-
Mi smo svasta kuhali ovih dana.
Pojorski bronzinic - gusta juha od sipe i liganja s lecom i orzom, focaccia od kiselog tijesta s pomicama i maslinama, pasteta od ribe koja je ostala od kuhanja temljeca
Talijanske mesne okruglice u umaku od poma i przeni krumpirici za djecu. Dala sam si truda (prvo se kuha, pa se kratko przi u ulju pa se odmara pa se opet przi) i ispao je vrlo restoranski. Mislim da je to jedini recept koji cu koristiti buduci da ga jedemo 3x godisnje..
Pietina u umaku od sezama
Piletina teriyaki s basmati rizom, kineska salata od krastavca s hrskavim chili uljem (ulje se priprema 45 min, ali ispadne vise od pola litre i traje valjda godinu dana pa sam veci dio vec podijelila) i soja sosom.
Malo sam u azijskom djiru pa sam si skuhala dosta dashija - temeljac za misu juhu od kombu alge i katsuobushija (suha palamida/bonito) pa za uzinu kuham juhu s crvenim misom, dimljenim tofuom, wakame algama i malo sezamovog ulja i soja sosa. Ponekad ubacim i malo graska ili mahuna
A propos, krvavica, jeli smo ih isto prosli tjedan s kiselim kupusom, a djeci sam pripremila chipolate jer nisam bila sigurna da ce ih jesti. Proglasile su krvavice cokoladnim kobasicama i potamanile mi sve. Ovdje su krvavice bez dodataka zitarica pa su ih podsjecale na neki puding
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma