Page 93 of 132 FirstFirst ... 43839192939495103 ... LastLast
Results 4,601 to 4,650 of 6554

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #4601
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    danas pileći paprikaš i široki rezanci

  2. #4602
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    uh!
    ako ti se da - pliz recept
    to sam modificirala onaj kolac s jogurtom pa sam salicu ulja i salicu jogurta zamijenila sa limenkom kokosa.
    1 limenka kokosa
    1 limenka ostrog brasna (kad istreses kokos, ona ti moze posluziti kao mjera)
    0,5 limenke secera (ili manje)
    2 jaja
    1 prasak za pecivo
    Sijeckana bijela cokolada, recimo 100g
    Maline (radije uzmi svjeze jer smrznute puste dosta vode dok se peku pa se sve raskelji)

    Postupak standardan: umijesas mokre pa suhe satojke (cokoladu i maline tek na kreaju stavis) i stavljas u kalupe.

    Ako je smjesa pregusta, dodaj malo jogurta, ako je prerijetka, dodaj brasna.

  3. #4603
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    kod mene u subotu losos na tavi i pečene roge punjene svježim sirom
    nedjelja juha, teleći šniceli i pire
    danas varivo od leće

  4. #4604
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Mladi grah varivo, pečene paprike

  5. #4605

    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Trogir
    Posts
    10

    Default

    Teleci rizot na dalmatinski nacin. Muz dalmatinac, pa nesmijem na drugi nacin

  6. #4606
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Nemam mašte - danas je jednostavan ručak. Curry piletina i lešada (zelje, krumpir, mrkva).

    Ima od jučer juneće juhe s domaćim gris knedlima.

  7. #4607
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by bubi99 View Post
    Teleci rizot na dalmatinski nacin. Muz dalmatinac, pa nesmijem na drugi nacin
    Kakav je to recept? Ja nisam iz Dalmacije, pa me zanima.

  8. #4608
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Kakav je to recept? Ja nisam iz Dalmacije, pa me zanima.
    Možda Skradinski rižoto

    https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...li-dan-8788439

  9. #4609
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Bezmesni dan..krpice sa zeljem, pohani patliđani, salata od cikle, mahune hladne s češnjakom i bučinim sve iz mog vrta finooo

  10. #4610
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Svinjski šnicl u umaku od vrhnja s rižom. Najmanja je jela, dvoje starijih neće.

  11. #4611
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Svinjski šnicl u umaku od vrhnja s rižom. Najmanja je jela, dvoje starijih neće.
    Pozovi moje dečke na ručak, njima bi se svidjelo. Obožavaju takvu hranu. Nadam se da će se i tvoji pripitomiti i zavoljeti takvu klopu. U ovoj dobi često štrajkaju iz čistog inata, onak bzvz, a za par mjeseci uredno jedu to što im kao nije bilo fino. Iskusili smo to. Ričet doma nije valjao, nego sam u vrtiću morala pitati kako to oni kuhaju, hehehe... Kad sam stavila u varivo mrkvu, odmah je bilo fino.

  12. #4612

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ponedjeljak - burek i jogurt
    Utorak - spageti u umaku od rajcice
    Srijeda - varivo grasak, tikvice, mrkva, junetina
    Cetvrtak - varivo od domace koke, jecma i kukuruza
    Petak - necu stici kuhati, vjerojatno cemo naruciti pizzu
    Subota - fasirane snicle, pire krumpir, mahuna na salatu

  13. #4613
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Ja sam jučer skuhala varivo od leće i faširance. Bit će nam i za danas, jer smo mm i ja sami - sinovi nisu u Zagrebu.

    Danas popodne čeka me kuhanje zimnice, dobila sam hrpu paradajza, paprika i cikle.

  14. #4614
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    ponedjeljak - povrće u woku u bijelom umaku plus penne
    utorak - ratatouilee i špageti
    srijeda - grah varivo s povrćem
    četvrtak - plan je vege pizza
    petak - vjerojatno ništa, dolazim kasno

  15. #4615

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ponedjeljak - spageti bolonjez
    Utorak - juha od telece koljenice, leso meso iz juhe, pire krumpir i salata od rajcica
    Srijeda - zelje (jecam, suho meso, rastika, poriluk, blitva..sto god nadjem zeleno)
    Cetvrtak - peceni bataci, dinstani grasak s mrkvom
    Petak - zapecena tjestenina sa sirom
    Subota - paprike punjene krumpirom

  16. #4616
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Švedske kuglice s pireom. Djeca su rekla da je fino, ali nisu pojeli sve do kraja, a još sam malo i stavila.

  17. #4617
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Grašak varivo s junetinom

  18. #4618
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Popečke od leće.

  19. #4619
    Boxica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,402

    Default

    spageti i kozice u bijelom umaku, za veceru tuna pasteta

  20. #4620
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Popečke od leće.
    Sto stavljas u ove popečke? Povrće?

  21. #4621
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Baš mi je ručak bio u slast, jednostavan a fin.
    Pureća prsa kao odresci na žaru(roštilj), tikvice isto s roštilja, špecle, ribani kupus s domaćim bučinim uljem kao salata.

    Za večeru ću bućinu juhu s croutonima i još nešto.

  22. #4622
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    danas juha, zapečena riža s povrćem i oslić u pećnici.

  23. #4623

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Musaka, nakon puuuunoooo vremena
    I baš nam je bila super
    Last edited by MikiMama; 11.10.2020 at 17:35.

  24. #4624
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Ćufte s pireom. Najstarijoj i meni super. Dvoje manjih neće. Češnjak je bio čudan. Možda je to.

  25. #4625
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ćufte s pireom. Najstarijoj i meni super. Dvoje manjih neće. Češnjak je bio čudan. Možda je to.
    Pozovi moje sinove na ručak. Ćufte su im broj 1 na listi omiljene hrane.

    Ali nije njima danas loše ni doma - varivo od leće, svježi krastavci na salatu, s kiselim vrhnjem (to će si sami napraviti). Tko želi meso - od jučer je ostao par pečenica.

  26. #4626

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Punjene tikvice u bijelom umaku od kopra + krumpir pire

  27. #4627
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Netko tko ne pozna našu Peterlin, pomislio bi da ona stalno pokušava svoje sinove nekome uvaliti na ručak, ali mi koji je poznamo znamo da je to samo elegantan način podrške
    Osim toga, prije bi ti momci nas nahranili, šta sve znaju i mogu, nego mi njih

  28. #4628
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Netko tko ne pozna našu Peterlin, pomislio bi da ona stalno pokušava svoje sinove nekome uvaliti na ručak, ali mi koji je poznamo znamo da je to samo elegantan način podrške
    Osim toga, prije bi ti momci nas nahranili, šta sve znaju i mogu, nego mi njih
    Draga, hvala!

    Momci se sad školuju većim dijelom online, pa onda ne stignu kuhati kao prije, ali da - snašli bi se.

    Ont. Danas imamo špinat, rižu i teleće šnicle na naglo. Uz to zelena salata za mlađeg sina, a ne znam što će stariji - ciklu ili mini rajčice...

  29. #4629
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Meni je trebalo 28 godina da naučim skuhati pošteno jelo, tak da, svaka čast.

  30. #4630
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Danas grah. Najstarija pojela zdjelicu, najmanja dvije, a klinac je popio "juhu od graha". Morala sam mu precijediti jer ne voli grah.

  31. #4631
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Radila sam dakle krafne, pa sad neku vegetarijansku pizzu. Najmanja je strašna. Prvo je pojela zdjelicu graha za doručak, pa pečena jaja, pa krafne, pa opet zdjelicu graha, sad čekamo pizzu. Vjrv će kasnije opet grah. Ne moram reći da ostalo dvoje pušu na grah.

  32. #4632
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,281

    Default

    A ostali krafne?
    Last edited by jelena.O; 15.10.2020 at 19:49.

  33. #4633
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Ha, krafne, to je otišlo brzo.

  34. #4634
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Srdelice, bile odlične. Mljaac!

  35. #4635
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Srdelice, bile odlične. Mljaac!
    Mogla bih ja sutra reći mužu da ih donese s placa, ako ih bude... Fala na ideji! Nisam obožavatelj pripreme (zasmrdim si zavjese) ali vrag odniJo, ponekad moramo i to...

  36. #4636
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ima srdela. Ima i lokardi

  37. #4637
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,281

    Default

    Ako filetiraš srdele i pečeš na naglo s min ulja to ne smrdi ,ili meni ne smrdi

  38. #4638
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Možeš srdele peći i u pećnici

  39. #4639
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Peterlin, j aimam sreću da je kuhinja blizu balk.vrata, otvorim vrata i za par min ko da se nisu pržile srdelice

  40. #4640
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Peterlin, j aimam sreću da je kuhinja blizu balk.vrata, otvorim vrata i za par min ko da se nisu pržile srdelice
    To i ja radim, a još nagarim i napu, ali svejedno se osjeća miris. Preživjet ćemo...fine su.

  41. #4641
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    To i ja radim, a još nagarim i napu, ali svejedno se osjeća miris. Preživjet ćemo...fine su.
    Speci ih u pećnici. Staviš ih nauljene, na rešetku. Ispod staviš pleh koji napuniš vodom. To služi da ne isuši ribu a u to kapa ulje. Prefine budu. i nema smrada. iako ja to uglavnom ne radim jer imamo prozor

  42. #4642
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Ujutro sam pekla tikvice. Malo su tog pojeli. Popodne sam pekla pile. Trebala sam raditi baba ganuš, ali nemam limun.
    Sad kuham juneću juhu, pustit ću je da se kuva četiri ure. Radit ću moči. Držite mi palčeve.

  43. #4643
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ujutro sam pekla tikvice. Malo su tog pojeli. Popodne sam pekla pile. Trebala sam raditi baba ganuš, ali nemam limun.
    Sad kuham juneću juhu, pustit ću je da se kuva četiri ure. Radit ću moči. Držite mi palčeve.
    Moja djeca to zovu "humus od patlidžana". Nije fino bez limuna. Ja to rijetko radim kao zasebno jelo, ali kad pečem patlidžane za ajvar pa ih bude previše, znam to napraviti. Čak je i kombinacija dobra (ako je premalo patlidžana, dodaš slanutak iz konzerve, kao za obični humus). Čovječe, dugo to nisam radila, a dok su djeca išla u osnovnu školu - to nam je bilo uobičajena ponuda za dane kruha, uz fino domaće pecivo.

    Ne znam što je moči.
    Last edited by Peterlin; 16.10.2020 at 14:50.

  44. #4644
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Moči ili mochi. Japanska poslastica za Novu godinu. Rižino brašno, voda, šećer, a unutra možeš puniti čim hoćeš, oni stavljaju pastu od crvenog graha. Stavit ću čokoladu umjesto toga. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo i rastezljivo kao ljigavac. :D

  45. #4645
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Moči ili mochi. Japanska poslastica za Novu godinu. Rižino brašno, voda, šećer, a unutra možeš puniti čim hoćeš, oni stavljaju pastu od crvenog graha. Stavit ću čokoladu umjesto toga. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo i rastezljivo kao ljigavac. :D
    Ahaaaa, zvuči dobro, a čini se da možeš dati i djeci da to mijese i zabavljaju se. Mašalah!

  46. #4646
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Danas gnocchi alla romana. Treba nam comfort food za pocetak novog lockdown-a
    Ovih dana smo imali taco con la lengua (ili tacosi s jezikom) i pulled ox tongue (sporo kuhani govedji jezik) sa salsom od cherry rajcica i avokada, juha od mrkve, curryja i kokosovog mlijeka, juha od tikvica, graska i bosiljka s koricom limuna, piletina tikka masala s basmati rizom i kardamomom.

  47. #4647
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Danas gnocchi alla romana. Treba nam comfort food za pocetak novog lockdown-a
    Ovih dana smo imali taco con la lengua (ili tacosi s jezikom) i pulled ox tongue (sporo kuhani govedji jezik) sa salsom od cherry rajcica i avokada, juha od mrkve, curryja i kokosovog mlijeka, juha od tikvica, graska i bosiljka s koricom limuna, piletina tikka masala s basmati rizom i kardamomom.
    Joj, to je fino, hvala što si me podsjetila... Inače, kod nas je to češće večera nego ručak, ali nakon vikenda s hrpom mesurinja nije loša ideja za ponedjeljak.

    Kod nas je u subotu bio francuski krumpir i omiljena juha od bundeve s kaduljom i vlascem, a jučer juha od telećih kostiju, teleći šnicli i rižoto od jesenskih gljiva, cikla i zelena salata.

    Sinovi su mi uglavnom doma - predavanja veći dio tjedna idu online, pa moram imati kompletne obroke i u tjednu.
    Danas - juha od rajčice, pohano pileće bijelo meso i grah-kukuruz salata s bučinim uljem. Mlađi sin će si sigurno napraviti i zelenu salatu.
    Za sutra planiram špek fileke i žemljaču (ostalo je kruha od vikenda).
    Srijeda mi je još daleko, ali imam svježi kupus (možda napravim slatki kupus s jabukom i kimom) i tikvice (odlične za mađarsko varivo s rajčicom, koprom i kimom). Od mesa - paaa, imam vratinu i pečenice, snaći ćemo se.

  48. #4648
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Peterlin, kako se radi kupus s jabukom i kimom?

  49. #4649
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by MalaRiba View Post
    Peterlin, kako se radi kupus s jabukom i kimom?
    Ja to frknem u ekspres lonac. To je samo varijanta običnog prisiljenog kupusa, ali se u njega doda 2-3 kiselkaste jabuke narezane na kriške.

    1 manja glavica kupusa - narezati na uže rezance i zaliti vrućom vodom s dodatkom 1 žlice jabučnog octa ili limunovog soka, pa ocijediti

    U ekspres lonac ide ovo:
    2 žlice ulja+1 manja glavica luka ili luk kozjak narezan na kockice - propirjati da postane staklast
    Na to staviti ocijeđeni kupus, pa dodati:
    2-3 jabuke, oguliti i narezati na kriške
    prstohvat kima
    1 lovorov list
    1-2 zrna borovice, ako ima (ovo: https://www.kotanyi.com/hr/otkrivanje/zacini/borovica/ - baš mi je muž kupio 5 dag na placu Utrina)
    0,5 dl bijelog vina
    Toliko temeljca ili vode, koliko treba da kupus ogrezne (da bude u vodi i malo viri van)
    Sol i papar po želji

    Lonac zatvorim, stavim na plin i kad počne pištati, smanjim na minimum i kuham cca 12 minuta. To je sve.
    Moja mama je znala stavljati zapršku na to, ali ja to ne činim. Jabuke daju taman dovoljno škroba da se lijepo poveže.

    Evo i tuđe pameti: https://gastro.24sata.hr/recepti/var...i-jabuka-15084

    Inače, moji sinovi vole to i s paradajzom, pa umjesto temeljca možeš staviti i paradajz iz tetrapaka ili domaČi ukuhani, pa to isto dolazi u obzir.

  50. #4650
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Super, pravo jesenski, hvala!

Page 93 of 132 FirstFirst ... 43839192939495103 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •