Da, obični paprikaš... Ja to kuham u ekspres loncu, jer sam beskrajno lijena... Gledala sam da iskoristim smrznuti grašak koji mi je ostao od francuske salate.
Na malo ulja kratko propržim manju glavicu luka i jednu ribanu mrkvu, gore stavim 3/4 kg svinjetine narezane na kocke i propržim uz miješanje dok ne izgubi boju sirovog mesa. Na to dodam žlicu brašna i žličicu crvene paprike, pa još malo propržim, pa zalijem vodom da meso bude pokriveno i još malo viri van. Dodam i 0,3 dl bijelog vina i začine - sol, papar, lovor, sušeni peršin, borovičku ako imam (klek ili brinje - ovo: http://moja-kuhinja.com/zacini/klekove-bobice.html) i na kraju smrznuti grašak, recimo 150 g - trećinu standardne vrećice).
Zatvorim lonac i kad zapišti kuham nekih 20 minuta. Ako su kocke svinjetine velike, možda 25 minuta.
Kad vrijeme istekne i kad lonac otključa, otvorim ga i dodam žlicu vrhnja za kuhanje.
Inače, ovako se može raditi i teletina (u nju ne dodajem lovorov list, nego sušeni kopar, krišku limuna i ribani oraščić, a na kraju ne stavljam vrhnje). Isto vrijedi i za junetinu, ali treba produljiti vrijeme kuhanja.
Vrijeme je okvirno i vrijedi za moj ekspres lonac.
Ako se kuha na klasičan način, treba kuhati dok meso ne omekša, a grašak dodati pri samom kraju.
Moja djeca uz ovo vole kuhanu rižu ili njoke od krumpirovog tijesta, a može i bilo kakva tjestenina. Kad nam se baš jako žuri, stavim na kraju u lonac 3-4 krumpira narezana na kocke i kuham pod tlakom još 5 minuta. U tom slučaju može se preskočiti vino i limun, jer od kiseline će krumpir biti tvrd...
Eto, to je iz glave. Nadam se da nisam ništa zaboravila.