Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Trudnoće su me unazadile

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Trudnoće su me unazadile

Imam curicu od 19 mj, 3 god sam u braku. Sada opet trudna 6 mj, željela sam to zbog svojih godina.Prva trudnoča prošla teško, mučnine ,žgaravice, salivacija,stres zbog posla.Sada u ovoj trudnoći sve isto samo su probavne tegobe se smanjile sa 18 tj. U obje trudnoće nakupila sam kilograme, sada trenutno imam 85 kg na 164 cm. Zbog toga osječam več sada tegobe, bolne prepone, jako brzo se umorim, sva sam kilava.U glavi se ne mogu s tim pomiriti kako izgledam.To se odražava i na odnose sa mužem, nikada mi nije prigovorio ali ja sam potuno izgubila želji za seksom , osječam se kao slonica i uopče ne znam kako se debeli ljudi mogu seksati,)nadam se da mi neče neki zamjeriti).Muž mi je dobar, bio je 6 mj. na porodiljnom, preselio se u manje mjesto zbog mog posla, gdje on sam sa svojom VSS strukom ne može dobiti posao.Ja spavam sa djetetom , on u posebnoj sobi, nekad mi prigovori zašto sam naučila dijete da spava sa mnom, ja opet mislim da je to za dijete potrebno.Muž je nezaposlen, ne svojom krivnjo.Sve više je nezadovoljan, žali se da nema posao, prijaatelje i sve više žene.Ja opet znam da bi ja trebala srediti sebe u glavi, pa tek onda mogu biti ok i s njim.Ne svađamo se , ali uvuklo se nezadovoljstvo u brak.Da li ste imali slična iskustva Ja opet znam da ako ja ne prihvaćam sebe i ne volim sebe , teško da mogu usrečiti osobu kraj sebe.Uvijek sam zamišljala kako
    ću bit fit trudnica, ali sve je drugačije.Obožavam svoje dijete i ovo u trbuhu ali me trudnoće uništavaju psihički i fizički.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lili2511 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam curicu od 19 mj, 3 god sam u braku. Sada opet trudna 6 mj, željela sam to zbog svojih godina.Prva trudnoča prošla teško, mučnine ,žgaravice, salivacija,stres zbog posla.Sada u ovoj trudnoći sve isto samo su probavne tegobe se smanjile sa 18 tj. U obje trudnoće nakupila sam kilograme, sada trenutno imam 85 kg na 164 cm. Zbog toga osječam več sada tegobe, bolne prepone, jako brzo se umorim, sva sam kilava.U glavi se ne mogu s tim pomiriti kako izgledam.To se odražava i na odnose sa mužem, nikada mi nije prigovorio ali ja sam potuno izgubila želji za seksom , osječam se kao slonica i uopče ne znam kako se debeli ljudi mogu seksati,)nadam se da mi neče neki zamjeriti).Muž mi je dobar, bio je 6 mj. na porodiljnom, preselio se u manje mjesto zbog mog posla, gdje on sam sa svojom VSS strukom ne može dobiti posao.Ja spavam sa djetetom , on u posebnoj sobi, nekad mi prigovori zašto sam naučila dijete da spava sa mnom, ja opet mislim da je to za dijete potrebno.Muž je nezaposlen, ne svojom krivnjo.Sve više je nezadovoljan, žali se da nema posao, prijaatelje i sve više žene.Ja opet znam da bi ja trebala srediti sebe u glavi, pa tek onda mogu biti ok i s njim.Ne svađamo se , ali uvuklo se nezadovoljstvo u brak.Da li ste imali slična iskustva Ja opet znam da ako ja ne prihvaćam sebe i ne volim sebe , teško da mogu usrečiti osobu kraj sebe.Uvijek sam zamišljala kako
    ću bit fit trudnica, ali sve je drugačije.Obožavam svoje dijete i ovo u trbuhu ali me trudnoće uništavaju psihički i fizički.
    Slična, da.

Sve situacije koje opisuješ stižu u paketu. Prihvatila sam to i odlučila da ću se iz petnih žila potruditi da guram, oastvarim ono što je bitno. A nebitno zanemarujem, puštam da je posljednje na listi i tako iščupam dan iz kliješta tih zapetljanih osjećaja i stanja i u konačnici dobijem zadovoljavajući život. Važno mi je kad povučem crtu unatrag 2 il' 5 godina da ima pomaka. I da imam na čemu dalje gradit, da su temelji tu, da su dobri.

A debela il nedebela, ah, trudna si, sad će to bit tako i tako, prihvati trenutno stanje, promisli kako će se mijenjat u idućih tri, šest, devet mjeseci i daj sebi da izraziš želje, kako bi ti htjela da bude. I smisli što je od toga realno ostvarivo i šta možeš učinit da to postigneš.

Bit ćeš trudna i za 3 mjeseca imat ćeš novi saldo težine. Još mjesec dana se nećeš valjda ni htjet ni smjet osvrtat na težinu. Onda baci oko na vagu i uredi plan.

Brzo se umoriš...i ja-al iz drugih razloga. Prihvati to, stavi se u modus bez tih aktivnosti koje te umaraju...ne peglaj, ne vuci hranu iz dućana-nek ti je dostave, manje čisti, čisti samo ono šro je nužno, ne i lustere...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mislim da su tebi kile samo opravdanje za tvoje nezadovoljstvo
    tj. čini mi se da nisi imala dobar odnos prema sebi ni prije trudnoće
    jer netko tko se voli, nauči se prihvatiti i debelu, pogotovo kad je to odraz trenutnog stanja, i kad znaš što stoji iza svega

zatim su tu otegotne okolnosti poput nesugurnosti koju nosi nezaposlenost, to ti definitivno ne ide na ruku, ni vama kao paru
    da li postoji mogućnost da tm nađe bilo kakav posao, da se makne iz kuće i tog kruga nezadovoljstva?
    čim ljudi steknu kakvu takvu sigurnost to se osjeti na svim poljima...

nemam neki prepametan savjet, ali evo, kreni od nekih stvari koje vam mogu djelomično popraviti raspoloženje - barem razgovarajte o svemu što se dešava
    ostavite dijete baki ili prijateljima na dva sata i otiđite vas dvoje na čaj, pogledajte film, popričajte
    bez obzira na realne probleme poput nezaposlenosti, vi ste sada u najljepšem periodu života, kad stvarate svoju obitelj i trebate se potruditi oko sebe i oko nje
    Posljednje uređivanje od flopica : 16.11.2013. at 07:19

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni se čini da tebi samo fali nježnost i bliskosti s mužem, kojih si se odrekla jer su vrlo povezane sa seksom. A samoj sebi si oduzela seks je "kako se debeli ljudi mogu seksati".
    Ne kažnjavaj se, debljina je prolazna i rješiva teškoća, prihvati sebe i veseli se s mužem i djecom najviše što možeš.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim, kao i flopica, da je problem tvog odnosa prema sebi postojao i prije trudnoće. a znaš to i ti, zar ne? preseljenje, nezaposlenost TM-a i njegovo nezadovoljstvo socijalnim kontaktima, postojali bi neovisno o tome imala ti 45 ili 105 kg. zbog igre hormona nezadovoljstvo, grižnja savjesti, sve što doživljavaš kao nazadovanje, doživljavaš i proživljavaš intenzivnije. proći će trudnoća, a problemi će, ako se ne trgneš, ostati, a kad dođu nespavanje, iscrpljenost i sve što (kažu na drugoj temi većinu) prati prve mjesece, pa nemogućnost da se posvetiš starijem djetetu kao do sada, pa grižnja savjesti zbog toga, ljubomora starijeg na mlađe dijete...sve to može biti samo izvor još većih problema. zato, što prije nastoj posložiti u glavi stvari na način da otkloniš sve izvore nezadovoljstva koje možeš (npr. ideju da kilogrami imaju ikakve veze s kvalitetom seksualnih odnosa, da bi bila zadovoljnija da si fit trudnica, da moraš kao estradna zvijezda u roku od par tjedana vratiti liniju, jer je to kao vrhunac uspješnosti majčinstva i slične gluposti koje nam serviraju mediji), a one koje ne možeš prihvatiš kao privremene. posveti pažnju TM-u, neovisno što se ti trenutno loše osjećaš, ne možeš čekati da sebe dovedeš u red, pa se onda pozabaviš njime, jer tko zna kako je njemu, može li on toliko čekati. ne moraš čitavu noć spavati s djetetom, osiguraj ga da ne padne i ušuljaj se mužu. ma, lako je pričati, znam, ali vjerujem da je njemu puno gore nego tebi. sretno u svakom slučaju, nadam se da će novi član obitelji ipak biti veliki preokret ka zadovoljstvu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Predlazem ti da popises sve te stvari koje te muce i da za svaku od njih probas naci rjesenje:
    - odvojeno spavanje od tm: zasto ne pokusas da spavate ponovno zajedno? Razumijem da je ponekad guzva u krevetu i zelimo se svi malo naspavati, ali konstantno odvojeno spavanje je po meni bezveze. I tm sigurno voli zagrliti nekoga po noci kao i vecina nas. Ja bi pokusala na tvom mjestu da dijete spava na nacin da je recimo izmedju tebe i tm na bracnom, a da kinderbet vec sad planiras uz svoju stranu kreveta. Ili mozda da vidite ako dijete hoce makar dio noci spavati u svom krevetu u vasoj sobi, a onda u neko doba nazad kod vas. Mi smo spavali godinu dana u cetvero (mm, 3-godisnjakinja, beba i ja) dok je napokon nismo s 4 godine nagovorili da ode u svoj krevet, i sad mi se cini da imamo oooogrooomno mjesta jer nas je samo troje
    - debljina: 85kg na 165cm makar i u 6. mjesecu je stvarno puno. Nema nikakvog zdravstvenog razloga da se jos udebljas, a puno njih da se ne udebljas vise do kraja trudnoce. Izbaci slatkise, kruh, peciva i kolace, smanji rizu, tijesto i krumpir. Tesko je ali time cinis dobro i sebi i bebi. Nakon sto rodis pogotovo pazi na sve to, i uz dojenje i brigu o 2-godisnjaku krenut ce i kile dolje
    - budi podrska tm u pokusaju da nadje posao, mozda da pokrene nesto svoje, da daje neke instrukcije i sl, itd? Ne znam koliko je to "manje" mjesto manje, no ako si ti na porodiljnom imate priliku sad godinu dana da on pokusa naci posao u vecem gradu i da preselite tamo, a paralelno i ti da nadjes tamo drugi podao ako je njemu toliko besperspektivno ovdje gdje ste sad. Ili da jedno od vas putuje neko vrijeme dok ne nadjete posao oboje u istom gradu. Dugotrajna nezaposlenost nekog tko trazi posao je vjerujem tezak psihicki teret i iz toga se treba svim silama iscupati
    - planiraj da kad rodis nakon 6 tjedana krenes s vjezbanjem makar po doma, dizanjem fizicke snage ces vidjeti da imas vise i volje i energije za ostalo

ispalo je na kraju kao neko dociranje, naravno kako te ne poznam mozda su svi moji prijedlozi posve promaseni, ali poanta je da stavis sve na papir i pokusas za svaki problem naci neko konkretno rjesenje, pa ako nesto ne ide - probaj naci drugo rjesenje ili popraviti inicijalno itd... Uzmi svoj zivot u svoje ruke

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam čitala sve ali oću kasnije. mene su trudnoće isto unazadile. Ja sam malo oglupila. Malo više možda. Ipak su tu četiri trudnoće. A ni živci mi nisu kako treba. To što si debela ne znači ništa. Kad budeš mogla, poradit ćeš na svom tijelu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam mislila tako dok mlađi sin nije navršio tri godine, a onda je počeo oporavak.

Mislim da je to normalno - dok podmladak ne napuni 3 godine, odvoji se od sise i matere, nemaš pravo na vlastiti mozak i tijelo! Grozno zvuči i uvijek sam se pitala kako moja kolegica (troje djece) može nakon porodiljnog doći na posao potpuno prazne glave, sve dok se i sama nisam našla u toj koži. I isto mi je bilo. Htjela sam samo reći - taj osjećaj da nas je trudnoća unazadila je prisutan, vjerojatno i točan (jer fokus je premaknut na dijete, nisi sam sebi gazda) ali je reverzibilan. Vrati se to sve na svoje mjesto. Strpljenja.... bit će sve dobro! I kad se to konačno dogodi (a ne ide na brzinu) zapitaš se kud li je to prije prošlo... Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala na svim odgovorima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene je možda trudnoća unazadila fizički ali me roditeljstvo unaprijedilo u svim ostalim segmentima života (osim posla ).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

drzi se sve to prode. tako je to...isisaju te. ja sam konacno krenula na posao kako spada, pilates...djeca sva u vrticu i odmah je sve ljepse....ali moras se skulirat jos godinu i pol- dvije najmanje.... razgovaraj s muzem..ma kuzi on sve

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zbog cega tvoj muz ne moze putovati na posao? zbog cega je must raditi u mjestu gdje zivis?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja potpuno potpisujem Sillyme. Mislim da je najbitnije da misliš na bebu i odnos s mužem. Starijem djetetu neće ništa faliti ako spava u krevetiću kraj vašega.

Ono što je mene isto snašlo u jednoj fazi života, a i muža istovremeno, nezaposlenost...neznam kome je bilo gore-čangrizavost, osjećaj nepravde i nekorisnosti...strašno. mislim da je jako važno da muž počne raditi bilo što, makar i putovao, honorano, posao van struke (ruku na srce ja sam davno odustala od posla za moje kvalifikacije, oboje radimo druge i slabije plaćene poslove) i mislim da će se stvari početi razvijati nabolje...

A da ne, pomalo oglupimo uz djecu, o yeah, nekad se iznenadim što sam sve zaboravila a prije bez problema radila...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Proći će i debljina od trudnoće, već si 6 mjeseci odgulila, kad rodiš i oporaviš se kreni lagano na vježbanje i sve se to da prilično
    lako riješiti, za razliku od nezaposlenosti, e to je teško.
    Jel možete izorganizirati da spavate svi skupa na jednom krevetu a ne da muž mora sam spavati?
    I meni se ne čini da imate nekih strašnih problema (osim nedostatka posla), super da se ne svađate u situaciji kad
    bi se puno parova svađalo.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovaj tvoj topic me podsjetio na jedan moj davni ružni, stari i debeli. Možda te nešto razveseli tamo, možda se nađeš u nečemu, nađeš pomoć. Meni se čini da nema tu puno koristi od savjeta, da većinu "trebalo bi" znamo i sami, ali nam treba taj jedan klik koji će nas okrenuti. Moja prvi klik je bio drugi porod, a drugi nagli rezultat "dijete" tj. promjene prehrane. Sretno, želim ti da što prije dočekaš svoj klik i nađeš se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •