Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
Danas gnocchi alla romana. Treba nam comfort food za pocetak novog lockdown-a
Ovih dana smo imali taco con la lengua (ili tacosi s jezikom) i pulled ox tongue (sporo kuhani govedji jezik) sa salsom od cherry rajcica i avokada, juha od mrkve, curryja i kokosovog mlijeka, juha od tikvica, graska i bosiljka s koricom limuna, piletina tikka masala s basmati rizom i kardamomom.
Joj, to je fino, hvala što si me podsjetila... Inače, kod nas je to češće večera nego ručak, ali nakon vikenda s hrpom mesurinja nije loša ideja za ponedjeljak.

Kod nas je u subotu bio francuski krumpir i omiljena juha od bundeve s kaduljom i vlascem, a jučer juha od telećih kostiju, teleći šnicli i rižoto od jesenskih gljiva, cikla i zelena salata.

Sinovi su mi uglavnom doma - predavanja veći dio tjedna idu online, pa moram imati kompletne obroke i u tjednu.
Danas - juha od rajčice, pohano pileće bijelo meso i grah-kukuruz salata s bučinim uljem. Mlađi sin će si sigurno napraviti i zelenu salatu.
Za sutra planiram špek fileke i žemljaču (ostalo je kruha od vikenda).
Srijeda mi je još daleko, ali imam svježi kupus (možda napravim slatki kupus s jabukom i kimom) i tikvice (odlične za mađarsko varivo s rajčicom, koprom i kimom). Od mesa - paaa, imam vratinu i pečenice, snaći ćemo se.