Page 105 of 131 FirstFirst ... 55595103104105106107115 ... LastLast
Results 5,201 to 5,250 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5201

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    557

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja ga samo narežem na ploške, malo polijem maslinovim uljem i posolim i stavim peći. 20 min poklopljeno, 20 min otklopljeno na 200 C.

    Jedno od najdražih jela nam je kad nakon 20 min otklopljenog pečenja dodam kocke pilećeg filea koje posolim, pouljim i posipam suhim bosiljkom i onda to sve zajedno otklopljeno pečem 20-ak minuta.
    Pardon, još 20 minuta nakon otklopljenog, pa ukupno sat vremena ili si se zabunila u riječi?


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  2. #5202
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Sarma je jelo koje bih ja mogla jesti svaki dan.
    Meni je najveći problem zelje. Niti jedno mi nije dobro kao mamino a ona više ne može kiselit. A ja pak nikad nisam ni probala

  3. #5203
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Sjećam se da se i moja mama nešto žalila na zelje. Ona je sebi nekad kiselila, nekad joj se ne bi dalo. I kaj onda ako kupim krivo zelje onda se ne daju zafrknuti?

  4. #5204
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja ga samo narežem na ploške, malo polijem maslinovim uljem i posolim i stavim peći. 20 min poklopljeno, 20 min otklopljeno na 200 C.

    Jedno od najdražih jela nam je kad nakon 20 min otklopljenog pečenja dodam kocke pilećeg filea koje posolim, pouljim i posipam suhim bosiljkom i onda to sve zajedno otklopljeno pečem 20-ak minuta.
    Hvala, isprobat cu.

  5. #5205
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Treba biti što plosnatija glavica za sarmu

  6. #5206
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Sarma bez komplikacija i na brzinu. Sarme za neznalice.

    Kupite paket kiselog zelja za sarme, unutra je 12 velikih listova i dovoljno rezanog. Samo treba stanjiti lisnu žilu na svakom listu.
    Nama je 12 sarmi dovoljno jer uvijek bude još nešto za jesti.
    U mesnici zamolite mesara da vam samelje pola kile mesa i oko 20 deka pancete zajedno.
    Meljeno u zdjelu, soli, papra, slatke i/ili ljute paprike i sitno narezanog češnjaka, te oko šaku riže. Izmiješati. Izravnati i nožem podijeliti na 12 dijelova, kao sat
    U express lonac staviti malo ulja, narezan češnjak i rezano zelje. Neka se dinsta dok zamatate sarme. Bez poklopca i paziti da ne izgori.
    List kupusa na lijevi dlan, dvanaestinu smjese na list, 5 cm od ruba, preklopiti rub, preklopiti lijevu stranu, desnu i zarolati do vrhova prstiju. Sve staviti u lonac. Plus komad suhog mesa, rebarca npr. Podliti vodom da prekrije sarme.Dodati slatke paprike da malo zacrveni. Staviti poklopac. Kuhati na srednjoj vatri oko pola sata ili dok fino ne zamiriše

    Tko stavlja zapršku, sada je vrijeme.
    Ne treba više od sat vremena za sve.
    Uz to kuhani ili pečeni krumpir.

  7. #5207
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    ? Kaj postoji deklarirano u dućanu zelje za sarmu,samo pitam

    I tko kuha 12 sarmi samo?
    Last edited by jelena.O; 10.01.2021 at 11:03.

  8. #5208
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Postoji. I ja kuham jako malo sarmi.
    Nas je 4. Dva dana rucak. Pojedemo cca 2 sarme po osobi. Zasto bih kuhala vise od 12 sarmi?
    Zato sto se kaze da je 7. dan najbolja. Vjerujem na rijec.

    Beti ovo s pancetom je super ideja. Ja je nasjeckam sitno. Ali i mljeveno mi zvuci dobro. A korak manje u mom zivotu.

  9. #5209
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Ne znam moja ako izdrži do trećeg dana,pitam se kaj je?

  10. #5210
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293
    Last edited by Beti3; 10.01.2021 at 12:10.

  11. #5211
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Postoji. I ja kuham jako malo sarmi.
    Nas je 4. Dva dana rucak. Pojedemo cca 2 sarme po osobi. Zasto bih kuhala vise od 12 sarmi?
    Zato sto se kaze da je 7. dan najbolja. Vjerujem na rijec.

    Beti ovo s pancetom je super ideja. Ja je nasjeckam sitno. Ali i mljeveno mi zvuci dobro. A korak manje u mom zivotu.
    Ja u mesnici trazim da mi kobasicu samelju sa mesom.
    I mislim da vec tako i ljudi kazu: mljeveno za sarmu, onda oni sloze...
    Last edited by zhang; 10.01.2021 at 12:25.

  12. #5212
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by Evelina View Post
    Pardon, još 20 minuta nakon otklopljenog, pa ukupno sat vremena ili si se zabunila u riječi?


    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    20 minuta poklopljeno, 20 otklopljeno - otprilike

  13. #5213
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Papazjanija od ostataka: špageti bundeve punjene tofuom, quinoom i blitvom. Muž bu di uz to spekal šnicle.

    Kći je u fazi vježbanja, proteina, tofua. Inače ti ne jedemo

  14. #5214
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Juha od batata, pohani pureći file, povrće na maslacu, a za djecu još i kroketi.

    Od sutra samo lagano, dosta je bilo

  15. #5215
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja teleći šnicli i pečeni krumpiri i matovilac salata.

  16. #5216

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    557

    Default

    Paradajz juha s noklicama, pečena pileća prsa i batak sa mlincima, zelena ljubičasta salata.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  17. #5217
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Mesna struca s jajima i blitva danas.
    Ukucani navijaju za buhtle popodne ali nisam bas sigurna da ce ih biti

  18. #5218
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    ? Kaj postoji deklarirano u dućanu zelje za sarmu,samo pitam

    I tko kuha 12 sarmi samo?
    Najbolje za sarmu su plosnate glave, ali nisam primijetila da je baš deklaracija za to.
    Malo sarm kuhaju oni koji nemaju velike obitelji. Ove sezone baš nema toliko druženja kao prije korone. Nama bi 12 sarmi bilo taman dosta da ne podijelimo (moj brat i svekrva) pa broj dođe na nekih 18...
    Last edited by Peterlin; 10.01.2021 at 14:26.

  19. #5219
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Ja sam ko dijete jako voljela s mamom motat sarme.

    Danas:

    Pileca juha
    Purece polpete s povrcem iz pecnice (krumpiri, patlidjani, paprike, tikvice, mrkva)
    Matovilac salata

    Nesto smo na matovilac navalili danas kupila ga jutros na placu. Fin, svjez.

  20. #5220
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Pileca juha, marinirani pileci batak i zabatak (ulje, dimljena paprika, javorov sirup), punjeni krumpiri.
    Za dorucak su bile buhtle, ostala 2 komada za desert.
    Imam banane za banana bread, vidjet cu hoce li mi se dati veceras to praviti ili cu sutra.

  21. #5221
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Ispekla sam batat u pecnici, prvi put smo to jeli, meni cudno, ne mogu se naviknuti da jedem nesto slatko za rucak. Uz to ostatak mesne struce od jucer a za one koji ne jedu od jucer (ima i takvih ) pastasuta s pomidorima.
    I da, jucer su ipak bile buhtle.

  22. #5222
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ivana, meni su fini njoki od batata. Ili ih narezem na ploske, pa slazem preklopljeno, mozes i krisku batata, krisku mozzarelle ili nekog drugog sira.
    Ali da, slatkast je, vrlo slican bundevi...

    Mi smo danas rizoto od liganja. Dvoje od cetvero nije bas odusevljeno, ali to su ovi koji inace nisu ljubitelji plodova mora. Osim isfiletirane ribe ili odrezaka od tune. Sad znam da necu tako brzo ponoviti... Ili cu kombinirati kada ostane pola rucka od prethodnog dana

    Sutra cufte i pire.

  23. #5223
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    danas ostatak pohanog od jučer, sa pomfritom, tako su htjeli.
    meni zapečeni karfiol i komadić kobasice, donio tata, pa sam morala probat

  24. #5224
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Jučer sarma od domaćeg zelja, žganci i za desert Jelačić kocke.
    Danas- Domaće krvavice, pire i domaće dinstano kiselo zelje.
    Njamiiiii.
    zaboravih na kruh. Domaći, dakako.
    Last edited by Tanči; 11.01.2021 at 18:57.

  25. #5225
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas svinjski paprikaš s graškom, tjestenina i cikla.

    Jučer sam ispekla drugu turu fritula, ali kasno popodne, pa nisu uspjeli sve pojesti. Ima i za danas.

    Inače, naručili su mi da skuham neko varivo, grah ili leću, pa ću vjerojatno tako i napraviti u idućih par dana.
    Last edited by Peterlin; 12.01.2021 at 07:56.

  26. #5226
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Mahune varivo danas

  27. #5227
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Obožavane okruglice u rajčica sosu. Jeeeeeej.

  28. #5228
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Obožavane okruglice u rajčica sosu. Jeeeeeej.
    Viš, mogla bi ja to napraviti krajem tjedna... dosta je bilo sarme. Ja nisam luda za kiselim zeljem, a ni stariji sin. Paprike i okruglice su druga priča.

    ***
    Za sutra će biti pašta fažol. Trebalo je biti danas, ali smo ipak drugačije dogovorili. Danas su pečenice i rižoto s povrćem (paprika, paradajz, tikvica, kukuruz šećerac), da se uz to pojede cikla koje ima još pola zdjele.

    Ne znam kakvo ću meso ponuditi uz grah, ali sve mi se čini da ću ga preskočiti. Kome fali, imam šunke i suhih kobasa. Imam i mladog luka. Ne treba ništa drugo.

    Za petak planiram neke ribe, kakve nađem... možda pastrve u tavu i uz to običnu lešadu (zelje, krumpir, malo mrkve). Moji bi najradije filete (bilo kakve) u pivskom tijestu, ali dosta mi je dubokog ulja, osim za fritule (sad im je sezona).

    Čovječe, stalno iste stvari jedemo, ali zima je takva. Grah, leća, kiselo zelje, kisela repa, kelj, prokulice.... pa opet iznova.

  29. #5229
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Jučer zapečeni grah i zelena salata, po želji .
    Ispunjavam želje jer radim popodne, drugi tjedan će biti po mom.

    Danas grašak varivo s noklicama i piletinom

  30. #5230
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Prekjučer zapečeni grah sa satarašem, i pohana pileća prsa.
    Jučer po želji klinaca spaghetti with meatballs (moram priznati da mi je uz ćufte puno draži prilog krumpir pire, al nek smo i to probali)
    Danas vjerojatno lasagne.
    Sutra nemam pojma, skupljam ideje. Imam crvene leće pa ću najvjerojatnije varivo s kobasicama.

  31. #5231
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Ja vise nemam ideja fakat.
    Bas mi naporno to smisljanje svaki dan sta skuhat.

  32. #5232
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Da moji sinovi biraju, žicali bi špek fileke. Može, ali idući tjedan...

    Malo sam njuškala kakve jelovnike nudi catering - ovo sam doslovce prvo našla: https://www.catering-gti.hr/tjedni-meni/

    Od toga većinu i sama kuham.

  33. #5233

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,388

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Danas svinjski paprikaš s graškom, tjestenina i cikla.
    Kako radiš svinjski paprikaš s graškom? Jel' to kao običan svinjski paprikaš, pa samo ubaciš grašak ili ima još nešto?

    Ja prekjučer grah sa zeljem, jučer zapečene tortilje, danas piletina na bijelo, riža i zelena salata.

  34. #5234
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by lola_34 View Post
    Kako radiš svinjski paprikaš s graškom? Jel' to kao običan svinjski paprikaš, pa samo ubaciš grašak ili ima još nešto?

    Ja prekjučer grah sa zeljem, jučer zapečene tortilje, danas piletina na bijelo, riža i zelena salata.
    Da, obični paprikaš... Ja to kuham u ekspres loncu, jer sam beskrajno lijena... Gledala sam da iskoristim smrznuti grašak koji mi je ostao od francuske salate.

    Na malo ulja kratko propržim manju glavicu luka i jednu ribanu mrkvu, gore stavim 3/4 kg svinjetine narezane na kocke i propržim uz miješanje dok ne izgubi boju sirovog mesa. Na to dodam žlicu brašna i žličicu crvene paprike, pa još malo propržim, pa zalijem vodom da meso bude pokriveno i još malo viri van. Dodam i 0,3 dl bijelog vina i začine - sol, papar, lovor, sušeni peršin, borovičku ako imam (klek ili brinje - ovo: http://moja-kuhinja.com/zacini/klekove-bobice.html) i na kraju smrznuti grašak, recimo 150 g - trećinu standardne vrećice).

    Zatvorim lonac i kad zapišti kuham nekih 20 minuta. Ako su kocke svinjetine velike, možda 25 minuta.

    Kad vrijeme istekne i kad lonac otključa, otvorim ga i dodam žlicu vrhnja za kuhanje.

    Inače, ovako se može raditi i teletina (u nju ne dodajem lovorov list, nego sušeni kopar, krišku limuna i ribani oraščić, a na kraju ne stavljam vrhnje). Isto vrijedi i za junetinu, ali treba produljiti vrijeme kuhanja.
    Vrijeme je okvirno i vrijedi za moj ekspres lonac.

    Ako se kuha na klasičan način, treba kuhati dok meso ne omekša, a grašak dodati pri samom kraju.

    ***
    Moja djeca uz ovo vole kuhanu rižu ili njoke od krumpirovog tijesta, a može i bilo kakva tjestenina. Kad nam se baš jako žuri, stavim na kraju u lonac 3-4 krumpira narezana na kocke i kuham pod tlakom još 5 minuta. U tom slučaju može se preskočiti vino i limun, jer od kiseline će krumpir biti tvrd...

    Eto, to je iz glave. Nadam se da nisam ništa zaboravila.

  35. #5235
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Danas quiche s porilukom i pileci file na naglo.
    Dobro ste me sjetili graha, imam zaleđeno za jedan rucak ovih dana.

  36. #5236

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,388

    Default

    Peterlin, hvala ti puno!

    Stvarno si volja !

  37. #5237
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Da moji sinovi biraju, žicali bi špek fileke. Može, ali idući tjedan...

    Malo sam njuškala kakve jelovnike nudi catering - ovo sam doslovce prvo našla: https://www.catering-gti.hr/tjedni-meni/

    Od toga većinu i sama kuham.
    ja ću utorak menu-varivo mahune

  38. #5238
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Krem juha od mahuna i amarantha
    Komadici piletine s dinstanim lukom
    Rizoto
    Kiselo zelje

    I ja sam voljela sarmu, moji kako tko..ali sam prestala jesti meso prije sest mjeseci tak da sam je ove godine napravila samo jednom, za gust srednjoj kceri.inace moji netko hoce od sarme samo meso, netko samo narezano zelje, netko samo listove..

  39. #5239
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Mi smo danas imali abšmalcane mahune i piletinu na naglo.
    Imamo i parfe tortu, raspucance i slane kiflice sa sirom i šunkom. A sve to zato kaj dijete ima rođendan

  40. #5240
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Sretan rodjendan!

  41. #5241
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Hvala. Idu godine

  42. #5242
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ja sam u santoku uzela rebarca za sutra.
    Inace ih radim i ja, ali me zanimalo kakva su njihova.

    Sad razmisljam sto od priloga, mozda pecene krumpirice..

  43. #5243
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Možda pekarske prije

  44. #5244
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Js se nadam nekoj ribi sutra

  45. #5245
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Uto: pohani pileći medaljoni i zapečeni složenac s povrćem, gusta juha od krumpira
    Sri: tjestenina s umakom od rajlics, paprike i tikvice, mladi kupus salata
    Danas kelj, mrkva, krumpir varivo i domaće svinjske kobasice
    Sutra svježa orada, špinat na mlijeku i krumpir na salatu.

  46. #5246
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    Fina pileća juhica i nakon toga wok s piletinom i raznim povrćem.

  47. #5247
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Pečeni arbuni i lešo zelje

  48. #5248
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Krpice sa zeljem.
    Vidjela me mala da idem staviti papar i tu sam se nacerila i taman da ću joj reći da papar mora ić.
    Bacila se na pod i bacala od bijesa. Poslužim prvi tanjur, okrenem se da ću i drugi, ... mala uzme stolnjak i povuče sve dolje. Koji show... a sve zbog papra... i tog što sam ignorirala njenu želju.

  49. #5249
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    jučer ipak nije bilo varivo nego wok sa purećim okruglicama i povrćem i staklenim rezancima
    danas rižoto s piletinom i zelena salata

    sutra tjestenina s 4 sira, prije toga juha od rajčice.
    i za subotu odmah kuham nekim aćufte , nekima sarmu, jer idemo na sanjkanje nekud , pa da gladuši mogu jest čim se vratimo

  50. #5250

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    pečeni odojak s krumpirom i zelena salata

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •