Stranica 40 od 78 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala Mono,ti se pokusaj smiriti malo cisto radi sebe najvise mada znam da je to tesko jer i sama sam takva.Lakse je reci nego uciniti ali javi kako napreduje.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I tebi ce Mono sve biti u redu!

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Aska - super,javi kako prošlo.
    Mono-ja sam napeta isto sam tu dok sam doma,pa stignem razmišljati.Dok sam tamo dosta sam mirna,ne spavam već noćima,tko će se dočekati idućeg utorka.
    Teško se smiriti,ali ti sa svoje strane napraviš najbolje što možeš tako da sve ostalo je na njima.Sretno

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Cure,
    Tnx !!!!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Dns stoperica !!!!!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Napokon

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Super ,znači srijeda punkcija.... sretno

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, sretno

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mono, bravo! Docekala si. Jesi uzela anesteziju? Drzim fige da sto vise js bude super.
    Aska, popij si normabel prije transfera da ti se misici opuste, da budes relaksirana. I zelim lijepu betu uskoro.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Rominka,bas sam razmisljala o tome da popijem normabel ali nisam znala smijem li.Budem ga svakako popila.Od 2 ili 5 mg?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Od 2mg ti je sasvim dovoljan. Nekih sat i pol prije transfera. Opustit ces se, misici ce ti biti opusteni sto je najbitnije. I danima nakon ukoliko osjetis potrebu mozes. Ja sam znala popiti kad bi isli u drugi grad u razgledavanje.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mislim da cu i ja tako,hvala

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Docekala, hahahha
    Napokon !!!!
    Hvalaaa cureee !

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Rominka,
    Daaa, svakako, mislim htjela bi da me uspavaju ali Aska je rekla da nju nisu nego joj samo dali koktel da ne boli..
    Svakkao cu napomenuti i to, ali mozda kad vide koliko folikula imam, mozda ce sami htjeti, hahhha.
    Ali samo da me ne boli, sve drugo moze, mislim mogu i budna biti ali samo da ne osjetim bol jaku.

Btw.bas sam sanjala da sam bila na punkciji i u snu sam kao osjetila pikanje, koliko je podsvjest jaka jojjj !

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mono,anesteziolog sjedi kraj tebe,i kaze ti kako ces osjetiti da si omamljena(tako je i bilo) i onda se vise ne sjecam jel me pitala da li me boli ili sam ja rekla,uglavnom na svako moje da me boli ona je pojacala dozu,mislim da je bilo oko 2-3x.Kasnije nisam osjecala nista ali nisam ni spavala.Sama sam se i prebacila na krevet.Cak smo i pricali o mojim operacijama u djetinjstvu ali nije boljelo,samo napomeni ako osjetis bol i pojacat ce ti dozu ako te ne uspavaju posve.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska,
    Tnx !
    Budem.
    Koliko cca sve to traje?? Znaci dosli ste u pola 8 tamo, i kad su vas prozvali da udjete??
    Koliki sam postupak traje??
    Imas bolove? Kako se osjecas?

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mislim dns, kako se dns osjecas?? Znam da si imala bolove nakon aspiracije.

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Ovo za Normabel je dobro za zapamtiti za drugi put,meni se jako teško bilo opustiti.
    Ja sam tokom aspiracije malo zajaukala pa mi je dala još malo,ali nisam bila baš omamljena jako.
    Teško je dok ne znaš što te čeka i vjerovatno svatko drugačije reagira,najbolje je dok prođe.
    Sretno Mono

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvalaaaa !!!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa cekala sam negdje do 9 u 11 sam izasla van.Mislim u 11 sam isla kuci,u sali nisam bila dugo.Boljelo me taj dan cijeli i sutradan jos malo i imala sam par kapi krvi na gacicama(sutradan).Sad je bolje,jos me stomak malo bolucka ali vjerujem da je to normalno.Ti bi sad negdje trebala biti gotova,nadam se da je proslo sve ok
    Posljednje uređivanje od aska : 20.06.2017. at 10:14

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A sad sam se sjetila,pa ti sutra ides.Joj sva sam smusena

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska,
    Sutra idem

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Mozes piti bilo koje tablete za bolove? Brufen?? Ketonal?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Popila sam kasnije Brufen.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

S obzirom da mi je ovo prvi IVF imam pitanje curama koje su vec prosle transfer.To kad tamo dodjem znat cu koliko embrija imamo? Jel se obavi razgovor s biologom ili?

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Da prije će ti doci biologica i reci kako su se razvijali i dati preporuku koliko ih vratiti i koliko ih smrznuti...to traje par minuta...meni se deset oplodilo i samo 4 su se ok razvili ostali su stali s razvitkom,pa sam ju pitala u vezi toga ali nije mi bas dala neki odgovor,uglavnom kod nad vise od dva ne vraćaju ,a na tebi je izbor. Uglavnom sretno,nakon svega ovoga taj dio je šećer na kraju. Jedino ovo čekanje Bete i osluškivanje tijela izluđuje .

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A kome se javljas kad dodjes prije transfera,dezurnoj sestri ili? Kaci me praznik,pa mi je biologica rekla da dodjem ranije i da se najavim da sam za transfer.
    A sto se tice embrija ma naravno da ne bih vise od 2 vracala,pitanje je i koliko ce me njih docekati od 7 oplodjenih.Zadnje mi je receno da su sve u diobi i da dodjem 5.dan na transfer.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Aska, po zakonu u RH, smiju se vratiti SAMO dvije oplodjene jajne stanice, ne vise!
    Dakle ti mozes odluciti dali ces dvije ili samo jednu!
    Eventualno se kod teskih slucajeva, 35+ godina i vise ponavljajucih neuspjeha moze vratiti 3.
    Neke studije vani u zadnje vrijeme cak pokazuju da je bolji uspjeh kod vracanja samo jedne, iz razloga sto se navodno kodvracanje vise razlicite kvalitete, tijelo fokusira na odbacivanje losije umjesto na implataciju bolje jajne stanice.
    Posavjetuj se sa biologom i ljecnikom.
    Sretno!

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Ja sam se javila na šalter,i onda su mi rekli da se javim na odjel sestri Jasni,tako da sam se tamo javila ona je poslala da čekam ispred onih bijelih vratiju gdje piše IVF ,za koji pola sata je dosla sestra i prozvala me,pitala me jer imam pun mjehur,nisam imala i u 15 minuta popila skoro 2 Litre vode,a jos sam čekala 3 sata do transfera . Sad koliko sam shvatila netko radi na puni mjehur,netko ne,tako da nisam dovoljno pametna da ti savjetujem da piješ vodu ili ne. Ali imaš tamo čaše pa možeš sve to tamo obaviti.Ja sam bila tek gotova oko 1 pola 2 i dosla sam natašte ,nisam znala da li smijem nešto pojesti prije ili ne.Uglavnom onda sam već umirala od gladi,ubaci si nešto u torbicu,ja sam uzela i bocu vode. Bas puno cura ima 5 dan transfer,ne znam da li sam čula da li je tko imao 3 dan. Bilo mi je zao sto ih se dosta prestalo razvijati vise od pola,ne znam koji faktor tu može biti,ali dobro koliko ih ima ima. Mi smo ipak odlučili za dvije,biologica je bila malo brza i ne bas za razgovor, ali uspjela sam pitati sve sto me zanimalo. Sretno Aska ...malo se ja raspisala

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I ja mislim da cu 2 ako ih docekam iz razloga jer sam 37 godina.Jos danas se moram odluciti,ako me doceka jedna onda mislim da ni nece biti dvojbe
    Jao 2 l vode? Pa to je previse,kako si izdrzala? Uglavnom,hvala cure na informacijama.Javit cu se sutra dezurnoj sestri.Ionako sam ovih dana isla citati o hidrosalpinksu pa sam se jako ubedirala.Hadasa,neka si se raspisala,pomogla si mi.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ma kakve 2 litre vode tko vam je to rekao??
    Pa kapacitet mjehura je od 2 do 3 dcl i kako mislite to izdrzati?? Ne valja ni kad se previse popije.

E pa zbilja ta Petrova radi glupusti da je to tragikomicno.

Cure dovoljno je da popijete pol litre do mak.7 dcl 45 min prije transfera.
    Vjerujte mi i vrlo dobro znam i govorim vam iz iskustva.
    Sretno svima

Cekam mono da se javi.
    Posljednje uređivanje od sanjka : 21.06.2017. at 11:11

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Imala sam onu malu flašu od 0,5l i pitam sestru koliko da popijem,kaze ona 2-3 takve...ja sam popila koliko je ostalo u moj flašici i još tri put natočila(ovu treću popila pola).Inače pijem dosta vode,pa nije bilo problem,al nakon toliko vode i čekanja bilo je.Drugi put to ne budem ponovila sigurno.
    Tako smo i mi odlučili i one dvije koje su ostale bi isto zajedno vratili . Javi nam daljnji razvoj.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam jednom pred uzv abdomena ucinila tako i kad nisam skoro umrla od bolova,niti hodati nisam mogla.Zato i mislim da je to previse vode.

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Da boljelo je jako,ali nekako sam potisnula to u drugi plan.Na greškama se ući,svaki put nešto novo.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hadasa,,jos sam nesto zaboravila pitati.Jel Utrogestan stavim ujutro prije transfera ili?

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hey cure !
    Evo da se javim. Bas sam bila umorna pa sam odspavala malo popodne.

Dobiveno je 16 j.s., 4 su odmah zaledili jer nije zakonom valjda dopusteno vise od 12 za oplodnju, s tim da je embrilogica izabrala katkti odokativno lose kvalitete, objasnjavala mi je ali sam zabbb, ali u stilu kad ih je ocistila bile su izvrsne kvalitete tako da se nada da ce i ostale biti takve ili jos bolje.
    12 ih se oplodjuje, ili kako se vec kaze i sutra zovem da provjerim koliko ih se oplodilo.

U pon bi trebao biti potencijalni ET ali mi je receno da je uzv prije i ako nije endo ok sve ce ih zalediti...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sve je na kraju dobro ispalo,drago mi je Mono

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Daaaaaa, samo da vidim koliko ce ih se oploditi !

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma sve ce

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Od punkcije do transfera stavljala sam jednu tri puta dnevno,poslje transfera već popodne stavila sam dvije i jos uvijek tako do Bete.
    Super Mono , puno puno jajnih stanica ...nek se sve oplode i onda si mirna...hahaha

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska
    Sretno sutraaaa !
    Svakako popij koji normic, pricale su cure dns koje su bile na transferu da ih je boljelo, i treba svakako nesto popiti za opustanje.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hadasa,
    Hvalaaa ,daaa, mirna za cijeli zivot, hahaha

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Cijeli nogometni tim Mono

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hahahah,
    Ma bila bi presretna i s jednim, samo da uspije !!!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bit ce Mono vidjet ces Znaci Hadasa stavila si Utrogestan ujutro prije transfera vaginalno? Popit cu Normabel,vec je u pripremi...cula sam od jedne cure koju znam privatno da je bilo bolno danas,tako da cu se zdrogirati

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Da vaginalno,do sad sam u svakom postupku samo tako i uzimala. Inače dok je jedna ni ne osjetim,ali dok su dva zna me sarafiti dosta . Meni su boljela ona kliješta , onda nisam znala za normabel , pa mi je doktorica stalno govorila opusti guzu

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dakle klijesta? Jao,njih sam imala prije 6 godina na inseminaciji jer drugacije nisu mogli proci i znam da nije bilo ugodno bas.Definitivno ide umirusa tabletica

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska,
    Kako je proslo?? Koliko su ih vratili??

Meni je ostalo 8 oplodjenih ! Mislim da su se 10 njih oplodile ali su bile nezrele ili tako nekako i jedna je imala triploidiju.
    I sutra moram nazvati da pitam kakva je dioba i kad trebam doci na event.transfer.
    Jeste i vi tako zvale dva puta??
    Da nije da je mozda embriologica vidjela da ne nesto krivo od tih 8 pa da mouda se ni jedna nece razviti u blasticu???

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam od 9 oplodenih imala 3 blastice, to je kao ok, iako su ocekivali 4-5. Ne vjerujem da budu sve propale

Inace meni su svi govorili ne utric prije transfera, al to nije u Petrovoj. Nego je dr na transferu stavila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •