Page 97 of 132 FirstFirst ... 47879596979899107 ... LastLast
Results 4,801 to 4,850 of 6554

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #4801
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Meni su isto genijalni komentari od žute
    ja ih ne pišem jer ih potiskujem, da pišem za svako drugi obrok bi bio neki "bljak" ili "fuj" ili "čudno"
    naučila sam glasnije od njih vikati "MMMM što je fino!"

    jučer je mala tvrdila da ne voli krumpir, i ja sam rekla da nažalost to ne postoji, može se ne volit razne stvari, ali krumpir se ne može ne volit i da je nešto pobrkala

  2. #4802
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    LOOL tang, ali moj klinac zbilja nije volio krumpir.
    ako npr. stavis u mahune varivo krumpir nece jesti, ako isto varivo napravis bez krumpira jede bez problema.
    nije zelio jesti ni njoke, knedle, dakle sve od krumpirovog tijesta.
    dosta dugo ga nije jeo. i to od uvodjenja dohrane.
    nedavno je poceo. eto ima djece koja ne jedu krumpir.
    edit: sad ima 15 godina
    Last edited by spajalica; 10.11.2020 at 11:44.

  3. #4803
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Imam kelja, ali ne previše, što da skuham?

  4. #4804
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    mi ga volimo tako da skuham krumpir, mrkvu na koluitice, kad je pred kraj dodam kelj na trakice. kratko jos kuham.
    u to dodam maslac ili maslinovo ulje, tjesnjeni cesnjak i izmjesam s vilicom. dodje ti kao neki pire s trakicama kelja.

  5. #4805
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    Šta ću za protein?

  6. #4806
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    a ispeci kobasice

    ja uvijek imam nesto u zamrzivacu za to. npr. kupim 2 kg mljevenog mesa, pa napravim smjesu za fasirance, oblikujem ih i zamrznem. u takvoj nedaci vade se van. klinci ih sami ispeku u pecnici.

  7. #4807
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    LOOL tang, ali moj klinac zbilja nije volio krumpir.
    ako npr. stavis u mahune varivo krumpir nece jesti, ako isto varivo napravis bez krumpira jede bez problema.
    nije zelio jesti ni njoke, knedle, dakle sve od krumpirovog tijesta.
    dosta dugo ga nije jeo. i to od uvodjenja dohrane.
    nedavno je poceo. eto ima djece koja ne jedu krumpir.
    edit: sad ima 15 godina
    vjerujem, ali jednostavno mi je previše i to dodati na listu nevolimova

  8. #4808
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,532

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    a ispeci kobasice

    ja uvijek imam nesto u zamrzivacu za to. npr. kupim 2 kg mljevenog mesa, pa napravim smjesu za fasirance, oblikujem ih i zamrznem. u takvoj nedaci vade se van. klinci ih sami ispeku u pecnici.
    Ja sam nedavno nakon 100 godina kupila smrznuti panirani pileći file, one male u vrećici. Nisam ponosna, ali pomogne u nevolji
    Inače sam se otkad je MM išao na tečaj kuhanja i sama ufurala u pripreme temeljaca. I prije sam to radila, al nisam bila tako ažurna.

    Moj klinac je zakon (bar što se hrane tiče) - on viče mmm kako je fino, mama što si sve stavila unutra I što više juhica i ćušpajza. Dok kuham mi pojede živce, al onda me razveseli oduševljenjem oko jela.
    Prije mu je i u vrtiću bilo fino, sad više nije.

  9. #4809
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    vjerujem, ali jednostavno mi je previše i to dodati na listu nevolimova
    da, ta lista se sve vise povecava kod mog starijeg s godinama. bas zna biti iritantno.

    Jelena ja kupim vise pilecih prsa, pa kad paniram ispaniram vise nego nam treba za taj rucak. ostalo zamrznem. isto vadimo po potrebi i klinci sami ispeku u pecnici.
    Njima se svidja peci te stvari u pecnici jer im ne sprica ulje.

  10. #4810
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    LOOL tang, ali moj klinac zbilja nije volio krumpir.
    ako npr. stavis u mahune varivo krumpir nece jesti, ako isto varivo napravis bez krumpira jede bez problema.
    nije zelio jesti ni njoke, knedle, dakle sve od krumpirovog tijesta.
    dosta dugo ga nije jeo. i to od uvodjenja dohrane.
    nedavno je poceo. eto ima djece koja ne jedu krumpir.
    edit: sad ima 15 godina
    Moj svekar Međimurac je valjda u životu pojel
    manje krumpira nek moj klinac do 15 mjeseci života kad je nažalost moral prestati jesti krumpir
    Veliki se utapaju u njemu ko i ja,muž nažalost pojede ponekad ako i tad

  11. #4811
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    I da, sutra opet isto to zelje. Hvala bogu da ga ima. Ja nemam nikakav problem s jedenjem dva dana za redom isto, pogotovo ako je fino
    Jooj ja ne. :/ da je bar 1 dan između nešto drugo.

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Inače sam se otkad je MM išao na tečaj kuhanja i sama ufurala u pripreme temeljaca. I prije sam to radila, al nisam bila tako ažurna.
    A di je muž išao na tečaj kuhanja? Ako može info Hvalaa.

    Moj sin jede krumpir al samo iz pećnice ili prženi/pečeni, kuhani nema šanse. Pojede varivo al krumpir prije izvadi van. Sestra mu dobije više krumpira, ona ga obožava
    Last edited by Lili75; 10.11.2020 at 14:02.

  12. #4812
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    da, ta lista se sve vise povecava kod mog starijeg s godinama. bas zna biti iritantno.

    Jelena ja kupim vise pilecih prsa, pa kad paniram ispaniram vise nego nam treba za taj rucak. ostalo zamrznem. isto vadimo po potrebi i klinci sami ispeku u pecnici.
    Njima se svidja peci te stvari u pecnici jer im ne sprica ulje.
    Prije par godina ja sam mogla ovako nešto za mlađeg sina napisati, aliiii falabogu, u nekim godinama pri kraju srednje škole to je prestalo, a onda došlo natrag na normalu. Sad jede uglavnom sve, s tim da neke stvari obožava, a druge samo pojede.

    Prekretnica je došla kako su polako naučili rukovati kuhačom. Nije da su postali neki kulinari - uglavnom znaju pripremati osnovne stvari i to one koje vole, ali su tako naučili više cijeniti posao tj. dok netko drugi skuha. Prošle i ove školske godine njihova pomoć u kuhinji je minimalna (ne stignu), ali barem ne zafrkavaju oko izbora jela. Meni je dovoljno da utovare/istovare suđericu, bace smeće i slično. Skuhaju kad ih je volja ili kad mene nema doma - svelo se u prosjeku na pečene kobase ili piletinu i salatu. Ne žalim se. Kad bude vremena, bit će i više kuhanja.

  13. #4813

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,729

    Default

    jučer je mala tvrdila da ne voli krumpir, i ja sam rekla da nažalost to ne postoji, može se ne volit razne stvari, ali krumpir se ne može ne volit i da je nešto pobrkala[/QUOTE]

    meni dvoje od troje djece ne jede krumpir...za roknut se

  14. #4814
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Ne kopčam to s pirom, kak bi ga zvala moja najmanja. Zaš ga moraju jest?

    Baš mozgam što bih danas. Nemam ideje.

  15. #4815
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ne kopčam to s pirom, kak bi ga zvala moja najmanja. Zaš ga moraju jest?

    Baš mozgam što bih danas. Nemam ideje.
    ma ne moraju ga jest
    nije to uopće bila poanta moga posta
    nego što nakon što dijete iz variva miče sve vrste povrća, te neće mrkvu, papriku, te neće ni najmanji trag rajčice, o brokuli ili kupusu ni ne razmišljamo, prekipilo mi je s tim krumpirom

  16. #4816
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Tang ja sam svojim dozvolila da mogu jednu vrstu po vlastitom izboru izbaciti van.
    Sad vise ne bacaju. Bar ne ispred mene

  17. #4817
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ma ne moraju ga jest
    nije to uopće bila poanta moga posta
    nego što nakon što dijete iz variva miče sve vrste povrća, te neće mrkvu, papriku, te neće ni najmanji trag rajčice, o brokuli ili kupusu ni ne razmišljamo, prekipilo mi je s tim krumpirom

    ja sam znala prikriti, smiksati da se manje kuži i onda je znalo proći i ono što se kao ne jede. Naravno nije prolazilo baš svako povrće.

    Danas kelj varivo (krumpir, kelj iz našeg vrta, piletina, mrkva).
    Last edited by Lili75; 12.11.2020 at 13:36.

  18. #4818
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Danas baš u 24sata naslovnica kak djeca ne jedu povrće.

    Mi danas srdele i restani krumpir.

  19. #4819
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,874

    Default

    Danas losos iz pećnice i pire s brokulom i češnjakom. Zapravo sad stalno imamo ili crveni ili zeleni pire, ne sjećam se kad smo ga jeli bez dodane mrkve ili brokule i češnjaka. Klinci oduševljeni, a toliko mrkve ili brokule same za sebe nikad ne bi pojeli...

  20. #4820
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Kod mene danas ostaci od jučer (bolonjez), samo je bila palenta umjesto tjestenine i svježi krastavac na salatu umjesto zelene.
    Za sutra u planu je neka hitra piletina i miješano povrće s maslacem. Trenutno sjedim u autu čekajući promjenu guma, a kuhat ću sutra ujutro, pa to mora biti nešto brzinsko.

  21. #4821

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Danas tortilje - s mljevenim mesom, sir, paradajz, kukuruz, vrhnje, zelena salata, taco umak

    Sutra pohane palačinke (punjene sirom i šunkom) + vrganji u umaku od vrhnja i krastavci na salatu

  22. #4822
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Sutra bolonjez jer ga djeca vole.
    Meni je to jelo koje bih zadnje odabrala za jest i općenito stvari koje idu s tjesteninom. Ja ću sutra u kantini pastrvu s blitvom.
    Last edited by Lili75; 12.11.2020 at 19:52.

  23. #4823
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Juha, juneća. Mislim da ću si dat truda sastavit meni za pola mjeseca, a onda opet sve ponovit.
    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Sutra bolonjez jer ga djeca vole.
    Meni je to jelo koje bih zadnje odabrala za jest i općenito stvari koje idu s tjesteninom. Ja ću sutra u kantini pastrvu s blitvom.
    Meni je isto dosta bolonjeza za čitav život. Mislim, to mi je dugo bilo super. U kantini sam uvijek samo to tražila.
    Ali mislim da mi je dosta. Ne znam zašto sam opet uzela faširano, isuse. Ne želim više to radit.
    Možda s lećom još samo jednom.

  24. #4824
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Ja nisam nikad bila ljubiteljica bolonjeza.

    Ako imaš faširano, napravi djeci faširance. Oni su njamii...

  25. #4825
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Juha, juneća. Mislim da ću si dat truda sastavit meni za pola mjeseca, a onda opet sve ponovit.

    Meni je isto dosta bolonjeza za čitav život. Mislim, to mi je dugo bilo super. U kantini sam uvijek samo to tražila.
    Ali mislim da mi je dosta. Ne znam zašto sam opet uzela faširano, isuse. Ne želim više to radit.
    Možda s lećom još samo jednom.
    Recepti za faširano:
    - bolonjez s paradajzom
    - saft bez paradajza (paprika, luk, ribana mrkva...)
    - spomenuti faširanci
    - mesna štruca obična ili s tvrdo kuhanim jajima
    - od ostataka bolonjeza ili bilo kakvog safta: složenac s palentom i sirom, složenac s rižom i povrćem (može i bez povrća - po želji), gris štrudla (sa pšeničnim grisom, kukuruznom krupicom ili ribanim krumpirom)
    - filane paprike i ćufte
    - chilly con carne (mljeveno s grahom i kukuruzom - ne moraš za djecu jako začiniti, ali ako vole grah i kukuruz, moglo bi dobro proći)
    - sarma
    - za lijenčine - napuniš tortilje s tim (to moj mlađi sin povremeno radi)
    - mljevenim mesom možeš puniti tikvice, patlidžane,

    Inače, ja više volim faširanu puretinu i od toga radim ćevape (samo meso i začini) i faširance (u njih stavljam curry i crvenu papriku, a od škroba ne stavljam prezle nego zobene pahuljice) i drugo. Puretina je blaga, pa se čovjek može poigrati sa začinima. MM to zalijeva soja umakom, a dečki uz to mlate lešade i svježe salate.

  26. #4826
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Fino je sve ovo, Peterlin.

    Ja sam danas radila švedske kuglice s rižom. Nisu jeli kuglice. Cure su pojele riže. Mali nešto kuglica. Ja sam se natrpala. Odmah mi je iskočio drob ko kad sam bila u 7 mj.

  27. #4827
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    Žuta

    Kod nas varivo od domaće prokulice, ličkog krumpira i unutra domaće pilence. Kćerka je već večeras klopala jer joj je zamirisalo

  28. #4828
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Lazanje, žuta!
    Jedno od najboljih jela sa faširanim.

  29. #4829
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Lazanje, žuta!
    Jedno od najboljih jela sa faširanim.
    Istina! Bolonjez + široki rezanci ili krpice + bešamel + sir. Kore za lazanje rijetko koristim, jer se obično sjetim u nedjelju popodne, pa improviziram s tjesteninom iz špajze.

  30. #4830
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Danas narančasta juha od hokaido tikve, ostaci mesa od jučer i prekjučer (vratina, pečenice) i riža s povrćem (skuhala rižu, ubacila žlicu umaka od vratine i jednu malu staklenku home-made đuveđa). Bilo je gotovo u roku keks. Stariji sin je taman navečer došao s faksa nakon ispita i njuškao današnji ručak, a mlađi je komentirao da bi on radije pojeo ostatak graha od jučer. Počeli su međuispiti, pa ne računam na njih za pomoć u kuhinji, a to znači da se kuha hrana koja može preživjeti stajanje od danas do sutra. Nema vremena za eksperimente.

    Međuobroci: makovnjača (iz pekare, jer pojeli su sve voćne kolače od vikenda), voće (mandarine, grožđe)

    Inače, privlači me ovaj kolač s kruškama, možda sutra to napravim ako mm ne bude smislio neki drugi plan.

  31. #4831
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    nedjelja: sarma i pire krumpir, pita s višnjama
    ponedjeljak: sarma i pire krumpir (novo skuhani), pita s višnjama
    utorak: preostale sarme. ostalo još malo pire krumpira , pa ću zamijesiti njoke
    totalni deja vu

  32. #4832
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Vama je trenutno zivot kao za Bill Murray u Beskrajnom danu

  33. #4833
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,688

    Default

    ajme emily mislim da pojedem toliko sarme 3 dana zaredom da je ne bih jela naredne 3 godine

  34. #4834
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Vama je trenutno zivot kao za Bill Murray u Beskrajnom danu
    a baš
    al bar ne moram razmišljati što ću kuhati

    btw. obožavam Beskrajan dan, to mi je jedan od najdražih filmova

  35. #4835
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    nedjelja: sarma i pire krumpir, pita s višnjama
    ponedjeljak: sarma i pire krumpir (novo skuhani), pita s višnjama
    utorak: preostale sarme. ostalo još malo pire krumpira , pa ću zamijesiti njoke
    totalni deja vu
    Kad je moja svekrva još mogla kuhati sarmu, obično bi nam napravila lončinu sa preko 30 komada i onda smo se i mi ovako hranili. Moj mlađi sin je obožavatelj i mogao bi sarmu jesti svaki dan, mm također (ali ne smije zelje u velikim količinama), a moj stariji sin i ja to podnosimo, ali nismo ljubitelji. Nisam prigovarala na količinu, jer cijenim svaku vrstu pomoći oko kuhanja. Kad nam je dojadilo (starijem sinu i meni nakon prvog dana), višak sam smrznula ili uvalila bratu, pa se nekako potrošilo. Kad ja skuham sarmu, to je količina koju jedan dan jedu svi, a drugi dan samo oni koji je vole.

  36. #4836
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    ajme emily mislim da pojedem toliko sarme 3 dana zaredom da je ne bih jela naredne 3 godine
    sarma

  37. #4837
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    nedjelja: sarma i pire krumpir, pita s višnjama
    ponedjeljak: sarma i pire krumpir (novo skuhani), pita s višnjama
    utorak: preostale sarme. ostalo još malo pire krumpira
    Naš skijaški menu

  38. #4838
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    nedjelja: sarma i pire krumpir, pita s višnjama
    ponedjeljak: sarma i pire krumpir (novo skuhani), pita s višnjama
    utorak: preostale sarme. ostalo još malo pire krumpira , pa ću zamijesiti njoke
    totalni deja vu
    Mene ne cudi sarma tri dana zaredom..nego..
    njoke uz sarmu??
    Last edited by rosa; 17.11.2020 at 10:41.

  39. #4839
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by rosa View Post
    Mene ne cudi sarma tri dana zaredom..nego..
    njoke uz sarmu??
    MM će pojesti sarmu (s kruhom), a ja ću njoke s nekim povrćem na tavici

  40. #4840
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    MM će pojesti sarmu (s kruhom), a ja ću njoke s nekim povrćem na tavici
    Aha! Tako stima.

  41. #4841
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    On topic

    Juneca juha s domacim rezancima
    Junetina na jednostavni saft
    Riža
    Zelena salata
    Moja verzija brzog brownieja

  42. #4842
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by rosa View Post
    Mene ne cudi sarma tri dana zaredom..nego..
    njoke uz sarmu??
    Ja se baš i ne bih toga sjetila, ali drugi ljudi jesu. Evo slike s Coolinarike https://www.coolinarika.com/slika/2094397/

    Moj stariji bi pojeo njoke da ne velim s čime... Palentu isto, hehehe...

  43. #4843
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    napravila sam domaće njoke, baš su onako mekani i pufasti, a ne gumeni kakvi znaju biti kupovni
    ispržila sam na tavici tanko narezano crveno zelje i kad je bilo gotovo, umiješala kuhane njoke
    oooodlično je
    probajte!

  44. #4844
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    kako si zamijesila te mekane i pufaste njoke?

  45. #4845
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    napravila sam domaće njoke, baš su onako mekani i pufasti, a ne gumeni kakvi znaju biti kupovni
    ispržila sam na tavici tanko narezano crveno zelje i kad je bilo gotovo, umiješala kuhane njoke
    oooodlično je
    probajte!
    Super zvuči... Ja u ovako dinstano zelje stavljam jabuku i malo kima, a podlijem crnim vinom.

  46. #4846
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Gledala sam na youtubu kako se radi burek u okrugloj tepsiji, ja pitu sa mesom radim u četvrtastom protvanu. Jel mogu i burek sa sirom? Biti će manje preklapanja viška tijesta? Da li to smeta?
    I znam da nije burek sa sirom.
    I da ne skrenem sa teme, saft sa piletinom i šampinjonima, riža i zelena salata.
    Last edited by Cathy; 17.11.2020 at 14:02.

  47. #4847
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Gledala sam na youtubu kako se radi burek u okrugloj tepsiji, ja pitu sa mesom radim u četvrtastom protvanu. Jel mogu i burek sa sirom? Biti će manje preklapanja viška tijesta? Da li to smeta?
    I znam da nije burek sa sirom.
    I da ne skrenem sa teme, saft sa piletinom i šampinjonima, riža i zelena salata.
    Ne smeta. Ja to radim u slanoj ili slatkoj varijanti. Kore nagužvam, jer su veće od pleha. Na dno pleha stavim dvije ili tri (ovisno o debljini), pa red sira tj. sirne smjese, pa još dvije, pa red sira, pa tako sve do vrha. Gornju koru zalijem razmućenim jajetom i vrhnjem za kuhanje, tako da se ovo ne treba namakati kao burek.

    Ako je slana varijanta, dodajem u sir samo vrhnje i sol.
    Ako je slatka varijanta, dodajem ribanu limunovu koricu i vanilin šećer.

  48. #4848
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    kako si zamijesila te mekane i pufaste njoke?
    pire krumpiru sam dodala jedno jaje,
    sve viljuškom razrahlila, pa dodavala brašno, ali ne previše da budu tvrdi, moraju ostati mekani
    ruke sam nauljila, pa onda valjala u ruci komadiće (inače bi se jako ljepili za prste)
    i u vrelu vodu, trebalo im je cca 5 minuta da isplivaju

  49. #4849
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ne smeta. Ja to radim u slanoj ili slatkoj varijanti. Kore nagužvam, jer su veće od pleha. Na dno pleha stavim dvije ili tri (ovisno o debljini), pa red sira tj. sirne smjese, pa još dvije, pa red sira, pa tako sve do vrha. Gornju koru zalijem razmućenim jajetom i vrhnjem za kuhanje, tako da se ovo ne treba namakati kao burek.

    Ako je slana varijanta, dodajem u sir samo vrhnje i sol.
    Ako je slatka varijanta, dodajem ribanu limunovu koricu i vanilin šećer.
    Mislila sam prema ovome:
    https://www.youtube.com/watch?v=dXDp88GfW1Y

  50. #4850
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Super je. Dobar tek!

Page 97 of 132 FirstFirst ... 47879596979899107 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •