Stranica 59 od 78 PrviPrvi ... 949575859606169 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Morat ću...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Prekinimo šutnju!

Punkcije jajnika "na živo", bez upotrebe odgovarajućeg načina otklanjanja boli, protivne su suvremenim medicinskim praksama i predstavljaju ozbiljno kršenje dostojanstva žena i prava na zaštitu od nepotrebne boli i patnje.

Drage žene, ne, ovo nije normalno, ovako ne treba biti. Nije u redu da vas se izlaže nepotrebnoj patnji i boli prilikom punkcija. Nepotrebno trpljenje, često i vrlo jakih bolova, nije uvjet ni garancija da ćemo nakon IVF-a dobiti dijete.

Vrijeme je da ovo prestane, da bude bolje, da dobijete medicinsku skrb koja je u skladu sa dosezima suvremene medicine 21. stoljeća.

Roda vas poziva da u nekoliko rečenica opišete svoja iskustva punkcije (aspiracije) jajnih stanica "na živo" i pošaljete na adresu: prekinimo.sutnju@roda.hr

ili u inbox Rodine FB stranice Prekinimo šutnju

Anonimnost vaših svjedočanstava je zagarantirana.

Rodina FB stranica Prekinimo šutnju!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Sto nakon inseminacije, normalno se ponasati? Raditi sve uobicajeno? Posao i ostalo?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

MarijaSonja te upute će ti dati liječnik, odnosno jesi danas imala AIH? Nikakvo posebno mirovanje nije propisano, bar meni nije bilo. Nema stimuliranja ni punktiranja jajnika; tako da nema ni potrebe za dodatnim oprezom. No, sve je opet subjektivno, od osobe do osobe. Ja bih rekla ponašaj se normalno. Kad ti se spava, malo odmori, posao ako nije jako stresan i fizički naporan, slobodno radi. Iako, mislim da imaš pravo na bolovanje 14 dana do bete.

Inesz hvala na info!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

U bolnici mi nisu nista rekli, pitat cu svog ginekologa sutra. Danas imala, i naravno da sam ja drugacija od svih mene je boljelo, valjda nisam bila opustena...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Oh, to je u redu, mene sve boli, pa i transfer mi je nelagodan, a uzv da ne spominjem, no ja imam endometriozu težu, pa između ostalog i zbog toga, a i osjetljiva sam i uvijek stisnuta. Tako da se nemoj osjećati loše jer si drukčija, razumijem te. Meni je bila nelagoda, no najmanje bolno od svih mpo zahvata definitivno Bila sam prije 4 godine na AIH pa se pravo ni ne sjećam, očito je bilo podnošljivo. Kod kojeg si dr.? Jesi zadovoljna do sad s pristupom?

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Doktor je Tomičić, ali nije mi on radio jer je hitno morao u salu, zadovoljna sam, iako je meni sve to u magli, mi smo isli na pregled i odmah sve dogovorili pa sam sva bila zbunjena, neka plačljiva i tak, što se tiče bolnice nemam primjedbu

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Jedino sto nisam nista pitala, bila sam katastrofa, oni su mi rekli sve bitno, a meni tek kad sam dosla kući milijun pitanja

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cureeeee.....
    Evo nas dvoje s pregleda. Imamo 5 cm ciste ljubavi! Sve je super, imam i predivne slikice tog malog cuda, steta sto vam ih ne mogu pokazati...izvrsili mjerenja nuhalnog nabora, sve super...sve kako treba biti. Jedino je mrva po uzv 4 dana starija, do sad je bilo u dan tocno...kosarkas mamin...sutra idem na nifty testiranje pa mi slijedi tjedan dana i vise neizvjesnosti...
    Poljupce vam saljem ❤️

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Katka divoteeeee! Tako sam sretna zbog tebe! Nifty javi čim dobiješ nalaze, ali vjerujem da će sve biti SAVRŠENO ❤️

MarijaSonja ma sve je to normalno, novi ste u svemu, zato postoje forumi da se ne osjećamo same i pomognemo jedna drugoj. Tomičića dosta hvale, mislim da si u dobrim rukama!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MarijaSonja, sretno! I naravno da te sada sve brine,ipak ste novi u cijeloj ovoj MPO prici..dobro je da si dosla na Rodu ovdje ces puno toga nauciti i dobiti podrsku.
    Dr.Tomicic je i moj MPO doktor i divan je,divan!
    I sada kada sam trudna je toliko brizan i dobar,sve ti kaze na svako pitanje odgovori i kad si kod njega ne osjecas se da si samo broj,da si kao na traci..bas se posveti i ne gleda na sat..

Nadam se da ces i ti i ostale cure stopama mene i Katke!!
    Drzim fige svima!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Hvala cure na podršci, tek su se danas malo slegi dojmovi

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Ne znam što očekivati, svi naglašavaju kako je zaista mala šansa inseminacijom... Ali krećemo s tim pa cemo vidjeti

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Milasova8 riječi ti se pozlatile da i na nas što prije padne baby dust

MarijaSonja od nekud se mora krenuti! Male su šanse, tipa 5% prema statistikama, ali ipak neke žene bez problema zatrudne inseminacijom. Nadam se da ćeš ti biti među tim sretnicama! Sad uživaj u čekanju i samo laganini

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Jel ima nekog tko je bio kod Špremice?
    Dosadasnje iskustvo...li-la, ne znam kaj bi mislila.
    Ja u iduci petak vadim krv, iako mislim da cu se samo popisati na test

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Zašto mislis?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Meni nije odgovarala dr. Šprem, gledala me samo jednom davno, nisam inače kod nje. Ti si kod nje u postupku već?

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vezano za inseminacije...moja kolegica s posla ima dvoje djece iz AIH. Prvo iz prvog pokusaja, drugo iz drugog. Prije toga par godina prirodnog pokusavanja...nije nista nemoguce i svakako treba probati tko ima preduvjete za to, ali moje je misljenje da ne treba gubiti previse vremena ne uspije li iz nekoliko pokusaja. Naravno, godine su tu isto bitan faktor.
    I ja vam svima skupa saljem hrpu trudnicke prasine...

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Jesam da. Zapravo su mi dodijelili Baldani Pavicic kada sam se narucivala ali kad sam dosla na prve konzultacije nje nije bilo, mijenjala ju je Sprem. I tako sam ostala kod nje. Od frendica doktorica sam cula samo najbolje o njoj, ali one ju znaju kao profesoricu, ne kao doktoricu. Tako da eto. Velim, nije nista negativno snjom bilo nego jednostavno stav i to da mi se nista nije reklo... Mislim, prokopala mi je torbu trazeci bananu kada je vidjela koliko mi je lose, dala vode i tako to :D tako da, ne mogu reci da nema ljudsku stranu... a vidjet cemo.
    Imam 34 godine, dodjelila mi dvije AIH, dalje ivf. Jedna inseminacija odradjena, jos tjedan dana do rezultata. Nemam neka ocekivanja za AIH, nikad se ne zna ali premali je postotak da bi gajila nadu...

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

I ja imam prijateljicu kojoj su obe bebe uspjele od prve, tako da... Nama su rekli da bi kao trebali tri puta pokusati aih pa tek onda dalje, negdje sam procitala da je kod parova koji su kao mi, postoji zakonska obveza tako. Ja sam bila u soku taj dan, mozda i previse cmizdrava, ali sad i zaboravila na to, da nema utrica ne bih se ni sjetila toga, mozda mi tak brze prodju ova 2 tjedna

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Bok curke, evo i ja sam odradila prvu inseminaciju također ne gajim neke nade ali drzim nam fige svima. Mene zanima kada moram ici vaditi betu nakon 14 dana gdje to vadim i da li uzimam uputnicu od svog ginekologa ili kako to ide?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Bok cure, zene, trudnice, trudilice, majke!

Imam pitanje, ako je dijagnosticirana oligoasthenoteratozoospermija-moze li se sa takvim nalazom raditi inseminacija? Ima li tko saznanja? Zanima me slijedece: na dan inseminacije partner da svoj uzorak i da li tamo tete u ivf labosu taj uzorak prociste i inseminira se samo najbolje ili?? Mislim koliki volumen spermija uopce mora biti za izvodjenje inseminacije? Mozda netko od vas zna odgovor.. Hvala vam!

Malaroza, vadis betu u Petrovoj-dodjes na dan bete tamo i ako si imala D1 uputnicu, onda na Salteru humane trazis da ti daju internu uputnicu i vadis kod njih u labu. Ili mozes ici privatno, ili pak mozes ici svom ginicu da ti da uputnicu za neki lab koji ti je blizi i zgodniji od Petrove (samo provjeri da li rade betu)-ali pazi, ako ces ponavljati betu nakon dva dana, to moras odratiti u istom labu gdje si vadila prvu!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Sretnaofca, Mi smo isli na inseminaciju i prvo je gospodin obavio svoje, nakon toga su oni izdvojili samo najbolje i ocistili ih od sveg onog sto ih mozda usporava, taku su barem nama rekli....sto se tice volumena ne znam, meni je sestra pokazivala pribor pa je u sklopu toga bila mala injekcija, tanka kao one kod zubara i tu su oni bili unutra, nije ih bilo puno....
    Posljednje uređivanje od MarijaSonja : 29.10.2018. at 10:28 Razlog: Dopuna

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Malaroza kako je bilo?

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Citiraj sretnaofca prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure, zene, trudnice, trudilice, majke!

Malaroza, vadis betu u Petrovoj-dodjes na dan bete tamo i ako si imala D1 uputnicu, onda na Salteru humane trazis da ti daju internu uputnicu i vadis kod njih u labu. Ili mozes ici privatno, ili pak mozes ici svom ginicu da ti da uputnicu za neki lab koji ti je blizi i zgodniji od Petrove (samo provjeri da li rade betu)-ali pazi, ako ces ponavljati betu nakon dva dana, to moras odratiti u istom labu gdje si vadila prvu!
    Bez obzira sto sam dobila otpusno pismo mogu jos za betu iskoristiti?

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Citiraj MarijaSonja prvotno napisa Vidi poruku
    Malaroza kako je bilo?
    Bilo je dobro. Moje dr nije bilo pa mi je radila dr Pavicic i ona i sestra su bile predobre prema meni i mazile me. Morali su mi dati spasmex za opustanje al sve je bilo bezbolno i brzo. Nama su svi nalazi uredi pa ne znam sta ocekivati ali vidjet cemo samo pozitivno cure moje i bit ce sve ok!

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

E vis Malaroza, buduci ste dobili otpusno pismo ne znam ti tocno..znas kaj, najbolje ti nazovi tam taj Salter i pitaj tetu!

Ja sam u nekim dubiozama i razmisljanjima da, nakon neuspjelih stimulacija i svakakvih nezeljenih nuspojava, pitam doktora da probamo inseminaciju..kajja znam, mozda uspije. MM ima kriminalan spermio, i iako je radjen ICSI, mozda se bude probralo kaj za inseminaciju. Ja stvarno mislim da moje tijelo ne prihvaca sinteticke hormone i da tijelo treba pustiti da da ono sto moze dati samo.. Meni su svi hormoni super, imam jajnike nalik na pco i malo stekaju ciklusi, odnosno jaako su dugi. Ili da probamo prirodni ivf.. ne znam ni sama.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

E vis Malaroza, buduci ste dobili otpusno pismo ne znam ti tocno..znas kaj, najbolje ti nazovi tam taj Salter i pitaj tetu!

Ja sam u nekim dubiozama i razmisljanjima da, nakon neuspjelih stimulacija i svakakvih nezeljenih nuspojava, pitam doktora da probamo inseminaciju..kajja znam, mozda uspije. MM ima kriminalan spermio, i iako je radjen ICSI, mozda se bude probralo kaj za inseminaciju. Ja stvarno mislim da moje tijelo ne prihvaca sinteticke hormone i da tijelo treba pustiti da da ono sto moze dati samo.. Meni su svi hormoni super, imam jajnike nalik na pco i malo stekaju ciklusi, odnosno jaako su dugi. Ili da probamo prirodni ivf.. ne znam ni sama.
    Bas sam se i ja pitala di da idem vaditi tu betu. Zvala sam lab Breyer, oni su mi najblizi, tamo je 160 kn. Jel se moze u Vinogradskoj to odraditi? Uvjek mi je stres u te drzavne bolnice ic, em sam pogubljena, em cekam pa ne znam kad cu stic na posao...mozda i tam tih 160 kn. Ne znam, soraju me hormoni na veliko. Kao pms na stotu, cmizdrava sam, zivcana...to nisu znakovi trudnoce jelda :D

Malaofca, najbolje da pitas doktora kakav uzorak mora biti...ja sam nasla na netu negdje neke optimalne brojeve, ali s obzirom da meni nista nisu rekli onda ti n eznam rec.

Sad kad cujem da je Baldani bila super bas mi je krivo, ja sam trebala kod nje :\

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Ma da imas ti pravo budem nazvala.
    Mislim da uvijek mozes pitati svog dr i reci mu svoje videnje stvari a na njemu je da ti objasni zasto da ili ne. Svi su individualni pa kod svakog mozda pali drugaciji postupak. Tako da pitaj pa ces vidjeti

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Citiraj swift3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad kad cujem da je Baldani bila super bas mi je krivo, ja sam trebala kod nje :\
    Ma nemoj se gristi radi toga ili pitaj da li
    Mozes promjeniti. Ne znam kakav je inace al da bila je super mozda jer je vidjela da sam se sva stisla i bila pogubljena al nekako vjerujem da je zena inace takva. I sestra iako izgleda strogo zena je bila odlicna mislim da je prezime Pavlovic (nisam sigurna). Tako da ja za sada imam samo pozitivna iskustva

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Citiraj Malaroza22 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nemoj se gristi radi toga ili pitaj da li
    Mozes promjeniti. Ne znam kakav je inace al da bila je super mozda jer je vidjela da sam se sva stisla i bila pogubljena al nekako vjerujem da je zena inace takva. I sestra iako izgleda strogo zena je bila odlicna mislim da je prezime Pavlovic (nisam sigurna). Tako da ja za sada imam samo pozitivna iskustva

Moja sestra je neka plava zenska mladja, mislim da se Sandra zove. I moje iskustvo je koma. Sad kad vidim da si ti dobila i nesto za opustanje, bas mi bude bed. No dobro, bilo pa proslo. Idemo dalje, javim info sa bete u petak :D

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Citiraj swift3 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sestra je neka plava zenska mladja, mislim da se Sandra zove. I moje iskustvo je koma. Sad kad vidim da si ti dobila i nesto za opustanje, bas mi bude bed. No dobro, bilo pa proslo. Idemo dalje, javim info sa bete u petak :D
    Dobila sam za opustanje jer nije mogla uci (da se tak izrazim sori) ne zato kaj sam bila u panici vjerujem da im to inace nije praksa. Uglavnom sad je proslo nadam se da ce ti beta biti pozitivna i da vise neces morati u postupak! Sretno i javljaj se

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

I meni je bila panika, jako me peklo, pa mi je bilo jos gore jer su mi svi rekli da nista ne boli

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Moja je dr. Baldani, prezadovoljna sam. Bila sam izvan sebe prije jedne aspiracije, ona došla i zagrlila me prije svega. Uvjerila me da će sve bit ok, i da ću zaspat prilikom aspiracije i jesam

Sretnaofca, za tebe je prirodni ivf ili blage stimulacije Klomifen i par Gonala. Jeste probali tako? Inseminacije su gubitak vremena posebno za lošiji spermio, ali ako si mlada, probaj!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Citiraj Djevojka_sa_sela prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je dr. Baldani, prezadovoljna sam. Bila sam izvan sebe prije jedne aspiracije, ona došla i zagrlila me prije svega. Uvjerila me da će sve bit ok, i da ću zaspat prilikom aspiracije i jesam

Sve sto imam za reci je drago mi je zbog tebe i zao zbog mene :D Bas mi zao da sam ju fulala.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Djevojko, mlada bas i nisam previse, 32 uskoro na vratima.. a da, probat sa femarom (klomid ne smijem jer sam imala brutalne nuspojave zadnji put) i dodat par gonala. Da li se ta kombinacija femara+ 2,3 gonala broji kao prirodni ili stimulirani? I da li postoji mogucnost da se krene u prirodni ivf, pa se uvede par gonala koje platim o svom trosku, tako da ostane prirodni postupak?
    Da li netko ima saznanja kolika je cijena stimuliranog postupka u bolnici bez uputnice?
    Buduci imam jos samo jedan prirodni i jedan stimulirani, raspitujem se o eventualnim kombinacijama
    Hvala na bilo kakvoj info!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Uvijek se sa svakim novim postupkom možeš prebaciti kod drugog liječnika po tvom izboru. Meni osobno su inseminacije gubljenje vremena. Sve ovisi koliko si stara i kakva ti je dijagnoza. Neka ti se primi od prve da popraviš statistiku!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sretna to se zovu blage stimulacije i broje se pod stimulirani. Da, postoje navodno opcija da ideš u prirodni pa ubaciš naknadno koji lijek o svom trošku, sve ovisi koji liječnik te vodi. Nemam iskustva s tim. Ne znam cijenu stim. u bolnici Petrovoj, cure s Vuka pišu da je tamo oko soma eura + lijekovi. Sve ovisi koliko lijekova trebaš. Slično kao i kod privatnika čini mi se.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Nuspojave utrića?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Vidjet cu uskoro kojim putem cemo dalje, hvala vam cure na info!
    A nuspojave utrica, ja nisam imala nikakve, mooozda mi se malo vise spavalo nego inache, i da, jedina nuspojava je mijenjanje dnevnih ulozaka po 2-3 puta na dan hahahha bas ne volim te utrice!
    Posljednje uređivanje od sretnaofca : 29.10.2018. at 21:55

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Haha to da, mene jucer jako bolilo kao da cu dobiti, a tek je 5 dan nakon postupka, pa kontam da je od njih.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

MarijaSonja, moguce da te od njih probada..cure svasta navode kao nuspojave, a i nakon svega, vjerujem da je i nemoguce-moguce!

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Samo da nije neka preuranjena menga

Datum pristupanja
    Nov 2018

Početno

Dan. Imam pitanje. Da li netko pouzdano zna od koliko sati dr. Dinka Pavičić baldani radi folikulometriju?

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene malo k vama...
    Da se nadovezem na temu dr. Baldani. Ja sam jako zavoljela tu zenu. Bezrezervno joj vjerujem. Imam dva postupka iza sebe kod nje i iskrenost od prvog dana me jednostavno kupila. Bilo je tesko ponekad i poslusati, odgadjati pocetak postupka mjesecima zbog nekih nalaza koje je trazila, a koje nitko drugi ne trazi, odgadjati ET zbog opasnosti hipera...ali jako mi je drago da sam je u svemu slusala jer smo evo kao sto je i rekla dosli do trudnoce. I sad sva ta trazenja imaju smisla. Zato svakome tko se odluci kod nje ja je od srca preporucam. Mislim da ona pocinje raditi od 8:30 ako nisam nesto pomijesala.
    Sretnaofca... razumijem tvoja previranja i promisljanja koja imas. Situacija u kojoj si trenutno nije savrsena, ta dva postupka koja su ostala mogu izgledati razocaravajuce, ali molim te...popricaj sa svojim dr. Mislim da ti on moze dati sve odgovore na tvoje nedoumice. Mislim da AIH kod loseg spermia nije neka opcija, tako da ne znam koliko se to isplati pokusavati.
    Djevojko, mice li se sto kod vas?
    Ja ocekujem nalaz niftyja od danas nadalje pa me pocela lagana nervoza tek sad prati...
    Pozdrav svim novim curama i sto prije otisle odavde...❤️
    Posljednje uređivanje od katka22 : 02.11.2018. at 08:58

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Mary dr. Baldani ima fm svaki dan od 8.30, ponedjeljkom ima i ambulantu, tako da je i duže od 8.30h tamo, ali kasnije gleda druge pacijentice nevezano za IVF, tako da definitivno 8.30h!
    Katka vjerujem ti da si sad na iglama, ali vjeruj da je sve u redu, jer sigurno jest ❤️ Kod nas status quo

Datum pristupanja
    Nov 2018

Početno

Hvala puno

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman dosli nalazi niftyja...imamo zdravog decka ❤️

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ajme, pa ja sam stekla dojam da ćete čekat nalaze još tjedan dana! Čestitam ❤️ još jedan sin ❤️

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Juhuu Katkaa, cestitam! Sad se mozes opustiti, bar malo! Koji si tjedan sada?
    Znam Katka, naravno da cu pricati sa svojim dr..vec me pustila ideja o inseminaciji,naravno da sam osvijestila da nije za nas obzirom na spermio. Budemo prirodnjak, i to mislim vec sad sa iducom mengom bez lijekova, vidjet cemo krajem mjeseca..njih bar mozemo svaki mjesec pa dok uhvatimo folikul prije nego pukne! Btw vrijeme prolazi kao ludo!!
    Djevojko, kad vi krecete dalje sa akcijama?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •