Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Biopsija vs Micro tese

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Biopsija vs Micro tese

Kod problema azoospermije su nam preporucili biopsiju, ta klinika u kojoj smo bili na konsultacijama samo i radi biopsiju. Saznali smo za micro tese ali nedovoljno, koja su vasa iskustva i preporuke... Znam da nama najbliza klinika u kojoj se radi Micro tese je u Sarajevu, a mi smo iz Novog Sada... Pada nam na pamet da uradimo prvo biopsiju, a ako nista ne nadjemo onda micro tese! U pitanju je azoo sa visokim Fsh, a planiramo i sperm hope da mm pije pre intervencije... Pa sta Bog da!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj lucija85 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod problema azoospermije su nam preporucili biopsiju, ta klinika u kojoj smo bili na konsultacijama samo i radi biopsiju. Saznali smo za micro tese ali nedovoljno, koja su vasa iskustva i preporuke... Znam da nama najbliza klinika u kojoj se radi Micro tese je u Sarajevu, a mi smo iz Novog Sada... Pada nam na pamet da uradimo prvo biopsiju, a ako nista ne nadjemo onda micro tese! U pitanju je azoo sa visokim Fsh, a planiramo i sperm hope da mm pije pre intervencije... Pa sta Bog da!
    Draga Lucija85,

Čitala sam tvoje postove na azoostatistici, pa sam u toku sa dijagnozom. Što se tiče klinike Genesis, čula sam dobra iskustva, ali oni rade občnu biopsiju. Visok ili nizak FSH u našem slučaju ništa konkretno ne govore. Dok se ne zaviri u testise, nećete znati na čemu ste. Možda djelujem hladno, ali tako je. Sve smo to mm i ja prošli. Iza nas je micro tese u Sarajevu, i mogu reći da je dr Emre divan čovjek i veliki stručnjak, ali nije čudotvorac. Nisam upratila da li ste radili punkciju do sada?
    Moja preporuka bi bila da se ne bakćete sa biopsijom, već da odmah idete na micro tese. Bar ćete znati na čemu ste. Imate mogućnost i da prije toga odradite punkciju, ako želite. To je brži proces i ne zahtjeva period oporavka (mm je 15 minuta nakon punkcije probavao bicikl , to ti sve govori). U svakom slučaju, odluku ćete donijeti sami, ali ovo je moje mišljenje.

Što se tiče sperm hope, pošalji doktoru mail sa nalazima (obavezno LH i testosteron),, a on će ti na osnovu toga reći koji paket bi vam više odgovarao. Mi smo ga naručili na svoju ruku poslije micro tese, ali kao što je doktor i očekivao, rezultata nije bilo. Bio je iskren s nama od početka. Još jedan rijedak primjer dobrih doktora.

Šta god odlučite, ja vam želim sreću i nadam se da ćeš nam se javiti sa dobrim vijestima.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 20.11.2013. at 08:26

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lucija85,

Ja se u potpunosti slažem sa Sos, mi nismo htjeli ni pokušavati sa biopsijom, odmah micro tese i opet bi tako uradili.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I ja slicno razmisljam, ali mi trebaju vasi saveti i vase iskustvo kako bih donela pravu odluku! Mi jos uvek nismo isli na biopsiju, a i razmislja da je bolje ne gubiti vreme i novac na biopsiju. Sto se tice doktora, znam da oni nisu cudotvorci ali za nas su jedini spas... Ali evo danas treba da narucimo sperm hope, dr nam je dao 30% sansi, tako da cemo probati tu terapiju pa mycro tese! Ali hvala vam na pomoci...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •