Stranica 47 od 72 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

dobila sam uputnicu za neki gel da uzmem u ljekarni, ne mogu se sjetiti kak se zove, ginekologica mi uzela papir gdje piše, uglavnom koristi se od transfera na dalje. Nisu ga imali danas ovdje u ljekarni ali će sutra stići, e sad me zanima jel se on plaća? pošto sam dobila i recept za sumamed i morala sam nadoplatiti 20kn, a sad sam proćitala da neki gel crinone(neznam stvarno kako se točno zove) košta 600kn. da nije to taj i toliko ga moramo platiti bez obzira što je na recept?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Fusa vjerovatno je crinone gel na recept, ali ja nemam pojma da li se sta placa. Meni je propisan utrogestan i nisam ga nista morala platiti,

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Fitness bas sam mislila na tebe i pregled. Ipak nije tako strasno? Kad sve instrumente izvade van, neopisivo ti je lakse. Jesi se uspjela dogovoriti s njim kod koga ces se prebaciti?
    Pa nije bilo bas strasno, sigurno ima gore, al me bolilo vise nego sam mislila. Na pocetku je bio nekakav ,,otpor", i ti grcevi su me rasturili. poslije je sve prolazilo kroz jajovode tako da je prohodno kad je sve izvadio nije me nista boljelo, jos sam malo lezala dok je on natipkao nalaz. I dobro da sam imala ulozak
    Rekao je da se javim na humanu ako za 2-3 mj ne dode do trudnoce. tako da nisam pitala za drugog doktora. I rekao da ce se endo cista vrlo vjerojatno javiti kroz koje vrijeme... a to znam i sama. Napadam stolisnik i tinkturu od konopljike :D

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Fitness ti imas srecu pa ti nisu rekli da svaki mjesec dolazis na fm na tempirane odnose. Ja sam tako izgubila 4 mjeseca hodajuci svaki drugi dan na humanu kao da nemam pametnijeg posla. Ja sad razmisljam ako ovaj postupak slucajno ne upali, a potrosila sam 2 prirodns ivf-a, iduci put me ceka stimulirani. Cure koje ste to prosle, javljam se isti dan kad dobijem M ili mi taj mjesec propada ako moram ici na konzultacije prije toga? Zbunjena sam jer ne znam ni da li su uvazili moje molbe da me ubace kod dr M.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Prvo konzultacije iduci mjesec i onda postupak.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Hvala Red. I mislila sam da ce biti tako.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Crinone gel se ništa ne plaća

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Chiara kada dobiješ javiš se na humanu sestri Mariji i ona ti daje propisanu terapiju sa kojom krećeš 2dc, samo pazi da ti ne zapadne vikend, jer onda si ideš po terapiju prije nego dobiješ ako bi trebala dobiti za vikend

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

A nemam pojma kad bih trebala dobiti. 14 dana nakon punkcije? Beta mi je stavljena za 8.3. Ma meni je veci problem sto ja nisam s dr M uopce razgovarala o tome. I kako to da netko dobije utrogestane, a netko crinone gel- sta je bolje?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Ja sam dobila utrogestane jer sam već dugo na njima...četiri para koja su u Rijeci na humanoj (prijatelji) svi su dobili gel.
    Što se tiče postupka,ovisno kakav dogovor imaš sa liječnikom.
    Moja prijateljica je kod dr.S i ona joj nije ništa rekla osim da će sljedeći biti stimulirani i ona je dobila prije dva dana,kad je nazvala dobila je upute da se javim početkom ožujka da dobije termin za dogovor.
    A ja sam na nalazu nakon transfera dobila upute od dr.SŠ sa terapijom za stimulirani postupak u slučaju da dobijem. Znači odmah da zovem 1dc i dođem na UZV i po terapiju na 2dc.Ona me pitala dali želim pauzu jedan ciklus ili ćemo odmah.
    Tako da je stvar kod kojeg si doktora i kakav je dogovor između vas.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ali ja nisam kod nikoga trenutno.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pa ako dobijes u svakom se slucsju moras naruciti na konzultacije da te novi lijecnik pregleda, pogleda nalaze i odredi protokol..i onda s njegovim nalazom nakon sto onaj idući ciklus dobijes m ides kod sestre Marije po lijekove..to je procedura.

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Hvala cure... mene sad bas peru strahovi da ce jaje pobijec. Citala sam tu na forumima da su cure pile voltaren na dan stoperice i dan poslje , da im je pomoglo malo odgoditi ovulaciju. Imate vi iskustva s tim?
    CHIARA nadam se stvarno da neces morati birati doktora, da ce ti postupak uspijeti,bezveze ti se odulji sve a ni kriva ni duzna.
    Fitnessgirl sretno u kucnoj radinosti, znam dosta cura koje su uspijele poslje hsg-a

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Fusa ja sam pila voltaren i folikul nije pobjegao, ali nije ni narastao od štoperice, ostao je isti kao i prije štoperice, no js je bila lijepa i zrela
    Posljednje uređivanje od mala-bebica : 22.02.2017. at 09:44

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

hvala danas ću si kupiti u ljekarni da imam za svaki slučaj.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj fusa prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure... mene sad bas peru strahovi da ce jaje pobijec. Citala sam tu na forumima da su cure pile voltaren na dan stoperice i dan poslje , da im je pomoglo malo odgoditi ovulaciju. Imate vi iskustva s tim?
    CHIARA nadam se stvarno da neces morati birati doktora, da ce ti postupak uspijeti,bezveze ti se odulji sve a ni kriva ni duzna.
    Fitnessgirl sretno u kucnoj radinosti, znam dosta cura koje su uspijele poslje hsg-a
    Ja sam u oba prirodnjaka dobila zrelu js. Prvi put stoperica na 17mm, a drugi na 19mm. Kod mene nisu pukli folikuli iako nisam pila voltaren, a bas me bilo strah zadnji put jer je folikul bio nesto veci. Hvala na lijepim zeljama.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako dobijes u svakom se slucsju moras naruciti na konzultacije da te novi lijecnik pregleda, pogleda nalaze i odredi protokol..i onda s njegovim nalazom nakon sto onaj idući ciklus dobijes m ides kod sestre Marije po lijekove..to je procedura.
    A morat cu tako ako dođe do toga. Iako mi se ne gubi mjesec dana...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala ti puno, i ja sam to cula!

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

sad sam išla dići Crinone gel, nisam trebala ništa platiti
    a htijela sam kupiti voltaren tek toliko da imam ali daju ga samo na recept pa sam odustala, biti će kako mora biti. Sutra idem opet na folikulimetriju pa ćemo vidjeti gdje smo. Počela sam koristiti lh trakice i lijepim ih na papir da vidim kako tamne. Mada mi je jučer oko 18h navečer bila bolje vidljiva druga crta nego danas oko 15h. Inače mi se tako rano ni ne vidi , vjerojatno će ranije ovulacija.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Evo cure danas dobila napokon dobila nalaz bete koju sam vadila 21dnt...prošlo je 6 dana od tad
    Malo je reći da sam iznenađena...i ja i sestra preko telefona na humanoj.
    Beta mi je 20 592.1, a interval za 5tj gestacije je 217-7140.
    Ne razumijem od kud tolika beta (test mi je tri dana prije očekivane bio jako pozitivan,a na 9dnt sam na kinezu već imala blijedu crtu).
    Kad sam 15.2. išla po uputnicu doktorica mi je odmah napravila UZV i vidjela gestacijsku od 9mm u maternici.
    Tako da embrij nije zalutao i vanmateričnu isključujemo.
    Znači bila sam u prirodnom postupku,ISCI metoda,ET 3.dan osmostanični embrij.

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Ajme Sjuskica30 ČESTITAM!!!! To je tako lijepa novost. E a da nije jos jedna gestacijska negdje pa ti je zato beta tolika

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Sad vidim da je bilo 1ET, pa ih nemoze biti 2, jedino ako od jednog ne nastanu 2? Jel to moguce, jednojajcani blizanci? Neznam kako oni nastaju pa se nemojte smijati sto lupetam :D

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Pa realno je moguće,ali opet kolike su šanse?!?! Ma nemam pojma šta da mislim....još sam iznenađena!!
    Sestra me tri puta pitala jel ja mislim 2592,1,a ne 20592,1!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

sjuskica čestitam, prekrasna brojka!!! I da, naravno da su mogući jednojajčani blizanci i šanse postoje isto kao i u prirodnim trudnoćama!
    Posljednje uređivanje od mala-bebica : 22.02.2017. at 21:09

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Ja se nekako mislim da se možda malac dobro ukopao pa beta divlja!!! Vidjet ćemo početkom ožujka!
    Hvala na čestitkama...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Sjuskica cestitam na lijepoj beti. I mozda se stvarno stanica podijelila pa su jednojajcani.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj sjuskica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo cure danas dobila napokon dobila nalaz bete koju sam vadila 21dnt...prošlo je 6 dana od tad
    Malo je reći da sam iznenađena...i ja i sestra preko telefona na humanoj.
    Beta mi je 20 592.1, a interval za 5tj gestacije je 217-7140.
    Ne razumijem od kud tolika beta (test mi je tri dana prije očekivane bio jako pozitivan,a na 9dnt sam na kinezu već imala blijedu crtu).
    Kad sam 15.2. išla po uputnicu doktorica mi je odmah napravila UZV i vidjela gestacijsku od 9mm u maternici.
    Tako da embrij nije zalutao i vanmateričnu isključujemo.
    Znači bila sam u prirodnom postupku,ISCI metoda,ET 3.dan osmostanični embrij.
    Sjuskica cestitam!!
    Ajme pa di si to vadila betu da ju cekas 6 dana???? Prestrasno.

Moja prija je imala betu na 15 dnt trodnevnog embrija preko 5000....ne znam sad tocno. Tako da eto i ti si jos jedan primjer velike bete.

Ne znam kolika bi kod nje bila da ju je ponavljala al znam da se beta preko 1000 dupla svakih 72-96 sati.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Da nedavno smo tu na forumu citali da se mogu i embriji podijeliti pa tako da je moguca blizanacka trudnoca.

Nema veze sto ti je na uzv bila 1 gv i posto je to vrlo rano bilo moguce da se na sljedecam uzv pojavi jos jedna.

Forumasica mare je bila primjer od dvodnevnog embrija i bili su jednojajcani blizanci.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Hvala Sanjka!
    Mi ti u Poreču imamo samo osnovnu "ponudu" u bolnici. Za sve idemo u Pulu,Rovinj,Rijeku.
    Betu nam obrađuju u Puli pa zato toliko čekamo nalaz.
    Utješila si me sa ovim nalazom od prijateljice;ako joj se pravilno duplala njoj je na 21dnt bila dupla od moje.
    Kad googlaš previsoku betu hcg u početku trudnoće dobiješ odgovor o višeplodnoj ili mola trudnoći.
    Ovo drugo je loša opcija i zato me malo strah...ali vidjeti ćemo za cca tjedan dana.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Koliko si sad tocno tt.??

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Citiraj sanjka prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko si sad tocno tt.??
    Ja sam ti danas 6+1.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj sjuskica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ti danas 6+1.
    Ako ces biti mirnija odi sutra na uzv.
    Sigurno ce se srceko cuti na 6+2 tt.

Znaci prijateljica je isla tocno na 6 tt i culo se srce.
    Sretno

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Sjuskica ima li novosti?
    Dino sta ima s tobom? Nisi se dugo javila.
    Fusa jesi dobila stopericu?

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

ej CHIARA , bila jučer na folikulimetriji, bili dr. M i moja dr. S, kako sam brzo ušla tako sam izašla, sve ok, sutra imam opet, bit će profesorica S, a štopericu bi onda sutra trebala dobiti i u pon u lov na jaje...tako sam si ja bar izračunala. Nešto sam čula da je rekla kad mi je radila folikulimetriju da je 12mm...mali je još taj vodeći folikul. Ali činila se zadovoljna...vidjet ćemo..frka me malo...
    Kako si ti? koliko još do bete?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

To ti ide sad brzo ako je 12 mm, za 2 dana moze biti 15-16. Sve zavisi koliko ti brzo rastu folikuli. Meni su davali stopericu na 17mm i na 19mm i nije mi nikada pukao folikul prije aspiracije koja mi je 2 puta vec bila na 10 DC.

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Vau, 10dc? Ti imas rane ovulacije...meni je ovulacija inace 14dc ili 15dc . U ponedjeljak pada 14dc pa se nadam da necemo zakasniti...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Uopce ti nije bitno koji ti je dc u ponedjeljak jer ionako prate velicinu folikula. Ma meni ti je O setajuca. Imala sam inseminaciju (naravno bez stoperice) u 10 mj na 14 dc, a O je tek bila 17 dc tako da u biti dan cilusa ne igra ulogu nego velicina folikula.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Pokušam već treći put objaviti post!!
    Bila sam kod doktorice jer sam jučer dobila jake pulsirajuće bolove u području rodnice.
    Za betu sam dobila odgovor da je savršena i da joj nije jasno zašto me sestra iz Rijeke tako preplašila da je previsoka. Da dan 5+1 zapravo znači ulazak u 6tj.gestacije i da taj interval treba pratiti.
    Bolove je opravdao nalaz urina;imam dosta bakterija i pijesak u mokraći.
    Vjerojatno na genetskoj bazi (tata mi ima problema sa tim) jer ne pijem vodu iz vodovoda,cijedim naranče i pijem čajeve.

Uglavnom,bebica je 8mm i srčeko kuca kao ludo!!!
    Sad moram mirovati i piti puno brusnice.
    No sad ću lakše dočekati u Rijeci.
    A VAMA HVALA NA BRIZI I PODRŠKI!!!

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Sjuskica nadam se da ti je sad barem malo lakse kad si obavila utz i kad je sve u redu. A sto se tice bakterija, vjerovatno si dobila neki antibiotik? Proci ce ti brzo. Koliko dana nakon transfera si radila test i pokazalo ti je pozitivno? Tebi je vracen trodnevni?

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Nisam dobila antibiotik,samo mirovanje i puuuuno tekućine,posebno čaja od brusnice.
    Da sad se lakše diše...
    Ovako,mislim da sam krivo napisala tamo nakon transfera. Nije mi vraćen 8-stanični već 7-stanični treći dan.
    Test sam prvi napravila na 9dnt i bila je jako blijeda crta pa nisam vjerovala...onda sam ga ponovila na 11dnt sa Geratherm early detect testom i bila je tamna crta.
    Boljele su me bradavice(ne cijele grudi) i tako mi je i sad. Imala sam jaku bol u leđima,valunge(temperatura mi nije padala ispod 37.3); i sve mi je to krenulo negdje 4/5dnt.
    8dnt su mi jako počeli smetati mirisi i zato sam pravila test.
    Znači dosta rano sam imala simptome,ali ja sam sve pripisivala utrogestanima!

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Evo mene, bila danas na folik. 16mm, endo.8mm, 12dc, dali mi stopericu da odem veceras u 21:30 na hitnu da mi daju, mi iz Ri u Zg, zapeli na putu i morao mi mm dati...ajme usrala se od straha...ali mislim da smo nakon dobrog guglanja sve napravili kako treba i nadamo se punkciju u pon :D

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo mene, bila danas na folik. 16mm, endo.8mm, 12dc, dali mi stopericu da odem veceras u 21:30 na hitnu da mi daju, mi iz Ri u Zg, zapeli na putu i morao mi mm dati...ajme usrala se od straha...ali mislim da smo nakon dobrog guglanja sve napravili kako treba i nadamo se punkciju u pon :D
    Predobro! :D

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Fusa kako je bilo na punkciji? Nadam se da te nije jako boljelo.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Na ovo pitanje mi odgovori sutra popodne.

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Gotova punkcija, jupiii!!!! Imamo jajnu stanicu!
    Posljednje uređivanje od fusa : 27.02.2017. at 09:12

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Sve ok proslo, nije jako boljelo.
    U cetvratk transfer, nadam se.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Fusa bas mi je drago. Sad malo odmori i mozes si popiti nesto za bolove jer i nakon punkcije zna boljeti. Vibram za cetvrtak.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Bravo fusa! Sad držimo fige da je u epruveti pravi party i da u četvrtak imate jedan predivan embrij koji se dijeli brzinom munje!!!

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Hvala vam cure! Nešto sam čitala da oni u Rijeci ne javljaju ako ne dođe do oplodnje, da ne dolazim bezveze? I meni možda muž neće moć samnom, što mislite jel ok ako se vozim 2 sata natrag sama? Nisam imala stimulaciju pa mi se nekako čini da bi trebalo biti ok...
    P.S. nije me boljelo poslje punkcije, je da sam prije popila 2 voltarena, i imala sam par kapi krvi i to je nadam se to
    očistila sam kuću detaljno da ne moram sljedećih 2 tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Dobro si čitala! Ne javljaju...
    Neznam što bih ti rekla;moja prijateljica je prije mene bila na dva transfera i ona mi je rekla da treba mirovati...
    Tako da sam ja to ozbiljno shvatila (obje smo strogo mirovale do 21dnt (ona je nakon prvog ET-a išla raditi i tad se nije primilo) i sad smo obje trudne) i nisam išla sama...još vi morate voziti do Zg-a!
    Vidi još što će ti cure savjetovati...ja svakako ne bih...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •