Stranica 119 od 131 PrviPrvi ... 1969109117118119120121129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,901 do 5,950 od 6539

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5901
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Zaboravila sam napisati da smo uz kelj imali faširance od puretine.

  2. #5902
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ne uhvati se nista za dno posto i ja stavljam malo brasna a ne mijesa se nista kad se lonac zatvori?

  3. #5903
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ne uhvati se jer se kuha. Ja vode stavim toliko da skoro pa prekrije povrce. Radim kao i Peterlin samo ne polijevam kelj vrucom vodom. Ubacim povrce sve unutra i malo zgusnem brasnom kad je gotovo i kad mogu otklopiti...tad dodam i cesnjak.

  4. #5904
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno

    E da i na koju jacinu stavim indukciju dok kuham?Cijelo vrijeme isto ili mjenjam jacine?

  5. #5905
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Kuham na plinu, pravilo je kad zakopi pipac počne pištati jako i onda se smanji na najmanje i od početka pištanja ja za varivo mjerim 5min i ugasim.

  6. #5906
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Ne znam, ne usudim se ekspres lonac. Šeprtljava sam. To bi meni eksplodiralo prvi dan. Evo sam si malo uspela načeti indukcijsku ploču. Ostavila đezvu s vodom, isparila voda.... nije bilo dugo, al eto bjelkaste kružnice.

  7. #5907
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    Ma ne bi žuta.
    Ja imam dva lonca, jučer u jednom juha u drugom krumpir. Prije bi znala cijeli ručak u jednom loncu skuhati. Prvo juha pa ju prebacim u obični, pa zdinstam piletinu i malo propištim pa u rernu na najjače i na zadnje recimo mlince prokuham, naravno bez poklopca.
    Sutra ujutro ću kelj ubaciti dok se spremam na posao i ostaviti zadihano, za ršim kad dodjem s posla.

  8. #5908
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Meni i dalje ekspres lonac na zadnjoj polici koju ne mogu ni dokuciti stoji. Nikad upotrijebljen.
    Slucajno i ja danas kelj. Imala sam blansiran iz zamrzivaca, cas posla i bez ekspresa.
    Na maslinovom zdinstala luk, dodala narezane mrkvu, batat i krumpire, cesnjak, podlila vodom pustila da malo zakuha, procitala djetetu jednu stranicu knjige, dodala kelj, paradajz, sol, malo masnoce od piletine od jucer i gotovo. Ja nikako da ulovim gdje bi mi to bas pomoglo. Vjerojatno jer ne kuham preko tjedna svaki dan.

  9. #5909
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    Kod tebe nema tri pet minuta dok počne vrit, nego dok pročitam stranicu kod mene je exores 4-6 put u tjednu u upotrebi, nekad i više

  10. #5910
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni i dalje ekspres lonac na zadnjoj polici koju ne mogu ni dokuciti stoji. Nikad upotrijebljen.
    Slucajno i ja danas kelj. Imala sam blansiran iz zamrzivaca, cas posla i bez ekspresa.
    Na maslinovom zdinstala luk, dodala narezane mrkvu, batat i krumpire, cesnjak, podlila vodom pustila da malo zakuha, procitala djetetu jednu stranicu knjige, dodala kelj, paradajz, sol, malo masnoce od piletine od jucer i gotovo. Ja nikako da ulovim gdje bi mi to bas pomoglo. Vjerojatno jer ne kuham preko tjedna svaki dan.
    Upravo to.

  11. #5911
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni i dalje ekspres lonac na zadnjoj polici koju ne mogu ni dokuciti stoji. Nikad upotrijebljen.
    Slucajno i ja danas kelj. Imala sam blansiran iz zamrzivaca, cas posla i bez ekspresa.
    Na maslinovom zdinstala luk, dodala narezane mrkvu, batat i krumpire, cesnjak, podlila vodom pustila da malo zakuha, procitala djetetu jednu stranicu knjige, dodala kelj, paradajz, sol, malo masnoce od piletine od jucer i gotovo. Ja nikako da ulovim gdje bi mi to bas pomoglo. Vjerojatno jer ne kuham preko tjedna svaki dan.
    ekspresni koristim samo za kuhanje smeđe riže, ni za što drugo, ne treba mi jer sve drugo kuham u običnim loncima
    npr. volim da juha kuha dugo i lagano, na slaboj vatri, tad mi bude najukusnija

    ne zamaraj se što ne koristiš ekspresni lonac, radi kako si navikla i kako ti odgovara

  12. #5912
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Danas sam radila bolonjez, baš sam ga po pravilu napravila. Višak stavila zalediti. Uzeli smo zelene tagliatele, sljedeći put sam im obećala crne od sipinog bojila.

  13. #5913
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    Wok za sutradan, kako?
    To je jedno od rijetkih jela koje uvijek sviježe radim. U teoriji ne vidim prepreku, no neki savjet, ideju ako tko ima

  14. #5914

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Wok za sutradan, kako?
    To je jedno od rijetkih jela koje uvijek sviježe radim. U teoriji ne vidim prepreku, no neki savjet, ideju ako tko ima
    Ja radim ovako: piletina (ili puretina), mrkva, stabljika celera, kupus, poriluk, tikvice i luk. Soja sos i rezanci.

  15. #5915
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Bolonjez sa zelenim tagliatellima, gore parmezan, posle keksići čajni s čajem. Napuhnula sam se ko krava. Djeca su konačno pojela kompletan obrok.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.01.2023. at 15:20

  16. #5916
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim ovako: piletina (ili puretina), mrkva, stabljika celera, kupus, poriluk, tikvice i luk. Soja sos i rezanci.
    Sve napraviš dan ranije?
    Mogli bi si rezance napraviti sami.

  17. #5917
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    Danas pureći batak na tavi, stavila i mljeveni mrkvu , s rižom ,juha i crveno zelje
    Jučer saft junetina puretina , povrće i tijesto
    Sutra bude purećolećasti bolonjez, tijesto,neka salata

  18. #5918
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    Neki dan slanutak varivo

  19. #5919

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Sve napraviš dan ranije?
    Mogli bi si rezance napraviti sami.
    Ne, dok sam radila, uvijek sam kuhala ujutro, prije posla. Je da je wok najbolji kad je friško napravljen, ali moji ga toliko vole da im nije bio problem jesti ga podgrijanog, nakon pol dana stajanja.

  20. #5920
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Radit ću pohanu piletinu s pire krumpirom i sada razmišljam kakvu bih salatu, a da je oni žele pojesti. Dakle, sin neće ništa što ima zelenu boju. Starija bi jela zelje možda, mlađa eventualno ciklu, a on jedino sjeckanu svježu mrkvu. Shvatila sam da ne jedu baš toliko povrća koliko bi trebali.

  21. #5921
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Može se to troje povrća zajedno naribati (cikla ako je sirova), a ribani kupus i mrkva se baš dobro slažu

  22. #5922
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    ili svakom staviš u malu zdjelicu, ili pak u veću u svaki ćošak jedan dio žuta, zelena, crvena, pa si nek svaki uzme koji čuperak hoće

  23. #5923
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Radit ću pohanu piletinu s pire krumpirom i sada razmišljam kakvu bih salatu, a da je oni žele pojesti. Dakle, sin neće ništa što ima zelenu boju. Starija bi jela zelje možda, mlađa eventualno ciklu, a on jedino sjeckanu svježu mrkvu. Shvatila sam da ne jedu baš toliko povrća koliko bi trebali.
    Da ja pustim svojim već odraslim sinovima na volju, iz iste zdjele jeli bi samo grah s kukuruzom i matovilac. Svakodnevno već desetljeće i pol imamo različite zdjele za salatu. Mlađi sin i ja jedemo zelenu i radič, mm i stariji jedu ciklu, zelene mahune, zelje i paradajz. Svi jedu mladi luk i salatu od luka. Rukolu će isto svi pojesti, kao i onu šarenu dalmatinsku mješavinu. Eto, kad bolje razmislim, nije ni tako strašno. Karfiol kuhani na salatu isto svi jedu. Šopsku svi jedu. Crveno zelje svi jedu. Nije svejedno kako je začinjena, pa si često svaki slaže svoju. Jedan voli bučino ulje, drugi više maslinovo u kojem se nalaze suhi paradajzi.

    Eh, da, kisele krastavce i kisele zelene paradajze svi vole i drugu kiselu zimnicu, ali to sama radim, kupovna nam nije tak fina.

    Ljeti jedu pečene paprike na salatu, patlidžane i tikvice s grilla u maslinovom ulju i takve stvari. Hrskave stabljike celera isto dobro prolaze. Daikon ribani također. Povrtnica isto. Nemam više mašte...

  24. #5924
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Totalni fail, nisam nikakvu šalatu uzela, ali bar su jeli naranče i pili limunadu, i to se broji, nadam se...

  25. #5925
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Totalni fail, nisam nikakvu šalatu uzela, ali bar su jeli naranče i pili limunadu, i to se broji, nadam se...
    Naravno da se broji.
    Moj sin ne jede 20 godina nikakvo povrce i salate, pa je sve ok.

  26. #5926
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Zuta, moja mladja od 2 g strajka s povrcem. S vecinom. Ne znam voli li ga ili ne jer ne zeli probati. Ni kasice bas nije jela. Neki dan sam izblendala karfiol, brokulu i batat s malo mlijeka, dodala jaje, zacine, prasak za pecivo i brasno i radila debele palacinke. To je smazala.

    Slicno radim muffine ili strucu u kalupu ako prodje par dana bez da pojede ista povrtno s vlaknima.
    Ili ponekad kad mm i ja tradicionalno petkom jedemo sendvice za veceru (trenutacno smo na verzijama banh mi ili korejskoj junetini dwaeji bulgogi u pecivu ili grillanoj svinjskoj potrbusini u bao pecivu na pari) u kojima zelimo samo uzivati..

  27. #5927
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Totalni fail, nisam nikakvu šalatu uzela, ali bar su jeli naranče i pili limunadu, i to se broji, nadam se...
    Naravno...
    Daj im voće, kuhaj kompote, daj svježe povrće nezačinjeno... Dok su moji bili predškolske dobi, koristili smo se trikom. Dala bih im da si sami naprave nešto sitno i to poslije pojedu. Rezali su mrkvu i papriku na kockice, ribali krastavac na ploške, radili sendviče s maslinama... Voćna salata je isto klasika - daš im bananu, naranču i jabuku da narežu (kaj već imaš), pa poslije to začine i pojedu. Jedino se moraš pomiriti da takve aktivnosti generiraju određenu količinu nereda.

  28. #5928
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Ovaj tjedan sam super lijena. Radila sam juhu, bolonjez, onda od ostatka faširanog pizzu bolonjez, i od haha ostalog bolonjeza iz srijede opet bolonjez sa špagetima, a pon sam radila isto nekaj kaj vole jest ali se ne mogu sjetiti kaj, ... aha nasjeckala sam kobasicu koju sam dobila s malo popečki od leće. Nekaj vole, nekaj ne.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  29. #5929
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj tjedan sam super lijena. Radila sam juhu, bolonjez, onda od ostatka faširanog pizzu bolonjez, i od haha ostalog bolonjeza iz srijede opet bolonjez sa špagetima, a pon sam radila isto nekaj kaj vole jest ali se ne mogu sjetiti kaj, ... aha nasjeckala sam kobasicu koju sam dobila s malo popečki od leće. Nekaj vole, nekaj ne.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
    Pa i mi nekaj volimo, nekaj ne...

    Kod mene danas fini brzinski ručak koji sam kuhala ujutro, jer sinovi imaju svoje aktivnosti (student servis poslove) pa nisu doma.

    Daklem, kod mene je hrpa iskoštenih pilećih zabataka ispečenih na naglo u woku i jako začinjenih (ljuta kombinacija), a uz to špecli s brokulom i ribanim sirom. Ima malo paradajzove juhe od jučer + cikla salata. Sve boje su zastupljene, jedino nema svježeg povrća. Ako tko baš želi, nek si čisti zelenu salatu.

  30. #5930
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Jesi li sama iskoštila pileće zabatke ili kupiš negdje iskoštene?

  31. #5931
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li sama iskoštila pileće zabatke ili kupiš negdje iskoštene?
    Ovaj put sam ih našla već iskoštene u Eurospinu (obiteljski paket, bilo je na akciji) - 4,89 eur/kg https://www.eurospin.hr/katalog-eurospin/. Kad nema, kupim samo zabatke i sama iskoštim. To više volim, jer kad kuham npr. paprikaš, bitno mi je da se te kosti kuhaju unutra, ispuste sve hranjive tvari u saft, a poslije ih se lako može izvaditi da ne smetaju pri jelu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.02.2023. at 11:51

  32. #5932
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Ja sam znam iskoštene zabatke uzet u Purexu

  33. #5933
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Pureće pretpostavljam? Ne znam ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.

  34. #5934
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pureće pretpostavljam? Ne znam ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.
    ne, nego pileće
    obožavam i njihova već začinjena ljuta pileća krilca

  35. #5935
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    O super, nisam vidjela da to imaju. Jesu li s kožom?

  36. #5936
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.
    vindija ( imaju dućane pri placevima i jedan u prečkom nasuprot šoping centra Prečko) kod njih je bez kože većinom
    , ima i Purex kod njih je većinom s kožomne kad iskošteno, ali imaju i s kostima pa se može kod njih skinuti kost, ali tad kupuješ komplet
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.02.2023. at 13:42

  37. #5937
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    O super, nisam vidjela da to imaju. Jesu li s kožom?
    Ne, oguljeni su i iskošteni. S kožom nisam vidjela u velikim shopping centrima. MM kupuje takve s kožom na placu Utrina od poznate pilićarke.

  38. #5938
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pureće pretpostavljam? Ne znam ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.
    Ima Purex i pilećih. Jučer sam baš prošla pored njihovog dućana u CC1 East i suzdržala se od ulaska, jer sam taman dan prije kupila svježe meso peradi u Eurospinu, ali imaju svega i isplati se zaviriti.

  39. #5939
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ima purex i pureći zabatk iskošteni, veliki, ja ga onda narežem na kockice za saft. Super je.

    I fine su im one male kobasice pureće, kao roštiljke.

  40. #5940
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Mi isto volimo prureći zabatak u svim pojavnim oblicima. Ako nije iskošten, obično ga ispečem u pećnici.

  41. #5941
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,254

    Početno

    Par puta sam radila pureći batak na saft, u biti počela dinstati batak bez srednje kosti i pred kraj skinula meso i narezala na kocke

    U purexu većinom tražim da mi skinu glavnu kost koja završi u juhi, meso ili u pećnici ili u saftu

  42. #5942
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pureće pretpostavljam? Ne znam ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.
    Antolković-tržnica Vrapče i Špansko

  43. #5943
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pureće pretpostavljam? Ne znam ima li gdje iskoštenih pilećih zabataka u rinfuzi.
    ima u Blagusu (Dolac, na ulazu s lijeve strane)
    Posljednje uređivanje od n.grace : 14.02.2023. at 23:04

  44. #5944
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Uzela sam kaserolu staklenu s poklopcem. Slušam prijedloge. Mislila sam radit francuski krumpir, neko meso zapeč s krumpirima, ribe, i... nezz dalje.

    Danas ću šalatu s tjesteninom i piletinom.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  45. #5945
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Uzela sam kaserolu staklenu s poklopcem. Slušam prijedloge. Mislila sam radit francuski krumpir, neko meso zapeč s krumpirima, ribe, i... nezz dalje.

    Danas ću šalatu s tjesteninom i piletinom.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
    Komentar na ono što si i sama predložila:
    - francuski krumpir je najbolja stvar (ja ga radim od kuhanog krumpira i tada ne koristim poklopac; ako se radi sa sirovim krumpirom pečeš dulje - prvo s poklopcem, nakon toga zadnjih par minuta makneš poklopac da se zapeče korica)
    - musaka od krumpira - isto kao francuski krumpir
    - musaka od kelja, riže i mljevenog mesa - ovo radim od kuhanih sastojaka i ne koristim poklopac, a naročito je dobro za iskoristiti ostatke bolonjeza
    - složenac od palente i mljevenog mesa (isto kao gore, ako je ostalo malo bolonjeza, skuhaš palentu i napraviš složenac, a još dodatno popraviš okus s bilo kakvim sirom, u listićima ili ribanim)

    S poklopcem možeš ovako:
    - bilo kakvo pečenje: svinjska lopatica (komad u cijelom), pureći zabatak (ovisno o veličini, ja pečem 2 ili 3 kom), pečeni picek (u kaseroli obično pečem polovicu). Napomena: uz svinjetinu i teletinu obično stavim hrpu povrća i to bude sjajno. Ako ne stavljam povrće, npr. kad pečem odojka, obavezno stavim jabuku. Patka se isto može peći u kaseroli ako ti stane u nju. Ako ne, staviš samo batke. Vrijedi za sve vrste peradi. Ni brige ni pameti. Pogledaj recepte za peku, to ti je sve isto. Ima i hrpa bosanskih recepata (kalja, jahnija i slično), sve je to fino i nije zahtjevno. Frk u kaserolu malo masnoće, razne vrste mesa, povrće i gotovo. Kuha se samo.

    - ribe za lijenčine i malu djecu koja ne znaju samostalno čistiti ribu: frkneš u kaserolu malo maslinovog ulja, gore istreseš filete oslića ili bakalara (smrznute, ne treba odmrzavati), dodaš sol i začine (papar, kopar, peršin, češnjak, lovor... ), zaliješ bijelim vinom i frk u pećnicu zajedno s poklopcem - na kraju se doda kriška limuna. Uz to ide kuhana riža ili krumpir u slanoj vodi, ali nisam nikad kuhala sve zajedno, budući da je ta riba jaaaako brzo gotova. Pečem ja u tom ovalu i pastrve, škarpine, orade i slično, ali bez poklopca.

    - vegetarijanski složenci vrsta raznih: kombinacija kuhane riže ili tjestenine s povrćem koje zatekneš doma, zaljev jaje+vrhnje, ribani sir i zapečeš

    Za napredne (ima puno prčkanja, pa nije uvijek pogodno za mame s malom djecom):
    - sarma iz pećnice npr. ovo https://www.coolinarika.com/slika/sa...b-0242ac120048 (iako bih ja to najprije s poklopcem, a onda eventualno na kraju bez poklopca)
    - punjena paprika
    - punjene tikvice ili patlidžani

    Eto, nemam više mašte

  46. #5946
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Zaboravih napisati još ovo:
    Žemljača slatka ili slana (od starog kruha namočenog u smjesu mlijeka i jaja). U slatku dodaš vanilin šećer i suho voće (grožđice i sl.) ili voće iz kompota, a u slanu dodaš luk, papar i češnjak i jede se kao prilog uz gulaš ili paprikaš

    Kruh - svaka staklena kaserola pogodna je za pečenje kruha. Nije loše staviti pek papir unutra, da se manje zezaš s pranjem kasnije.

  47. #5947
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    Hvala peterlin. Ovo je divno. Msm da ću nekaj brzinsko za početak.

    Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk

  48. #5948
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Malo sam jučer gledala tuđu pamet, pa sam našla još zanimljivih stvari:

    Ovo izgleda fino i brzo, iako ja to nisam nikada radila:
    https://www.recepti.com/kuvar/glavna...iz-rerneRecept

    Ovo je slično načinu na koji ja radim, iako češće koristim ekspres lonac, ali može se to i u pećnici:
    https://radiong.hr/dva-socna-recepta...djeljni-rucak/
    https://www.domacica.com/pile-iz-rerne/
    https://www.coolinarika.com/recept/d...6-0242ac120062

    Uživajte!

    Dok je ovakav ručak u pećnici, možeš komotno raditi nešto drugo ili se samo odmarati...

  49. #5949
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Možeš probati i kruh peći u toj posudi, vidi ovdje: https://www.coolinarika.com/recept/k...7-0242ac12004a

    Nisam probala, ali mislim da možeš iskoristiti bilo koji recept kao i inače, samo treba paziti na količinu, da taman stane u oval. Ja bih za kruh i slično uvalila papir za pečenje, da se ne zalijepi i da se kasnije ne otelim s pranjem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.04.2023. at 07:49

  50. #5950
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,850

    Početno

    šalata od kelja i čeg se nađe u kokos mlijeku s kikirikijem. videla u seriji dobar doktor

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •