Page 114 of 131 FirstFirst ... 1464104112113114115116124 ... LastLast
Results 5,651 to 5,700 of 6547

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5651
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Bravo! Moram i ja kupiti proso, budem drugi tjedan.

  2. #5652
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Kod mene se proso nikad nije pretvorili u žgance! Ne pržim ništ prije.

  3. #5653
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Ni kod mene. Ni najmanje. Nisam nista posebno radila, nego kako pise na uputama. Obicno sam kupovala u Sparu onu njihovu biomarku. To sam vecinom djetetu kuhala u slatkoj varijanti - proso sa sitno naribanom jabukom s malo putra ili nekog istarskog/kvarnerskog maslinovog.

  4. #5654
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ne mogu sada naci gdje je sasa pisala o pasteti da citiram, ali pasteta je predivna. Napokon sam ju jucer napravila, danas se jede uz toplu sourdough focacciu. Preprefino

  5. #5655
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Mi isto danas imamo foccaciu. Al nemam paštetu

  6. #5656
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    MM sprema osso buco. Najgore sto tako lijepo mirisi, a jos dugo se mora krčkati :/

  7. #5657
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    MM sprema osso buco. Najgore sto tako lijepo mirisi, a jos dugo se mora krčkati :/
    Za ovo bi dušu dao lonac za sporo kuhanje. Moram to nabaviti.

  8. #5658

    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    14

    Default

    Sutra kuham grah, hvala na ideji..

  9. #5659
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Mi isto danas imamo foccaciu. Al nemam paštetu
    I sama focaccia je divna..

  10. #5660
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    I moja i moja. Al ja volim pačju/gušću paštetu. A mislim da ju ne bih znala napravit

  11. #5661
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ja sam sada prvi puta po sasinom receptu pravila i stvarno je odlicna, a nije komplicirano. Mozda se na prvu cini da jest, ali stvarno nije...

  12. #5662
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Prošlih dana sam radila šalatu od špinata, carbonaru s špinatom, danas krpice sa zeljem, sad bolonjez za sutra i kiflice s pekmezom. Možda bih trebala probat špinat u lisnatom.

  13. #5663
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Prošlih dana sam radila šalatu od špinata, carbonaru s špinatom, danas krpice sa zeljem, sad bolonjez za sutra i kiflice s pekmezom. Možda bih trebala probat špinat u lisnatom.
    Ovdje imaš dobar i jednostavan recept za špinat u lisnatom. To se radi od onog već razvaljanog tijesta u rolici, pa je baš brzo gotovo. Meni se obično ne da zafrkavati s pletenjem, pa samo zarolam i gotovo, ali u tom slučaju treba štrucu izbosti viljuškom da para može izlaziti tijekom pečenja: http://vrtaljica.blogspot.com/2011/0...spinata-i.html

    Dobar tek!

  14. #5664
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Kod mene danas prežgana juha, ostaci uskrsne šunke i kobasica (izvukla iz leda) i gravče na tavče. Salata - svježi krastavci s vrhnjem.

    Jučer su bile filane paprike i ćufte, a za sutra još ne znam, imam kelj na balkonu ali nemam baš inspiraciju za to. Možda napravim rižu s povrćem i uz to zapečenu piletinu iz pećnice https://www.youtube.com/watch?v=ZnGjTOOD1I4

  15. #5665
    Cocolina's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    910

    Default

    Jučer grah.
    Danas bolonjez, sutra opet grah.
    Petak tko zna, možda ostaci od bolonjeza i graha pa kaj koga dopadne.

  16. #5666

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ja sam sada prvi puta po sasinom receptu pravila i stvarno je odlicna, a nije komplicirano. Mozda se na prvu cini da jest, ali stvarno nije...
    Koliko mesa u gramima treba uzeti ? :D

  17. #5667
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Ja sam radila od 500g jer sam imala takav paket u dubokom...
    Ovisi za koliko ljudi radis i zelis li da ti ostane za kasnije...
    Mislim da ti je 400-500g i vise nego dovoljno za neko druzenje.
    Ja cu za nas doma raditi od 200g ubuduce.

  18. #5668
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Ok, mogla bih se i ja upustit u to. Gdje kupiti gušću/pačju jetru? I taj neki alkohol koji ide unutra. I postoji li alternativa? Nesto kaj mozda imam doma

  19. #5669

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ja sam radila od 500g jer sam imala takav paket u dubokom...
    Ovisi za koliko ljudi radis i zelis li da ti ostane za kasnije...
    Mislim da ti je 400-500g i vise nego dovoljno za neko druzenje.
    Ja cu za nas doma raditi od 200g ubuduce.
    Hvala ti !

  20. #5670

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ovaj tjedan kod nas teska klasika.
    Umor od posla + bezvoljnost = lijena i neinspirativna jela :D
    Ponedjeljak - sarma od slatkog kupusa
    Utorak - juha od domace koke s knedlama
    Srijeda - saft od svinjskog vrata s graskom i pire krumpir
    Cetvrtak - za mene druzenje vani uz dobru pizzu, djeca domaca jaja i mladi sir
    Petak - romb, peceni krumpir, spinat na leso
    Subota - musaka, ukiseljena cikla

  21. #5671
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Ok, mogla bih se i ja upustit u to. Gdje kupiti gušću/pačju jetru? I taj neki alkohol koji ide unutra. I postoji li alternativa? Nesto kaj mozda imam doma
    ja sam jetricu uzela u medjimurskim picekim, ne znam ima li uvijek. Ali mislim da je i pileca skroz ok, sasa je napisala da uzme jednu i drugu.
    Porto sam bila trazila i nasla u sparu tek kad sam vec napravila pastetu. Vjerojatno ima u vrutku, ali mi nije na ruku. Ja sam samo whiskey stavila. Za iduci puta imam i porto.

  22. #5672
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ovaj tjedan kod nas teska klasika.
    Umor od posla + bezvoljnost = lijena i neinspirativna jela :D
    Ponedjeljak - sarma od slatkog kupusa
    Utorak - juha od domace koke s knedlama
    Srijeda - saft od svinjskog vrata s graskom i pire krumpir
    Cetvrtak - za mene druzenje vani uz dobru pizzu, djeca domaca jaja i mladi sir
    Petak - romb, peceni krumpir, spinat na leso
    Subota - musaka, ukiseljena cikla
    Vidis, musake si me sjetila. Imam mljevene junetine, mislila sam hamburgere praviti, ali cu musaku.

  23. #5673
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Articoke s bobom i bizima, konacno!

  24. #5674
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by ivana s View Post
    Articoke s bobom i bizima, konacno!
    Jao, baš ti zavidim....

    Dobro si me sjetila na bob - mi smo obožavatelji. Reći ću mužu da pregleda plac u subotu.

  25. #5675
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by ivana s View Post
    Articoke s bobom i bizima, konacno!
    i mi smo u ponedjeljak

  26. #5676
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Ja ih obozavam, uvijek mi je zao sto tako kratko traje sezona. ALI, kod mene doma samo ih zenska populacija jede, muski nece te “siske” ni pod razno.
    Last edited by ivana s; 05.05.2021 at 15:04.

  27. #5677

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Ponedjeljak - piletina s povrćem na kineski način (i kineskim rezancima)
    Utorak - čušpajz s povrćem i svinjetinom
    Srijeda - dinstane gljive i lignje s pečenim krumpirom + zelena salata

  28. #5678

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Danas Kelj čušpajz i kobase pečene
    Jučer kelj juha, špecli sa sirom i salata

  29. #5679
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Pečene pastrve i krumpir salata

  30. #5680
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Losos na tavi, rižot od divljih šparoga, provansalski rose iz Lidla

  31. #5681
    ivana s's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,623

    Default

    Punjene paprike i pire, djeca narucila...

  32. #5682
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Juha od purećeg krila
    Tjestenina (mašnice) + pesto od boba i češnjaka
    Pečene tanke kobasice
    Zelena salata za sina koji voli sirovo povrće + cikla za sina koji voli samo kuhano povrće

    Desert - čupavci iz Konzuma, vrijeme je poljoprivrednih radova i generalnog čišćenja, pa se nisam pretrgla oko kolača

  33. #5683
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Peterlin, ovo zvuči fino.

    Radila sam danas gulaš krumpir. Vrlo lijeno, ali je ispao dobar. Najstarija pojela sve, drugo dvoje brljali. Meni je super.
    Ne shvaćam djecu. Zašto? Zašto kenjaju s hranom?

  34. #5684
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Peterlin, ovo zvuči fino.

    Radila sam danas gulaš krumpir. Vrlo lijeno, ali je ispao dobar. Najstarija pojela sve, drugo dvoje brljali. Meni je super.
    Ne shvaćam djecu. Zašto? Zašto kenjaju s hranom?
    Idemo od repa - kenjaju s hranom jer im može biti... Osim toga, vide jedan od drugoga. Moji su odbijali hranu kad su taj obrazac pokupili u vrtiću. Trajalo jeeee možda i cijelu godinu, baš vrtić, za jaslice se ne sjećam da je toga bilo. Negdje sa tri ili četiri godine, vježbali su moje živce. Ne uzrujavaj se, proći će ih...

    Dalje - gulaš je baš jelo za lijenčine, kao i paprikaš, bolonjez i slično. Imam to najmanje jednom tjedno na jelovniku, hehehe...

    Bob je super, ali ga gulim. To mi je tlaka, inače bi ga jeli češće.

  35. #5685
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Djeca od 2 do 5 godina imaju manju potrebu za hranom i često brljaju s njom. Dijete nakon što se rodi, naraste u 2 godine onoliko koliko će narasti u sljedećih 14-16 godina i logično jr da su manje gladni i apetitljivi nakon 2. rođendana. Od 5. do 8. godine vole zezati s hranom jer su tad u fazi Svijet su druga djeca i onda oponašaju drugu djecu u izbirljivosti. Od 8. do 11. je već bolje, a od 11. nadalje ne bi trebalo biti nikakvih problema kod većine.
    Last edited by Jurana; 15.05.2021 at 10:42.

  36. #5686
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Danas przena janjeca jetrica s palentom
    Jucer pastrva s krumpir salatom i blitvim na leso
    Prekjučer čevapi i roštilj kobasice, blitva i pomfrit
    Srijeda - pileca juha s bijelim mesom, bulgur s tikvicama, mrkvom i mladim lukom
    Uto- sataraš, kupus salata, krem juha od tikvice i blitve
    Sutra cu pecenu janjetinu sa salatom i neku laganu juhu...

  37. #5687
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    Danas przena janjeca jetrica s palentom.
    Gdje se kupuju janjeca jetrica?
    Mi se svercamo s kuhanjem po ovim vrucinama. Nemamo klimu. Mali jos ruca u vrticu.
    Jucer sam skuhala bolonjez u 7 ujutro za 2 dana, paralelno s palacinkama koje su bile za dorucak. Jucer bolonjez sa smrznutim domacim njokima, danas sam radila klasicnu domacu tjesteninu i zelenu salatu. Za veceru przene srdele, sir i vrhnje i zelenu salatu.
    Kupila sam marelice za pekmez i nisam stigla napravit.

  38. #5688
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Gdje se kupuju janjeca jetrica?
    Mi se svercamo s kuhanjem po ovim vrucinama. Nemamo klimu. Mali jos ruca u vrticu.
    Jucer sam skuhala bolonjez u 7 ujutro za 2 dana, paralelno s palacinkama koje su bile za dorucak. Jucer bolonjez sa smrznutim domacim njokima, danas sam radila klasicnu domacu tjesteninu i zelenu salatu. Za veceru przene srdele, sir i vrhnje i zelenu salatu.
    Kupila sam marelice za pekmez i nisam stigla napravit.
    Znao je imati Don Vito na Kvatriću, ali trebaš imati sreće i doći rano. Oprez - ta mesnica definitivno nije najjeftinija. Osim toga, možda su mi stare informacije, jer otkad je korona, slabo hodam po gradu pa nisam bila.

  39. #5689
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    danas grašak s noklicama
    sutra vjerojatno faširanci i sataraš

  40. #5690
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by pepi View Post
    danas grašak s noklicama
    sutra vjerojatno faširanci i sataraš
    Mogla bih ja grašak s noklicama napraviti sutra. Fala na ideji.

    Danas kelj varivo i pečene kobasice.

  41. #5691
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default


    I ja sam sinoć skuhala fino varivo s noklicama i piletinom, doduše kod mene prevladavaju mrkve i peršin. Jeli za večeru i danas za ručak. Mi nismo osjetljivi po pitanju ponavljanja, osim kad nam nije ukusno. Imam ove godine baš bogatu lepezu začinskog bilja u teglicama, uživam u okusima.

  42. #5692
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Danas orada svjeza s otocke trznice, blitva/krumpir, salata, desert (puding s visnjama)

  43. #5693
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Last edited by Beti3; 19.07.2021 at 15:23.

  44. #5694
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Ovisi, da li želiš da pojedu i sljedeći put.

  45. #5695
    llella's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    1,142

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Blazeno neznanje...moje ne zele jesti mrkvu, a u krem juhama brdo mrkve, nisam im rekla da stavljam...ma to je kao sol, kad me pitaju od cega je juha, ne govorim da sam stavila i sol...tak sam pogrijesila i srednjoj rekla jednom da sam stavila poriluk i sad svaki puta pita, jel ima u juhi poriluka

  46. #5696
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Na tragu sam vaših mišljenja.
    Šutim. I šutjeti ću.
    Nisam im ništa loše dala za jesti. Baš naprotiv.

  47. #5697
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Ja znam i u rižu staviti ribane tikvice i tikve

  48. #5698
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Napravila sam im brdo polpeta (faširanci) ali od istd kolicine meljenog mesa i naribanih tikvica. Dodala jaje i krušne mrvice, sol i papar. Inače se uvijek bune na tikvice.
    Polpete nestale!

    Sad je moja dilema, reći im da su jeli tikvice ili ih ostaviti u blaženom neznanju
    Ne moraš im sad reći. Bit će prilike...

    Probaj jednom napraviti popečke od tikvica bez mesa, samo tikvice, jaja, sol, zobene pahuljice i malo brašna ili krušnih mrvica da se poveže. Moj stariji bi se udavio u tome.

    Evo malo tuđe pameti: https://www.coolinarika.com/recept/p...d-0242ac120027
    Ja ne cijedim tikvice svaki put, eventualno ako vidim da su baš jako mokre.

  49. #5699

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Danas će biti punjeni patliđani i salata
    Sub. Srdelice i krumpir salata
    Pet. Pohano meso i buća čušpajz
    Četv. Pečena svinjetina i sataraš, zelje salata

  50. #5700
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Morsko kuhanje .
    Danas bonduelle hawai mix i purisove okruglice za djecu, batat pomed i kobasice za mene i mm.
    Sutra pileći file na naglo i pire
    Utorak tjestenina na bijelo s piletinom
    U sri planiram izlet pa nešto kao zapečeni grah, sa dlanitkom i kukuruzom, kobasicama i hrenovkama.
    Čet riza i pečeno bataci i file.
    Pet... Nemam pojma.

    Kuhanje od pola sata, sa hrpetinom salata.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •