Update..
10dc,2.ultrazvuk,endometrij 10mm,ukupno 10 folikula..lijevi 18,12,12,12,14..desni 15,15,15,14,13.Obavila vadenje krvi,ekg i anesteziologa,injekcije jos danas i sutra i u srijedu opet uzv,a dalje..nemam pojma![]()
Update..
10dc,2.ultrazvuk,endometrij 10mm,ukupno 10 folikula..lijevi 18,12,12,12,14..desni 15,15,15,14,13.Obavila vadenje krvi,ekg i anesteziologa,injekcije jos danas i sutra i u srijedu opet uzv,a dalje..nemam pojma![]()
Od kud ti to medo da joj endo mora biti 15 mm? To sto ti pises za endo je vec na samoj granici da je zapravo predebel....kazem na granici!!!
Sve preko 8 mm je dovoljno da se obavi transfer.
Airad polako i smireno dalje. Lijepo ti napreduju folikuli bez brige. Nemoze se nista predvidjeti. Opusti se malo![]()
Posljednje uređivanje od sara79 : 15.09.2020. at 00:40
Hvala,sve jace me zuljaju jajnici,valjda ce biti par vecih folikula..![]()
Oprostite sto sam dosadna,ali prvi IVF mi je i sve mi je novo.koliko je normalno da osjecam jajnike..?osjecam ih podosta dok hodam,onako pritisak dole na jednoj strani..al nist drugo me ne boli..
I tu i tam dok sjedim u odredenom polozaju..
Da li je to normalno??kak ste vi?
To je sve normalno...
Normalno je, i bit će što je bliža punkcija još intenzivnije. Ništa neizdrživo, samo treba biti oprezan, bez naglih pokreta ili naprezanja, ja sam par dana prije punkcije kao po jajima hodala, sve je to normalno.
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Sutra idem ujutro na trecu folikulometriju.Al evo,sad uooooopce ne osjecam nista,pokusavam se namjestiti da osjetim al nista,ko da nema vise nicega,a kroz cijeli dan osjetila u svakom pokretu.a,ko ce ga znati..Nadam se da nista nije popucalo.Javim sutra kaj ce bit![]()
Muz netreba na COVID,jelda?
Curke,aspiraciju imam u subotu.Sve je Ok zasad.Sestra mi je dala mali papiric di pise u kolko moram doci,kaj uzeti i sl..i zadnja stavka na papiricu glasi:imati u pripremi utrogestan(recept izdaje primarni ginekolog) - kaj to znaci??
Da mi izda recept i odma da ih podignem ,u svojem gradu?
Meni je sestra Brigita rekla da ne treba suprug na testiranje za covid. Ja sam odmah uzela njihovu molbu sto ti napisu da das svom ginekologu da ti izda uputnicu za testiranje i imam uputnicu spremnu. Tako da pitaj ako vec nisi uzela uputnicu da ti daju tu molbu. Sretno!
Hvala Sara.Danas sam obavila testiranje u VŽ-u,nalaz sutra dolazi na mail.Sa,dala mi je tu molbu al je rekla ak mogu obavit kod sebe,da jos bolje,da im samo sibnem na mail. Štoperica danas u 21:30. Punkcija u subotu i najgore mi je sto moramo uzorak nositi od doma,a imamo 1h do Zga,ali kao da nista nece biti,veli sestra,neka obavi prije nego krenete i zamotajte u termocarapu..a jooj
Nije prosla poruka cijela..Uglavnom,nadodala sam da vec vidim da cemo se vozit 200 km/h..heheh
Uf uf.. samo polako i bit ce sve ok. Sretno!!![]()
..vidjet cemomuz ne treba nista nositi,nikakvu uputnicu ni nista na dan aspiracije?? Bar mi nista nisu rekla sestra,samo uvalila posudicu i to je to.
Ne treba, treba se samo pojaviti da potvrdi da je uzorak njegov!
Posljednje uređivanje od ruska1986 : 19.09.2020. at 00:04
To ti ne bi znala jer je i meni prvi puta. A kada smo isli na inseminaciju morao je ponjeti kopiju nalaza one koje traze da imas. Papu,markere.. ali nekako mislim da mozda za ivf ne treba a u ostalom i ti dolazis sa njim. A uputnicu on ne treba sigurno.
U suprotnom, imas za ispunit puno vise papira..
Evo,punkcija gotova.Nije trebao uputnicu.dobila sam 6 jajnih stanica,od 12 folikula,i do onda kad sam pustena kuci bile su 2 zrele. I sve me boli,napuhnuta ko zaba,probada svugdje,hodam mic po mic po stanu,a vecinom lezim.Nadam se da ce sutra biti bolje.e da,i nisam dobila nikakve upute kak se ponasati nakon punkcije niti na sto paziti..grrr
Nisi dobila neki papir na kojem pisu upute? Bitno da je sve dobro proslo. Ma samo se nemoj naprezati. Laganini. Mene zanima kada dobijes anesteziju nista te ne boli kada ti rade punkciju? Citala sam jedan post gdje je cura pisala da je osijetila pa sam u strahu
Moras ti njih zvati ili ce oni tebe za transfer? Kako to ide
Apsolutno nista nisam osjetila..ja sam zaspala valjda sekundu nakon kaj mi je anesteziolog ubrizal "nesto".sjecam se da sam vidla da su mi stavili onaj kisik na nos i sljedeceg kak me trese da se probudim.Jos su me sestre pozurivale da se prebacim na krevet,a krevet su dovukle do gin.stolca..i u sobi sam jos jedno pol sata bila u polusnu nekog,odlicno.dali su mi papiric di pise kolko stanica su izvadili i da ja nazovem njih prekosutra iza deset,i pise broj na koji da zoves.
Wow odlicno. Zelim ti puno srece. Pisi i dalje kako se odvija situacija![]()
Rekla je sestra kad sam isla,zasad su dvije zrele..sad neznam dal je moguce da ih je naktaju vise bilo.Da,nadam se da ce se oploditi,jer nama je spermio los![]()
Cureee,oplodilo se!!!!!!!Transfer je sutra u 10:00h..tak sam hepiiiiiiii..Pitala sam sestru kolko ih se oplodilo,pa je rekla da cemo to sve sutra na transferu pricati..a bas me zanimaaa.
Wooohooo odlicno!!![]()
Curke,da se javim malo. Transfer 2 dobra zametka je bio 22.9.i sad cekanje bete do 6.10.Osjecam se odlicno,normalno,mozda pre normalno..heheh..bilo je tu i tamo zatezanja,al nis posebno.
Jesu ti još šta rekli na transferu? Meni je transfer u srijedu u petak je bila aspiracija. Ali danas kada sam zvala nije mi rekla koliko ih je oplodeno rekla je da je sve u redu i da cekaju da se razvije u blastocistu. Meni je to sve jos nepoznato pa se nitj ne razumijem i nadam se da cu u srijedu saznati vise.
Airad nadam se da ce beta biti pozitivna![]()
Vele ti kakvo je bilo stanje,kolko stanica su izvadili,kolko se oplodilo,kolko se prestalo razvijat,dal imas smrzlica,ja nisam dobila nazalost niti jednog,kolko ti vracaju i sl.Ja sam ih samo pitala da kak da se ponasam do bete,pa su rekli da nek normalno nastavim sa zivotom al da bas ne skacem bungee jumping![]()
danas mi je 5 dan nakon transfera i do sad sam se kao malo stedila,makar ne pretjerano,a od sutra cu se jos i manje..jer cu poludit doma ak nis nebum radila.
Mislim da je najgore kad lezis i razmisljas jel se primilo i sl. Kada imas neku zanimaciju brze prode vrijeme do bete.
A daj mi reci jesi ti prije transfera stabila utrogestan ili poslije? Zaboravila sam pitati ako ga stavim ujutro npr dva sata prije transfera da li ce ti smetati
Nemoj stavljati.ja sam pitala kad sam zvala dal da stavim utrogestan il popijem i rekla je da ne,da ce mi oni staviti poslije transfera,tako je i bilo
Malaroza,kak je prosel transfer?![]()
Hej tek sada odgovaram, ludnica na poslu.
Super je proslo vracene dvije blastociste. Nema smrzalica. Cijelo vrijeme me probada a danas mi je osjecaj u trbuhu kao da cu procuriti svakog trena. Tako da ne znam da li je to dobro ili nije. Ne razmisljam previse o tome imam dosta posla i stalno se nesto dogada tako da mi pase da mi fokus nije na tome. Ne stedim se previse ali nije da ribam podove i sl.
Sam transfer je bio ok. Samo sto smo cekale skoro dva sata jer su im aspiracije kasni pocele. Jedva smo istrpile da se ne popiskimo
Kako se ti osjecas?
O pa odlicno..Ja ako sad ne uspije,isto sljedeci put ne mislim biti na bolovanji svih 14 dana ko ovaj put,bas zato da ne izludim.i mene je probadalo stalno,i bilo je u par navrata osjecaj ko da cu procuriti al od 8dnt vise ne osjecam skoro nista,ni sise ni probadanja ni nista,al ok.To nista nemora znacit![]()
Pa da ako ne radis fizicki posao mislim da je bolje biti medu ljudima i dan prode brze.
Nisam citala sta su drugi pisali na forumu kakva su iskustva bila nakon ET-a mogla bi malo baciti oko
Tebi je beta uskoro tj iduci tjedan tako da izdrzi jos malo![]()
Da,u utorak..miljama daleko se cinijavim rezultat
Obavezno. Drzim fige!![]()
ja napravila maloprije test,koji se moze u bilo koje doba dana,jer sam imala beki smeckasti sitni,jedva vidljivi iscjedak i imam osjecaj da cu dobiti.i naravno,test je negativan.Sad cekam utorak da napravim betu,pa da znam sa sigurnoscu.Ali naravno jos postoji nada da je mozda krivo pokazalo,da je prerano,bla bla..hehe..Inace danas mi je 11 dnt.
Ovisi koji si radila! Clearblue ti pokazuje tek ako ti menga kasni.. Najbolji testovi su one trakice, imas ih u Mulleru. Ako si radila taj s trakicama, sad bi vec trebao pokazati nest... Ne mislim nista lose..
Clearblue sam radila.ima jos nade dok ne dode menga.Makar sam sam imala neki smedi iscjedak ko da su zilice neke smede..ko ce ga znati..
Clearblue zanemari! Ako mozes, kupi si te trakice ili vadi betu. On ookaze trudnocu tek kada ti menga kasni
Sad cu pricekati utorak za betu.Smedi isjcedak je jos uvijek tu.Mozda se menga bori da krene pa ne moze skroz zbog utrica.Da li koja od Vas zna za kolko se moze ponovno u postupak,nakon stimuliranog,koja je praksa u Petrovoj?
i kak se opce dogovoriti za novi pokusaj?da pitam sestre kad cu javljati betu??
Naravno u slucaju da ce beta biti negativna.
Mislim da razmak izmedju stimuliranih postupaka mora biti oko 3 mjeseca... Mozda grijesim i mozda nije svuda ista praksa
To bilo ok.Cim manje to bolje..