Zanima me ima li vas još s ovakvim problemom i kakva su vaša iskustva.
Dakle, ako od prije imate hipertenziju, jeste li normalno išle na IVF, jesu li vam liječnici preporučali suprotno?
imala sam prije prve trudnoće problema sa debljinom na 160cm/81 kg (o da, da)
i pošto sam bila kandidat za IVF, a za njih mlada, sugerirano mi je da se pozabavim i debljinom i tlakom i da nakon toga krenem u postupak (čak tri jaaako cjenjena MPO dr. su isto potvrdila), tako je i bilo skinula 23 kg, tlak (od debljine) nestao, šećer kojeg sam isto zbog debljine zaradila zajedno sa hiperinzulinemijom nestao s kilogramima, ostala trudna u drugom IVF pokušaju, tlak se ponovo vratio u 8 mj. trudnoće, ali ja sam 150% uvjerena da je on ovaj put bio produkt straha i panike od pregleda pred sam kraj trudnoće i poroda (nema ovdje forumašice koja ne zna kolika sam ja trtarošica, uvjerena sam), tada sam pila Norvasc od 5 mg, i ono što nikad sebi neću oprostiti odgulila u dva navrata po 15-tak dana bolnice zbog tlaka kojeg sam ovaj put sama sebi navukla 
Jeste li, uz lijekove za hipertenziju, za vrijeme hormonskih terapija imale daljnje oscilacije tlaka ili 'šubove' visokog tlaka.
Moj internista mi je rekao "mala kad skineš kg svi, ali doslovno svi tvoji zdr. problemi bit će prošlost i za to ti ne dajem lijekove za tlak, jer ga ti ustvari ni nemaš" , jedino što sam dobila od dr. opće prakse jedno kratko vrijeme tabl. neke za tlak, ali sam ih kratko pila i ne mogu 100% reći jesam li ih pila dok sam kretala u postupak, mislim da ipak ne..... Tlak i nisam više mjerila dok sam bila u postupku, ali nisam ni osjećala da trebam, tako da mislim da mi nije ni skakao zbog hormonske terapije.
I ako ste uspjele zatrudnjeti, kako je bilo u trudnoći? Pretpostavljam da ste vjerojatno i dalje imale stalnu terapiju metildopom (aldometom), ali da li ste uz terapiju imali dodatnih problema...preeklampsiju, prerani porod...
Jednim dijelom sam ti odgovorila i u prvom pitanju....dakle u trudnoći (prvoj) pila Norvasc zadnji mj. dana, uz mirovanje u bolnici i doma, po mom mišljenju, preeklampsiju nisam hvala Bogu imala iako sam se vodila pod tom dg., rodila u 39 tj. zdravu curicu doduše od 2890 i 50 cm dugu, koja će uskoro 3 god.
Sad mi ne pada na pamet više što bih vas pitala, ali pišite, ako vas ima, sve što znate.