Spolne hormone sam vadila samo jednom-3 DC i tada sam bila kod profesorice SS, nije me trazila progesteron 21 DC i vise nisam ponavljala taj nalaz.
Spolne hormone sam vadila samo jednom-3 DC i tada sam bila kod profesorice SS, nije me trazila progesteron 21 DC i vise nisam ponavljala taj nalaz.
ja isto nisam dobila uputnicu da vadim progesteron na 21dc. Ali ni ne piše na onom papiru koji ti da što sve treba za ivf od nalaza... Možda nam ovisi o dijagnozipa nas tako šalju...
Mislim da nije toliko bitno izvaditi progesteron jer nakon svakog postupka prepisu duphaston ili utrogestan.
Sjuskica cestitam
ja panicarila previse unaprijed. svi markeri mi negativni
i menzis jos nisam dobila (nisam trudna, test je negativan, a i doktorica mi rekla da je jajna stanica "umrla"), ali mi je drago da mi se produzio ciklus (sad je na min 27 dana), a bio je na 25 dana
Posljednje uređivanje od maritas : 08.02.2017. at 10:25
Hvala
Mislim da se progesteron ne vadi jer taj 21—i dan nije svima isti. On bi trebao biti 7 dana nakon ovulacije, a to je tesko pogoditi.
A i debljina endometrija isto pokazuje stanje progesterona, a to ultrazvukom prate.
Bar sam tako ja to razumijela
Zato je meni gin dao da vadim 21 dc i poslije svakih 7 dana dok m ne dođe, to je pravilo kada nisu ciklusi 28 dana
Sjuskica kad su te narucili za prvi pregled? Ja uskoro krecem na novi pokusaj.
Onda 16.12. sa pozitivnom betom ides do humane i narucis se.![]()
Hvala ti. Sad se nadam da ce doci do transfera jer se prosli put nije oplodila.
Isto, ali tek u 3.mj.
Chiara ti ideš u drugi prirodni ili? Sorry ako nisam popratila. Koliko još brojiš do postupka?
Jesi se odlucila kod koga ces nastaviti posto je dr V jos kratko tu.
Nakon dr. V s njim sam se dosta susretala i stekla isti dojam, ali dobro, možda nam bude uspješno. I meni će faliti, njegov optimizam, ipak mi znači i dobro dođe u svom tom putu, ali što je tu je
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 10.02.2017. at 19:31
Jesam, kao i ti![]()
Mogu ti samo reci da ce mi bas faliti dr V. Dr M mi se cini dosta rezerviran i ozbiljan...
Chiara jesi li već ranije dogovorila za novi prirodni ili samo ćeš se naručiti bez dogovora?
Odmah na punkciji smo se dogovorili ako ne uspije da opet idemo u prirodni ivf.
Iako vidim da imaš puno postova ovdje![]()
Ti si nedavno krenula u mpo vode?
jutro cure! evo mene moja M zeznula, nije došla jučer, vjerojatno će danas i sad ne mogu ovdje na otoku ići vaditi hormone 3dc nego moram u Rijeku. Jel se to treba ići na tašte? Dali znate gdje se tamo u bolnici to radi i od koliko do koliko rade?
Ja za sve idem na taste, nemam pojma da li mozes jesti prije ovog vađenja krvi. Ides na polikliniku. To ti je zgrada preko puta humane reprodukcije. Posto ti je tamo uvijek guzva, dođi oko 7 jer ces se nacekati. Sto prije dođes, prije ces biti gotova. Imas onaj aparat sa rednim brojevima pa to cim dođes uzmi.
http://www.synlab.hr/usluge/pacijent...lnih-zlijezda/
tu pise da se ne mora nataste,
ali ja ne bi vise od vode pila.
zato jer se mora biti smiren, pa ako popijes kavu ili nesto stimulirajuce da ti ne skoce vrijednosti
hvala vam cure,
mislim da ću ja morati nešto jesti i popiti kavu, jer da bi stigla u 7 tamo moram na trajekt u 5h a do trajekta mi treba 1h , tako da se moram probuditi oko 3h u noći, druga mi je opcija da naknap dođem u8h, a tad mi je buđenje oko5h...nema veze, barem ću se ići naručiti odma za folikulimetriju i odabrati doktora...još neznam koga ću...
zovi kbc i pitaj kad mozes doci.
ja sam isla u 9.30. i to lijepo je bila subota tako da nije bilo nikog.
s tim da su meni rekli i nesto o tome koliko od budenja moram doci.
kako god, mislim da ti je to samo proforma jer ti je ionako odobren postupak, tako da se nemoj previse zamarati
sad sam nešto pročitala da trebam biti budna barem2,3 sata i smirena...uh, kad ja s autom uđem u Rijeku baš ću biti mirna
riješiti ću to u četvrtak pa idemo dalje...javim se
hvala vam puno na info.
Fusa, moraš biti budna minimalno 2 sata, pa kada dođeš tamo miruješ još pola sata pa budeš mirna i tako fino mirna vadiš krv![]()
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 14.02.2017. at 23:15
drugim rijecima, kreni ti lijepo danas i spavaj u nekom wellnesu u opatiji, pa sutra lagano vaditi krv
sala mala, nemoj zamjeriti.
ja na tvom mjestu ne bi brinula. nisi nesto bolesna da mozes ti rezim vadenja krvi dramaticno pobrkati rezultate. i drugim zenama pobrka guzva u autobusu, ili vode djecu ujutro u vrtic. ili se posvadaju sa muzem.
tesko je dobiti idealne uvjete
nešto sam mislila da bi mogla na wellnes, idem sad pitati doktoricu hoće mi zdrastveno to pokriti...bilo bi baš lijepo od njih da nas malo i tako maze, više beba bi se rodilo
ma da tako sam i mislila, krenuti ću u 4h pa ću tamo u čekaoni meditirati.
Ja cu sutra. A sljedeci tjedan bi trebala jos 2,3 puta doc na folikulimetriju a nadam se i punkciju i onda transfer... sve bi ja :D
Fitnessgirl sto ti ides radit u petak? Vaditi hormone ili?
Evo me ispred poliklinike, poljubila vrata..tek ce u7 otvoriti vrata.
bila na kraju prva na redu i nalazi gotovi u 11h, tako da sam sve obavila i uspijela se naručiti za folikulimetriju u utorak. Uspijet ću sve nalaze skupiti
jedino nisam saznala kod kojeg ću doktora jer me sestra brzo sprašila van pošto sam došla u 8h kad su tek počeli raditi
ali nema veze, bitno da ja krenem u ivf
U utorak ces saznati kod koga ces doktora biti. Bitno da si uspjela srediti nalaze, a za drugo cemo lako. Ako meni ne uspije ovaj postupak, morat cu se kod novog doktora naruciti na konzultacije da vidimo za dalje.
cure imam pitanje (opet) dali za svaku folikulimetriju moram po uputnicu kod svoje ginekologice? ja sam mislila ici i odma da mi da putni nalog...
Fusa treba ti D1 uputnica. Ona vrijedi godinu dana i tebi pokriva sve-fm, punkcije, transfere. Obavezno si pripremi to za prvu fm jer mene prvi put nisu primili kad sam dosla na fm nego sam drugi dan dosla s uputnicom.
Fusa sutra je fm?
Sjuskica ajme pa kako tako dugo? Pa to je kao da cekas briseve. Kad sam zadnji put vadila betu, nalaz je bio isti dan u 1 gotov.
Curke! Ja sam u utorak na utz hssg kod dr.Vlasica... Pitanjce... da uzmem nesto za bol prije i sta?
E ovako. Ja sam uzela kad sam isla prvi put. Međutim profesorica me pregledala i zakljucila da imam dosta slobodne tekucine u douglasu i da ne moze obaviti HSG jer se nece dobro vidjeti. Drugi mjesec sam obavila pregled, ali nisam uzela nista za bolove jer nisam znala hoce li pregleda biti. Prvi put sam uzela sumece granule ibuprofena.