Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Nalaz krvi u trudnoći

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Nalaz krvi u trudnoći

Drage trudnice,

dobila sam nalaz krvi i mokraće, gdje mi slijedeće vrijednosti odstupaju od referentnih (onih u zagradi)

Leukociti 12,2 (3,4-9,7)
    Neutrofilni seg 74 (44-72)
    Limfociti 19 (20-46)
    S.urea 2,3 (2,8-8,3)
    s-alp 40 (54-119)
    S-Natrij 135 (137-146)

NO najviše me zabrinjava mokraća. S napomenom da uzimam vaginalno utrogestane izgled je zamućen (umjeato bistar),boja žuta (umjesto svijetlo žuta), leukocita ima 3-5 (normalno do 2) i bakterija ima dosta te nešto amorfne soli.

Krv me ne zabrinjava jer leukociti mogu biti povećani kod trudnica, no mokraća mi je zabrinjavajuća...zanima me može li to biti od utrogestana??

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I moj nalaz urina je imao svašta u sebi, ali je isto doktor rekao da je to od trudnoće. Bitno je zbog leukocita napraviti urinokulturu, tek će ti ona reći jel nešto postoji za liječenje

Recimo ja sam imala takva 2 glupa nalaza urina, sa hrpom leukocita, bakterija i svega, a urinokulture čiste

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

leukociti znaju biti poviseni u trudnoci a amorfne soli su mozda zbog premaloga unosa tekucie
    neko iskusniji se mozda javi pa ti objasni nalaz

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moji su ti stalno poviseni od kad sam trudna, neke zene imaju proteine a to nije razlog da se brines, ja nisam dobila u ovih 5,5 mjeseci nikakvu terapiju. Budes za mjesec dana ponavljala nalaz - najvjerovatnije a kakvo ti je stanje sa brisevima? Od utrogestana ti urin ni ne mozes biti bistar pogotovo ako je ima 3x2 kak sam ja imala.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja stavim ujutro i navecer po 2 kom vaginalno, a na poslu popijem. Brisevi cerviksa su mi polovicno dobri, sestra je samo rekla klamidija i slicno (sto god znacilo) je ok, ali da se ceka jos jedan dio i kad bude sve gotovo da ce mi se javiti.

Vrci to si i ja mislim, jos sto mi se dogodilo, imovio mi se onaj papir s brojem unutra jer sam pisala u wc od 1m2 imala jaknu torbu i sve...i sto citam na netu to je ispravno kada se stavi u sterilnu casu i kad se ne pusti prvi mlaz, a ja sam pustila sve jer mi i nije bas bilo za piskit pa sam se bojala da ne ponestane
    Mislim da cu to ponovit ili najbolje odmah traziti urinokulturu pa sam i s tim mirna neko vrijeme

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moraces ponoviti nalaz,to je kontaminiran uzorak. Uzmi u apoteci sterilnu bocicu, operi se prije piskenja,prvi mlaz u wc solju, i onda piski u bocicu. Sa tim da trebas da pijes 2 litra vode plus ostale tekucine u toku dana.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja kad dajem običan urin ne pazim toliko na ta pravila (pranje, mlaz i slično), to pazim kad radim baš urinokulturu.
    Urin dajem u wc-u u labu i onda je to nezgodno. Bitnije mi je da kad radim za urinokuluturu od doma imam ok uvjete i da napravim to po ps-u

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

daj si po ovom pogledaj- skinut će se dokument čim stisneš na link,al nema veze-OK je,nije virus:

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...56146854,d.bGE

Ima po tromjesečjima, i moji su bili OK ako sam gledala ovako, inače mi je bilo sve nešto povišeno/sniženo s obzirom na ne-trudnice.
    Posljednje uređivanje od nanimira : 21.11.2013. at 05:41

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala cure, rekao mi je dr. R da su leukociti u trudnoći normalno povišeni do 15.
    ovo ostalo u krvi me nekako ni ne brine.
    najviše me zapravo brine urin..i ovo što piše dosta bakterija. ali mi je dr rekao ponoviti nalaz za koji dan, jer imala sam prije 1-2 virozu koja je trajala nekoliko dana pa je urin možda zbog toga takav.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Least, stvarno ne moraju biti one lose bakerije. Kazem, obvezno raditi urinokulturu, ne samo obican nalaz urina

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

gle da imas bilo kakve bakerije nasli ih budu bez obzira na mlaz.ja ti imam gram pozizivne bakterija pa je sve ok, da postoji razlog za paniku vec bi dobila neki lijek. A da li su ti izolirali barem koju od bakterija imas?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

snupi, koliko vidim, nije radila urinokulturu. To već deseti puta ponavljam, bez urinokulture se može samo nagađati

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nisu mi izolirali nijednu bakteriju, piše samo dosta...vjerojatno to izoliraju samo na urinokulturi.
    Napravit ću ju svakako, samo čekam da mi se dr javi da vidim hoće li prvo dati ponoviti urin ili odmah urinokultura. Brisevi su mi također u tijeku, nalaz bi trebala danas od dr saznati telefonom (kada uspijem dobiti).

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cula sam se s gin, svi su brisevi ok, nista nije izolirano, a urin nije sterilan odnosno zato sto je leukocitna ester. (Sto god to znacilo) negativna najvjerojatnije se ne radi o nikakvim losim bakterijama. A isto mi je potvrdila i moja doktorica prim prakse. Zasad ne ponavljam urin ni urinokulturu probat cu jos na pregledu nazicat

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, kod mene je nalaz mokraće katastrofa.

Leukocitna esteraza 125 H x10^6/L (ref <10)
    Nitriti neg
    Leukociti 10-15 (ref 0-2)
    bakterije nešto

i što sad? Nalaz radila privatno radi šećera, kontrole obavljam u bolnici, u 36 tjednu sam, blizanci....
    nadam se da nije ništa opasno....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mislim da ćeš morati na urinokulturu...
    Meni je bilo bakterija dosta, leukociti 2-5, a urinokultura sterilna...e sad ne znam kako je u slučaju kad su leukociti još viši, a bakterija nešto

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, kod mene je nalaz mokraće katastrofa.

Leukocitna esteraza 125 H x10^6/L (ref <10)
    Nitriti neg
    Leukociti 10-15 (ref 0-2)
    bakterije nešto

i što sad? Nalaz radila privatno radi šećera, kontrole obavljam u bolnici, u 36 tjednu sam, blizanci....
    nadam se da nije ništa opasno....
    Nije to nikakva kazastrofa. Bakterija je malo. Malo vise leukocita. Moze biti lokalizirano upaljena/iziritirana sluznica malo, uopce ne mora biti nista vezano uz urinarni trakt.
    Da li si pravilno uzela urin? Pranje/bez brisanja /srednji mlaz?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene brine ta esteraza...
    Srednji mlaz možda i nije baš bio jer sam jedva i imala što...
    Mene brine to da sam u visokoj trudnoći i da sada ništa od prirodnog poroda, a bebe su super položene...
    Fora je što sam vadila ovo privatno, jer sam sumnjala na povišeni šećer. A kod dr. u trudničku ambulantu idem tek slijedeći utorak. ALi oni su tako... ne znam što reći....
    Ne znam kome da se obratim...svom ginekologu? A on me poslao već u 20 tt u trudničku ambulantu u bolnicu!
    Sutra privatno idem na UZV (jer u bolnici ga nisu radili ohohoh...) pa ću se konzultirati sa ginekologicom kod koje idem. Samo ako sada krenem bilo kakvu terapiju, trebat ću i kontrolu urina, a ne znam koliko ću biti sposobna sve to odraditi, već mi je teško voziti....i najbitnij hoću li uspijeti to riješiti...

Eto, na kraju se sve nešto pokvarilo... ali dobro, pričekat ću sutra da vidim što će mi reći na pregledu....
    I imam osjećaj već par dana da mi je sve dolje nekako nabubreno, naotečeno... to je onda sigurno neka upala ili infekcija....

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Lijep pozdrav! U 8 tjednu trudnoće sam, napravila sve nalaze i doktor veli da je sve u redu. Da li mi netko može potvrditi urednost sljedećeg nalaza:
    Toxoplasmosa gondi IgM - negativan
    Toxoplasmosa gondi IgG - pozitivan 79
    Da li je to stvarno sve u redu? Prva trudnoća mi je pa sam malo zabrinuta.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Pozdrav svima. Podizem ovu temu da ne otvaram istu.. Molila bih one koje su radile krvnu sliku na pocetku trudnoce da mi napisu sto se tocno vadi. Ja sam isla privatno u lab i vadila sam kks, glukozu i zeljezo, medutim doktorica je rekla da to nije sve sto joj treba. Poslala je uputnicu u lab u dom zdravlja ali ja nikako zbog posla ne mogu stici tamo u vrijeme kada se vadi krv pa moram opet privatno, a ne znam sto sve trebam izvadit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •