Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Balarosa, to je do tvog malca, i sama si već napisala. Sjećam se A. iz te dobi, još uvijek su ga toliko izbacivali u orbitu doalsci prijatelja kod nas doma, da bi jadni prijatelji redovito završavali uplakani. On je bio presretan i preuzbuđen, a oni bi nastradali. Razgovarala sam tada s raznim roditeljima, izgleda da mu djeca nisu zamjerala jer se nisu žalila roditeljima i htjeli su i dalje dolaziti, nekad bih se pitala zašto, znao je biti jako nesimpatičan prijatelj koji želi dominirati, a na kraju još dobiješ i nogom u trbuh ili slično. To je nestalo sa sazrijevanjem. Ostala je potreba za dominacijom, to je dio njega, ali također je i jako društven pa je pronašao načine da dobro funkcionira.
Kakav je Tin kad ode kod drugih, možda je to zasad sretnija kombinacija?
Ajme, ovo je baš kao da si Tina opisivala! On grli djecu do gušenja, i u školi to radi. A velik je i jak i to je u kombinaciji s njegovom žestinom baš opasno. I uvijek on mora određivati igru i pravila, inače se jednostavno igra sam. Ja pilim kako mora biti kompromisa, kažem i kako se nitko ne želi igrati s djetetom koje želi da je sve po njegovom i kako ni on to ne bi htio. To ga jako uzruja, strašno mu je važno imati prijatelje i htio bi da su mu svi prijatelji pa onda uvijek dodajem i kako to ne znači da mora raditi ono što ne želi samo da bi imao prijatelje. Bojim da ga time samo dodatno zbunjujem, ali plaši me ideja da će napraviti bilo što da bi ga voljeli.

Kod drugih je bolje, pristojniji je, ali volim kad su kod nas.