Page 118 of 131 FirstFirst ... 1868108116117118119120128 ... LastLast
Results 5,851 to 5,900 of 6537

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5851
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,658

    Default

    Problemi sa želučanom kiselinom?

  2. #5852
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Problemi sa želučanom kiselinom?
    Ne, ne bih rekla... budem sad neko vrijeme pratila pa se javim na zdravlju ako treba.

  3. #5853
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,658

    Default

    Sretno, držim fige!

  4. #5854
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Radila sam burgere ovaj tjedan i djeci se na moje iznenađenje svidjelo.

  5. #5855
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Jučer lažna pašticada, špecli i zelena salata.

    Danas grah i kiselo zelje, uz to pečenice iz pećnice. Za sutra je u planu juha od bundeve, faširanci i nekakav krumpir (vjerojatno kuhani, a ako mi se baš bude dalo, mogu ga ispeći u pećnici ili woku). Salatu ne planiram, puna je špajza domaće kisele zimnice. Možda se i predomislim, jer imam cijeli veliki karfiol, pa bih to mogla pola s prezlima, a pola na salatu. Vidjet ćemo...

  6. #5856
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Grah sa suhim rebrima.
    Juha, mesne okruglice u bijelom umaku s koprom, pire krumpir i zelena salata.
    Pileći paprikaš s rižom.
    Složenac od svježeg sira, jaja i špinata.
    Teleća juha, pečeni krumpir i teletina. Zapečene palačinke sa sirom i kardamomom.

  7. #5857

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    734

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Složenac od svježeg sira, jaja i špinata.
    Može recept?

  8. #5858
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Quote Originally Posted by lonni View Post
    Može recept?
    Ovako nešto, al ja nisam pazila na omjere:
    https://www.coolinarika.com/recept/p...f-0242ac1200bb

    Meni je fino i hladno.

  9. #5859

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Meni zadnjih par dana:
    Pileći paprikaš s noklicama, zelena salata
    Srneći gulaš s noklicama / tjesteninom (za one kojima su noklice 2 dana za redom too much), zelena i kupus salata
    Pečena veprovina s pečenim krumpirom i mrkvom, zelena salata
    Čušpajz (poriluk, mrkva, krumpir, meso-veprovina)
    Svinjski šnicli u saftu, rižoto s mrkvom i brokulom, zelena salata

    Jako volimo zelenu salatu

  10. #5860
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    A i divljac

  11. #5861

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    A i divljac
    Daaaa..... Pun nam je frizer

  12. #5862

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    734

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Ovako nešto, al ja nisam pazila na omjere:
    https://www.coolinarika.com/recept/p...f-0242ac1200bb

    Meni je fino i hladno.
    hvala

  13. #5863
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas kod mene pureći faširanci (stavim curry u meso, jer puretina nema intenzivan okus), kopar sos i palenta. Uz to cikla salata tko želi. Za desert zimski kompot od jabuka i suhih šljiva.

  14. #5864
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Prekjučer poriluk varivo s ječmom i kobasicama. Kupila sam odlične kobasice na placu, ne sjećam se da sam ikad tako dobre kobasice jela. Ispekla miješani kukuruzno/pšenični kruh (ne za ručak, nego za večeru). Za desert kaiserschmarrn i apfelmus.
    Ne bih se ni sjetila ubaciti ječam u poriluk da nisam ovdje pročitala da to paše.

    Jučer samo sebi krem juha od poriluka, da iskoristim lišće koje ne ubacim u varivo. MM jeo varivo i kobasu od nedjelje.
    Danas karfiol s prezlima i vrhnjem. Mislim da ću s malim kasno popodne početi kiflice za uvod u Božić napraviti.
    Last edited by Jelena; 13.12.2022 at 09:53.

  15. #5865
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Jelena jel bi bilo fino s ječmom? Može i s heljdom, ona se brže skuha.

  16. #5866
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Jelena jel bi bilo fino s ječmom? Može i s heljdom, ona se brže skuha.
    X

    Ja najčešće varivo od poriluka kuham s rižom. Kombinacija s ječmom je najfinija, ali bratemili, rasturi mi crijeva... Stara sam pa ne mogu više jesti takve stvari.

  17. #5867
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    X

    Ja najčešće varivo od poriluka kuham s rižom. Kombinacija s ječmom je najfinija, ali bratemili, rasturi mi crijeva... Stara sam pa ne mogu više jesti takve stvari.
    Stvarno? Nisam ni znala da ječam ima neki efekt na crijeva. Ja pak rižu ne štujem iz sličnig razloga. Jako se sporo probavi i zatvara. To saznaš na odjelu abdominalne kirurgije kad cimerice prepričavaju sadržaj što su ga povratile prije dolaska na hitnu. Riža u izvornom obliku kod puno njih.

    Ja nisam s drugim probavala. Heljdu ni ne znam kako izgleda. Ali mislim da moze. Meni se ječam brzo skuhao. Namocila sam ga nekih pola sata u vodi prije nego sam ga ubacila. Taman kad sam odlucila da cu ga umijesati. A kuhalo se manje od pola sata. Nitko se nije žalio na crijeva.

  18. #5868
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,658

    Default

    Jel se može najest od tog karfiola s prezlima i vrhnjem ako ga se pojede više? Pitam jer ne volim osjećaj gladi iako sam kao ručala. A volim takve stvari papat

  19. #5869
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Stvarno? Nisam ni znala da ječam ima neki efekt na crijeva.
    zna napuhavati

  20. #5870
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,529

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Jel se može najest od tog karfiola s prezlima i vrhnjem ako ga se pojede više? Pitam jer ne volim osjećaj gladi iako sam kao ručala. A volim takve stvari papat
    Ne znam sto bih ti rekla. Moj sin ne voli. MM bi trazio jos nesto uz to. Ja sam to sebi skuhala. Meni je dovoljno uz dvije kockice cokolade poslije

  21. #5871
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Uzela sam pile od 2.6 kg. Ne znam gdje mi je mozak. Rekla sam čovjeku veće pile, nisam očekivala dinosaura.
    Sad sam ga rastrančala, dio u frizer. E, ono kaj me muči, jel to pile tak veliko jer su ga hormonima il kaj?

    Bum pekla to pile s krumpirima, mrkvom. Dio ovak sitnica u juhu, s brokulom. Salata cikla. Kasnije možda kolač od mrkve. Danas sam si baš u kuharskom štosu.

  22. #5872
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ne mora biti, ja kupujem na selu piceke direktno od ljudi koji ih hrane, isto znaju biti oko 2,5kg pa i vise. Nama je polovica dosta, pola stavim u škrinju.

  23. #5873
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Uzela sam pile od 2.6 kg. Ne znam gdje mi je mozak. Rekla sam čovjeku veće pile, nisam očekivala dinosaura.
    Sad sam ga rastrančala, dio u frizer. E, ono kaj me muči, jel to pile tak veliko jer su ga hormonima il kaj?

    Bum pekla to pile s krumpirima, mrkvom. Dio ovak sitnica u juhu, s brokulom. Salata cikla. Kasnije možda kolač od mrkve. Danas sam si baš u kuharskom štosu.
    Ma to je normalno. Ja volim peći polovicu takvog većeg piceka. Pilićarka ga prereže. Ljepše se ispeče nego cijeli manji. Naša pilićarka na placu već zna kad mm dođe, pita "Trebate 2x po pola zmaja?"

  24. #5874
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    "pohala" sam pile i pomfrije u pećnici. malo suho ispalo jer nisam dovoljno uljem poškropila. Onda fritule. Sad mi je zlo od hrane.

  25. #5875

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Faširance, restani krumpir i dinstano kiselo zelje
    Još jedan dan mesne okruglice

  26. #5876
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Bolonjez i mislila sam poslije kruh od banana.

  27. #5877
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Omiljene, preomiljene ćufte u paradajz sosu. Evo, čak i dete pod temp 39 c pojelo jednu i malo krumpira. Tolko su dobre.

  28. #5878
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Jel radiš ćufte u pecnici ili kuhas u loncu?

  29. #5879
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Loncu.

  30. #5880

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,309

    Default

    Prekjučer jedan od dražih i najlakših ručkova
    kuhana teletina, s restanim krumpirom i hren sosom. I juha,naravno.
    Sve, osim hren sosa , kuhano u jednom loncu.
    Zelena salata.

    Danas grah sa zeljem i slanutkom.

  31. #5881
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Danas varivo mahune, jučer rižoto s puno povrća i krem juha od karfiola i batata, dan prije bolonjez...nemam inspiracije za sutra, rado bih ribu a nemam gdje kupiti osim Lidl ili Spar, nisam nikad ne znam jel to valja....

  32. #5882
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Ima na woltu nekih ribarnica, meni su okej. Osim kaj je sad lovostaj.

  33. #5883
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ima na woltu nekih ribarnica, meni su okej. Osim kaj je sad lovostaj.
    ?

    Kaj nije wolt dostava hrane?

  34. #5884
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ont. kod mene danas jednostavan ručak - fileti oslića u u bijelom vinu, s kaparima i koprom i uz to umjesto lešade zapečeni složenac od riže i povrća. Moj mlađi sin ne voli složence, pa će vjerojatno napraviti grah salatu.

  35. #5885
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    ?

    Kaj nije wolt dostava hrane?
    Možeš preko wolta naručivat i stvari iz nekih trgovina, pa i odjeću, knjige...
    Vidim da ima Ribarnica Brač na mom woltu, ne znam kako kod vas

  36. #5886
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Moji su bolesni, da i kuham neko varivo ne bi ga jeli, ne znam. Mislim da bum pizzu.

    S wolta se more svaš, a s glova moš i poslat tipa u ljekarnu pa da ti donesu doma.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  37. #5887
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Nemamo mi na selu ni glovo ni wolt ni slično...
    Last edited by mašnica; 13.01.2023 at 11:09.

  38. #5888
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Ah, pa onda ne vidim kaj fali ribi iz lokalne trgovine, mislim i ja bih uzela jednu, ali sam danas tak neka slaba i ni za što, i klinka bolesna, ako i spečem ne buju jeli, evo ne znam kaj bih spremila, najmanja za baš aspolutno sve kaj se ponudi već ima pripremljeno "ja to neću jesti", jutros je i čokoladnu buhtlu koju je sama izabrala dočekala s time.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  39. #5889
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Možeš preko wolta naručivat i stvari iz nekih trgovina, pa i odjeću, knjige...
    Vidim da ima Ribarnica Brač na mom woltu, ne znam kako kod vas
    Aaaa, sad mi je jasno. Dobro da znam, zlunetrebalo... Fala!

  40. #5890
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,244

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ima na woltu nekih ribarnica, meni su okej. Osim kaj je sad lovostaj.
    Lovostaj plave ribe je do 1.3.

  41. #5891

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,765

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Danas varivo mahune, jučer rižoto s puno povrća i krem juha od karfiola i batata, dan prije bolonjez...nemam inspiracije za sutra, rado bih ribu a nemam gdje kupiti osim Lidl ili Spar, nisam nikad ne znam jel to valja....

    ja kupim oradu u lidlu (očišćenu)
    malo je masnija, ali pristojna riba (u biti zadnjih godina su mi sve orade masne, je l to neki moj osobni dojam ili se prije 10-20 godina kupovala divlja orada?!)

  42. #5892

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,765

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Ah, pa onda ne vidim kaj fali ribi iz lokalne trgovine, mislim i ja bih uzela jednu, ali sam danas tak neka slaba i ni za što, i klinka bolesna, ako i spečem ne buju jeli, evo ne znam kaj bih spremila, najmanja za baš aspolutno sve kaj se ponudi već ima pripremljeno "ja to neću jesti", jutros je i čokoladnu buhtlu koju je sama izabrala dočekala s time.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
    juhu iz vrećice (npr. od rajčice), žganci i jogurt, ili pečeno jaje, komad kruha i namaz,, čokoldne kuglice ... pojedite bilo što... kuhat ćeš za koji dan kad se oporaviš

  43. #5893
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Danas varivo mahune, jučer rižoto s puno povrća i krem juha od karfiola i batata, dan prije bolonjez...nemam inspiracije za sutra, rado bih ribu a nemam gdje kupiti osim Lidl ili Spar, nisam nikad ne znam jel to valja....
    Zašto ne bi kupila uzgojenu ribu? Nemoj se zavaravati, velik postotak ribe na ribarnicama je također iz uzgoja. Nema tolike slobodne ribe u našem moru, tko bi svaki dan ulovio onolike orade i brancine?

    Btw, Cromarisove orade sam vidjela u bečkom Lidlu, pa kad su dobre bečkoj gospodi, što bi mi dizali nos na njih?

    Meni je veći problem što je to sve jako skupo
    Last edited by Jurana; 14.01.2023 at 10:44.

  44. #5894
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Zašto ne bi kupila uzgojenu ribu? Nemoj se zavaravati, velik postotak ribe na ribarnicama je također iz uzgoja. Nema tolike slobodne ribe u našem moru, tko bi svaki dan ulovio onolike orade i brancine?

    Btw, Cromarisove orade sam vidjela u bečkom Lidlu, pa kad su dobre bečkoj gospodi, što bi mi dizali nos na njih?

    Meni je veći problem što je to sve jako skupo
    Ja se uvijek pitam šta ljudi imaju protiv ribe iz uzgoja, mi gotovo isključivo takvu oradu jedemo, možda zato što sam ja Vlajina, ali kad je bacimo na gradele nemam prigovora
    Ali moguće da mašnici nelagodu čini pitanje koliko je ta riba u Lidlu stara, koliko se može u nju pouzdati, ja je isto tamo ne kupujem nego u Ribarnici Brač, iako ne mogu reć neki racionalni argument, na LIdlovoj valjda piše datum ulova/pakiranja, na ovoj je baš igra povjerenja

  45. #5895
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Moj tata već više od 60 godina ima svoj brod (različite brodove u kontinuitetu), a prije broda je svaki dan bio na rivi s tunjom i udicom u ruci i takav ribolovac bez problema jede ribu iz uzgoja.

    Što se tiče Lidla, najbolje ju je kupiti onaj dan kad je oglašena u katalogu, a to je najčešće četvrtak. Provjeri se jesu li sve istog datuma i nema straha.

  46. #5896
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,834

    Default

    Neke šnicleke u saftu, nemam pojma kolko se mora brčkat da bude super mekano.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  47. #5897
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Neke šnicleke u saftu, nemam pojma kolko se mora brčkat da bude super mekano.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
    Kupi ekspres lonac ako već nisi. Ja sam jučer kuhala lažnu pašticadu od 1,2 kg junetine od lopatice (prilično žilavo). Kuhala malo manje od pol sata pod tlakom. Na klasičan način ne bi bilo gotovo za 3 sata. Možda je moglo biti i kraće, ali mi isto volimo da bude super mekano. Takvo je i bilo. Moj mlađi sin se udavio u tome. Još je malo ostalo za danas, garantirano neću naći ništa od toga kad se vratim s posla, samo ako on bude doma da stigne pojesti ručak.

    Inače, baš razmišljam bi li kupila novi ekspres lonac, jer mi na starom odlazi brtva. Ovakav imam, ali 3,5 litara i to mi je premalo, pa bi mi ovaj bio idealan: https://pevex.hr/lonac-express-allegro-5l

  48. #5898
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Vec sam pisala na temi express lonaca ali oni su zakon. Ja imam jedan od 5l u kojem kuham varivo, to je gotovo za 10min(racunam i cekanje da ventil padne) i ponekad saft ako imam tvrđe meso. Imam i vec lonac od 9l tu mi gumica šteka, on mi je za sarmu, punjene paprike, juhe.

  49. #5899
    ki ki's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1,226

    Default

    Kako se kuha varivo u exspres loncu?
    Mozes mi napisati postupak?
    Nikada ga nisam imala a zvuci zanimljivo.
    Recimo kako bi skuhala kelj ?

  50. #5900
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by ki ki View Post
    Kako se kuha varivo u exspres loncu?
    Mozes mi napisati postupak?
    Nikada ga nisam imala a zvuci zanimljivo.
    Recimo kako bi skuhala kelj ?
    To je kod nas danas bilo za ručak. Varivo od pola glave kelja.

    Daklem, kelj očistim od tvrdih peteljki, narežem na prst široke rezance, operem dobro na cjedilu pod tekućom vodom, ubacim u običan lonac, pofurim vrućom vodom i prokuham cca 3 do 5 min, ovisno o količini. U ekspres lonac na dno stavim malo masnoće i kockice ili ploške mrkve i kratko prodinstam. Dodam žličicu crvene paprike, žlicu brašna ili zobenih pahuljica i zalijem vodom. Dodam 2 ili 3 krumpira narezana na kockice, a onda unutra frknem ocijeđeni kelj. Od začina u ovo mi paše češnjak, kopar sušeni, a ako imam cvijet kopra u zamrzivacu, dodam i to. Sol, papar i to je to. Lonac zatvorim, kad zapišti treba 12 min. Može to i kraće, ali brtva više nije kao kod novog lonca, pa mu treba malo dulje. U kelj ja ne stavljam ni luk ni špek, ali tko voli, može se staviti odmah, u prvom koraku, pa na to sve ostalo. Treba pažljivo dodavati tekućinu, da ne ispadne rijetko. Manje je više.

    Na sličan način kuham i sva druga variva. Vrijeme kuhanja treba biti prema tablici koja dolazi uz lonac.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •