Njoka sretno
Hvala Ineszsve znam i slazem se, i kao innu nadam se da ce poruka doci do pravih usiju-ociju. A bilo bi lijepo kada bi letci sa tim informacijama bili dostupni i u bolnicama a ne samo kod dr. opce prakse !
Je li ovo specijalnost samo riječke klinike?
Ajde innu, ne bilo ti zapovjeđeno, pitaj ovo i po drugim klinikama pa ćemo napisati rezultat ovdje da zainteresirani ne trebaju puno tražit![]()
saznaje:
- Vinogradsku se može zvati svaki dan
- SD se može zvati dan nakon punkcije
...
Neznam kako je sad ali Petrovu se zvalo bez problema
Posljednje uređivanje od Snekica : 12.07.2014. at 08:12
Molit cu da procitaju i da se u nekim klinikama prva fm radi 3 DC kako bi mogli odrediti stimulaciju, mozda bi onima kojima ne treba jaka stim dali onoj kojoj itekako treba..
Ja ne kužim nešto oko ovog vađenja bete..Taj datum koji oni stave za vađenje, da li je to u biti samo preporuka ili šta?
Mogu li ja tjedan dana ranije izvaditi i odnijeti im tu mizeriju na humanu i nikom ništa? Ili uz nekakavu bukvicu laganu,al lako za to..Ili treba kod vađenja pokazati nalaz na kojem piše kad treba izvaditi? Jer sam vadila samo privatno,a sad bi na uputnicu pa ne znam..
Jer nema šanse da se do 1.8. bomboniram estrofemom ako nije nužno..to je jedan jaako zao lijek..barem mu tako kaže polametarski životopis u kutiji![]()
Red pa odi po uputnicu kod svog gin. i onda sa njom mozes vaditi betu kad god hoces. Krv ko krv. Briga njih u labu. koji je tebi dnt. Samo ako je prerano pa niska morati ces ponavljati. Ja sam radi sebe vadila tjedan dana ranije privatno i onda na uputnicu kako je pisalo u preporuci..
Ma da ispadne da je ima,al da je niska vadila bi bez beda opet privatno svaka dva dana ako treba..Al mi se ne plaća 200 kunića za colu zeroa i ne pije mi se estrofem duže nego je nužno..
A zašto si ti najprije vadila privatno pa onda na uputnicu? Zašto si opet ako je bila negativna ? Bolje da si i ti prvo na uputnicu pa da se nešto pokazalo da onda izvadiš opet privatno...
Red ja sam radila doma test i kada je bio negativan stala sam s utrogestanom (u mom slucaju) jer mi se nije dalo gurati to jos tak dugo i odgađati M iako sam htjela.
Uputnicu za betu nisam mogla dobiti 2 puta pa nisam ni pitala.
Iduci put (dobitni) sam ti ja lijepo nazvala gin za betu i prije nego sam znala da sam trudnanarucio me da dođem po njum 31.12 a 3.1 sam vadila betu i s tim nalazom sam onda isla na humanu.
Sestra ti tada vidi betu i izračuna kada da dođeš na pregled.
Znaci ako mozes dobiti 2 uputnice vadi prvu betu sama kad misliš da trebaš, a ako je potitivna ponovi ju za 2 dana ako te zanima duplanje i onda još jednom na datum kada ti je dr napisao
Od moje ginićke ne mogu dobit niti jednu ( a kamoli dvije) uputnicu za vađenje bete jer ona to ne daje, za nju je beta obična brojka, a jedini dokaz trudnoće je njezin super ultrazvuk koji naplaćuje po super cijeni..
I zato ovu jednu jedinu koju mi je Mane dao moram čuvat ko oko u glavi i racionalno iskoristit![]()
Red, a pa ako ne pise datum na up vadi kaf hoces.. Meni je Mane dao za vadim za tocno 2 tjedna, 9 dnt popiskila + a 15 dnt vadila betu.
Red ja sam pesimist..samo sam se salila s Manetom, nisam mislila da ce se to ostvariti
Znam da ti gin ne da uputnice za betu al sam mislila da se nesto promjenilo.
Ja sam imala hrpu testova s ebaya pa ako jos nisi nabavila vrijeme ti je jer ces s ovima nasim bankrotirat.
Ponavljaj svaki dan testove do bete ako bude prvi pozitivan i gledaj kako tamne.
Moj 12dpo
i za usporedbu ovaj je na dan bete
Donji, gornji je dan prije..
Sretnoooo
Posljednje uređivanje od Argente : 13.07.2014. at 23:23 Razlog: slika u poruci
Petrovu možeš zvati dan nakon punkcije,biologicu, da ti kaže koliko se js oplodilo
Vatra,ne kuzim kako oni to lupaju te datume? Tebi dva tjedna,meni tri tjedna..svasta..ma isla sam pogledat,na uputnicu nije napisao datum tako da cu vadit prije..
Aerin-ja to express rijesim..pisam jedan na 12dnt i na 14dnt vadim betu..bio pozitivan ili negativan..tako sam i prosli put..
Pa kao i Aerin vadila sam ranije da se skinem sa utrica. Preporuka je bila za tri tjedna vaditi. Test je bio negativan pa sam to potvrdila betom. Na uputnicu sam vadila jer sam bila na bolovanju i nije mi se zurilo na posao. Tih tjedan dana vise mi je bilo taman da se priberem.
Red, sad mozes pisat i ranije kad je blastica..
ma znam..ali ovako će biti nekako nedvojbeno šta je,a šta nije..sve ono prije mi je ipak (bar u mojoj blesavoj glavi) mrvicu dvojbeno, dovoljno da se ne usudim stati sa utrićima i estrofemom..a ionako se ne nadam ničemu pa mi dan gore dole više-manje..baš bih htjela da se i ja jednom mogu nadati i iščekivati i bit na iglama...jer to i je poanta svega na kraju krajeva..A ja već iskalkulirala cijeli ratni plan do kraja 2014.. ma budala..
testovi za rano otkrivanje trudnoće su kvalitativni ne kvantitativni testovi. to znači da se prema nijansi boje testne crtice ne može zaključivati o rastu ili padu vrijednosti bhcg-a.
Posljednje uređivanje od Inesz : 14.07.2014. at 10:41
Moji su tamnili jbg ne smim sliku stavit, moze se pratit s njima, a i s novim CB digital koji pokazuje tjedne ali nisam to htjela reci vec ako je sjena tu isla bi odmah vaditi betu ako je nema ne bi.
Jedno je kada je preko hzzo a drugo kada moras privatno platiti.. Jedino ako bi Red prvu od Maneta potrosila odmah pa ako je pozitivna iduci put platila..
Puštam vam ovaj chat zato jer su tu dvije specifično riječke situacije:
1. najkasniji datum vađenja bete u HR, radi kojeg žene često vade betu na svoju ruku i o svom trošku ranije
2. primarna ginekologinja E.Š. koja ne poštuje nalaz specijalista tj. direktivu za vađenje bete iako je obavezna - obavezna je, jel' da?
red, bolje iskoristit prvo soc. poslije će ti biti lakše dati novac ako se pokaže da ima potrebe za ponavljanjem bete.
argenete, jel' E.Š. na piramidi? mislim da nijednu drugu tih inicijala ne znam, a baš sam kod nje, tako da mi je ova informacija itekako korisna.
Ma samo me zanimalo da li mogu na uputnicu vaditi i prije datuma koji mi je stavio na nalaz jer nisam jos vadila na uputnicu..ja cu izvadit samo na tu uputnicu,nista necu placat..
A da,ta ginekologica je tocno ta na piramidi i ne daje uputnice za betu..
...kad smo kod toga...i dalje nitko od njih ne izdaje račun, ili možda netko ima suprotno iskustvo?
pa, riječanke šta se čeka? zašto tu primarnu koja ne daje uputnice betu i koja naplaćuje uz svojim pacijenticama ne krenete prijavljivat inspekciji ministarstva zdravstva?
ona sad daje račun (ponekad), ali se za ultrazvuk naručuje izvan radnog vremena.
red, mislim da te nitko neće pitati kad bi trebala vaditi ako ti na uputnici ništa ne piše, tako da bih ja išla ranije, svakako.
Mene isto ovo zanima. Naime, ja sam prošli put vadila naravno ranije, na 11dnt i 14dnt. Kad sam sestri donijela nalaze, osim što je bila sretna i čestitala na poz. beti, vratila me je da dođem sa službenom betom s datumom koji piše na nalazu. S druge strane dr.V. nije bilo jasno zašto sam toliko puta vadila betu, šta nisam prijavila samo ovu prvu, bez obzira na nalaz i datum na njemu. Bilo mi je glupo reć da me sestra vratila jer je sjedila iza njega i šutila.
A što se tiče izdavanja uputnica za betu, tvoja gin mora poštovat nalaz koji joj doneseš. Ja pokupim uputnicu za betu već na sam dan transfera, ovaj put i od zamjene, bez pogovora. Očigledno štedi uputnice, nema to veze s betom. Inzistiraj, vidjet ćeš da ćeš dobit. Meni je opća od MM malo isto teška... pokušala se izvuć i od putnih...morala je dat sve.
Inzistirala sam. Bila sam 2 puta kod nje. Sestra mi je odmah rekla da ova to nikada nikome nije dala.Rekla je da ju Vlašić i Manestar slobodno nazovu pa da će ona i njima objasniti zašto beta nije nikakav dokaz trudnoće i da iz tog razloga ona samo ultrazvuk priznaje i ništa više..Šanse nije bilo da ju da.
Ja sam prošli put privatno izvadila betu na 12dnt i već sam isti taj dan bila na konzultacijama,a još ni menstruaciju nisam dobila..Mane je samo rekao da vidi da mi se negdje užasno žuri..da je bila pozitivna kojim slučajem onda bi mi sigurno tražio da se ponovi,al sam znala da nije pa me nije bilo briga..
Što se prijavljivanja socijalne ginekologice tiče ja to cijelo vrijeme imam u planu,ali tek kad se preselim kod druge jer kod ove podižem samo recepte i vadim briseve..A njena sestra je presavršena i žao joj je moje situacije pa me uvijek ugura za briseve za par dana iako je sve krcato, telefonom izdaje recepte i još mi je 100 m od kuće..Tako da sam malo inertna po pitanju prebacivanja..A kad prijavim svakako će to biti anonimna prijava jer ipak je ona u vezi s onom njuškom iz kbc-a pa mi još samo treba da mi se taj zainati nekom prilikom..
red, kao da sebe čitam. sestra je stvarno super!
s obzirom na situaciju sa soc. gin. u ri, ne znam kome bih ni išla, zato sam tu još uvijek.
nego, koliko onda još do bete?
Ma ona nek svoje mišljenje drži za sebe, nego šta je beta nego dokaz da je trudnoća prisutna. Tebi je beta nalaz s kojim dogovaraš na humanoj utz, bez tog nalaza i pozitivne vrijednosti, ne možeš ga dogovorit, bilo to po njenom mišljenu dokaz trudnoće ili ne, što se u ovom slučaju nju niti ne pita.
Ma kužim ja tebe,al ona ne da i to je to..ne da i gotovo..I nema razgovora s njom o tome..Ja sam bila..a znaš i sama da ja ne odustajem tako lako..da nisam riješila problem drugačije onda bi se već odavno preselila kod druge i nju prijavila,a ovako koristim njene prednosti za sada..
Red,možda možemo obje na moju uputnicu!
Inače info svima za vađenje bete (ovo je zbog arđine metle), s tom uputnicom direktno na vađenje, ne treba čekati red.
Pa zena zarađuje na uzv-ovima... Da li si trudna ili ne ona napravi uzv i naplati, ovako,ako izvadis betu i neg je ne treba raditi ni uzv... He he... Svakako za prijaviti..
Da,mudra je ona..ako zeni ne da uputnicu za betu zena bi morala platit privatno 200kn..pa onda ce izabrat svakako radije njen ultrazvuk za 250kn..treba ju prijavit,ali to ocito vec godinama tako klapa i nitko se u nju ne dira..vjerojatno ima njen dragi nekakav utjecaj u cijeloj toj stvari,nemam pojma..
Ovo za njihove godine znam,ali grdo mi ipak crno na bijelo izgleda ovo 48,ne pase mu uz lice,hehe.
Hm, a ja mislila da je moja gin teska. Inace za nesto slicno je jedna poznanica dobila savjet da ode do HZZO-a i trazi povrat novca uz predocenje racuna i nalaza specijalista. To cisto da se nesto pokrene jer onda tamo pitaju sta i zasto nije islo na uputnicu. Pa kada im se objasni ako su imalo revni oni salju upit ginekologu i u krajnjem slucaju traze od nje da refondira. Pa onda neka njima objasni kako beta nije dokaz trudnoce. I uostalom koliko god to ruzno zvucalo sta ima ona uopce misliti i propitkivati nalaz specijalista.
Da red ako ti da račun onda ti taj novac odi pravdati od HZZO-a dobro ti kaže Pak u slučaju da ne izda račun ti nedaj ni pare, jer kako bi rekao naš bivši ministar f. "bez računa se ne računa"
nina70, tko je tvoja primarna ginekologinja, čini se da je jedna od rijetkih koja izdaje račun za UZV?
Mimi neću ja kod nje na ultrazvuk niti sam ikad bila..Iz principa..Čeka se po 3-4 sata da joj još moram nakon toga platit i onda ići tražiti povrat na hzzo gdje se čeka još 3-4 sata..Idem privatno i za 100-200 kn više što platim me pregleda Vlastelić i ne čekam ništa i imam ljudski pristup..Nije mi žao potrošiti novce na te stvari jednom godišnje..
A ako ikad zatrudnim ionako se mislim držat Maneta ko pijan plota pa me ona opet ne interesira..Ali onaj tko ide kod socijalnog ginekologa jer ne može/ne želi kod privatnika svakako treba inzistirati na računu i tražiti povrat!
Ona koju niko ne voli osim mene :D Domika.
A ako je ona gore o kojoj ste pričale Škunca, mojoj frendici je uvijek davala uputnicu za betu. Jedino ako joj je to neka nova fora pa zadnje vrijeme zehebava.
Meni sad nista nije jasno, uzv se placa, sta su one privatnici ili?
Navodno color dopler mogu naplaćivat.
Posljednje uređivanje od nina70 : 16.07.2014. at 22:03
Mozda se inati takvima poput mene koji samo uputnice skupljaju,a placaju ultrazvuk nekom drugom,haha..
A smiju naplaćivati, to je valjda ta kvaka što Nina govori, ali mi možemo odbiti njihov i tražiti uputnicu za UZV na poliklinici, to moraju dati. Valjda im HZZO ne pokriva troškove UZV-a ili štogod...ali oni još ni račun ne izdaju, za to pak nema nikakvog opravdanja!