Stranica 132 od 132 PrviPrvi ... 3282122130131132
Pokazuje rezultate 6,551 do 6,567 od 6567

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6551
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,307

    Početno

    Ka punim u vruće staklenke koje su netom bile u pećnici, i poklopci. Stavim ih na metalni pleh i punim s vrućim sadržajem do kraja , onda zatvorim i dobro začepim i tak ostavim na plehu, dok se ne ohlade , svako malo pucne znak za vakum

  2. #6552
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,992

    Početno

    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Okrećeš li staklenke? Ja sam prošle godine kuhala šalšu i okretala sam ih prije hlađenja u deki (navodno da se stvori vakuum) ni jedna mi se nije pokvarila. Ali ne smiju biti pune do vrha jer mi se otvore kad ih okrenem pa si napravim više posla s čišćenjem.
    Ne okrećem. Idelano mi je hladiti ih u pećnici, slično kako Jelena opisuje, malo ugrijem pećnicu.
    Kad ih je više poslažem jednu do druge u gajbicu i stavim najčešće jastuke sa stolaca trpezarijeksih preko njih. Bitno je da su dobro zatvorene, ostalo su finese...

  3. #6553
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,551

    Početno

    Mislim da ću to preskočiti u svojoj kuhinji, barem zasad
    Da imam svoje paradajze, onda bih razmislila. Ostajem na domaćem pekmezu od "zimnice". MM nekad napravi ajvar, ali ja mogu i bez.

  4. #6554
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,992

    Početno

    Ako kuhaš šalšu ljeti probaj dio odvojiti i staviti u staklenku, čisto da dojam dobiješ...

  5. #6555
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,884

    Početno

    Jučer sam pekla brancin, ujutro vafle ali sa integralnim se lijepe i sad kuham juneću u loncu na tlak.

  6. #6556
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,884

    Početno

    Pileći file u vinu pa sam dodala currya i riže. Namočit ću još grah sa suhim rebrima pa kuhat u loncu na tlak. Za sutra il kad već.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.09.2025. at 12:57

  7. #6557
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,307

    Početno

    Eto i tebe na expres loncu?
    Bravo

  8. #6558
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,490

    Početno

    fali mi ideja
    ajde malo nabacajte koju

    moj menu ovaj tjedan
    danas juha krem tikvica i pečena piletina iz frajera plus mlinci i crveni kupus salata

    jučer domaća junetina na lešo, krumpir zgnječeni i paradajz sos, juha s griz knedlama
    salat kiselo

    dan prije grah s kobasicom

    prije toga kiseli kupus s rebrima i kuhanim krumpirom
    Posljednje uređivanje od flopica : 18.09.2025. at 11:18

  9. #6559
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,992

    Početno

    Prvorođeni je bolestan pa se svaki dan jede juhica juneća, jučer grašak i vratina na tavi, danas faširke, grašak i riža
    Zadnji paradajzi se jedu za doručak, ručak i večeru...
    Uglavnom varivo i meso na gril tavici...
    Nije baš nešto kreativno...

  10. #6560
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,490

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Prvorođeni je bolestan pa se svaki dan jede juhica juneća, jučer grašak i vratina na tavi, danas faširke, grašak i riža
    Zadnji paradajzi se jedu za doručak, ručak i večeru...
    Uglavnom varivo i meso na gril tavici...
    Nije baš nešto kreativno...

    ne treba mi kretivno
    samo da pišete a da nije sto sati raskuhavanja
    užasno sam zasićena svaki dan razmišljenjem što skuhati

  11. #6561
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,883

    Početno

    Joj i meni to treba, toliko sam neinventivna i prezasićena da svaki tjedan bar jednom napravim isto - varivo od piletine, graška i mrkvice. Kad želim promjenu, ubacim i slanutak

  12. #6562
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,490

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj i meni to treba, toliko sam neinventivna i prezasićena da svaki tjedan bar jednom napravim isto - varivo od piletine, graška i mrkvice. Kad želim promjenu, ubacim i slanutak

    evo moj doprinos za danas
    krem juha od glavice celera, krumpira i mrkve
    file oslića na lešo s umakom od peršina i maslinovog ulja, češnjaka
    krumpir salat
    uz tostirani kruh premazan masl.uljem

  13. #6563
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,490

    Početno

    jesu svi prestali kuhati ili što
    ovdje se nekad naveliko razvijala tema

    možda nemaju volje još i pisati
    žene se umorile

  14. #6564
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,884

    Početno

    Mogu samo ponavljati iste stvari. Radila grah, samo najmanja je jela sa mnom.

  15. #6565
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,231

    Početno

    I ja, pogotovo ovaj tjedan, nemam šta napisati. Kad je mlađi u školi popodne, moram kuhati stvari koje se podgrijavaju i uz koje on lako skuha prilog. Bio je gulaš, varivo od kelja, pureće polpetice na skandinavski, wok s flank steakom (to je mali jeo navečer kad se vratio iz škole).
    Sutra će peći teletinu, vjerojatno s krumpirima i povrćem, a kasnije ćemo zarolati lisnato s nutelom i orasima.

  16. #6566
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,551

    Početno

    Evo mog malog doprinosa raznolikosti, sto je u zadnje vrijeme kuhano

    Basmati riza s umakom od bukovača (češnjak, đumbir, peršin list, soja sos, mirin, secer, aceto, papar, sol, u vodu umutila malo kukuruznog brasna i dodala, temeljcem razrijedjivala, ovo mi je bila inspiracija: https://www.hirokoliston.com/king-oy...oom-rice-bowl/ )

    Tabbouleh, zeleni
    bulgur se kuha, ostalo sirovo sitno narezani krastavci bez kore i kostica, cijeli bunt peršinovog lisca, limun, limunova korica, mladi luk, cesnjak, maslinovo

    Pohano meso iz pecnice
    Ovdje ideja za meso:
    https://sasina-kuhinja.com/videorece...nice-i-prilozi

    Pistou s tarenicom

    Pa filana paprika s pire krumpirom, pa su mi neki vrganji uletili pa sam i to s dinstanim povrcem, varivo od mahuna, grah cuspajz s malo kobase i pilecim hrbatom
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.09.2025. at 14:57

  17. #6567
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,296

    Početno

    U ovom retku : pistou s tarenicom", razumijem samo "s".

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •