Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sretnaofca prvotno napisa Vidi poruku
    Mrenaa, kakva lijepa velika beta! Pazi na sebe i svoju busu, i javljaj kako si!
    Katka22, kao da citam sebe dok citam tebe moramo se opustit!

Joj cure, znate kaj..sad sam se malo zbedirala..mene dr. Kasum uopce nije uputio vaditi krv 2dc, niti mi je rekao doci na uzv 2dc.. samo je rekao poceti pikanje 2dc i doci na uzv 6dc. Moram prestat analizirat i usporedjivat, al si nemrem pomoc.. nadam se da dr ima razlog za takav protokol huh
    Malo mi je čudno kako nisi imala taj inicijalni uzv 2.dc, na njemu obično inzistiraju, eliminiraju postojanje cista i sl., prebroje eventualno antralne folikule... Ja sam ga radila svaki put, s obzirom da nisam iz Zg obično ga napravim kod svog ginekologa prema njihovim uputama. Ali draga, nemoj se sad zbog toga brinuti, kod nekih od nas zbog naših dijagnoza moraju dodatno paziti.

Citiraj Djevojka_sa_sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da si pisala meni, a ne Polki? No svejedno! :D Hvala! Budem tako napravila. Izričito sam pitala sestru na šalteru kad sam uzimala datum za prve konzultacije i rekla mi je da i briseve i papu mi mogu napraviti u sklopu D1 uputnice i neka prvo ja dođem na prve konzultacije da me uvedu u sustav i dalje se dogovaram s dr. koja izdaje interne uputnice.

Ja jesam vadila progesteron 21. dan, a za ovaj p4 na početku ciklusa to prvi put čujem iskreno. Voljela bih i ja to čekirati, nadam se da će me dr. Pavčić Baldani poslati, čitala sam o njoj super iskustva i eto, odlučila sam se za nju.
    I ja sam kod dr. Baldani i obožavam je, predobra mi je i volim njenu direktnost.
    Kod mene vjerojatno inzistira na tome jer ja inače imam česte disbalanse hormona, često mi se zbrčkaju ciklusi skroz (PCOS, inverzija LH/FSH), a i ovaj zadnji ciklus mi je kasnio punih tjedan dana što govori o kasnijoj ovulaciji.
    Znam da se P4 (bazalni progesteron ako se ne varam) inače vadi u 2 faze ciklusa:
    - u folikularnoj mora biti što niži što je znak da je očišćeno žuto tijelo iz prošlog cilklusa ili takvo nešto (poželjno je da bude max 1,6),
    - a u drugoj fazi ciklusa, odnosno 7 dana nakon ovulacije mora biti što viši što dokazuje da je taj ciklus bila dobra ovulacija. (tad bi trebao biti barem iznad 30, a poželjno je i preko 50 što je dokaz kvalitetne ovulacije u tom ciklusu). Ni to sigurno nije garancija uspjeha, evo imamo milasovu koja je s višim P4 uspjela, tako da...

Uglavnom ponovila sam ga i jučer i lagano pada, ali još uvijek ne zadovoljava. Dakle 2.dc je bio 2,43, 3.dc 2,34 i ponovno sam jutros vadila krv pa ćemo vidjeti iza podne. Trebao bi u idealnom slučaju biti ispod 2. Nadam se da će me pustiti u postupak s obzirom da se vidi kako pada. Danas je petak i naš laboratorij takve stvari ne radi vikendom, tako da nalaz i da hoću sljedeća dva dana ne mogu ponavljati.
    Malo sam samu sebe zbunila jer pišem paralelno na tri teme pa više ne znam di sam šta napisala . U svakom slučaju, pošto je ova tema napokon oživjela i tu spadam, izvještavati ću vas tu i dalje.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 11.05.2018. at 11:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •