Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin mi svi obožavamo juhe i lešo meso al nema šanse da bi pojela te iznutrice šta si pobrojala srce, želudac, jetra...ajme gadljiva sam ostatak juhe bih ako ne bih vidjela te organe prije da plutaju.
Neš ti razlike - da li u juhi pliva pileće srce ili teleća noga...

Mi obožavamo iznutrice, ne samo od peradi nego općenito - plućica na kiselo, špek fileki, jetrica na venecijanski, jetrica Petrica Kerempuh (dinstano s povrćem i uz to kukuruzna palenta), jetrica sa žara, bijeli bubrezi, mozak s jajima, pohani mozak, srce u kiselom vrhnju... Danas je problem doći do iznutrica, inače bih ja to i češće kuhala. Gdje danas nabaviti npr. teleće brizle? Fakat nemam pojma.

Sjećam se da sam davno u Joyceovoj knjizi Uliks našla opis doručka - Leopold Bloom pržio je bubreg (ne pretjerano uspješno)

Jao, kakve stvari čovjeku ostanu u mozgu.... Sorry na ovome. Htjela sam samo reći da je gadljivost u oku promatrača, ali to se podrazumijeva. Morala bih se jako jaaaako potruditi da nađem nešto što se meni ne sviđa - recimo, preskočila bih crvljivi sir https://www.logicno.com/zivotni-stil...ti-stomak.html