Malo mi je čudno kako nisi imala taj inicijalni uzv 2.dc, na njemu obično inzistiraju, eliminiraju postojanje cista i sl., prebroje eventualno antralne folikule... Ja sam ga radila svaki put, s obzirom da nisam iz Zg obično ga napravim kod svog ginekologa prema njihovim uputama. Ali draga, nemoj se sad zbog toga brinuti, kod nekih od nas zbog naših dijagnoza moraju dodatno paziti.
I ja sam kod dr. Baldani i obožavam je, predobra mi je i volim njenu direktnost.
Kod mene vjerojatno inzistira na tome jer ja inače imam česte disbalanse hormona, često mi se zbrčkaju ciklusi skroz (PCOS, inverzija LH/FSH), a i ovaj zadnji ciklus mi je kasnio punih tjedan dana što govori o kasnijoj ovulaciji.
Znam da se P4 (bazalni progesteron ako se ne varam) inače vadi u 2 faze ciklusa:
- u folikularnoj mora biti što niži što je znak da je očišćeno žuto tijelo iz prošlog cilklusa ili takvo nešto (poželjno je da bude max 1,6),
- a u drugoj fazi ciklusa, odnosno 7 dana nakon ovulacije mora biti što viši što dokazuje da je taj ciklus bila dobra ovulacija. (tad bi trebao biti barem iznad 30, a poželjno je i preko 50 što je dokaz kvalitetne ovulacije u tom ciklusu). Ni to sigurno nije garancija uspjeha, evo imamo milasovu koja je s višim P4 uspjela, tako da...
Uglavnom ponovila sam ga i jučer i lagano pada, ali još uvijek ne zadovoljava. Dakle 2.dc je bio 2,43, 3.dc 2,34 i ponovno sam jutros vadila krv pa ćemo vidjeti iza podne. Trebao bi u idealnom slučaju biti ispod 2. Nadam se da će me pustiti u postupak s obzirom da se vidi kako pada. Danas je petak i naš laboratorij takve stvari ne radi vikendom, tako da nalaz i da hoću sljedeća dva dana ne mogu ponavljati.
Malo sam samu sebe zbunila jer pišem paralelno na tri teme pa više ne znam di sam šta napisala. U svakom slučaju, pošto je ova tema napokon oživjela i tu spadam, izvještavati ću vas tu i dalje.

moramo se opustit!
. U svakom slučaju, pošto je ova tema napokon oživjela i tu spadam, izvještavati ću vas tu i dalje.
Odgovori s citatom