Viš, mogla bi ja to napraviti krajem tjedna... dosta je bilo sarme. Ja nisam luda za kiselim zeljem, a ni stariji sin. Paprike i okruglice su druga priča.
***
Za sutra će biti pašta fažol. Trebalo je biti danas, ali smo ipak drugačije dogovorili. Danas su pečenice i rižoto s povrćem (paprika, paradajz, tikvica, kukuruz šećerac), da se uz to pojede cikla koje ima još pola zdjele.
Ne znam kakvo ću meso ponuditi uz grah, ali sve mi se čini da ću ga preskočiti. Kome fali, imam šunke i suhih kobasa. Imam i mladog luka. Ne treba ništa drugo.
Za petak planiram neke ribe, kakve nađem... možda pastrve u tavu i uz to običnu lešadu (zelje, krumpir, malo mrkve). Moji bi najradije filete (bilo kakve) u pivskom tijestu, ali dosta mi je dubokog ulja, osim za fritule (sad im je sezona).
Čovječe, stalno iste stvari jedemo, ali zima je takva. Grah, leća, kiselo zelje, kisela repa, kelj, prokulice.... pa opet iznova.