Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kako nakon godinu dana?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Kako nakon godinu dana?

Želim nastaviti dojenje, ali osjećam da moram povući granice kako bih i dalje zadržala užitak u dojenju. Ne bih, ipak, htjela uskratiti djetetu potrebnu količinu mlijeka pa me zanima koliko po prilici mlijeka oni trebaju dobijati u toj dobi i koji su pokazatelji da je dijete "namireno".

Zadnja dva tjedna, recimo, dojimo ujutro, pa onda poslijepodne kad se vidimo nakon mog povratka s posla (ako ostanem doma dojimo se i prije jutarnjeg i poslijepodnevnog spavanja), navečer prije spavanja i obično jednom noću.

Počela su me iritirati maratonska dojenja prije spavanja, a i vidim da ga taj tip dojenja nekako razdraži. Ako doji dulje od par minuta, upadne u neko čudno stanje, kao neki negativni trans i onda nitko ne može spriječiti deračinu osim cice, koja bude u pogonu po pol sata, grize je se, čupa, malac bira nenormalne položaje za dojit, agonija. Ako prekinem dojenje u pravom trenu, bude oduševljen, ljubi me, i brzo zaspi. Ako ne prekinem na vrijeme, očaj i škrgut zuba. :? Al teško je pogodit taj pravi tren, pa mislim odustat od dojenja neposredno prije spavanja. Ako mu to neće uskratiti nužno mlijeko...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Zar nitko nema ništa za reći?! :?

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nemam iskustava sa produženim dojenjem,

ali mislim da mu to dojenje prije spavanja neće uskratiti potrebnu količinu mlijeka s obzirom na njegovu dob,

vjerujem da će ti se uskoro javiti mame sa iskustvom,

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo nazalost dojili samo do godinu dana. Ja sam imala drugaciji problem. Mejra je po danu skroz malo dojila ili nikako, ali zato ciiiiiijelu noc je...

Sretno nadam se da neko ima iskustva...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Teško je odgovoriti na ovo pitanje jer ni ne postoji egzaktan odgovor.
    Cica nema mjerač da bismo znali koliko on u jednom obroku pojede - dakle, ne znamo je li zadovoljio svoje potrebe već u prvom jutarnjem ili nije ni nakon svoh dnevnih podoja.
    Pretpostavljam da si u dohranu već uvela i neke mliječne proizvode ili nešto drugo što bi osiguralo potrebne količine kalcija.
    Pogledaj ovaj tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=2032

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam h. dojila godinu dana, i neću reći niti "samo" ni "na žalost".
    prestali smo dojit bez ikakvih trauma i problema, umjesto cike po noći bi dobila čašu mlijeka, a ljubav, toplinu, sigurnost i tjelesni kontakt ima jednako kao i kad je dojila.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ipak nismo ukinuli večernje dojenje. Promijenili smo rutinu, pa sad dojimo prije pozdrava igračkicama i spremanja na spavanje pa nema scenetina, ragada, urlanja. :D Vidjet ćemo kako će to ići dalje, ali ako ostane ovako - mogu dojit do svoje smrti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odlično!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Cica nema mjerač da bismo znali koliko on u jednom obroku pojede - dakle, ne znamo je li zadovoljio svoje potrebe već u prvom jutarnjem ili nije ni nakon svoh dnevnih podoja.
    evo i nas jos malo pa u 'produzenom'... :D
    i mi smo se uskladili (ima tome vec ) da bi mogla jos jako dugo ovako...
    cikimo od 5-7,8 puta dnevno, najvise popije u dva jutarnja podoja (oko 6 i 9)... ali i jos bar jedan dnevno je 'dobar'...
    uveli smo i neke mlijecen proizvode (moram ponovno probati sa jogurtom jer mi ga nije bas htio) ali ne i mlijeko... svjezi sir hoce ,no on pak i nema bas pretjerano puno kalcija...
    imam osjecaj da dosta moga popije... za sad...

e, sad, negdje sam procitala da dokle dijete ima min. 2 dobra podoja dnevno ne treba uvoditi drugo mlijeko,niti se opterecivati sa puno mlijecnih proizvoda jer je, kao u ta min. 2 dobra podoja, dobije dosta kalcija (uz ostale hranjive tvari koje dobiva)...
    mislim da sam to procitala u knjizi 'sve o dojenju'...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •