravka.hr/proizvod/kopar-usitnjeni/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.07.2020. at 11:48
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma