Page 120 of 131 FirstFirst ... 2070110118119120121122130 ... LastLast
Results 5,951 to 6,000 of 6535

Thread: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #5951
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Kuharice da vas pitam.

    Gdje mogu kupiti ukiseljene artičoke?
    Obožavam ih, a nigdje ih naći. Hvalaa.

    P.S.
    Ne trebam recept za kiseljenje
    Last edited by Lili75; 15.05.2023 at 21:29.

  2. #5952
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Eurospin sigurno. I Spar. Voliiim artičoke sott'aceto. I sott'olio isto.

  3. #5953
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Kuharice da vas pitam.

    Gdje mogu kupiti ukiseljene artičoke?
    Obožavam ih, a nigdje ih naći. Hvalaa.

    P.S.
    Ne trebam recept za kiseljenje
    Beti je sve rekla. U Eurospinu ih ja redovno kupujem. Ima i šparoga i artičoka. U Sparu običnom nema, ali u velikom Intersparu se znaju pojaviti i to njihova robna marka. Zna ih biti i u Superkonzumu, talijanskih, ali otkad sam ih nanjušila u Eurospinu, u Konzumu ni ne gledam. Prije sam ih viđala u onom crnom Konzumu na Radničkoj (ex Mercator), jer su oni imali dobar izbor delikatesnih namirnica, ali dugo nisam bila.

    Inače, u Lidlu ih zna biti kad je talijanski tjedan.

  4. #5954
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Ajme cure hvalaa punooo

    Nikad ne idem u Eurospin jer mi nije usput, bome idemo uskoro

  5. #5955
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ajme cure hvalaa punooo

    Nikad ne idem u Eurospin jer mi nije usput, bome idemo uskoro
    Nije ni meni, ali planiram da odem onamo 1x u 2-3 tjedna. Osim toga, kad god idem k mami i tati, prolazim kroz Križevce i odem tamo. Osim artičoka i šparoga, imaju puno dobrih i povoljnih stvari (mliječni proizvodi iz Slovenije, brašno i hajdinska kaša isto, sirevi kao u bolje opremljenoj delikates trgovini, riža i tjestenina iz Italije, solidno maslinovo ulje koje kupujem kad mi presuši dalmatinska veza, pristojna vina, jeftini gin ) Ni svježe meso nije loše kad naletim, uglavnom je domaće kao i svježe povrće, ali ne idem dovoljno često da bih mogla imati širu sliku.

  6. #5956
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Po prvi put pečem krumpir rajčica luk pizzu. Nemojte me niš pitat. Misla sam i kokosa malo gore naribat. Haha

  7. #5957
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    I jel jestivo?
    Su deca jela?

  8. #5958
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Ajme žuta pa što zakomplicira haha
    Sigurnija opcija je da si radila klasiku: sir, šunka, sir, gljive, rajčica s ili bez nekih namirnica

    Al super ako nisi naribala taj kokos haha

  9. #5959
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Uz krumpir obavezno si trebala papra staviti!

  10. #5960
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Uz krumpir obavezno si trebala papra staviti!
    Pa da bude pizza s okusom francuskog krumpira
    Last edited by Peterlin; 13.08.2023 at 13:28.

  11. #5961
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Inače, ne fali kokos nego ananas, hehehe

    Ont. Nije ništa krivo u receptu, na pizzu se ionako stavlja sva furda iz frižidera, sve što se na drugi način ne bi pojelo.

  12. #5962
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Pa da bude pizza s okusom francuskog krumpira
    Prije krumpiruše

  13. #5963
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Metla sam papra, bez njega valjda ne bih ni pojela. Deca su s ocem pa su pošteđena tog horora. Vjrv bi letjeli trokuti pizze po zraku da sam im servirala. Krumpir nije bio nešto pečen iako je tanko rezan na gulilici. Idući put ga kuvam prvo.

  14. #5964
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Super su mi šalate. Dakle, uzela sam kristalku i krastavac, i tunjevinu, i limun i kukuruza iz konzerve, sve pomiješala. Predobro. Mogla bih to jesti za doručak, ručak i večeru.

  15. #5965
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Super su mi šalate. Dakle, uzela sam kristalku i krastavac, i tunjevinu, i limun i kukuruza iz konzerve, sve pomiješala. Predobro. Mogla bih to jesti za doručak, ručak i večeru.
    A ako hoćeš malo "jače" samo dodaš još kuhano jaje i voila.
    Ja isto obožavam salate ljeti, samo što se moji toga ne mogu najesti.

  16. #5966

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ispred monitora
    Posts
    355

    Default

    moji nisu ljubitelji jaja u salatama.. pa im dodam slanutak/grah ili slicno.. kuskus isto dobro prođe..

  17. #5967
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by Munkica View Post
    Bukovace (700 g) narezes na trakice i dodas ih u posudu s 2 zgnjecena cesnja cesnjaka, 3 zlice soja sosa, 1.5 zlicom javorovog sirupa ili blagog meda, 75 ml maslinovog ulja, zlicicom kumina, cilijem i 1/2 zlicice pimenta. Zadnja tri zacina sameljes fino i dodas 1.5 zlicicu na gljive, a ostatak pomijesas s 20-30 ml maslinovog ulja i poslije koristis kao dressing.
    Stavis na 2 pleha s papirom u pecnicu na 200 cca 20 min. Pokusaj sto vise razdvojiti gljive da se ne dodiruju. Nakon 20 min ih mozes prebaciti na isti pleh i ostaviti jos 5-8 min u pecnici dok se ne posuse i zahrskave. Pazi da ne zagore.

    Avokado izmiksas s 90 g kreme od kokosa i 10 g lisca korijandra.
    Luk (1 ljubicasti) tanko narezan mariniras u soku od narance (60 ml), trakicama kore narance, octu od bijelog vina (60 ml), pimentom (10 bobica) i zlicicom secera. Trebao je ici jos i caj od hibiskusa unutra, ali ga nemam.

    Ima i recept za tortilje od masa harina, ali em nemam masa harina, em s malom djecom ne stignem mijesiti pa sam varala i kupila kukuruzne tortilje.

    Recept iz Flavour Ottolenghi
    Dakle, topic sam pretrazila dok nisam nasla ovaj recept. Planiram ga ponoviti.
    I sasine sam nasla lazanje od gljiva, i to bi valjalo uskoro...

  18. #5968
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Piment je meni izuzetno odvratan začin. Jednom sam probala hranu s tim, bilo je prestrašno, jedva sam se oporavila od toga
    De gustibus ....
    Last edited by Beti3; 11.09.2023 at 18:06.

  19. #5969
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Pa nemoj ga jesti. Netko te tjera?

  20. #5970
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    Momentalno idem naručiti bukovače, ili naiđem na recept a nemam bukovače ili imam bukovače a nemam vremena tražiti recept.
    Bukovače ovako napravljene, bi li mogle hladne recimo sutra za doručak?

  21. #5971
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Piment je meni izuzetno odvratan začin. Jednom sam probala hranu s tim, bilo je prestrašno, jedva sam se oporavila od toga
    De gustibus ....
    E, vidiš, to je stvar navike. Meni krvavice i kobasice bez pimenta ne valjaju, ali ja sam s kontinenta gdje je to uobičajeno. Godine su mi trebale da se naviknem na maslinovo ulje (do 18. ga valjda nisam ni probala) ali bučino mi je fenomenalno jer sam uz njega odrasla, a mnogima je u rangu pimenta.

  22. #5972
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Momentalno idem naručiti bukovače, ili naiđem na recept a nemam bukovače ili imam bukovače a nemam vremena tražiti recept.
    Bukovače ovako napravljene, bi li mogle hladne recimo sutra za doručak?
    Nisam probala, ali gljive u pravilu ne ostavljam za idući dan. Nije da nam baš ostane, jer kad ih pripremim, obično se sve pojede odma'

    Kad mi se ne da tražiti nove recepte, vrganje obično pripremam s jajima, a sunčanice i bukovače poham. Za sunčanice ne dodajem ništa posebno i paniram ih u mješavinu brašna i mrvica, a za bukovače ipak uzmem tri posude (brašno, jaja, prezli) i ako imam ribanog sira, dodam u prezle jer bukovače same po sebi nemaju intenzivan okus. Njih se može u fazi soljenja posipati granuliranim češnjakom iz istog razloga.

    Pohati se može i u pećnici, ali moji doma više vole klasiku iz tave. Ne jedemo to često, pa se ne opterećujem je li zdravo ili nije.

  23. #5973
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Jučer sam kuhala istarsku maneštru jer je mm to naručio, iako je meni to zimsko varivo. Sinovi su ispržili kobasice. Bilo je još zelene i paradajz salate.

    Danas oslić u bijelom vinu, riža i umak od mladog kopra.

  24. #5974
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Pa nemoj ga jesti. Netko te tjera?
    Bila sam na rucku u restoranu, u Mađarskoj,lani. Naravno da nisam pojela. Ali, to mi je bio prvi dodir sa pimentom, baš šok

  25. #5975
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Moj klinac je izjavio da danas ne bi meso, onda smo skupa napravili nešto ala ćujpajz mahune, krumpir, buća i sjemenke , i onda je ipak speko puretinu na naglo,i parajz salatu, muž skuhala kobase
    Last edited by jelena.O; 13.09.2023 at 13:47.

  26. #5976
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Moj klinac je izjavio da danas ne bi meso, onda smo skupa napravili nešto ala ćujpajz mahune, krumpir, buća i sjemenke , i onda je ipak speko puretinu na naglo,i parajz salatu, muž skuhala kobase
    Eh, to mi je poznato - najprije ne bi meso, a onda po frižideru traže salame i šunke, hehehe....

    Moji su jučer nakon oslića ipak u tavi ispekli mini pljeskavice

    Zato su danas na jelovniku špek fileki i salata od pečenih rog paprika. To bi im trebalo biti dosta.
    Last edited by Peterlin; 13.09.2023 at 14:57.

  27. #5977
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Samo kaj on ne jede salame i sl.

  28. #5978
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Kak sam pizzu složila super. Aaa

  29. #5979
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Eto trebalo bi to iskušati

  30. #5980
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Samo kaj on ne jede salame i sl.
    Moj muž jede salame, a sinovi više vole pršut i špek, ali ako nema, pojede se i salama, hehehe

  31. #5981
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kak sam pizzu složila super. Aaa
    Bravo, vježba čini majstora!

  32. #5982
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Samoj sam sebi radila danas ručak u radno vrijeme, ispao mi je jako fini fast food.
    Narezala sam mali patliđan na kockice, posolila i procijedila. Na dinstani luk sam dodala češnjak, taj patliđan i nekoliko prepolovljenih paradajza. Podlila s malo temeljca, dodala malo kumina i cayenne papra. Složila par listova zelene salate u zdjelicu, istresla to gore, dodala par kockica sira i malo peršina i gotovo.

  33. #5983
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Danas imam najbolji ručak - ne kuham ništa, spremamo se mm i ja van na ručak. Sinovi su dobili grašak s noklicama, a za meso nek se snađu (uobičajene kombinacije su pileće bijelo meso na naglo ili pečene kobase). Tko ostale gladan - sam si je kriv.

  34. #5984
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Juče sam napravila neš ko sendviče od kuruzne krupe. Raspodijelila sam smjesu za proju po plehu debljine 2 cm tu negde. Kad se speklo isekla s čašama. Na to malo salame i paradajza. Nije mi se peklo burgere. Ugl deca su to primila kak koji. Bar je najstarija sve pojela. Meni naravno vrlo ukusno.

  35. #5985
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Dobila sam japaleno papričice pa radim zeleni curry. Nisam našla curry pastu pa sam stavila obični prah.
    Kak me ulovila prelada ovo će bit pun pogodak.

  36. #5986
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    ajmo malo menije pretresti
    dosadno mi je svaki dan smišljati i kuhati
    iako kuham barem 4x tjedno
    vikendom najčešće neko jelo koje ttraži dužu termičku obradu, ne nužno komplicirano
    juhe od kosti i mesa, lešo meso, gulaš, saft, lazanje, bolonjez, mesne okruglice
    preko tjedna pojednostavljujem, kad ne kuham ja, dozvoljavam da se kuha što god

    neke ideje od ovoga tjedna i prošlog vikenda
    grah sa suhim mesom, kupus salata
    kiseli kupus dinstani, lešo krumpir, meso za mlađu, juha od pilećih kostiju
    dan prije varivo od slanutka i piletine s puno povrća, salata, curama cezar salata
    juneći gulaš s graškom
    piletina s polama krumpira iz pećnice, kupus, povrtna juha
    juneći saft s palentom, salata
    krem juha od tikvica, tjestenina sa "šalšom iz pećnice"

  37. #5987
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Eh, sve isto....

    Pećnica je u pogonu isključivo vikendom (i to ne svaki vikend dok je ovako vruće), a ostalim danima se jede ono što gladni stignu pripremiti. Danas pileće bijelo meso na naglo i riža s povrćem.

    Jučer je bilo varivo od mladog graha s povrćem. Slanutak smo jeli prošli tjedan. Grašak nismo imali u gulašu, nego kao varivo s noklicama i uz to neko meso, bilo je pečenica i pljeskavica
    Sutra - punjene paprike su u planu.

    Salate su na dnevnom redu svakodnevno - rajčice, zelena, miješana (ili šopska), krastavci s vrhnjem, mlado zelje....
    Juhe povrtne u tjednu ako nije saft ili varivo, a mesne vikendom.

    Sad je sezona tikvica i patlidžana, pa ih znam frknuti na gril tavu i zaliti maslinovim uljem pa u frižider. Tako isto i pečene paprike, pa uzimamo tko što želi.

  38. #5988
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Eh, da - jučer je moj mlađi sin za večeru imao salatu od tjestenine, kiselih krastavaca, crvene mesnate paprike i slatkog kukuruza (+ majoneze koliko treba da se poveže). Udavio se u tome. Obično takve salate naprave kad od ručka ostane tjestenine, ali znaju i namjenski skuhati svrdla ili pužiće baš za ovakve salate. Ponekad unutra ubace kuhanu šunku narezanu na kockice ili parizer, tvrdi sir, kuhano jaje - što god se nađe. Ako ostane pečenog mesa, isto se može narezati na kockice i iskoristiti. Taj recept se zove "pražnjenje frižidera" jer većina kojekakvih ostataka paše u to. Umjesto majoneze može i kiselo vrhnje ili mješavina, što god ima. U to pašu i klice, luk (mladi ili kozjak), što god se nađe.

  39. #5989
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,865

    Default

    U subotu lungići marinirani u senfu, medu i soja sosu, pečeni u komadu uz rižu i umak od gljiva, u nedjelju swedish meatballs s pireom.
    Danas nemam pojma, vjerojatno nešto jušnije.

  40. #5990
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Mi smo u subotu jeli orade pečene s krumpirom i paradajzom, a u nedjelju mahune varivo s otkoštenim purećim zabatkom. Ništa posebno inspirativno, nego sam htjela napisati da orade iz uzgoja trenutno nisu baš nešto, budući da su po toplom vremenu puno jele i sad su masnije nego zimi. Malo sam proučavala pa sam pronašla da se orade iz uzgoja i divlje mogu po obliku i položaju usta razlikovati, ali naše nisu baš odgovarale tom opisu, premda nije upitno odakle su.

  41. #5991
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Zašto je loše da su masne? Kaj nije ta riblja mast - zdrava?

  42. #5992
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Zašto je loše da su masne? Kaj nije ta riblja mast - zdrava?
    Koliko znam samo je loše za one koji ne podnose masno, a meni je manje ukusno. Omege imaju i jedne i druge, i dok je kod divlje veća koncentracija, kod uzgojene ima više masti pa si bazično na sličnoj količini omegi.

    Zdravstveno se daje prednost divljoj iz čistog okoliša, ali će se divlja riba rado nahraniti na ispustu, to se ne može kontrolirati. Tako da neki daju prednost uzgojenoj jer se kontrolira što jede.

  43. #5993
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Zašto je loše da su masne? Kaj nije ta riblja mast - zdrava?
    Je, ali nije fina.

  44. #5994
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Spekla sam si jutros vratinu, us*ala pol kuhinje. Bravo ja.

  45. #5995
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Kako ti je to uspjelo? Ja sam sad pržila četiri odreska vratine, ništa posebno nije špricalo. Ja to pečem u woku, jer je dubok i manje iz njega šprica nego iz plitke tave. Osim toga, meso istučeš batom, pa malo u brašno, pa na vruće ulje... Sol i začine treba dodati kasnije, jer sol oslobodi vodu iz mesa i onda tek šprica... Ja sam stavila mrvicu ljute paprike, papar i na samom kraju granule češnjaka. Nakon toga stavljam poklopac.

    Kad mi se žuri, u brašno umiješam gotov začin za grill. To i moji sinovi koriste ako im se ne da prtljati s puno različitih začina.

    Još nešto, korisna je i ona mrežica koju staviš na tavu protiv prskanja. S druge strane, ako se i zasvinji, obrišeš odmah i gotovo.

  46. #5996
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Danas sam jela (van RH sam) gustu juhu od brokule i usitnjenih lješnjaka, nešto prefino. Stavljam si tu da mi bude podsjetnik da si to napravim doma.

  47. #5997
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Danas sam jela (van RH sam) gustu juhu od brokule i usitnjenih lješnjaka, nešto prefino. Stavljam si tu da mi bude podsjetnik da si to napravim doma.
    Podsjeti se i da baciš prvu vodu kad zakipi (samo kratko blanširaš da ne ode previše hranjivih sastojaka - ubaciš u kipuću vodu, a gotovo je kad ponovno zakipi). Baciš tu vodu i onda naliješ drugu koja će ostati. Ima više razloga - brokulu je teško očistiti od eventualnih bubaca i slično, a vruća voda sve to istjera, a pokupi i dio pesticida ako ih je bilo... Osim toga, ne razori crijeva kad se baci ta prva voda.

    Ako su ti se svidjeli lješnjaci, probaj u krušne mrvice za pohanje umiješati žlicu-dvije mljevenih lješnjaka, pa dojavi kako ti se sviđa. Može i više, ali je skupo
    (Ovo radim obično 1x godišnje - za Valentinovo tako pripremam teleće šnicle).
    Last edited by Peterlin; 09.11.2023 at 08:01.

  48. #5998
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,653

    Default

    Peterlin, ne radim nikad pohano meso, kod mene je na lešo, na naglo,u saftu ili u varivu.
    Vjerujem da je fino.

    Ne mijenjam vodu kad radim juhu od brokule, nemamo problema s napuhivanjem (za razliku od graha, njega uvijek dvaput), nabavljam domaću, kukce nikad vidjela.
    Tako da ću u u novoj verziji osim mrkve i malo krumpira, ubacit i te usitnjene lješnjake. Prefina je kombinacija.

    Danas ću juhu od krumpira, koju sam juče jela na aerodromu i sjetila se da je jakooo dugo nisam radila.

  49. #5999
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,528

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Danas sam jela (van RH sam) gustu juhu od brokule i usitnjenih lješnjaka, nešto prefino. Stavljam si tu da mi bude podsjetnik da si to napravim doma.
    Ja radim od pastinaka (pasternjaka, kako vec zovete), napravim pesto od cesnjaka, soli, lješnjaka i maslinovog ulja. Ljesnjake u sjeckalici usitnim da nisu skroz brasnasti. Stavim sa zlicicom u sredinu tanjura s juhom. Isto sam prviput dobila ideju u jednom berlinskom kafeu, gdje se mogla juha pojesti.
    Last edited by Jelena; 10.11.2023 at 09:08.

  50. #6000
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,830

    Default

    Stigla mi je peć i planirala sam prvo u nju stavit pile s krumpirima. U vatrostalnoj da se peče u svom soku. Al' nemam apetita. Msm da ću ostat na žitaricama.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •