Stranica 129 od 130 PrviPrvi ... 2979119127128129130 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,401 do 6,450 od 6499

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6401
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Juhica s popečcima msm iako sam nabavila sushi materijale ne da mi se nekako danas petljati s time.
    Sushi zahtijeva poseban pristup i stanje duha. Od svega toga moji muški vole samo wasabi pastu

    Skuhaj radije bolonjez. Sushi je za posebne prilike.

  2. #6402
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Kod mene danas ipak ostaci od jučer, a sutra ću vjerojatno neku lešadu.

  3. #6403
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se navukli na taj ukiseljeni luk. Stvljamo ga u sendvice, salate, jedemo kao prilog. Od obicnog pa cak i ljutike imam okus luka u ustima danima. Narezem ljubicasti luk na kolutove, prokuham jednake kolicine bijelog octa i vode i pola kolicine secera (npr za teglu od 750 ml - 150 ml octa, 150 ml vode i 75 g secera) i odmah prelijem preko luka. Ako imam, dodam i jalapeno papricice. Moze stajati dugo u frizideru.

    Narezem pomice na osmine, i krastavce na kockice cca 1 cm. Ako zelis guscu salatu, posoli ih, ostavi da odstoji pola sata pa procijedi. Dodam gore spomenuti luk, gusti grcki jogurt (hrvatski su dosta vodenasti pa bih ih ja jos dodatno ostavila da se procijede), maslinovo ulje i sjeckanu mentu. Ponekad tostiram kruh (sourdough, pita), premazem lagano cesnjakom i dodam (ili ne) sumaca i ubacim u salatu. Mi volimo i svjezi korijander pa i njega ponekad ubacim.

    Po meni bi bolje funkcionirala ljutika ili mladi luk ako ne zelis ukiseljeni, ali ne vidim zasto ne srebrenac ako ga vi volite. Ako stavljam ljutiku, isto ju prvo prelijem s malo vinske kvasine da ubije okus.
    Tenks!
    Imamu frizideru one male kisele lukiće, iz ducana, ali nisu ljubičasti, pa sam mislila to staviti, nije da necu ukiseljene. Ali nije loše ni što si mi dala recept za kiseljenje
    Sve osim grčkog jogurta imam kod kuće, pa mogu pokusati složiti salatu.

  4. #6404
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sushi zahtijeva poseban pristup i stanje duha. Od svega toga moji muški vole samo wasabi pastu

    Skuhaj radije bolonjez. Sushi je za posebne prilike.
    Ja sam i tečaj prošla pa nikad ne radim. Nije teško zapravo. Al mi smo u subotu jeli u restoranu. Otprilike svaka 2 mjeseca odemo na sushi pa mi se i ne da onda samoj raditi.

  5. #6405
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Da. I ja isto, ali ovdje sushija ima za kupiti u svakom ducanu, a ima i dosta japanskih restorana tako da ga rijetko radim.

    Ovdje imas dosta detaljan opis za sushi, zuta. Ako ne zelis stavljati sirovu ribu, ja bih radije stavila kvalitetne surimi stapice, dimljenu ribu ili cak file tune iz konzerve kao zadnju opciju.
    Inace, wasabi koji se prodaje u tubi za sitne pare je zapravo obojani hren.

    https://sudachirecipes.com/#growMeSearch=Sushi%20roll

  6. #6406
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    Nije teško, osim ako ne radim pogrešno, a unutra stavim pečeno meso. Napokon nešto što mali hoće jest. A ima ribu. Još mi bilo čudno kaj ima okus po hrenu. A gdje ima pravi wasabi?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.03.2025. at 17:56

  7. #6407
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    I wasabi ima okus po hrenu ili hren ima okus po wasabiju
    Okusom su dosta slicni, ali je wasabi suptilniji i ne spali ti sinuse kao hren. Uzgoj wasabija je zahtjevan pa je samim time i skup. Ne znam gdje u Hrvatskoj ga mozes kupiti, ali tubica pravog je cca 9+ eura, a ni to nije isto kao i svjezi.
    Samo sam htjela reci da postoji razlika, odnosno da zbog potraznje podvaljuju svasta pod wasabi.
    Slicno kao tartufata i ulja s okusom tartufa..

  8. #6408
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Meni je obični hren odličan, a wasabi pasta onak... Ne bogznakaj. Možda nisam probala pravu stvar, ali neki wasabi sos koji smo imali bio je bolji od te paste. Nije da baš imam puno iskustva, ali više mi se sviđaju autohtone namirnice.

  9. #6409
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,616

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je obični hren odličan, a wasabi pasta onak... Ne bogznakaj. Možda nisam probala pravu stvar, ali neki wasabi sos koji smo imali bio je bolji od te paste. Nije da baš imam puno iskustva, ali više mi se sviđaju autohtone namirnice.
    iz te sam vreće

    Danas šalša na meniju.

  10. #6410
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    Htjela sam radit blanquette de veau, gulaš al sa vrhnjem, al ću preskočit vrhnje pa samo lagano kuhkam meso s ostalim. Od jučer mi ostalo biskvita, ispao je ok, u tijesto sam stavila slatko vrhnje u prahu pa ima neku novu notu, a poslije sam prelila cijeđenim sokom od naranče u koji sam dodala malo šećera da ne bude super kiselo, danas bih samo rastopila čokoladu pa polila jer vjerujem da se drugačije neće pojesti.

  11. #6411
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    nisam kuhala sedam dana i baš mi je dobro došlo
    u gostima sam prvi put probala prejednostavno a predobro jelo, shakshuka
    https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehr...-jelo-s-jajima

    i nešto što nisam dugo jela a volimo svi kući pa imam nove ideje
    pileća korma
    moram samo naručiti kormu vidim da ima harissa
    inače sad mi je super kuhati kako dolazi proljeće jer ima više zeleni

    danas pileća juha, lešo meso, za mene bez mesa, kupus svježi i restani krumpir

  12. #6412
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    I mi volimo shakshuku . U originalu na kraju ide svjezi korijander, ali persin je ok zamjena za neljubitelje.

    Flopi, na tvom bih mjestu sama samljela garam masalu za kormu. Okus je bolji, a vec gotove mjesavine zacina ishlape od stajanja u ducanu i zapravo je jeftinije kad sama radis mjesavine.

  13. #6413
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Mi isto volimo shakshuku. S tim da recept često modificiramo dodavanjem patlidžana, tikcivca ili već čega imamo pri ruci.

  14. #6414
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    907

    Početno

    Za nas grah s repom, za djecu sekeli s pireom.

  15. #6415
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,616

    Početno

    Pileća prsa, rezana na štapiće i posuta sezamom, krumpir salata kao prilog i cikla ili matovilac salata kako kome.

  16. #6416
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    Sve sam zadovoljnija mojim kuharskim sposobnostima... radila sam pizzu "bolognese", naravno klinac nije štel, baš taj dan je neko slavio rođendan u razredu i "nahrdali" su se slatkog...

  17. #6417
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Grašak variva i pečeni komadić odojka, višak od NG. Bilo je krajnje vrijeme da se to potroši

  18. #6418
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    U subotu smo kuhali curry ginger coconut soup, s dodatkom kranjske i pilećih prsa, u nedjelju smo spekli prekrasnu grdobinu s krumpirom, a za danas sam pripremila gulaš od liganja s palentom.

  19. #6419
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Kod nas u subotu domaća juha, faširanci, restani krumpir i zelena salata + pita od višanja, a jučer paradajz juha, pečena svinjetina u pećnici (komad buta) i rizi bizi, miješana salata radič+matovilac i jabukova štrudla.
    Od danas smo opet na režimu "snađi se druže" tj. jedemo ostatke od vikenda.

    Ovaj tjedan u planu je kiselo zelje s grahom i kobase pečenice dok je još dovoljno hladno, tjestenina s brokulom i pileće bijelo meso na naglo, a u zamrzivaču imam još minutne odreske koje sin namjerava ubaciti u BBQ umak i ispeći na naglo, a uz to cikla na salatu. Dalje mi je teško misliti. Možda kelj ili poriluk varivo i druga vrsta faširanaca (od puretine - u to dodajem curry i ljutu papriku).

  20. #6420

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,308

    Početno

    subota bolonjez i zelena salata
    jučer pileća juha, pohana piletina, pečeni krumpir i salata od brokule

  21. #6421
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Došlo mi je jučer da testiram tijesto za rezance kao kore za nekakvu izmisljenu pitu od blitve. I dobro je to ispalo, pa ako se nekome igra, mogucnosti je puno.

    Moje tijesto od jednog cijelog i 1 zumanjka, brasno pola tip 00, pola glatko (ostaci), bešamel od kukuruznog, parmezana na maslinovom, timijana i cesnjaka. Smjesa puna vrecica blitve (blansirala sam ju, dobro ocijedila i narezala), cesnjak, mladi luk, vlasac, timijan, 2 jaja, sol, papar, neki čili začin, limunova korica. Pekla prvo na 180 pa za pol sata digla na 200 jer sam vidjela da mogu, pa jos 20tak min. Slagala sam tijesto, besamel, pola smjese, razbacala skutu, dodala ostatak smjese, tijesto, maslinovo, besamel. Sve u svemu relativno brzo, samo sam tijesto ranije zamijesila i stavila u foliji u frizider.

  22. #6422
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Petak rižoto od otkostanog zabatka.
    Subota grah sa suhim rebarcima, kupila kolače.
    Danas pileća juha s gris noklicama i puno povrća i domaca tjestenina s pilecim fileom, shitake gljivama, zelenim od mladog luka, orahnjaca s placa.
    Sutra ista ta juha, samo sam unutra narezala poprilicnu kolicinu bijelog mesa koje se kuhalo u juhi.

    Skuhala sam i par flasica pekmeza. Zadnja tura mi je planula u manje od mjesec dana. Ova nije tako atraktivna pa vjerujem da ce dulje potrajati.

  23. #6423
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Mi smo u subotu ribali balkon pa smo se za ručak počastili vani. Jučer sam skuhala ogromnu dozu piletine al cacciatore pa sam riješila i današnji ručak. Još sam u to dodala fuže.Danas moram smisliti nešto za sutra a nemam baš inspiracije....

  24. #6424
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Ja sam u subotu skuhala lončinu špek fileka (išli smo k mojim roditeljima, pa nas je bilo puno oko stola), a sinovi su si sami kuhali ručak (vratina u umaku od senfa pečena na tavi, tjestenina + pesto rosso, matovilac).

    Jučer sam planirala napraviti francuski krumpir, ali nije bilo dovoljno krumpira, pa sam napravila klasični bolonjez i uz to žemljaču jer sam od tate dobila par dana stari kruh koji je trebalo iskoristiti. Naravno, došla je sezona svježe salate pa se to sad jede uz svaki obrok (rotkvice, mladi luk, zelena salata, matovilac...). Nisam stigla ovaj vikend do placa, a sve navedeno nabavljam u lokalnom dobro opskrbljenom kiosku s voćem i povrćem. Čak sam za probu kupila dva krastavca u Konzumu, očito iz plastenika ali nisu bili loši - još su imali ostatke cvjetova na vrhu ploda.

    Danas brzinski grašak s mrkvom + kranjske kobasice. Za ostale dane nemam još pojma, a izbor ovisi o tome hoće li stariji sin koji dan raditi od kuće. Ako bude tako, on obično nešto baci na tavu (možda jetricu ovaj put).

    ***
    Bliži se Uskrs, pa polako nabavljam tradicionalne namirnice.
    Sutra idem u nabavku mesa za uskrsni ručak, da ne čekam zadnji čas. Mama mi je naručila punjena teleća prsa, pa idem sutra u obližnju privatnu mesnicu po teletinu. Tamo ću kupiti i domaću šunku i kobase. To meso nije badava, ali smo zadovoljni kvalitetom pa ovakve stvari (odojak, šunka, teletina...) redovito kupujem kod njih.
    Za petak su moji sinovi naručili kraken na salatu i crni rižoto, pa ću negdje nabaviti smrznutu hobotnicu (zna toga biti u Eurospinu, a u Lidlu znaju imati one debele krakove nekakvog muzgavca). Sve je to dobro. Uz to crni rižoto od sipe i gotovi smo. Ako ne uspijem nabaviti sipu, uzet ću lignje. Imam crnilo u vrećicama, pa ćemo se pokrpati.

    Jaja sam od kolegice dobila domaća, a bit će ih iz još jednog izvora. Planiram ispeći pincu i još nešto s germom + možda Jozefina tortu od naranče i čokolade, sve prilagođeno za dijabetičare. Koristim fruktozu umjesto šećera i to bitno manju količinu od navedene u receptu, a čokoladu stavljam No Guilt bez dodanog šećera - ovu: https://www.konzum.hr/web/products/k...l-vanilla-80-g

  25. #6425
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u subotu ribali balkon pa smo se za ručak počastili vani. Jučer sam skuhala ogromnu dozu piletine al cacciatore pa sam riješila i današnji ručak. Još sam u to dodala fuže.Danas moram smisliti nešto za sutra a nemam baš inspiracije....
    Lajkam. Ja tako slično i kuham, klasično, samo nisam nikad masline ubacila u kuhano jelo.
    Gledam neke menuje na temi, puno toga ne jedem zbog kolesterola. Drago mi je da ni ne čeznem. Grah s rebarcima sam u subotu jela, al su bila samo dva, a nas je troje, ja nisam ni namjeravala jesti ih.

  26. #6426
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    ja te masline još i narežem na kolutiće, tako mi je nekako gustioznije, a ne preuzmu previše okus.

  27. #6427
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    Peterlin, ja Jofefinu radim bez šećera sa što tamnijom čokoladom, u nagoroj verziji lidlova sa 53 posto kakaa.. to bi trebalo biti ok a dijabetičare ali jako je čokoladna i neslatka ...

  28. #6428
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    J
    ***
    Bliži se Uskrs, pa polako nabavljam tradicionalne namirnice.
    Sutra idem u nabavku mesa za uskrsni ručak, da ne čekam zadnji čas. Mama mi je naručila punjena teleća prsa, pa idem sutra u obližnju privatnu mesnicu po teletinu. Tamo ću kupiti i domaću šunku i kobase. To meso nije badava, ali smo zadovoljni kvalitetom pa ovakve stvari (odojak, šunka, teletina...) redovito kupujem kod njih.
    Peterlin, meso staviš onda u zamrzivač (do subote/nedjelje)?

  29. #6429
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, meso staviš onda u zamrzivač (do subote/nedjelje)?
    Da.

  30. #6430
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    Sjeca li se netko recepta Sasinog( Ottebghijevog) za salatu od rikule, kozjwg sira pecenog luka?

  31. #6431
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Sjeca li se netko recepta Sasinog( Ottebghijevog) za salatu od rikule, kozjwg sira pecenog luka?
    jel misliš na ovaj: ljubicasti se luk nareže na ploške od kojih 2 cm i peče kojih pola sata do 40 minuta na 220 stupnjeva poškropljen sa 2 žlice maslinjaka. rikola se opere i pomiješa sa dosta nasjeckanog peršina. orah se nasjecka sitno i pomiješa sa žlicom maslinovog, tri žlice octa crvenog, jednim svježim čilijem, jednim češnjem češnjaka i malo soli. i onda se stavi rikola, pola te orah salse, luk, opet salsa i mladi slatki kozji sir.

  32. #6432
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,977

    Početno

    E taj, hvala...

  33. #6433
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    brancina s krumpir salatom i saću čip kekse
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.04.2025. at 17:44

  34. #6434
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    radila sam varivo od leće sa roštiljkama koje kćeri obožavaju. nažalost, sin se napucao biskvita koji sam sinoć pekla (pet jaja) pa nije htio pojesti do kraja
    popodne pečem francuza odnosno bagete, ali sam u tijesto dodala jogurta. to mi je za sad neki magični sastojak jer mi je gotovo svako tijesto mekanije s jogurtom. nemam pojma zašto

  35. #6435
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,219

    Početno

    Radi toga jer ima dodatne bakterije, koje djeluju na dizanje kruha!
    Možeš i smanjiti ili ukinuti kvad u toj priči

  36. #6436
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    imam nezavidnu vještinu filetiranja ribe pa sam ostavila skelet s viškom mesa za riblju juhu koju ću radit prvi put u životu dršte palce

  37. #6437
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,325

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    imam nezavidnu vještinu filetiranja ribe pa sam ostavila skelet s viškom mesa za riblju juhu koju ću radit prvi put u životu dršte palce
    ja obično uz skelete s glavama (cca 2-3) stavim i jednu cijelu ribu jer mi inače juha bude tanka.

  38. #6438
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ja obično uz skelete s glavama (cca 2-3) stavim i jednu cijelu ribu jer mi inače juha bude tanka.
    Isto.

  39. #6439
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    ma i nek bude ionak sam dobila kile djeca tom neće ni prići ionak

  40. #6440
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    gulaš krumpir koji je za sutra, i šnicle obično a kak mali ne voli ni rižu ni krumpir kao prilog speć ću kukuruzni kruh

  41. #6441
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Ne bih nikada jela bilo kakav krompir koji je, na bilo koji način skuhan ranije.
    Kuhani krumpir je najbolja podloga za razvoj bakterija.

  42. #6442
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    Zar nije to u određenim uvjetima samo? Tipa ostane dugo vani na toplom i sl.?

  43. #6443

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,308

    Početno

    Nebrojeno puta smo jeli (i još ćemo jesti) kuhani krumpir od dan ranije. Čak i pire krumpir. I nije nam nikad bilo ništa .
    Bitno je samo da je stajao u frižideru.

  44. #6444

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,121

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Nebrojeno puta smo jeli (i još ćemo jesti) kuhani krumpir od dan ranije. Čak i pire krumpir. I nije nam nikad bilo ništa .
    Bitno je samo da je stajao u frižideru.

    Tako i mi. I svi smo živi i zdravi.

  45. #6445
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    evo nisu klinci šteli, neki političar je nahranil hot dogom raju. pa i starija ugrabila jedan, sin je neš pojeo. klinka najmanja ni čut... vidjet ćemo tokom noći hoće se što desit ma to mi je jučer bio zadnji čas izbor da ipak jedan dio spečem. idući ću put sve stavit da se sporo peče u nekom pacu. dižem ruke od gulaša, prošao trend

  46. #6446
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,700

    Početno

    Gulas s krumpirom jedemo danima nakon kuhanja. Naravno, stoji u hladnjaku. Opcenito jedemo sve drugi i treci dan iz hladnjaka.

  47. #6447
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,700

    Početno

    Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Nebrojeno puta smo jeli (i još ćemo jesti) kuhani krumpir od dan ranije. Čak i pire krumpir. I nije nam nikad bilo ništa .
    Bitno je samo da je stajao u frižideru.
    Krumpir salata je vise manje krumpir koji je dan dva tri u hladnjaku prije konzumacije. Cak je i preporucljivo da malo odlezi jer je ukusniji.

  48. #6448
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,700

    Početno

    Opasno je drzati hranu na sobnoj temperaturi nakon kuhanja i hladenja. Tada je pogodna za razvoj bakterija koje uzrokuju trovanje. Npr.ostavis skuhani wok na ploci za kuhanje preko noci i pojedes sutra.
    Ali skuhati gulas danas. Ohladiti na sobnu i odmah spremiti u hladnjak , te konzumirati sutra ili prekosutra -potpuno sigurno.

  49. #6449
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,793

    Početno

    to sam napravila malkoc se pohladilo i u friđ. al evo nebum ni to više kad dobili su isto to u školi i onda im se nije jelo i doma.
    danas se predomišljavam izmedu pečenice i variva od leće s kobasicom

  50. #6450
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    I nama je normalno bilo kakvo varivo od jučer pojesti. Zagrijem do vrenja. Ne znam zašto bi bakterije preživjele prokuhavanje. Isto tako iskoristim ostatak krumpira (nije da nam često ostane) za krokete ili njoke. Izbjegavam bacanje hrane. Jučer sam jela odmrznuto varivo porluka. Nije da je vrhunsko, naprotiv osrednje, odmrzavanje promijeni teksturu, ali mi je bolje od sendviča i pizze.
    A što kuham - ništa. Već danima. Prekjučer navečer sam skuhala rizi bizi jer smo ostali bez kruha, i to uz telefoniranje za posao. Muž je kuhao crnu leću s koprivom neki dan, sinoć pileći paprikaš. Za vikend nismo bili u Zg pa se jelo po restoranima.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •