Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Željka33 - oprosti na vjerojatno šturom uletu i što je vjerojatno vrlo grubo zvučalo to što ti nisi mjerilo. S tim sam isključivo mislila da žene s PCOS-om (pa makar i u tvojim godinama u kojima sam btw. i ja ) dobivaju daleko manji broj ampula u stimulaciji upravo kako bi se izbjegla hiperstimulacija. PCOS često dobiva u mlađim godinama i kad je još izraženiji - samo 1 gonal dnevno pa i 1,5 dnevno za primjer, takod a PCOS žene nisu mjerilo - uglavnom. I da, mislim da svi ovdje imaju pravo izraziti svoje mišljenje, dapače, to sam i tražila - zato sam i pitala ovdje za friške informacije jer iste iz Petrove od forumašica (iz meni sasvim neshvatljivih razloga jer je mnogo pacijentica u Petrovoj godišnje) jednostavno nema ili vrlo oskudno. Čula jesam trenutno kako je opet jako loše stanje, uglavnom uvjetovano općom štednjom, cijenom od samo 8700 HRK za stimulirani postupak IVF/ICSI s uključenim lijekovima a ti si ih lijekova Željka potrošila samo oko 3750 HRK (cijena u ljekarnama) menopura u prošlom postupku i još decapeptyl (koji mislim da je oko 50 HRK pa računaj i tu oko 2000 HRK), a gdje je cijeli postupak, dakle puno premalo love za poštene stimulacije za većinu žena, a ti si još dobra Željka, ne treba ti puno lijekova unatoč godinama.

A ljubilice, dam ti za pravo da pacijentice najbolje znaju kakvo je stanje u Petrovoj, ali to što nisam napisala - ne znači da me Kasum nije operirao - laparoskopija, ne znači da ne znam i nisam upoznala Petrovu iznutra, da ne znam Šimunića, Vrčića, Strelca, you name ti )
    I ne govorim o tome ljubilice da su nestručni, pobogu pa valjda su odradili svoje subspecijalizacije, valjda su godinama stekli iskustvo u MPO-u, ali im je odnos prema pacijentima općenito u najmanju ruku takav da bi se mnogo toga dalo popraviti za boljitak svih, u prvom redu za bolji osjećaj pacijentica i da bi često mogli biti s više uloženog truda, brige, osobnog angažmana, ovako ispada da im je svejedno, e o tome ja pričam, takve priče za biologa u Petrovoj ne možeš čuti, ali je on sam tek karika u cijelom lancu.
    I tvoja je stimulacija ako sam dobro ubrala bila recimo "slabija" i takav je bio i rezultat, broj dobivenih jajnih stanica, srećom s najboljim mogućim ishodom - trudnoćom - ali je vjerojatnost uspjeha s takvom stimulacijom i takvim brojem dobivenih jajnih stanica jednostavno znatno smanjen u odnosu na "pravu" stimulaciju kakva bi bila za očekivati u standardnom protokolu full stimulated ciklusa.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 12.05.2014. at 08:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •