Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
Svinjski kotleti s crvenim paprom, salata od rikule, narance i komoraca s tostiranim bademima, sumacom i kockicama sourdough kruha.

Usput sam skuhala (unatoc iskuhavanju) ultragorki pekmez od bergamota.

Taman sam odlucila da cu si za nadolazeci rodjendan napraviti tart od cokolade, ruzmarina i ljesnjaka koji nikako da dodje na red i crkne pecnica. Sumnjam da ce nam zbog lockdowna bilo tko doci iducih mjesec dana.
Kao sto rece MM, peci cemo sve na rostilju...
Nisam znala da se bergamot koristi za išta drugo osim za miris... Sad sam tražila i našla ovo: https://www.coolinarika.com/clanak/b...tvenog-mirisa/

Ne znam gdje bi ga čovjek nabavio. Nisam ga nikada vidjela uživo.

Što se tiče pećnice, vjerujem da je teško dobiti majstore. Možda bi neko "međurješenje" poslužilo... Neki dan sam u jednom od velikih centara vidjela ovo https://www.jeftinije.hr/Proizvod/17...crvena-zln3697, ali nisam sigurna je li to bilo u Intersparu ili nekoj drugoj trgovini. Nije bitno... Sama ćeš znati je li to dobra ideja. Ja bih to sebi kupila, jer ionako planiram nešto slično nabaviti za vikendicu. Kolegica to ima na moru i zadovoljna je.