Potpomognuta u PETROVOJ

Thread: Potpomognuta u PETROVOJ

1. suncokret19 said:

negde dr. tjedan. ovisi o mengi.. nemam ih baš pa neznam ni kad očekivati njen dolazak.
    izbacila kruh,tjesteninu , tjesteninu, slatkarije, grickalice.. više voća,povrća, pilećeg mesa, i tak.. ma te neke standardne stvari, ništa posebno..klasična izmjena prehrane

2. NelaR's Avatar

NelaR said:

Curke ja sam od pon 24. u ZG pa do transfera nadam se, ako nekome nešto treba javite!

3. suncokret19 said:

pitanje:
    dobila danas mengu i sad bih trebala to javiti i zabiljezit se za folikulometriju. Zovem ali mi se nitko ne javlja, a folikulometrija mi pada u subotu. Da zovem u ponedjeljak??
    rade uzv u subotu?
    koliko se obicno ceka na uzv??

4. žužy's Avatar

žužy said:

suncokret,probaj zvati malo kasnije...ali meni je svojedobno sestra Irena rekla da za eventualne folikulometrije koje padaju za vikend,da se najavim u četvrtak,tako da me znaju očekivati. Ne brini ako ti se danas niko ne javi,zovni u pon.
    Inače,folikulometrije rade i subotom i nedjeljom,kao i punkcije i transfere,nema neradnog dana kad su u pitanju postupci,i to je super.
    A kaj se tiče uzv-a...ja bi obično došla gore oko 7 u jutro,uskoro bi došla sestra,javila bi joj se i do pola 8 bi došao dr i do 8 zadnje bi bila gotova. Ide se redom kojim dođeš,bar je tako bilo.
    Kad počinješ sa puregonom?
    Last edited by žužy; 22.11.2014 at 11:29.

5. suncokret19 said:

onda cu zvat u pon. Uputnicu za fm predam sestri kod ambulanti? tamo rade uzv ili negdje san citala u podrumu?
    Sutra pocinjem s puregon, ajme al me strah

6. kudri's Avatar

kudri said:

kakvo je stanje u Petrovoj? Jel postoji lista čekanja lijekova ili se ide brzo u postupak? Punkcija - pod anestezijom ili ne? Koji su dr dobri?

7. Zeljka33's Avatar

Zeljka33 said:

Ja sam bila na prve konzultacije u 9/2013 i dobila termin za 2/2014 a do tada popis pretraga Punkcija bila pod anestezijom, nista nisam osjetila i evo za koji dan trebam roditi drugi put pa ti preporucam doktora Radakovica

8. kudri's Avatar

kudri said:

hvala Željka! Znači, nema dugih čekanja, pa na VV nije ništa brže. Na prvim konzultacijama sam bila u rujnu, a u postupak ću tek u siječnju. Dobro, da nije praznika, bio bi prosinac, ali opet.

A jel priznaju u Petrovoj nalaze drugih bolnica ili treba sve iz početka??

9. kudri's Avatar

kudri said:

Da. Sva čast, dva puta od prve!! Vau

10. Zeljka33's Avatar

Zeljka33 said:

Dobijes od sestre popis pretraga i koliko stari moraju biti a nema uvjeta gdje da obavis pretrage

11. suncokret19 said:

idem na ivf... molim bilo kakve info.. nemam pojima kako se to radi.. help

12. Inesz's Avatar

Inesz said:

Suncokret imaš poruku

13. sushi's Avatar

sushi said:

suncokret, kakva je bila reakcija na terapiju, koliko folikula?
    jesu ti rekli da će ti vratiti novce koje si sama dala za stimulaciju? jer ona ti je uračunata u trošak postupka koji ti pokriva tvoje zdravstveno osiguranje, odnosno hzzo

14. maca papucarica's Avatar

maca papucarica said:

Quote Originally Posted by suncokret19 View Post
    idem na ivf... molim bilo kakve info.. nemam pojima kako se to radi.. help
    Baš mi je žao što su se naša predviđanja obistinila.
    Iskreno me zanima objašnjenje tvog dr, što je on mislio i planirao i kako će te uzeti u postupak Ivf bez potrebnih nalaza?!?

Držim fige za uspješan postupak i refundiranje troškova.

15. žužy's Avatar

žužy said:

suncokret19 ,nemoj brinuti,sve budeš saznala putem od doktora i sestri.
    Al,i mene zanima sve kaj pitaju sushi i maca...jer još se nemrem načuditi prijedlogu dr Streleca.

16. suncokret19 said:

cure, napisem navecer dok stignem s posla..

17. suncokret19 said:

Stigla danas na 2.folikulometriju k dr.S i niata on ne govori nekoliko minuta i onda odjednom:
    "moramo promjeniti plan. Previse folikula se razvija,idemo na izvantjelesnu. Nastavite sa puregon 150 i dodite u srijedu opet na uzv. Dalje se javite sestri."
    padnem ja u sok jer nikakvo objasnjenje,on sav u zurbi,ja u panici..
    Sestre neznaju sto napraviti jer nemam nikakve nalaze, jer sam kupila puregon..
    Kazu mi neka cekam dr.Vrcica.. nakon 2 sata stigne dr.V.. idemo sa suprugom kod dr.kasuma na razgovor..
    Objasne mi da mi prijeti hiperstimulacija i da bi zato napravili punkciju, pa onda zamrznuli dok ne smrsavim.. i Kasum i Vrcic sve lijepo objasne, odg.na nasa pitanja i sve je dogovoreno.. nastavljam sa 100 puregona i nesto na o.. u srijedu uzv opet i mozda pred vikend punkcija..
    Panika kod sestre Irene jer osim s-grama nemamo ni jedan jedini nalaz.. ako stignemo do petka napraviti biljege na hiv i ostalo,onda ok, ako ne onda sve propada.. letimo u vz u sunce i placamo 2500kn i jos je pitanje ako ce sifilis do onda bit gotov jer to radi samo tranafuzija..
    pisem u zurbi jer zelim cuti vase savjete, oprostite ako sam nerazumljivo napisala

18. suncokret19 said:

za refundaciju ce dogovor biti u petak ako cemo raditi postupak

19. bubekica said:

suncokret ovo sto ti se dogodilo je prestrasno!
    ajmo redom.
    vec kad si kretala sa stimulacijom nama ovdje na forumu je bilo jasno sto ce se dogoditi, kako nije tvom doktoru? jel tvoj doktor obavijestio svog sefa o svom "master planu"?
    ideja o smrzavanju embrija dok ti smrsavis - odakle sad to? za ciljane su kile bile ok, za ivf nisu? o kojem visku je rijec? koliki ti je bmi?
    pokrivanje troskova biljega iz vlastitog djepa zbog njihovog propusta uopce necu komentirati - nedopustivo!
    a sto ako ne stignu na vrijeme? pustit ce da ti prirodno pucaju folikuli????

po meni je ovo za pismo na sve moguce - od vrcica, ravnatelja, ministra. nisu normalni.

jos ti i hiperstimulacija prijeti, no krasno.
    inace, dosta informacija mozes naci u brosuri http://www.roda.hr/article/read/nova...-o-neplodnosti
    Last edited by bubekica; 01.12.2014 at 14:03.

20. žužy's Avatar

žužy said:

Nije mi jasno zašto je dr Kasum morao prisustvovati razg. sa dr Vrčićem,zar tamo nije trebao biti dr Strelec,tvoj doktor,na dogovoru za dalje?
    Ma nije mi puno toga jasno...katastrofa.

21. suncokret19 said:

kaj da vam kazem!! nemogu ni opisati kako se osjecam, od uplasenosti, zbunjenosti, mozda je ljutnja najjaca!!!!
    znal je S za moje kile, u 1.razgovoru me je pitao i sve sam mu rekla. On na to nije nista rekao-ja bila sretna da se zbog debljine ne odgada bilokakav postupak.

22. suncokret19 said:

imam 85 kg na 165cm. Znao je to. Vrcic je odmah rekao da da sam njegova pacijentica nebi ni nista zapocinjao.
    Za te novce smo mogli otici privat gdje nebi eksperimentirali na menu, rjesavali svoje nekompetentnosti.
    Neznam zasto je Kasun bio, jedino dobro sto mo je preporucio najboljeg endokrinologa u HR. Opet PRIVATNO!!!

23. suncokret19 said:

"Doktor" s. Nije bio na razgovoru jer ga nema cijeli tjedan. Dosao je ujutro samo na uvz i doslovno pobjegao.

24. žužy's Avatar

žužy said:

Dobri stari dr Strelec...više ga nema nego ga ima.
    Neznam kaj bi ti više rekla..nemaš puno izbora trenutno nego slušati kaj ti je rekao dr Vrčić
    A markere na zarazne bo nebi uspjela izvaditi ovaj tj? Puno je to privat..

25. bubekica said:

Stigne ona njih izvadit, al nema sanse da joj budu gotovi nalazi.

Eh, nadam se da veliki sef ovo cita

26. žužy's Avatar

žužy said:

Samo da se na kraju sve dobro završi..a suncokret dobije povrat novaca za sve.

27. suncokret19 said:

hvala na svemu!! brošuru ću definitivno pročitati, samo ne danas jer sam preiscrpljena i preživčana za bilo što..
    rekli smo mm i ja da se nećemo oko tih novaca previše mučiti, no NEMA ŠANSE!!!!!
    tražit ću refundaciju svega!!!!!!! znam da sestre tamo samo rade svoj posao i svaka pohvala na ljubaznost i srdačno, ali boli mene briga!! Iz principa i inata ću tražiti da dobijem ono što je moje!!!

28. amazonka's Avatar

amazonka said:

Samo zatraži refundaciju..i to za sve što ti pripada.
    na ovo što sam sve pročitala, stvarno nema komentara

29. suncokret19 said:

ni ja

30. suncokret19 said:

a kako ide s tom punkcijom/aspiracijom?
    trebam kakve stvari nositi sa sobom? spavacica,papuce i sl.
    I kako je s anestezijom??
    svi su mi govorili da u petrovoj daju opcu anesteziju,al neznam dal je ona za punkcije.

31. Argente's Avatar

Argente said:

Je, opća ti je za punkciju, drugo će ti odgovoriti Petrovke.
    Nego - sifilis? Otkad? Zar se ne traže samo hepatitisi i HIV? VDRL je koliko ja znam bio tražen u SLO, ali ne i kod nas.

suncokret, ja bih na tvom mjestu zahtijevala transfer i prije nego što smršavim, tj. u ovom ciklusu ako ne bude hipera. Mislim, 85kg na 165cm baš i nije toliko veliki višak. A i gdje je propisano koliki BMI je dozvoljen?
    Nije da imam nešto protiv FET-a, svaka čast, i moje dijete je iz FET-a, ali uspješnost svježeg transfera je uvijek bila veća...

32. sven&iva said:

Suncokret
    Sa sobom poneses spavacicu,papupce i ogrtac jer te sestra skup sa krevetom vozi na punkciju pa da ne setkas polugola kroz bolnicu!
    Gore dobis mini anesteziju (nis nebus osjetila,brzo si gotova)
    Poslije te vracaju u sobu za ivf,tam lezis 1.5-2 h,ja sam dosla nataste
    Malo me poslije bolilo kao da moram dobit al nis strasno
    Cak sam i malo krvarila pa si i ulozak ponesi,moze i dnevni.
    Nadam se ,da si me shvatila

33. bubekica said:

Argente, vec 2012-e je isao sifilis, da se malo nespretno izrazim.

34. Argente's Avatar

Argente said:

Bogati...ja sam imala transfer u 12/12 i markere neposredno prije toga pa ga nisam radila...moguće klinike opet nisu (bile) usklađene...

35. suncokret19 said:

Ako budem imala prilike tj.ako cu vidjeti dr.V onda cu ga pitati zasto su kile bile dobre za dr.S i tempirane odnose a sad nisu. Vjerujem da nisam jedina zena na kugli zemaljskoj koja je debela i takva ostala trudna!!!!

36. suncokret19 said:

ima se pravo na bolovanje na dan punkcije?

37. bubekica said:

Imas pravo na bolovanje od punkcije do bete, ali buduci kod tebe nece biti transfera nisam sigurna...

38. Inesz's Avatar

Inesz said:

suncokret imaš pravo na bolovanje
    bolovanje uz opis-postupci vezani uz medicinski potpomognutu oplodnju, ne znam sada koja je šifra, ali bude znala tvoja dr

39. suncokret19 said:

Pretpostavljam da se ide dr. Opce prakse??
    Hvala

40. bubekica said:

Ginekolog ti pise bolovanja za postupak.

41. antony34 said:

Inesiz mozes i mpo doktora pitati on napise preporuku i tvoj ti gin na temelju toga moze odma otvoriti bolovanje. Eto ja sam ovaj postupak dobila bolovanje od prvog odlaska mpo. Sretno

42. suncokret19 said:

ok.

43. suncokret19 said:

evo da javim novosti:
    dobit ću refundaciju od bolnice za kupljeni puregon i to u kratkom vremenu. Prije nego sam opće išta pitala, sestra već to stavila u postupak i kasnije mi javila
    Folikuli se pohvalno razvijaju, piše na papiru da ih imam po 6 na svakom jajniku, no ja sam čula dr. da na jednom imam čak 9. manje bitno.. veličine od 15 do 11 mm. punkcija vjerojatno u petak,
    il subotu.

44. Inesz's Avatar

Inesz said:

sifilis

čitam gore da u petrovoj traže pretragu na sifilis. je li tako i u drugim klinikama?

pitam to jer je u Hrvatskoj u 2013. godini bilo ukupno 80 novootkrivenih slučajeva sifilisa.

da mi je znati da li je kod mpo populacije otkriven ijedan slučaj zaraze sifilisom?

45. bubekica said:

i betaplus trazi marker na sifilis.
    http://www.betaplus.hr/korisno/popis-nalaza-za-ivf.html

a ranije sam napisala i vv.
    Last edited by bubekica; 04.12.2014 at 17:12.

46. venera82 said:

meni moja gin uvijek da bolovanje do test tj. bete, šifra N 97

47. suncokret19 said:

u nedjelju punkcija
    sumnja se na cisticne folikule, estradiol bio preko 4700..

48. Zeljka33's Avatar

Zeljka33 said:

Quote Originally Posted by suncokret19 View Post
    imam 85 kg na 165cm. Znao je to. Vrcic je odmah rekao da da sam njegova pacijentica nebi ni nista zapocinjao.
    Za te novce smo mogli otici privat gdje nebi eksperimentirali na menu, rjesavali svoje nekompetentnosti.
    Neznam zasto je Kasun bio, jedino dobro sto mo je preporucio najboljeg endokrinologa u HR. Opet PRIVATNO!!!
    ja sam u oba postupka u petrovoj imala viska kila i to nije sprijecilo dr da idemo u postupak i na kraju oba dobitna....dakle prvi na 85 kg/178cm i drug na 93kg

49. Zeljka33's Avatar

Zeljka33 said:

e i oba puta me mpo dr dosao posjetiti kad sam rodila i rekao da se javim ako nesto trebam

50. suncokret19 said:

Quote Originally Posted by Zeljka33 View Post
    e i oba puta me mpo dr dosao posjetiti kad sam rodila i rekao da se javim ako nesto trebam
    a koji je to dr. Ako smijem znati?