Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Ja se totalno ne razumijem u meso pa ne znam kako izgleda potrbušina. Uglavnom, moja mama je uvijek kuhala juhu od ramsteka, pa i ja tako radim, ali mi realno to meso baš i nije nešto jer bude previše suho. E sad, nekad u mesnici prepoznam i kupim jedan komad mesa koji mi je odličan za juhu, ali ne znam točno kako se to zove. JA to zovem "mišić" ali ne uspijem uvijek mesarima objasniti na što mislim.
Evo - potrbušina ili flam izgleda ovako - prugasto: https://static.jutarnji.hr/images/li...8-130418-2.jpg

Ja sam to učila iz bečke kuharice (još se sjećam kako je izgledala bakina, ali nemam pojma gdje je završila, nisam uspjela spasiti sve kuharice iz kuće, jesam Vučetićku i Karačićku, ali gdje je bečka - pojma nemam...) ali sam i išla u mesnicu s roditeljima. Bojim se da će moja djeca imati isti problem - ne znaju prepoznati meso, ali tu vrijedi samo praksa.

Brzinska informacija:
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...ledali-7280763