Ka punim u vruće staklenke koje su netom bile u pećnici, i poklopci. Stavim ih na metalni pleh i punim s vrućim sadržajem do kraja , onda zatvorim i dobro začepim i tak ostavim na plehu, dok se ne ohlade , svako malo pucne znak za vakum
Ka punim u vruće staklenke koje su netom bile u pećnici, i poklopci. Stavim ih na metalni pleh i punim s vrućim sadržajem do kraja , onda zatvorim i dobro začepim i tak ostavim na plehu, dok se ne ohlade , svako malo pucne znak za vakum
Mislim da ću to preskočiti u svojoj kuhinji, barem zasad
Da imam svoje paradajze, onda bih razmislila. Ostajem na domaćem pekmezu od "zimnice". MM nekad napravi ajvar, ali ja mogu i bez.
Ako kuhaš šalšu ljeti probaj dio odvojiti i staviti u staklenku, čisto da dojam dobiješ...
Jučer sam pekla brancin, ujutro vafle ali sa integralnim se lijepe i sad kuham juneću u loncu na tlak.
Pileći file u vinu pa sam dodala currya i riže. Namočit ću još grah sa suhim rebrima pa kuhat u loncu na tlak. Za sutra il kad već.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.09.2025. at 12:57
fali mi ideja
ajde malo nabacajte koju
moj menu ovaj tjedan
danas juha krem tikvica i pečena piletina iz frajera plus mlinci i crveni kupus salata
jučer domaća junetina na lešo, krumpir zgnječeni i paradajz sos, juha s griz knedlama
salat kiselo
dan prije grah s kobasicom
prije toga kiseli kupus s rebrima i kuhanim krumpirom
Posljednje uređivanje od flopica : 18.09.2025. at 11:18
Prvorođeni je bolestan pa se svaki dan jede juhica juneća, jučer grašak i vratina na tavi, danas faširke, grašak i riža
Zadnji paradajzi se jedu za doručak, ručak i večeru...
Uglavnom varivo i meso na gril tavici...
Nije baš nešto kreativno...
Joj i meni to treba, toliko sam neinventivna i prezasićena da svaki tjedan bar jednom napravim isto - varivo od piletine, graška i mrkvice. Kad želim promjenu, ubacim i slanutak![]()
jesu svi prestali kuhati ili što
ovdje se nekad naveliko razvijala tema
možda nemaju volje još i pisati
žene se umorile
Mogu samo ponavljati iste stvari. Radila grah, samo najmanja je jela sa mnom.
I ja, pogotovo ovaj tjedan, nemam šta napisati. Kad je mlađi u školi popodne, moram kuhati stvari koje se podgrijavaju i uz koje on lako skuha prilog. Bio je gulaš, varivo od kelja, pureće polpetice na skandinavski, wok s flank steakom (to je mali jeo navečer kad se vratio iz škole).
Sutra će peći teletinu, vjerojatno s krumpirima i povrćem, a kasnije ćemo zarolati lisnato s nutelom i orasima.
Evo mog malog doprinosa raznolikosti, sto je u zadnje vrijeme kuhano
Basmati riza s umakom od bukovača (češnjak, đumbir, peršin list, soja sos, mirin, secer, aceto, papar, sol, u vodu umutila malo kukuruznog brasna i dodala, temeljcem razrijedjivala, ovo mi je bila inspiracija: https://www.hirokoliston.com/king-oy...oom-rice-bowl/ )
Tabbouleh, zeleni
bulgur se kuha, ostalo sirovo sitno narezani krastavci bez kore i kostica, cijeli bunt peršinovog lisca, limun, limunova korica, mladi luk, cesnjak, maslinovo
Pohano meso iz pecnice
Ovdje ideja za meso:
https://sasina-kuhinja.com/videorece...nice-i-prilozi
Pistou s tarenicom
Pa filana paprika s pire krumpirom, pa su mi neki vrganji uletili pa sam i to s dinstanim povrcem, varivo od mahuna, grah cuspajz s malo kobase i pilecim hrbatom
Posljednje uređivanje od Jelena : 19.09.2025. at 14:57
U ovom retku : pistou s tarenicom", razumijem samo "s".
![]()