Stranica 36 od 78 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska,
    Jojjj, koje komplikacije.
    Ja imam priraslice na maternici, pa sam zato isla vec na dvije histero, a kako sam vidjela u potpisu, odmah sam pomislila da i ti imas na maternici priraslice, ali srecom nemas !

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mono,ne..ja imam oko jajovoda i na crijevima ,u ovom slucaju jajovodi su moj problem.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rade li se postupci u 7 mj?

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

I mene to zanima.
    Dajte mi recite, ta soba u kojoj se daje uzorak prije punkcije ili kad vec, tj sto se dogodi i da li se nekome od vasih muzeva dogodilo da jednostavno nije mogao??dati uzorak??
    Ovaj moj je rekao da sumnja da ce moci. Sto se u tom slucaju dogadja??
    Osim sto znam da bi trebao to tamo obaviti???!!
    Da li prvo rade punkciju j.s.ili se prvo uzorak mora dati??
    Sto ako ne uspije???

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jooj,moj je u prvom postupku jedva jedvice uspio i to samo mrvicu..ajme sta smo se bojali da nece biti dovoljno..na kraju je bilo sasvim dosta i postupak bio uspjesan.

Nemojte razmisljat o tome,neka tvoj muz ne ide s tom presrasudom da nece moci,vec u startu si stvara barijeru pa ce mu biti jos i teze .

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nego danas sam cula da ne rade u 7 i 8 mj.postupke..a na konzultacijama mi je receno da startamo u iducem ciklusu a to ce biti kraj 6 mj.pocetak 7..
    Pa me sad zanima jel rade ili ne

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako stvarno smatrate da bi mogao biti problem oko davanja uzorka, dogovorite da donesete od kuce, u vecini klinika je to moguce.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne znam kako je sada,2012 nisu dali da nosimo uzorak od doma..
    Ako se moze od doma mi cemo tako napraviti sigurno..

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvala cure,
    A s kim se to dogovaramo? S dokt.koja nas vodi??

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Što se tiče rada preko ljeta, ovo je odgovor koji sam ja dobila putem maila u 4. mjesecu

POŠTOVANA, KOD NAS NE POSTOJI KOLEKTIVNI GODIŠNJI, ZA 7. MJESEC JOŠ NIŠTA NE ZNAMO , TO MOŽE OVISITI O NEKIM DRUGIM STVARIMA NA KOJE NE MOŽEMO UTJECATI. (DO SADA SMO RADILI PREKO LJETA)
    LP

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Mono...i mi smo imali takvih problema zadnji put .I mene zanima da li se može donesti uzorak od doma?Možda glupo pitanje ali postoji li razlika u kvaliteti tj. da li je bolji ovaj svježi uzorak ?
    I tako i ja dobila lijekove,sve mi se nekako izokrenulo i menstrucija mi je došla ranije, bodemo se polako i u petak prvi ultrazvuk.
    Dobila sam Gonal , malo me jajnici znaju pikati ....i onaj metalni okus u ustima poslije....bljak

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hm...znaci kao radi se po ljeti?? Cisto sumnjam, no dobro.
    To za nosenje uzorka treba provjeriti, tj.pitati.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj aska prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,ispricavam se unaprijed sto upadam kao padobranac ali sva sam zbunjena i vec vas citam duze vrijeme i vidjela sam da su i druge imale slicnu situaciju oko one potvrde o zajednickoj adresi za izvanbracnu zajednicu.Kad ste prijavljivale partnere ili sebe da li ste morale obavezno promjeniti prebivaliste ili moze i boraviste? Da znam sta moram prijaviti jer naravno nisam na partnerovoj adresi,planirala sam kad se vjencamo ali sad jos nismo u mogucnosti vjencanje obaviti..Ako itko zna,molim pomoc..hvala
    Pozdrav, ne sekiraj se zbog adresa, mi smo bili u 9 postupaka od 2013g a nismo do ove godine imali istu adresu na osobnam, samo smo kod javnog biljeznika napravili izjavu da od 2000g zivimo zajedno, sto je i istina.Kupili smo kucu a meni bilo bezveze da mjenjam vazecu osobnu zbog adrese. Uglavnom nitko nikada nije postavio ikakvo pitanje radi toga.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Curke u nedoumici sam i ne znam sta dalje!!
    Od 2013g se lijecimo na Petrovoj, 8 neuspjelih IVF, te zadnja u 1. mj ove godine na IVF poliklinici, neuspjesno.
    25.3. 2017. dolazim na konzultacije u Petrovu i zbog datuma koji sam molila jer smo tad bili u ZG, dospijem kod prof. V. iako nisam njegov pacijent. Uglavnom uz povrsni razgovor napise mi da sam kandidat za donaciju i uputi me u Cesku.
    Zadnja M bila 5.3. te nakon 42 dana napravim test da budem mirna i on pozitivan!
    Moja dr kaze da sam FENOMEN!
    Na zalost 11w4d prestaju otkucaji i salje me na serklazu.
    STA SAD???
    Dali se javiti svojoj prof. na Petrovoj??
    Inzistirati na kojim pretragama???
    LUDA SAM!!!

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ova curka koju sam spominjala da nije uzela anesteziju je pozalila, jako ju je boljelo.

Ja bih i zbog jednog folikula inzistirala na anesteziji.

Kazu da preko 90% pacijentica u tom slicaju odbija.
    Ja sam bila na aspiraciji dva folikula bez anestezije i nije uopce tako strasno. Nikakav problem.
    Bila i u IVF poliklinici na histeroskopiji i scrachingu bez anestezije.
    Mene vise boli braunila i jos me tjednima poslje boli cijela ruka jer se vena upali.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Nela,
    Mislis poslana si na kiretazu?? Nazalost, ja ti ne znam puno o postupcima jer mi je ovo prvi, ali sam imala 3 spontana. Mislim da nakon prvog ne salju na nikakve pretrage, a vjerujem da si nakon toliko puno postupaka i radila neke pretrage.
    Jedna moja prijateljica nije ni mogla ostati T bez heparina, i cim su joj to uveli je.ostala T, doduse ta T je zavrsila.isto spontanim, ali iduca je uspjela !!!!

Ja vas zelim pitati slijedecr ! Dobila sam dns protokol, ako se to tako zove, ali nemaju lijekove i rekli mi da dodjem za tjedan dana !
    Dobila sam Menopur koliko sam uspjela procitati.
    I dodjem ja kod sestre za te lijekove na odjel i kaze mi.ona da se te injekcije pikaju u guzu i ako sama ne mogu, a necu moci da svaki dan dolazim u tocno 17 h da me oni pikaju !!!
    I jedna cura mi je rekla da se Menopur pika u trbuh !
    Sto su vama rekli i gdje ste se pikale ???

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja neam pojma, imala sam gonale i pikala se u trbuh..
    Jesi mozda cula rade li 7 mjesec?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mono,sta pise na uputstvu lijeka? Supkutano ili intramuskularno? Ako je intramuskularno onda jeste u guzu dakle u misic,ako je supkutano onda pod kozu u trbuh npr.. Ja ti ne znam za Menopur jer ja sam dobila Gonal.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mono Menopur se pika ili u guzu ili u ruku gore u misic. Ja sam se pikala u ruku jer su me tako i u bolnici pikali. Al svejedno pitaj dal mora u guzu ili moze i u ruku. Sretno

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Mono ja sam se prosli mjesec pikala sa Menopurom i sestra mi je objasnila kako smuckati otapalo i tabletu i rekla da si dajem u trbuh lijevo ili desno od pupka. Stisnes spekic, ubodes i otpustis spekic i to je to. Znaci meni je receno u trbuh. S tim da sam se jedan dan pikala u lijevu stranu, a drugi dan u desnu.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

U srijedu idem po lijekove jer naravno nisu imali.
    Ali su rekli, tj.pitala sam sto ako prije dobijem M, pa su rekli da.dodjem pa ce mi.oni dati injekciju bar za taj dan.
    Svakako cu procitati uputstva.
    Ali kako svaka sestra kaze drukcije??pa stvarno ne kuzim?? Ne bi li svima trebali onda reci isto???

Joj, nisam pitala da li rade u 7 mjesecu. Tako sam bila.sretna da idem.u postupak sad da se nisam ni sjetila.
    Najbolje da.posaljes mail mozda.

Nisam ni pitala.za nosenje uzorka, koliko sam bila uzbudjena.

Hvala cure !!!!

U koliko h ste se vi pikale? Oni su mi rekli da dolazim u 17 h, sto nikako ne mogu radi posla. Da li se to moze i ujutro ili iskljucivo u popodnevnim satima?
    Da li se moze otici na hitnu ili negdje samo da me neko pikne recimo navecer s.obzirom da kod njih na odjel.se smije doci iskljucivo u 17 h??

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Mono-ja idem u petak,pa ću pitati za donešeni uzorak,pa javim . Na onom papiru za protokol piše da se pika od 17 do 18h .Koliko vidim taj papir je za sve lijekove isti samo zaokruže koji lijek ti dobivaš , i koliko . Ostalo je sve isto.Mene suprug pika,ne mogu vidjeti iglu

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mono,meni na papiru protokola pise iskljucivo u 17 h tj u vremenu od 17-18 sati.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aha,
    Nemam taj papir kod sebe, zadrzali su ga dok mi valjda ne daju lijekove u srijedu.
    Samo sam uspjela procitati taj Menopur da sam dobila i Estrofem od 1 dc.
    Da li je netko od vas koristio estrofem od 1 dc i od koliko mg??
    Meni nije pisalo, a naravno zabb sam pitati.

Super, javi za uzorak.

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Curke vidim vas zanima mozete li donjeti uzorak od doma,nazalost u petrovoj to ne daju..mi smo pitali jer je supruga isto bilo strah da nece moci,ali je na kraju to rijesio jako brzo..hehe..ugl prvo oni daju uzorke,punkcija je kasnije..kad sam ja isla,suprug od jedne cure nije mogao dati,pokusavao je par puta i nije uspio..neznam sto je bilo na kraju s njima

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj mono111 prvotno napisa Vidi poruku
    Nela,
    Mislis poslana si na kiretazu?? Nazalost, ja ti ne znam puno o postupcima jer mi je ovo prvi, ali sam imala 3 spontana. Mislim da nakon prvog ne salju na nikakve pretrage, a vjerujem da si nakon toliko puno postupaka i radila neke pretrage.
    Jedna moja prijateljica nije ni mogla ostati T bez heparina, i cim su joj to uveli je.ostala T, doduse ta T je zavrsila.isto spontanim, ali iduca je uspjela !!!!

Ja vas zelim pitati slijedecr ! Dobila sam dns protokol, ako se to tako zove, ali nemaju lijekove i rekli mi da dodjem za tjedan dana !
    Dobila sam Menopur koliko sam uspjela procitati.
    I dodjem ja kod sestre za te lijekove na odjel i kaze mi.ona da se te injekcije pikaju u guzu i ako sama ne mogu, a necu moci da svaki dan dolazim u tocno 17 h da me oni pikaju !!!
    I jedna cura mi je rekla da se Menopur pika u trbuh !
    Sto su vama rekli i gdje ste se pikale ???
    Svejedno je gdje, samo ako imaju samo ampule, a trebas dobiti vecu dozu, onda je to previse za subkutano apliciranje, pa se mora aplicitati u misic, dakle u guzu. To mi se desilo u jednom postupku, jer sam uvijek bila na 350-400IU sto je puno ako nije u penu.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj mono111 prvotno napisa Vidi poruku
    Aha,
    Nemam taj papir kod sebe, zadrzali su ga dok mi valjda ne daju lijekove u srijedu.
    Samo sam uspjela procitati taj Menopur da sam dobila i Estrofem od 1 dc.
    Da li je netko od vas koristio estrofem od 1 dc i od koliko mg??
    Meni nije pisalo, a naravno zabb sam pitati.

Super, javi za uzorak.
    Estrofem ti je za bolju kvalitetu endometrija tako da se ne brines.
    Bockas se uvijek navece jer su aspiracije uvijek ujutro pa si na taj nacin nastimaju jer 'stopericu'(cetrotide/ bravacide i sl.) trebas primiti 36 sati prije aspiracije

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    Curke u nedoumici sam i ne znam sta dalje!!
    Od 2013g se lijecimo na Petrovoj, 8 neuspjelih IVF, te zadnja u 1. mj ove godine na IVF poliklinici, neuspjesno.
    25.3. 2017. dolazim na konzultacije u Petrovu i zbog datuma koji sam molila jer smo tad bili u ZG, dospijem kod prof. V. iako nisam njegov pacijent. Uglavnom uz povrsni razgovor napise mi da sam kandidat za donaciju i uputi me u Cesku.
    Zadnja M bila 5.3. te nakon 42 dana napravim test da budem mirna i on pozitivan!
    Moja dr kaze da sam FENOMEN!
    Na zalost 11w4d prestaju otkucaji i salje me na serklazu.
    STA SAD???
    Dali se javiti svojoj prof. na Petrovoj??
    Inzistirati na kojim pretragama???
    LUDA SAM!!!
    Nela sto je bilo na kraju??
    Jesi htjela napisati 11 +4 tt ???

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sanjka prvotno napisa Vidi poruku
    Nela sto je bilo na kraju??
    Jesi htjela napisati 11 +4 tt ???
    Da 11 tjedana i 4 dana i krivo sam napisala ne serklazu nego KIRETAZU! Sad tek vidim

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sluzbena info-rade postupke u 7 mj!
    Bas sam sretna,jos samo da brisevi budu cisti i krecemo uskoro po drugu bebu!!

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Super !!!!!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja jos nisam pocela s pikanjem ali za koji dan bi trebala dobiti menstruaciju pa citam uputstva i zanima me cure koje su koristile Gonal Pen jesu li istiskale zrak prije koristenja pena? Sestra mi to nije spomenula kad mi je pokazivala ali vidim u uputama da stoji ako mi ne izadje kapljica da trebam nariktati 25 jedinica i istisnuti zrak.Gube li se onda jedinice tj smanjujem li predvidjene jedinice max doze na penu? Ne znam kako da se izrazim,nadam se da me razumijete.Panicarim unaprijed,uh..

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja jos nisam pocela s pikanjem ali za koji dan bi trebala dobiti menstruaciju pa citam uputstva i zanima me cure koje su koristile Gonal Pen jesu li istiskale zrak prije koristenja pena? Sestra mi to nije spomenula kad mi je pokazivala ali vidim u uputama da stoji ako mi ne izadje kapljica da trebam nariktati 25 jedinica i istisnuti zrak.Gube li se onda jedinice tj smanjujem li predvidjene jedinice max doze na penu? Ne znam kako da se izrazim,nadam se da me razumijete.Panicarim unaprijed,uh..
    Ako ti jesestra naredila ampulu unutra onda je vjerojatno ona istiskala zrak, svakako u ampuli ima vise ljeka nego sto pise da ima, pa ne brini zbog toga i na kraju krajeva, u ampuli ima jako malo zraka pa ti nece biti nista taman da ga i upikas u kozu. Ne brini se previse, samo pazi da je sve dezificirano i navij mobitel pola sata ranije, da slucajno ne promasis vrijeme dok sve namrdas.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala ti Nela,nije sestra nista nariktala vec mi samo pokazivala na njihovom probnom penu..dobila sam 2 pena u kutiji neotvorenoj.Ja sam otvorila jednu kutiju da procitam sta pise unutra pa eto nasla taj dio za zrak

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo danas vadili krv za markere,medutim tek sad mi je doslo u glavu da na uputnicama nismo imali marker za hepatitis A..
    Jel to nuzno?

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Pa koliko znam, traze hepatitis a, b, c.
    Najbolje da posaljes mail i pitas.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

O boze..sad kad cu imat zezancije zbog toga..
    Idem 16.06.na dogovor s nalazima pa cu vidjeti

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala ti Nela,nije sestra nista nariktala vec mi samo pokazivala na njihovom probnom penu..dobila sam 2 pena u kutiji neotvorenoj.Ja sam otvorila jednu kutiju da procitam sta pise unutra pa eto nasla taj dio za zrak
    Napravi po uputama, ima u ampuli barem jos 50iu vise. Ponesi te 'potrosene' kad ides kod sestre Irene, pa joj daj jer one izvuku spricom pa iskoriste to sto ostane u apuli.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nela budem tako napravila..hvala

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Milasova,
    Jos stignes i vaditi hepatitis A, taman ce ti do 16.06.i prije biti gotovi nalazi.
    Kako to da.ti nisu napisali i to na uputnicu??

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mono,ni meni ni dragom isto nisu tako napisali,moj ginekolog je cak komentirao citiram "to su bedastoce" sto to traze kad sam naknadno trazila da mi napise za hepatitis A.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Aska,
    Mislim vjerujem da je to bzvz vaditi, pogotovo svakih 6 mjeseci. Ali tvoj socijalni ti to mora dati ako mpo to trazi !

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Na moje inzistiranje mi je na kraju dao ali uz taj komentar,pa sam isto naknadno vadila samo hepatitis A.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Cure,
    Ne znam zasto neke poruke ovdje na temi tek sad vidim, Lana i Nela, uopce nisam vidjela tu poruku za uzorke da se ne mogu nositi od doma.

Tnx !

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Lana...hvala za info za uzorak,vidjela post,ali nikako stipkati...
    Aska-meni je sestra sama pripremila pen,i sad imam u starom za jednu dozu i jednog mi je dala samo za jednu dozu za sutra..
    U vezi markera za hepatitis A, i moj je ginekolog komentirao da je kao bezveze,ali ipak mi je dao uputnicu.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Curke pomagajte, gdje vaditit krv za pretrage:
    TORCH,
    B16,
    PV
    TV
    APTV
    fibrinogen
    D-dimeri
    proteinC
    proteinS
    LAC
    ACL
    hemocistein
    AT III
    faktor V Leiden
    PAI I
    protrombin
    MTHFR
    T3
    T4
    TSH
    ????????
    Dolazimo svakako u ZG pa bi voljela to obaviti usput

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kad sam ja radila ove pretrage, najvise sam ih obavila u Vinogradskoj pa ih nazovi, iscitaj, reci ce ti sto mozes kod njih.
    Ako ne rade homocistein, njega mozes u VV, kao i stitnjacu.
    TORCH u Mirogojskoj 16, Zavod za javno zdravstvo.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 02.06.2017. at 14:18

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

I štitnjaču mozes u Vinogradskoj, ja sam ju tamo vadila

Sent from my iPhone using Tapatalk

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Testove trombofilije u, Petrovoj 3.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Cure,

Mozda glupo pitanje, ali meni je u zadnjih godinu dana M smedji iscjedak,.radi tih priraslica, i sad je to kao rijeseno i sad bi kao trebala.dobiti normalnu M, i tad krecem s lijekovima.
    E sad, krecem 2dc, i nadam se da cu pogoditi da je to drugi dc.jer i cesto dobijem usred ciklusa smedje krvarenje, i bas mi je bilo nedavno tako.
    Sto ako recimo tu kakti M dobijem navecer, to se isto racuna kao 1 dc?? Ili tek od slijedeceg dana??

I sto je Elonva ili tako nekako?? To je neki lijek isto?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •