Imogen, uistinu mi je žao što imaš osjećaj da te je netko ovdje napao, nije, dapače..... bar moja to namjera nije bila a ni beti3 pretpostavljam.

Članak je ok, iako je gđa Škrablin jedna liječnica koja se ne bavi temom neplodnosti, druga su joj područja na koja se ona specijalizirala.

Ali i ona tamo navodi da su ženine godine nažalost one koje znatno smanjuju vjerojatnost trudnoće.

Po meni je 1 godina stvarno dovoljna za probanje (pod pretpostavkom da ste odnose imali u optimalno vrijeme ciklusa - prateći ovulaciju LH trakicama, temperaturom, promatranjem sluzi, eventualno uzv pregledima kod ginekologa).

Ovdje ima žena/parova koji su probavale doma 1-3 i čak 4 godine prije nego što su se obratile MPO stručnjacima (tad možda već kad žena ima 39 ili 42 godine što znatno smanjuje šanse na uspjeh, pa čak i medicinski potpomognutom oplodnjom).

Ali i dalje nisam shvatila na koju si nasljednu neplodnost ciljala svojim pitanjima.

Nemoj uzeti za zlo, voljela bih da je meni netko s 28 godina rekao vrlo jasno kako stvari stoje, nije imao tko.

U svakom slučaju sretno!