Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dohrana mlijekom kobile

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno Dohrana mlijekom kobile

Nisam ništa našla na ovu temu, ali ako postoji već, brišite ili prebacite ovo.

Naime... U rodilištu gdje sam rodila svoju kćerkicu ovo ljeto (u Njem.), davalo se mlijeko kobile za nadohranu.
    Jednu noć moja A. je tako gladna bila a ja nisam imala više mlijeka pa sam joj žličicom davala to mlijeko.
    Na moje pitanje zašto daju baš to mlijeko, sestra mi je rekla da je mlijeko kobile najsličnije majčinom.

Evo 3 i pol mjeseca dojim isključivo, ali sada po drugi put imam neku laganu virozu pa primječujem da imam puno manje mlijeka, a A. je gladna.
    Pokušala sam se izdajati, ali sam samo uspijela nešto malo. Uz to me sada lijeva bradavica i sisa boli.
    A. je sva ostala zbunjena kada sam joj davala izdajano mlijeko na bočicu. Nešto malo je popila, drugi put je odbila skroz.

Moj muž gleda A. i mene kako se mućimo. Ona gladna, ja jadna i predloži mi jučer da kupimo adaptirano.
    I sjetih se ja tog mlijeka kobile. Pa se pitam sada ima li toga ovdje za kupiti? Jeli itko nadohranjivao s tim mlijekom? Prije bi to probala nego adaptirano.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nikad cula.
    Probaj nabaviti mlijeko druge majke, to je najslicnije majcinom, sigurno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čula sam da je mlijeko od magarice najsličnije, ali je jako skupo i teško ga je nabaviti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nija ga uopće teško nabaviti ali jako skupo jest, a obzirom da se pije u jako malim količinama uopće ne mogu zamisliti da bi se time hranilo bebu,.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Majketi, kakva kobila, kupi adaptirano ako baš ne ide dojenje, nije ti dijete ždrijebe.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prirodno je piti mlijeko krave, ali ne i kobile? Hmmm....

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Adaptirano mlijeko krave.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pa to je još manje prirodno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako dijete nije tele, nije ni ždrijebe niti magare. Zato je mlijeko "adaptirano", prilagođeno je čovječjem mladuncu.
    Međutim, mislim da 3 mjeseca nije dob za nadohranu i da tvoje smanjenje mlijeka nije ništa drugo doli skok u razvoju.
    Samo pusti dijete da sisa, navući će ona već.
    A ako si i dalje nesigurna, tu je rodin SOS telefon.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nija ga uopće teško nabaviti ali jako skupo jest, a obzirom da se pije u jako malim količinama uopće ne mogu zamisliti da bi se time hranilo bebu,.
    To znaći da ima neku posebnu namjenu ako kažeš da se pije u malim količinama?
    Ne znam - samo mogu reći da je se time dohranjivalo u tom rodilištu. Oni su inače striktno protiv adaptiranog mlijeka, jednokratnih pelena, itd... (Rudolf Steiner princip)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam - samo mogu reći da je se time dohranjivalo u tom rodilištu. Oni su inače striktno protiv adaptiranog mlijeka, jednokratnih pelena, itd... (Rudolf Steiner princip)
    Oprosti , ali meni je to ( da prostis) prenemaganje.
    ali , valjda si to mogu priustiti , pa dobro.
    Cubana mudro zbori sto se tice dojenja. Sto se tice stava o mlijeku zdravstvene organizacije ide ovako : dojenje, izdojeno mlijeko majke, mlijeko druge majke koja doji , adaptirano.
    sve ostalo je furanje na filozofiju , bez prave medicinske osnove.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    deeyoo odgovarala sam na post od SB koja je spomenula mlijeko magarice.
    Njega ljudi konzumiraju jer navodno pomaže za bolesti dišnog sustava, i znam da ga se uzima u malim količinama tipa deci dnevno.
    Konj je još snažnija i veća životinja od magarca pa mi ona zdravoseljački djeluje da i mlijeko za ždrijebe mora biti još "jače" tj. bogatije hranjivim tvarima pa nikako ne mogu zamisliti da bi odgovaralo probavnom sustavu male bebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •