Page 107 of 131 FirstFirst ... 75797105106107108109117 ... LastLast
Results 5,301 to 5,350 of 6510

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5301
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,627

    Default

    Grah i buncek.

  2. #5302
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Quote Originally Posted by Nera View Post
    Grah i buncek.
    Nera, mah mah jel nam se vracas na forum?

  3. #5303
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Jučer varivo od graška, batata i bundevw s hrenovkama i noklicama. Danas shrek tjwstenina ( nisam godinama radila, tanči me sjetila) i pureće okruglice. Ostatak variva od jučer je glumio juhu.

    Za večeru sam im obećala hotdog.

  4. #5304
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Imala sam od jučer juha od junetine, koju sam paralelno radila s krumpir gulašom jer mi se nije dalo razdvajati svu žlundru.
    Zatim sam radila kiflice i evo konačno su uspjele. Izgleda da se treba držati recepta kao pijan plota, a jogurt je ključni sastojak za mekoću. Recept je sa sašine kuhinje. Radim i medenjake.

  5. #5305
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Varivo od korabice, mrkve i krumpira. Hrpa pilećih zabataka.

  6. #5306
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Nafilala sam pišingere jučer i zaboravila na njih. Sad ćemo ih napasti...

  7. #5307
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Danas paella

  8. #5308
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Rižoto od sipica. Salata

  9. #5309
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Teleća juhica, pečeni odojak s krumpirom, ajvar, slatki feferoni...

  10. #5310
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Danas po zeljama.. Paradajz juha, pohano, pire.. Jos cu palacinke za desert, ali to malo kasnije i predvecer friski kruh, eno se dize u frizideru.

  11. #5311
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Pečena patkica s krumpirom, batatom, prokulicama i mlincima. Za desert voće i čokoladni raspucanci.

  12. #5312

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    557

    Default

    Paradajz juha s noklicama, morski pas s krumpirom u pećnici, zelena salata.
    Navečer pizza.

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  13. #5313
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Juha od buce
    Pizze po zelji, moja i muzeva prepuna raznog povrća, jogurt
    Desert: rolice s pekmezom od marelice, a muz je kupio i maznuo par redova čokse

  14. #5314
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Jučer saft od puretine i njoki od sira. Za večeru djwci bolonjez
    Danas sarma i pire, a za mrzitelje ostatak safta od jučer s pireom.
    Desert je panetone koji smo dobili na poklon pa napokon načeli

  15. #5315
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Quote Originally Posted by babyboys View Post
    Jučer saft od puretine i njoki od sira. Za večeru djwci bolonjez
    Danas sarma i pire, a za mrzitelje ostatak safta od jučer s pireom.
    Desert je panetone koji smo dobili na poklon pa napokon načeli

  16. #5316
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Carbonare, poslužila uz sauerkraut i kapare i masline. Naravno, nisu htjeli. A i ovi su morali junački sve zasolit. Ako ima kiselog zelja koje nije presoljeno javite mi.

  17. #5317
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Na placu znaju uzimat iz kace, pa mozes prije isprobat ako ne kupujes vec vakumiranu glavicu.

    Meni je veci problem kad nije dovoljno kisel kupus.

  18. #5318
    LolaMo's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    953

    Default

    zutaminuta, vrlo neobicna kombinacija, kak ti je to palo na pamet?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #5319
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Jednostavno mi se to jelo u tom trenutku i mislim da su kapare, masline i zelje odlični prilog špagetima. Naravno, nemam pojma kak se to poslužuje inače, ali bilo mi je u tom trenutku vrh. Pretpostavljam da će bit i njima jednom kad odrastu. I kad nađem manje zasoljene verzije...

  20. #5320
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    žuta, isperi kiseli kupus nekoliko puta u hladnoj vodi pa ti neće biti preslano ni prekiselo

  21. #5321
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Ja bi jednom u mlakoj vodi

  22. #5322
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Carbonare, poslužila uz sauerkraut i kapare i masline. Naravno, nisu htjeli. A i ovi su morali junački sve zasolit. Ako ima kiselog zelja koje nije presoljeno javite mi.
    Kiselo zelje se ispire u vodi.

    A što misliš, kako se postigne da se ne kvari? Mora se posoliti. To ukloniš tako da ga ispereš. Probaš koliko treba, ako je jako kiselo i/ili slano, čak ostaviš u vodi pet minuta, pa ocijediš i onda radiš dalje. Nemoj reći da nisi bar jednom isprala... ufff...

  23. #5323
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Nije mi palo na pamet. Mislila sam da ga oni ispiru ili što već prije pakiranja i da je spremno za jelo.

  24. #5324
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Zelje obavezno isprati prije kuhanja.
    Kod mene danas dinstano domaće kiselo zelje, krvavice i pire krumpir.
    Doma sam pa možda bude i kolač.

  25. #5325
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    pa žuta, hvala ti, ja u životu nisam nikad pravila ništa s kiselim zeljem tako da mi je prvi glas da se treba isprat, nadam se da ću se sjetit ako ikad budem pravila

  26. #5326
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Ma ne moraš ga nuzno ispirat. Probaš jednog lista malo. Ako ti je preslano isperi, a ako nije ne moraš.
    Ja obično samo sve ostalo manje posolim i dobro je. Kad jako opereš kiseli kupus, sa soli ode i sve ostalo što je ustvari poanta.

  27. #5327
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ono ribano je redovno preslano i prekiselo. Meni se nedavno dogodilo da sam ga 2 puta isprala, probal, činilo se ok, međutizin, kad sam skuhala, bilo je nejestivo.

  28. #5328
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,627

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Nera, mah mah jel nam se vracas na forum?
    Malo, dok ne krene udarna sezona.

  29. #5329
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,627

    Default

    Kod nas grah i zelje (kiselo, naravno). Za večeru šurlice (prženi njoki od ostatka pirea posuti šećerom u prahu).

  30. #5330
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    subota: gusta juha od kukuruza, popečci od leće, aromatični krumpir u rolu, cikla salata, miksana pita od sira
    nedjelja: pastrve u rolu, njoki u umaku od šampinjona, zelena salata.
    danas: juha, tjestenina u woku s povrćem i ostacima pastrve, kolači iz dućana

  31. #5331
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Ono ribano je redovno preslano i prekiselo. Meni se nedavno dogodilo da sam ga 2 puta isprala, probal, činilo se ok, međutizin, kad sam skuhala, bilo je nejestivo.
    ovako i meni, industrijsko kiselo zelje je koma slano, i ribano i u glavici
    kad radim sarmu, potopim listove u hladnu vodu, namačem dok sređujem žile, izlijem vodu i isperem u drugoj, inače je stvarno nejestivo

  32. #5332
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Pastrva u kukur.krupici, blitva, za mrzitelje blitve peceni krumpiri.

  33. #5333
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    ovako i meni, industrijsko kiselo zelje je koma slano, i ribano i u glavici
    kad radim sarmu, potopim listove u hladnu vodu, namačem dok sređujem žile, izlijem vodu i isperem u drugoj, inače je stvarno nejestivo
    i ja ovako listove za sarmu, isperem i stavim u vodu dok pripremim nadjev.
    ali rezano ne ispirem i nikad mi nije preslano ili prekiselo. dok se dinsta uvijek podlijevam vodom pa ispari dio te slanoće i kiseline. dodatno ne začinim i ok je.

  34. #5334
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Dobro da nisam radila sarmu. Totalno bih sve zaj***la.

    Radila sam krpice sa zeljem. Nisu htjeli jest.
    Last edited by zutaminuta; 25.01.2021 at 15:49.

  35. #5335
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post

    Radila sam krpice sa zeljem. Nisu htjeli jest.
    zato ih ja nikad ne radim jer ih nitko ne voli.
    Ja imam "traume" iz djetinjstva od tog jela.

  36. #5336
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Haha, meni su predobre, bile i njima prvih četiri puta, ne shvaćam sad ovo... al oke, radit ću im što će željet, nema problema.

    Sutra grah.
    Last edited by zutaminuta; 25.01.2021 at 17:15.

  37. #5337
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,241

    Default

    Dolazim žuta,da ne moram kuhati isto

  38. #5338
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Njoki od batata s kaduljom i dimljenim pacjim prsima.
    Kolac s maslinovim uljem, ruzmarinom i limunom.

  39. #5339
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Pileca juha, pureci zabatak i mlinci, salate. Ostalo je i za sutra za klince, ja cu vidjeti sto cu...
    Za veceru pizza rolice, sve su potamanili.

  40. #5340
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas sekeli gulaš, ostalo je i za sutra. Bila je hrpa mesa. Palentu su pojeli.

    Za sutra sam samo ispekla dizano tijesto s nadjevom od pekmeza i rogača. Moj stariji je jedva dočekao da se ohladi.

  41. #5341
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Ja sam maloprije dovršila prve ovogodišnje krafne.
    Ispale su super

  42. #5342
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Dobro da nisam radila sarmu. Totalno bih sve zaj***la.

    Radila sam krpice sa zeljem. Nisu htjeli jest.
    aha, ti to radiš sa kiselim zeljem? ili je ovo druga priča

    jer mi to radimo sa svježim kupusom. Ja ih volim, ali djeca i muž ne, i tako ih nismo radili već sto godina

  43. #5343
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,627

    Default

    Junetina u saftu dinstana na puno luka (skoro koliko mesa, toliko luka) i pire, dio family njoki, uz zelenu salatu.

  44. #5344
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,627

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    aha, ti to radiš sa kiselim zeljem? ili je ovo druga priča

    jer mi to radimo sa svježim kupusom. Ja ih volim, ali djeca i muž ne, i tako ih nismo radili već sto godina
    I mi tako, uvijek sa svježim zeljem.
    Last edited by Nera; 26.01.2021 at 09:09.

  45. #5345
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,821

    Default

    Ma tang, ja to ne radim nikako i nikad, ali mislila sam da ide kiselo zelje.
    Ispada da je grah bio pun pogodak, okej, mali je htio samo juhu i meso i nimalo mrkve i graha. Ne sviđa mu se koža od graha.

  46. #5346
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ma tang, ja to ne radim nikako i nikad, ali mislila sam da ide kiselo zelje.
    Ispada da je grah bio pun pogodak, okej, mali je htio samo juhu i meso i nimalo mrkve i graha. Ne sviđa mu se koža od graha.
    Za početak propasiraj. Još bolje - istuci štapnim mikserom skupa s kožicom. Neće se vidjeti, a pojest će se. Napravi krem juhu. Možeš i pire.

    Inače, moj mlađi sin je obožavatelj graha, ali ako ima mogućnosti - redovito će birati bijeli (butter beans) koji ima tanku kožicu, a zaobilaziti ostale vrste (smeđi i crveni meksički).
    Ovo mu je kultna namirnica: https://d2lhwe7okuon6r.cloudfront.ne.../22/364722.png

  47. #5347
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Jucer wok s piletinom i rizinim rezancima, danas juha, leso meso i tikvice.

  48. #5348
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,638

    Default

    Dosadni bolonjez, al uz njega meni neljubiteljici tjestenine odlicna domaca tjestenina Fettucine (hrv.proizvodnja Aurelia, kupila u Purexu).

    Ovo je 1.put u zivotu da je mene neka tjestenina odusevila. Mljaaaac...

  49. #5349
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Rib-eye steak i salata.

  50. #5350
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,978

    Default

    Quote Originally Posted by ivana s View Post
    Jucer wok s piletinom i rizinim rezancima, danas juha, leso meso i tikvice.
    Koje povrce stavljas u wok?
    Ja sam togalno nemastovita stavim samo mrkvu, tikvicu, luk mladi ili poriluk..
    Danas ugl wok s piletinom i rezancima(zasada mrkva i poriluk)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •