Neš ti razlike - da li u juhi pliva pileće srce ili teleća noga...
Mi obožavamo iznutrice, ne samo od peradi nego općenito - plućica na kiselo, špek fileki, jetrica na venecijanski, jetrica Petrica Kerempuh (dinstano s povrćem i uz to kukuruzna palenta), jetrica sa žara, bijeli bubrezi, mozak s jajima, pohani mozak, srce u kiselom vrhnju... Danas je problem doći do iznutrica, inače bih ja to i češće kuhala. Gdje danas nabaviti npr. teleće brizle? Fakat nemam pojma.
Sjećam se da sam davno u Joyceovoj knjizi Uliks našla opis doručka - Leopold Bloom pržio je bubreg (ne pretjerano uspješno)![]()
Jao, kakve stvari čovjeku ostanu u mozgu.... Sorry na ovome. Htjela sam samo reći da je gadljivost u oku promatrača, ali to se podrazumijeva. Morala bih se jako jaaaako potruditi da nađem nešto što se meni ne sviđa - recimo, preskočila bih crvljivi sir https://www.logicno.com/zivotni-stil...ti-stomak.html





ostatak juhe bih ako ne bih vidjela te organe prije da plutaju.
Odgovori s citatom