Stranica 121 od 131 PrviPrvi ... 2171111119120121122123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,001 do 6,050 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6001
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,660

    Početno

    Jelena, ti u Berlinu dobila ideju, ja u Luksemburgu, al sam zato ovu od krumpira jela u Frankfurtu.

  2. #6002
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Ajnpren juhu. Htjela sam fileke, al ih nije bilo.

  3. #6003
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Stavljaš jaje u tu juhu? I kockice preprženog kruha?

  4. #6004
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kod nas juha od telećeg rebra s gris knedlima, pohanci od puretine i tjestenina s puno brokule u bešamelu, cikla salata i štrudl od jabuka (od jučer).

    To je ručak za 2 dana. Pohanci i juha budu ostali i za sutra, ali nemam prilog. Vjerojatno će biti grahoruza ili mahune iz konzerve na salatu s bučinim uljem, ovisno o tome što se upeca u špajzi. Tko ostane gladan, sam si je kriv.

    Inače, fileke obično vidim u dućanu četvrtkom, ali nije pravilo. Moji ih obožavaju. Jedan paket nije dosta. Minimalno dva, a ako još netko dođe osim nas, obično mi treba tri... Uz to krumpir u slanoj vodi ili špecli i obavezno zelje salata.

    Kupila sam prošli tjedan juneće srce u Eurospinu i napravila na kiselo. Bilo je baš fino, ali moj mlađi sin je rekao da se baš nije najeo.

  5. #6005
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Jaja da, kruh ne.

    Fin menu Peterlin.

  6. #6006
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jaja da, kruh ne.

    Fin menu Peterlin.
    Nedjeljni

    Tjedni je uvijek jednostavniji.

  7. #6007
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Nedjeljni i kod nas jer sam doma i stignem:
    Teleća juhica, teleća pečena lopatica u komadu, pire od buće i krumpira i desert štrudla od jabuka. Sama sam radila vučeno tijesto.
    Najele smo se za tri dana. Baš je bilo fino.

  8. #6008
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Subota: pire krumpir, špinat i pureći šnicli
    Nedjelja: filana paprika. Kupila meso i samljela, ogromna mi je to razlika.
    Danas opet filana paprika, samo ću pire napraviti. Jučer nisam.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 13.11.2023. at 09:24

  9. #6009
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Budem pekla kiflice naveče kad deca dođu. Sad sam jaja spekla i ždroknula neku super Lindt čokoladu.

  10. #6010
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kod mene ričet (zapravo kaša od 5 vrsta žitarica - zadnja od ovih https://www.eurospin.hr/cjelovita-kuhana-zrnata-hrana/) i kranjske kobase pečene u tavi, jer nije ostalo puno pohanaca (samo 3-4 komada, a to za moju ekipu nije dovoljno).

    Sutra će vjerojatno biti svinjska kopatica na paprikaš s graškom i mrkvom i kuhanim krumpirom, a načelni plan za preostale dane ide ovako:
    - sri: pureći faširanci, špinat i riža
    - čet: neko varivo (vjerojatno kelj) i šnicli na naglo
    - pet: nešto riblje - oslić a la bakalar ili crni rižoto od smrznutih liganja (ako nađem crnilo). Alternativno, samo fileti oslića u bijelom vinu

    Ideje za večere - imam još kuhane teletine iz nedjeljne juhe, pa će to ići na salatu s kukuruzom iz konzerve i bučinim uljem. Ako bude premalo mesa, dodat ću 1-2 tvrdo kuhana jaja
    Jedan dan mogu zlevenku ispeći, imam svježeg sira i vrhnja. Alternativa - langošice pa uz njih namaz od svježeg sira.

  11. #6011
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    U zadnje vrijeme često znam kuhati rižu uz primjesu proda, Hajdine, suncokreti ih i lanenih sjemenki u različitim omjerima

    Pa ispada da jedemo ko Peterin


    E i da ne pohađ meso, osim u pećnici tad ili uvaljam u kurkuma,kuruzmo brašno ili bučino brašno, pa ispada da sam na tragu opet i Lili i Peterlin

  12. #6012
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Evo sam nasolila batke stavila u peć s krumpirima, ... jupi ja je, šteta kaj me drži žgaravica, ...

  13. #6013
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Protiv žgaravice su dobri neoguljeni bademi.

    Nadam se da će piletina uspjeti. Dobar tek.

  14. #6014

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ričet (zapravo kaša od 5 vrsta žitarica - zadnja od ovih https://www.eurospin.hr/cjelovita-kuhana-zrnata-hrana/) i kranjske kobase pečene u tavi
    Kupila sam to jednom i napravila kao varivo, super mi je ta mješavina. Što ti sve s tim radiš, neke ideje?

  15. #6015
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam to jednom i napravila kao varivo, super mi je ta mješavina. Što ti sve s tim radiš, neke ideje?
    Ništa posebno, skuham u slanoj vodi (eventualno ubacim malo crvene leće), ocijedim. U drugoj posudi popržim kockice špeka i malo luka, eventualno mrkvu i celer na kockice i frknem gore kašu. Može se dodati crvena paprika i češnjak po želji. Zalijem vodom do željene gustoće, dodam soli po potrebi i kad zavrije, kuham još par minuta da se izjednači. Može se ubaciti i par kolutiće domaće kobasice dimljene.

    Ako je sama ječmena kaša, dodajem grah iz konzerve na kraju. Ako imam, dodajem gljive, šampinjone ili vrganje, može i sušene koje prethodno namočim i nasjeckam.

    Pred kraj se može dodati žlica vrhnja za kuhanje, kosani svježi peršin ili bosiljak...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.11.2023. at 07:40

  16. #6016
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Uzeću sebi pileću đigericu uz češnjak za doručak, baš će mi lepo mirišat, hehe
    Kanila sam musli u mlijeku, al imam žgaravicu, nezz jel bi kaj menjalo da ih u vodi tankam
    Naveče ću pileće medaljone

  17. #6017
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Uzeću sebi pileću đigericu uz češnjak za doručak, baš će mi lepo mirišat, hehe
    Kanila sam musli u mlijeku, al imam žgaravicu, nezz jel bi kaj menjalo da ih u vodi tankam
    Naveče ću pileće medaljone
    Nemam pojma, al sigurno bi jače špricalo

    Ja namačem u mlijeku teleću i svinjsku jetru, da bude mekša. Pileću nisam nikad probala. To samo brzinski isperem vodom (pogotovo ako u srcima ima ugrušaka) i uvaljam u brašno, pa frk na ulje. Srca obično odvojim, zarežem i ubacim prva na termičku obradu, jer njima treba malo dulje. Možda je to nepotrebna komplikacija, nemam pojma...

    Moji vole ako unutra ubacim kolutiće luka. Posipam začinom za piceke u kojem je češnjak, crvena paprika i bosiljak, a dosolim kad je gotovo. MM i stariji sin to obožavaju zasuti origanom, mlađi sin i ja to preskačemo. Dovoljan je češnjak i papar.

    Može to i bez brašna, ali treba onda jetru ocijediti na kuhinjskom papiru. Jako brzo je gotovo, možda par minuta treba da se zapeče sa svih strana.

  18. #6018
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Ma muslije u mlijeku. Đigericu ne. :zubo:

    Mada mogla bih pokušat i svinjeću jetru nisam to jela milijun godina.
    Srca ću danas s hrbatom pileta u juhu pretvorit jer smo i dalje svi šmrkavi pa je pileća juha uvijek ok, mada nije domaće pile, eh. Jel neko u Mrkvici uzimao njihovo pile? Jel dobro?

  19. #6019
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Muslije mozes i u biljnom mlijeku ako ga volis.

  20. #6020
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma muslije u mlijeku. Đigericu ne. :zubo:

    Mada mogla bih pokušat i svinjeću jetru nisam to jela milijun godina.
    Srca ću danas s hrbatom pileta u juhu pretvorit jer smo i dalje svi šmrkavi pa je pileća juha uvijek ok, mada nije domaće pile, eh. Jel neko u Mrkvici uzimao njihovo pile? Jel dobro?
    Aaaaa, sorry

    Žitarice možeš natapati, pa čak i prokuhati u vodi. Muesli mi nisu na uobičajenom popisu za kupovinu, pa ne znam točno kako se ponašaju, ali vjerujem da se bez problema mogu zaliti vodom.

    Ja znam zimi skuhati zobene pahuljice na vodi (zapravo ne treba ih kuhati, samo pofuriti vrućom vodom, da se naklobuče - omjer volumena je 1:1). U to stavim ribanu jabuku i mrvičak soli. Ako mi se baš jede slatko, dodam žličicu meda i/ili grožđice. Može se u to dodavati i drugo (cimet, karanfilić, mljeveni ili sjeckani orašasti plodovi...kakao, pekmez... što god se nađe). Može i šećer, tko želi. Moj sin bi uvalio vrećicu vanilin šećera i jušnu žlicu vrhnja za kuhanje.

    Asocijacija na druge slične stvari, ali ovo ide preko noći i ne kuha se: u jednoj staroj knjizi o jogi bio je opisan Kollath doručak - ovo: https://gourmandelle.com/kollath-bre...olate-pudding/ (ne mogu naći na hrvatskom, ali nema veze). Ne treba kuhati, nego fermentira po noći, ali treba imati mlinac za kavu da se zrnje samelje prije namakanja. Dugo nisam jer sam lijena mljeti, a možda bi baš trebalo...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.11.2023. at 13:17

  21. #6021
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    Ne znam kaj je tebi misli, ali mi jedemo zobene pahuljice klinka i ja zalijemo s vrućom vodom, nakon nekog vremena dodamo kaj ima jogurt, sir, neko voće, neke sjemenke....
    Veliki te iste zobene bi prelio s jogurtom i možda dodao dodatak tipa voća i sjemenki

    Kukuruzne se isto može i s vodom i s jogurtom ak kome paše
    Inače to je po Velikom prašina ( dok nije išo s prijateljem na Inter reil) u nedostatku love, vremena, kuhinje može se i prašina jesti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2023. at 14:56

  22. #6022

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Peterlin, tnx

    Žuta, imaš puno recepata za prekonoćne zobene. Uvijek se miješaju na istu foru, a sve sastojke prilagođavaš svom ukusu. Npr. https://www.youtube.com/watch?v=08MTATIFaPg

  23. #6023
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Sad sam ove od nature s vodom, al su preslatki. Moraću si složit svoje.

  24. #6024
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam ove od nature s vodom, al su preslatki. Moraću si složit svoje.
    Pa zamiješaj pola ili trećinu tih koji su preslatki, a preostali dio dodaj obične zobene pahuljice (fine, ne one rolane).

  25. #6025
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Evo cure pojele, ma neću to više uzimat, brr.

  26. #6026
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Dinstala sam vratinu u tavi s ječmom. Moj bože što je to dobro.

    Nego je li ko vidio na placovima mušmule možda?

  27. #6027
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dinstala sam vratinu u tavi s ječmom. Moj bože što je to dobro.

    Nego je li ko vidio na placovima mušmule možda?
    Vratina je prava zimska hrana...

    Za mušmule ne znam, bila sam dvaput nedavno na tržnici Utrina - nije bilo ni mušmula ni žižula (kojih tamo zna biti, jer je to plac na kojem ima dosta Dalmatinaca). Bit će valjda do Božića. Još nema.
    Drugo - ova godina je bila loša za mnoge vrste voća (smrzlo je u doba cvatnje), pa su možda omanule i mušmule....

  28. #6028
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ont. kod mene doma varivo od slatkog zelja i pečenica (samo jedna, sfrkana u puža) iz pećnice, ovako: https://branitelj-eko.hr/wp-content/...ko_hrana_1.jpg

  29. #6029
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dinstala sam vratinu u tavi s ječmom. Moj bože što je to dobro.

    Nego je li ko vidio na placovima mušmule možda?
    Mušmula je bilo u subotu u Španskom na placu, cijenu nisam pitala

  30. #6030
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mušmula je bilo u subotu u Španskom na placu, cijenu nisam pitala
    Ima na Njuškalu, ali nije baš blizu https://www.njuskalo.hr/uzgoj-voca/m...oglas-41767053

  31. #6031
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Danas mahune, jučer pašticada s tijestom, sutra sarma prekosutra pizza. Dalje ne znam čeka nas ročkas i francuska, odojak, janjetina i pohani picek.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 12.12.2023. at 22:56

  32. #6032
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ja sam jučer skuhala lončinu graha da imamo za danas i sutra, jer ne stižem se time baviti. Mlađi sin peče kobase, a možda i napravi kakvu salatu. Ako ne bude, uvijek ima neke kisele zimnice.

    Kolači - iako sam planirala nekakve medenjake, ništa od toga, jednostavno ne stižem. Kraj godine se bliži, posla preko glave, a nije da nam je baš jako stalo... Dok ima vratine i kobasa, nitko ne pita za kolače. Još stignu, kad se Božić približi, a i ja ću se nekako snaći da im udovoljim.

  33. #6033
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Hehehe, od sredine 12. mjeseca na ovom topicu nema postova. Znači li to da ništa ne kuhate? Za mene je to često točno. Mlađi sin je jučer pekao piletinu i objavili su napad na zimnicu, pa sam se prošvercala bez kuhanja. Za danas slično - tjestenina s brokulom i sirom, a od mesa lovački ručak (tko što uhvati u frižideru). Izbor zapravo nije loš, jer je ostalo pečenica i krvavica od prekjučer, a to se danas treba pojesti.

    Za sutra nemam nikakvih ideja, pa sam došla ovamo zaviriti. Možda neki paprikaš + špecli + salata od crvenog zelja.

  34. #6034
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Ma nikaj posebno nevredno spomena. Juče pizza sa svim već gotovim sastojcima i bila je grozna jer je sve bilo preslano.
    Danas sam mislila hrenovke u tijestu iza toga činke.
    Sutra grah, ali je mali tražio da mu dam juhu od graha u kojoj se nije grah kuhao. Nisam taj dio shvatila.

  35. #6035
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nikaj posebno nevredno spomena. Juče pizza sa svim već gotovim sastojcima i bila je grozna jer je sve bilo preslano.
    Danas sam mislila hrenovke u tijestu iza toga činke.
    Sutra grah, ali je mali tražio da mu dam juhu od graha u kojoj se nije grah kuhao. Nisam taj dio shvatila.
    Juha od graha nije loša ideja. Dijete ti je možda negdje jelo juhu u kojoj je grah pasiran, tako da nema vidljivih zrna, a ima okus graha. To je moja baka kuhala, a meni se ne da jer ima dosta prčkanja. Radije kuham grah varivo.
    To bi mogli u petak.

  36. #6036

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Skuhaš običan grah i zmiksaš ga štapnim mikserom u krem juhu. Možda je to to? Ja tako napravim kad mi ostane za idući dan pa imam juhu, fino je.
    Posljednje uređivanje od lonni : 17.01.2024. at 23:46

  37. #6037
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Skuhaš običan grah i zmiksaš ga štapnim mikserom u krem juhu. Možda je to to? Ja tako napravim kad mi ostane za idući dan pa imam juhu, fino je.
    Da, može se i tako. Po pravilima bi trebalo pasirati - da se uklone ljuske koje izazivaju napuhavanje crijeva, ali to je za ljude koji su osjetljivi. Svi ostali - štapni mikser je zakon.

  38. #6038
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    U ponedjeljka sam pekla brancine s krumpirima u pećnici i dodala zelenu salatu.
    U utorak sam imala glavicu kelja pa sam ga blanširala i bacila vodu i onda ga bacila na kockice slanine i češnjak i dodala neku malo zanimljiviju tjesteninu, naribala dosta sira u to.
    Jučer piletina sa senfom i vrhnjem, njoke i leša brokula.
    Danas lećonjeze.
    Sutra smo muž i ja sami i ne kuham!
    Posljednje uređivanje od Jurana : 18.01.2024. at 08:00

  39. #6039
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Evo ja sam u ponedjeljak radila ovaj ručak s purećim batacima po odličnom receptu Matejke Buče (koja mi je nova kulinarska inspiracija)

    https://likechocolate.net/2023/05/vi...kim-rezancima/

    Nisam stavljala sve ove začine a kamoli ajvar, ali super mi je ovako ispeći neko meso s povrćem na niskoj temperaturi dugo vremena (u gusnatom pekaču) pa onda natrgati meso.
    I moram reći da tikvica da jednu super teksturu umaku kad se ispasira, kremasto kao da ima vrhnja (a nema).

  40. #6040
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Grahova juha je inače ono u čemu kuham grah bez pasiranja, al ovaj put je on zamislio valjda da mu dam istu tu juhu bez da se grah kuhao u njoj već samo kobasica... tako da... on baš baš ne voli grah i obično ga s potpunim gađenjem vadi van ako ostane nekoji.

  41. #6041
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Grahova juha je inače ono u čemu kuham grah bez pasiranja, al ovaj put je on zamislio valjda da mu dam istu tu juhu bez da se grah kuhao u njoj već samo kobasica... tako da... on baš baš ne voli grah i obično ga s potpunim gađenjem vadi van ako ostane nekoji.
    Pa probaj to sa štapnim, kako je Lonni savjetovala. Alternativa je pravo pasiranje. Nije teško ako koristiš ovo (ja to imam radi zimnice): https://bazzar.hr/p/NMXQVE4-klasicna...rka-za-rajcicu

  42. #6042
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Nemam štapni ni ništa. Odustala sam od graha do daljnjeg.

    Nemam nikakvu ideju za danas. Prvo, ne kuha mi se ništa.
    Ako bih radila police sa špekom vikali bi bljak.
    Pizzu mi se isto ne radi jer evo nisu fanovi ni kupovne ni moje.
    Eventualno kruh jer su bili zadovoljni njime zadnji put pa onda mazalice.

  43. #6043
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam štapni ni ništa. Odustala sam od graha do daljnjeg.

    Nemam nikakvu ideju za danas. Prvo, ne kuha mi se ništa.
    Ako bih radila police sa špekom vikali bi bljak.
    Pizzu mi se isto ne radi jer evo nisu fanovi ni kupovne ni moje.
    Eventualno kruh jer su bili zadovoljni njime zadnji put pa onda mazalice.
    Pa to je dobar ručak, pogotovo ako djeca sudjeluju u pripremi. Ti ispečeš kruh i napraviš mesnu smjesu za mazalice (ako misliš na ovo: https://web.coolinarika.com/recept/m...c-0242ac12002b) pa u tavu...

    Grah salatu mogu djeca sama napraviti od graha iz konzerve. Daj im mladi luk da režu na kolutiće ili im stari samo raspolovi, da im ne proklizava na daski.

  44. #6044
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Ma kreštat će pol ure kako ne žele grah, nemam snage za to, mazalice su argeta i kikiriki namaz. Moram samo po kvasac.

  45. #6045
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    ja radila rižoto (riža+proso) tikve+mrkva, grašak
    piletina na naglo
    zelena salata




    jučer za večeru moj mali zel konzervu bažulja , ostatke od ručka (pečena riža i ostatke puretine) sve prepekao , izvadio bažulj, začinio i prelio s tomato sosom

  46. #6046
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Finooo. Predomislila sam se. Radit ću gulaš krumpir. Nisam sto g.

  47. #6047
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Ja ovo: https://recepti.index.hr/recept/1559...-juha-od-graha

    Toskanska juha od graha
    Moram se sjetiti putem do kuće ubrati 2 lovorova lista
    Posljednje uređivanje od Jurana : 04.03.2024. at 12:46

  48. #6048
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ovo: https://recepti.index.hr/recept/1559...-juha-od-graha

    Toskanska juha od graha
    Moram se sjetiti putem do kuće ubrati 2 lovorova lista
    Zvuči super

  49. #6049
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Bilo je odlično. Ubacila sam cijeli kelj unutra, oko pola kile, sve drugo po receptu.

  50. #6050
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,834

    Početno

    Toskanska izgleda super. Muči me jedino gdje uzet dobar kelj. Jednom smo na placu uzeli bio je super čak ga i djeca hvalila. Posle njega svi bili opori gorki.

    Mislila sam možda danas pizzu zamijesit. Nezz nemam ideja.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •