-
Došlo mi je jučer da testiram tijesto za rezance kao kore za nekakvu izmisljenu pitu od blitve. I dobro je to ispalo, pa ako se nekome igra, mogucnosti je puno.
Moje tijesto od jednog cijelog i 1 zumanjka, brasno pola tip 00, pola glatko (ostaci), bešamel od kukuruznog, parmezana na maslinovom, timijana i cesnjaka. Smjesa puna vrecica blitve (blansirala sam ju, dobro ocijedila i narezala), cesnjak, mladi luk, vlasac, timijan, 2 jaja, sol, papar, neki čili začin, limunova korica. Pekla prvo na 180 pa za pol sata digla na 200 jer sam vidjela da mogu, pa jos 20tak min. Slagala sam tijesto, besamel, pola smjese, razbacala skutu, dodala ostatak smjese, tijesto, maslinovo, besamel. Sve u svemu relativno brzo, samo sam tijesto ranije zamijesila i stavila u foliji u frizider.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma