Nije to ništa kompliciranije od bilo kojeg drugog kolača s germom. Ja znam navečer zamijesiti tijesto i frknuti u frižider da se diže 12 sati preko noći, pa izvadim van i pustim dizanje do kraja.
Tu sam našla neki recept https://recipeci.com/germknedle-najb...-bozica/25526/, ali ja ne režem kvadrate, nego tijesto zavaljam u rolu i režem šnite (izvitoperi se, ali nije bitno).
Za kuhanje na pari treba imati namjensko suđe - cjedilo ili onu ivančicu koja spašava stvar: https://www.bellaforma.hr/umetak-za-...cm-1025482820/
Nisam dugo radila ovo baš zato što sam zametnula tu stvarčicu. Ljeti to odnesem u vikendicu, pa je možda tamo i ostalo.
Hvala na podsjećanju. Imam ovo https://www.lonciipoklopci.hr/korkma...pari/pid/12808, ali nisam ga još koristila za germknedle. Baš bi trebalo probati.