Želim nastaviti dojenje, ali osjećam da moram povući granice kako bih i dalje zadržala užitak u dojenju. Ne bih, ipak, htjela uskratiti djetetu potrebnu količinu mlijeka pa me zanima koliko po prilici mlijeka oni trebaju dobijati u toj dobi i koji su pokazatelji da je dijete "namireno".
Zadnja dva tjedna, recimo, dojimo ujutro, pa onda poslijepodne kad se vidimo nakon mog povratka s posla (ako ostanem doma dojimo se i prije jutarnjeg i poslijepodnevnog spavanja), navečer prije spavanja i obično jednom noću.
Počela su me iritirati maratonska dojenja prije spavanja, a i vidim da ga taj tip dojenja nekako razdraži. Ako doji dulje od par minuta, upadne u neko čudno stanje, kao neki negativni trans i onda nitko ne može spriječiti deračinu osim cice, koja bude u pogonu po pol sata, grize je se, čupa, malac bira nenormalne položaje za dojit, agonija. Ako prekinem dojenje u pravom trenu, bude oduševljen, ljubi me, i brzo zaspi. Ako ne prekinem na vrijeme, očaj i škrgut zuba. :? Al teško je pogodit taj pravi tren, pa mislim odustat od dojenja neposredno prije spavanja. Ako mu to neće uskratiti nužno mlijeko...

Odgovori s citatom
) da bi mogla jos jako dugo ovako...