Page 91 of 131 FirstFirst ... 41818990919293101 ... LastLast
Results 4,501 to 4,550 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #4501
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Juha od tikvica i mrkve
    Krumpir s blitvom
    Oslic na tavi
    Kupus salata i paradajz i paprika
    Desert: keksi od zobenih pahuljica

  2. #4502
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Srdelice pečene s malo paradajza.

  3. #4503
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Varivo od poriluka, ljetna varijanta s basmati rižom i grančicom kopra u cvatu. Pohanci od telećeg mesa.

  4. #4504

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ponedjeljak - japrak
    Utorak - varivo mahuna
    Srijeda - gulas od domace koke i zeleni rezanci
    Srijeda - kokosja juha, izlivac, pecene paprike, mladi sir
    Cetvrtak - varivo prokulice
    Petak - pecena riba, krumpiri, blitva na leso
    Subota - fasiranci od mljevenog mesa i tikvica, pire krumpir, dinstani grasak s mrkvom

  5. #4505
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas je bilo slatko zelje i piletina na naglo, a sutra vjerojatno grašak s noklicama.

  6. #4506
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Juha od junetine s mrkvicom i rezancima. Sve su pojeli. Rekli su da je fino. Najmanja je pojela zdjelicu i pol. Sva cvatem od sreće.

  7. #4507
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Pa super, tijekom ljeta kuhaj im to češće. Jednostavno je i fino, a vole.

  8. #4508
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Pitam se kaj bih još ubacila u juhu da ne bude mrkva jedino od povrća, ali brokula ne vidim na placu (ne mogu nikako zapamtiti raspored sezonskog povrća). Grašak iz zamrzavanja ipak ne bih.

    I kak sam to samo lijepo servirala. Sličilo je na one kineske juhe što inače sadrže i meko kuhano jaje (brr).
    Last edited by zutaminuta; 26.07.2020 at 16:06.

  9. #4509
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Možda se ipak klinci zaželili mamine kuhinje

    A jesi li ukuhala i jaje,meni je to fora ali ne kuham jer mali to ne jede,poširano jaje
    Znam ponekad sebi u gotovu juhu tak ukuhati
    I ima brokule po placevima
    Last edited by jelena.O; 26.07.2020 at 18:10.

  10. #4510
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Pitam se kaj bih još ubacila u juhu da ne bude mrkva jedino od povrća, ali brokula ne vidim na placu (ne mogu nikako zapamtiti raspored sezonskog povrća). Grašak iz zamrzavanja ipak ne bih.

    I kak sam to samo lijepo servirala. Sličilo je na one kineske juhe što inače sadrže i meko kuhano jaje (brr).
    Brokula je zimsko povrće, ali ima je po trgovinama. Ja sam jučer u Lidlu kupila jedno drvo.
    Ja stavljam celer i peršin u juhu.
    Kad kuham "ajngemahtec" sasiječem i list kelja i koji cvijet karfiola, propržim na žlici ulja, dodam luk koji poslije izvadim i to je to. Ukuham ljevance ili gris knedle. U tu juhu može ići mladi grašak.

  11. #4511
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Jučer je bilo i brokule i karfiola na mom malom placu koji je sad još manji
    Meni je super poriluk ,pasternjak,žuta mrkva

  12. #4512
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Ne bi jeli da sam ukuhala jaje. Pretpostavljam.
    Peršin sam kuhala cijeli, pa izvadila. Mali ne voli peršin (kao ni ja nekad).
    Za sutra sad kuham grah i izvadit ću malo svinje jer mali neće htjet grah da ga ne znam kako skuham.

  13. #4513
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Staviš li povrća u bažulj?
    Ja to povrće izvadim,malo bažulja i vode u kojoj se kuhalo i tek dio zmiksam onda vratim i bude malo gušće . Moji u tome pojedu i povrće koje ne bi jer ga ne vide,jedan dio mrkve ostavim na kockice
    Inače u veljači sam radila bažulj za dečke vatrogasce bila neka radna akcija i pohvalili su ga ,ok u njihov dio je išo i kuhani špek i kobase
    Desert je bio kolač na jogurt čaše i sok od amula
    Last edited by jelena.O; 26.07.2020 at 22:27.

  14. #4514
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Za sutra sad kuham grah i izvadit ću malo svinje jer mali neće htjet grah da ga ne znam kako skuham.
    da ga smiksaš u krem juhu pa unutra ubaciš kuhanu tjesteninu (pužiće ili slično)?

  15. #4515
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Mali hoće jest mrkvu, zato ju i sjeckam na krupnije da bude vidljivija, a grah mi se ne miksa jer on ne voli ni guste juhice. On voli samo bistre juhice s mrkvom i rezancima.

  16. #4516
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Mali hoće jest mrkvu, zato ju i sjeckam na krupnije da bude vidljivija, a grah mi se ne miksa jer on ne voli ni guste juhice. On voli samo bistre juhice s mrkvom i rezancima.
    Ovakav je moj stariji. Juha mora biti bistra i s rezancima. Ponekad u bistru juhu stavi malo paradajza iz tube, da juha pocrveni. To zovu "dalmatinska juha".

    Mlađi pak više voli guste juhe (paradajzova, juha od gljiva, juha od tikvica, juha od ribane mrkve i grisa...).

  17. #4517
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Nije to gusta juhica nego je malo gušće , a ne radiš ajprem
    Odvoji dio pa nek proba
    Last edited by jelena.O; 27.07.2020 at 09:40.

  18. #4518
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Jučer je bilo i brokule i karfiola na mom malom placu koji je sad još manji
    Meni je super poriluk ,pasternjak,žuta mrkva
    Ako nema svježeg povrća, dobro rješenje za juhu je i kraljevski mix https://www.podravka.hr/proizvod/kraljevski-mix/
    To znam kupiti na ljetovanju, ako nema placa u blizini.

  19. #4519
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Joj, sad mi je palo na pamet... Davnih godina moja svekrva je pitala što stavljam u juhu od peradi da je tak fina...

    Odgovor: kopar u cvijetu - ovo: https://www.coolinarika.com/slika/2850485/
    Za krastavce koristim i poluzrele plodove i cvjetove i stabljike, a od mladog lišća radim umak i juhu.

    Baš sam jučer ukiselila 3kg malih krastavaca, pa mi je mm za tu svrhu dovukao s placa "metle" od kopra. Ostatak sam podijelila na dva dijela - pola sušim, a pola sam smrznula. Te "metle" od kopra meni su nezamjenjive za mnoga variva (mahune, poriluk s rižom, tikvice, slanutak...), ali i za bistre juhe od peradi (u juhe od junetine i teletine ne stavljam to, nego mrvicu lovora veličine nokta malog prsta, ribani muškatni oraščić i borovičku). Inače, to se poslije lako izvadi.

    Kopar je najbolji začin! Ako nemam ovakvog sa slike, dobar je i sušeni iz vrećice: https://www.podravka.hr/proizvod/kopar-usitnjeni/
    Last edited by Peterlin; 27.07.2020 at 11:48.

  20. #4520
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    E kad tu i to svekrva još veli narasteš još pol metra više
    Moj klinac voli ga onak sirovog zobati

  21. #4521
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    E kad tu i to svekrva još veli narasteš još pol metra više
    Moj klinac voli ga onak sirovog zobati
    Eh, baš... ali to je bilo davno. Moja svekrva zna kak ja kuham, a ona isto zna fino kuhati, samo joj sad teško ide (ima puno godina, >90).

    Ja isto volim sirovi kopar i mladi i stari, a i kim (kumin). Iz iste vrste je i komorač, ali taj mi je fini samo na salatu. On juhi daje preintenzivan miris, nalik na anis, koji prefarba sve druge okuse. Znam ga na moru koristiti ako nađem divlji, ali pazim da stavim malu minijaturnu grančicu, da ne bude prejako.

  22. #4522
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    meni mješavine smrznutog povrća za juhu nisu dobre, nema mi to uopće nikakav okus. jedino kupujemo smrznuto za francusku salatu par puta godišnje, to nam je ok, a juhu radimo od svježeg povrća ili guste juhe od mahunarki

  23. #4523
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    meni mješavine smrznutog povrća za juhu nisu dobre, nema mi to uopće nikakav okus. jedino kupujemo smrznuto za francusku salatu par puta godišnje, to nam je ok, a juhu radimo od svježeg povrća ili guste juhe od mahunarki
    Vidiš kako se razlikujemo... Meni za francusku salatu mora biti svježa mrkva, inače nije fina.

    Slažem se za ovo da smrznuto povrće nikad nije isto kao svježe, ali bratemili, ponekad nemaš vremena hodati do placa, pa je dobro imati u ledu jednu vrećicu tako nečega za svaki slučaj. Pojede se.

  24. #4524

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ja redovito koristim Ledovo smrznuto povrce ali ne sve. Za variva uzimam grasak, mahunu, prokulice. Za pizzu grill povrce (paprika, tikvice, patlidzani). Znala sam uzeti i fitness mjesavinu i kinesko povrce, ali to samo lagano prodinstam na tavi, fitness sa cesnjakom a kinesko sa slaninom.

  25. #4525
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Danas faširanci. Stavila sam hrpu peršina. Mali ne voli, ali je pojeo sve. Siroto dijete.

    Tu je trebao ići pire krumpir, ali su faširance pojeli prije nego sam uspjela napraviti pire pa ne znam što sad s lončugom kuhanog krumpira.

  26. #4526
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Danas faširanci. Stavila sam hrpu peršina. Mali ne voli, ali je pojeo sve. Siroto dijete.

    Tu je trebao ići pire krumpir, ali su faširance pojeli prije nego sam uspjela napraviti pire pa ne znam što sad s lončugom kuhanog krumpira.
    Napravi krokete. Napravi pire kao i inače, a u njega dodaj jaje i malo brašna da se poveže, napravi "pimpeke" veličine palca ili malo veće, uvaljaj ih u krušne mrvice i isprži ih na vrućem ulju (ne mora biti jako duboko).

    Ako za djecu želiš potpun obrok s većim udjelom bjelančevina, u smjesu dodaj svježi sir (ako imaš doma) ili ribani parmezan ili naribaj neki tvridi sir. Ako stavljaš obični svježi sir, smjesa će tražiti možda žlicu brašna više.

    Evo malo tuđe pameti, ali ne moraš se držati recepta ko pijan plota - prilagodi sve sastojcima koje imaš doma:
    Kroketi od krumpira: https://www.coolinarika.com/recept/790549/
    Kroketi od krumpira i sira: https://zena.rtl.hr/recept/kroketi_o..._sa_sirom/1874

  27. #4527
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Pimpeki mogu biti kuhani ko tijesto ili pečeni ko kroketi sad će biti klanja kod žute

  28. #4528
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Ili od krumpira napravi bijele žgance

  29. #4529
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Moji veliki bi pojeli cijelu tu lončugu i još zalili s maslinovim uljem
    Na veliko zgražanje muža napola Međimurca

  30. #4530
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Pimpeki mogu biti kuhani ko tijesto ili pečeni ko kroketi sad će biti klanja kod žute
    Hehehe, moji bi se u toj dobi isto potukli oko toga....

    Sad je druga priča - sami skuhaju omiljena jela, ali treba do toga dorasti.
    Last edited by Peterlin; 28.07.2020 at 14:18.

  31. #4531
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Još jedna ideja - zutaminuta ima djecu koja vole bolonjez.

    Od krumpra i mljevenog mesa može se napraviti pastirska pita - ovo: https://www.podravka.hr/recept/93283...astirska-pita/

    Aliii da mene pitaš, kroketi su dovoljni. Uz njih zelena salata (ili bilo kakva salata od svježeg povrća) i bujrum...

  32. #4532
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    A od pirea se mogu napraviti i krumpirovi knedli sa šljivama.

  33. #4533
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Je i knedle od čak i drugi dan

  34. #4534
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ja redovito koristim Ledovo smrznuto povrce ali ne sve. Za variva uzimam grasak, mahunu, prokulice. Za pizzu grill povrce (paprika, tikvice, patlidzani). Znala sam uzeti i fitness mjesavinu i kinesko povrce, ali to samo lagano prodinstam na tavi, fitness sa cesnjakom a kinesko sa slaninom.
    Ledove mahune i smrznuti grašak su mi dobri, jedino mi miksevi za juhe ne valjaju.

  35. #4535

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Da, miksevi za juhe su grozni. Opcenito, izbjegavam zamrznuto povrce s mrkvom. Nekako mi uvijek bas ta mrkva da ruzan okus i imam osjecaj da je cijela ta vrecica prosla drugaciji nacin smrzavanja od ostalih verzija.

  36. #4536

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Inace, jucer smo jeli grah, danas punjene paprike, sutra nemam pojma sto... Malo teza hrana ova dva dana ali bilo je malih zaliha koje je trebalo potrositi :D

  37. #4537
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Nažalost, nije im se svidjelo. Meni su odlični, mogla bih se udaviti u tome. Samo je posao oko toga koma.

  38. #4538
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Da, miksevi za juhe su grozni. Opcenito, izbjegavam zamrznuto povrce s mrkvom. Nekako mi uvijek bas ta mrkva da ruzan okus i imam osjecaj da je cijela ta vrecica prosla drugaciji nacin smrzavanja od ostalih verzija.
    ta mrkva je definitivno najgora, onako izrezbarena, gumena i bljutava

  39. #4539
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Ona carska mjesavina je nesto najgore od svega.

  40. #4540

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Ona carska mjesavina je nesto najgore od svega.
    Definitivno.

    Mi smo danas narucili pizzu.. Nemam ideje, volje ni inspiracije za kuhanje.

  41. #4541

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    ta mrkva je definitivno najgora, onako izrezbarena, gumena i bljutava
    Yup

  42. #4542

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Sto se tice carske mjesavine, sad sam se sjetila kako je moja cura to obozavala jesti dok je jos jela "bebecu" hranu :D. Bila je luda za tim, zvala je taj obrok "cvijece" :D Valjda su je oblici i boje podsjecali na cvijece.

  43. #4543
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Sto se tice carske mjesavine, sad sam se sjetila kako je moja cura to obozavala jesti dok je jos jela "bebecu" hranu :D. Bila je luda za tim, zvala je taj obrok "cvijece" :D Valjda su je oblici i boje podsjecali na cvijece.
    slatkica
    ni nama se danas ne kuha, prevruće je

  44. #4544
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,655

    Default

    Ja sam danas imala namirnice s kojima kuhaš i ako ti se ne da

    Svježe izlovljen brancin (sat i pol prije kupovine), domaća otočka mlada blitva i mladi krumpir. Udavili smo se, sve slistili. Njamii...
    Last edited by Lili75; 02.08.2020 at 13:49.

  45. #4545
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Kod mene domaća juha s gris knedlima, pohani odresci soma i krumpir salata.
    Još sam na grill tavi ispržila tikvice i patlidžan, to je za sutra. Marinirano je u maslinovom ulju sa češnjakom i mladim koprom.

  46. #4546
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Radila sam bolonjez. Neš sam zeznula pa se osjećala čudna nota okusa, ali klinci nisu primijetili. :/

  47. #4547
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Radila sam mahune i ispale su apsolutno briljantno. Nikad mi nisu tako uspjele.

  48. #4548
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Odlično!
    Mi isto volimo mahune: varivo, salatu, složenac, boraniju, a najmilija su mom starijem sinu ako ih napravim s prezlima i vrhnjem. Sad je sezona, treba ih jesti.

  49. #4549
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    zar boranija nisu mahune na srpskom? to je neko jelo od mahuna?

  50. #4550
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    zar boranija nisu mahune na srpskom? to je neko jelo od mahuna?
    Da, jedno od značaja su mahune. Drugo značenje je sitnež, ne znam kako bih to prevela. U to varivo ide svašta: mahune, mrkva, krumpir po želji, paradajz, paprika... Popabirčiš po vrtu ili frižideru sve što nađeš i od toga skuhaš varivo.

Page 91 of 131 FirstFirst ... 41818990919293101 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •