Aha,ja sam skontala Zg-a!
Mirovati mislim pod ne raditi ništa. MM usisava,pere,čisti,kuha...nisam išla nigdje u tih 21dnt,doslovno krevet-kauč-toalet-stol u blagavaoni. Ja nisam mogla sjedit dulje od pola sata radi nekog pritiska dolje.
Čitam po nekim portalima da mirovanje nema veze sa tim,ako će se primiti,bit će to neovisno o tome.
Svatko najbolje zna kako može i koliko mu tijelo dozvoljava!!!
Fusa mm je bio samnom i na punkciji i na transferu. Prosli put kad nam se js nije oplodila, dr M je rekao nek dođe i partner pa nam je zajedno priopcio lose vijesti. Svakako bi bilo dobro da ide s tobom, pogotovo jer nisi blizu Rijeke pa da ne moras voziti.
sredilo smo da i muž ide, a nadam se da nećemo ići čuti loše vijesti...
uh, moj kuha i inače, ali ovo ostalo kao usisavanje i čiščenje će morati čekati, morat ću mu suđe uvaliti, jer inače je to ko moj posao...neznam, ja sam mislila 3 dana baš mirovati, a onda normalno, a imam i zubara u ponedjeljak...uh...ma vidjet ću što će mi doktorica reći...samo da dođe do transfera.
Ja sam uvijek išla sama na tranfer i vozila se tamo i nazad, sve zajedno nešto manje od 4 sata. Nisam imala nikakvih problema što se toga tiče, a na mirovanje mogu zaboraviti jer neću dobiti bolovanje
A sljedeći put, ako ga bude, planiram da ide i muž na transfer, ajme to mi je sada kao bad luck, tko zna da li će se oploditi![]()
A svakakvih ih ima...i ja sam kod privatnika i nemam nikakvih problema.
Moja prijateljica je također kod privatnice i niti jednom nije imala problema.
Isto ovisi na kakve poslodavce nabasaš...
A sta da ti kazem kad smo i sa gripom i temperaturom znale raditi. Za one dane kad stvarno nismo mogle doci raditi, uzimali bi nam dane godisnjeg.![]()
Evo vracam se doma. Imala transfer jednog 4-stanicnog embrija... mali je ali nadam se da ce se primiti. Morali su raditi icsi jer mi se muzu u 3 mj spermio skroz pogorsao, bilo ih malo i spori, ali ajde bitno da smo dosli do transfera. A ako ne uspije dogovorili odma sljedeci ciklus opet prirodni.
Nije mi jasno ovo s vadenjem krvi za 3 tjedna? Pa to je jako dugo...
Super Fusa. Bravo za transfer. I meni je najgori dio svega ovoga cekanje bete 3 tjedna.
sretno fusa
mislim da se ceka 3 tjedna jer onda su sigurni je li ili nije trudnoca (a ne biokemijska). stede na nama (mislim da je van rh jos stroze, tako da budimo sretni da imamo i ovo), ali to ne znaci da ne smijes sama izvaditi ili napraviti test ranije.
ja cu vjerojatno krenuti drugi tjedan s astimulacijom. moram priznat da me malo strah.
i imam pitanje koje se nisam pitala u bolnici. sto je sa spolnim odnosima? pretpostvaljam da dok mi ne izvade jajne stanice nista, onda imam koji dan pauzu, pa transfer. ce se moc bar u tom dijelu pauze?
ppostavit ce mi decko to pitanje da znam :D
hvala cure
Baš je ovo čekanje najgore, sad treba imati živce...a kad se u našem slučaju može raditi test najranije?
Maritas to za odnose ti neznam, znam da u prirodnom treba imati do 4 dana prije punkcije(da spermio bude bolji) u pauzi između punkcije i transfera sam čitala da je dobro imati odnose, ali to ako možeš, ako te ne boli. Ja nisam imala jer mi se iskreno nije dalo, već mi je ciljanih odnosa uvrh glave i od sad ću ih imati kad me dođe volja a ne kad moram. Ja sam jučer prokrvila maternicu 40min trčanjem...a sad malo laganini. A poslje transfera neznam kad je dobro...ja neću nekih 4 dana sigurno a poslje ću vidjeti...ak mi se bude dalo![]()
fusa mali je, nije optimalno, ali o ne znači da nije snažan i da se neće uloviti
maritas prije može normalno, ali meni je dr. nakon transfera rekao da nema odnosa, a sada kako tko voli, bilo je onih koji se toga nisu pridržavli...
Ako vam partneri imaju uredne spermiograme,dovoljno je dva dana prije punkcije imati zadnji odnos. U slučaju lošijeg spermiograma,čekajte barem 4 dana. Na dan punkcije izbjegavati odnose,do transfera vam je po volji.
Nakon transfera do bete odnosi su zabranjeni jer tokom odnosa i orgazma dolazi do kontrakcija maternice te time ukoliko dolazi do usađivanja embrija u stijenku maternice može se dogoditi da zbog kontrakcija maternica odbaci embrij.
Muž i ja smo detaljno pitali sve na humanoj...i sve su nam ovako lijepo objasnili.
Nadam se da sam pomogla!
Fusa,nema to veze što je mali! I takvi se primaju bez problema!!!
Fitness misli na ciljane odnose. Jos nije krenula sa mpo postupcima.![]()
Ahaaaaa nisam znala...pa mislim da tu ne smeta,nemam pojma.
To me sad bas kopka :/
ja bi rekla da se može...jer sex dobro utječe na implataciju, to sam bila negdje pročitala, čak su pisali da je dobar i za ivf, ali da još mnogi doktori nemaju naviku savjetovati ga pacijenticama...kužim kad imaš stimulirani ivf pa su ti jajnici osjetljivi, da ih treba poštediti, ali neznam za nas iz prirodnog što smo ok...ja ću apstinirati nekih 2 tjedna sigurno, mada mi nitko od doktora to izričito nije zabranio, ali barem si i ja malo odmorimno postanem nervozna od duge apstinencije, a sad ne mogu ni ići trčati da se spušem, mislim da ću za par dana gristi glave
![]()
evo sad baš čitam na stranicama "Poliklinike IVF" da :Spolni odnos nakon ET-a i brzina postupka ET-a povisuje CPR(kliničke trudnoće) za 30 do 50%.
Tim riječima piše, pa si ti sad misli...![]()
I ja sam to procitala nedavno. Mi se nakon transfera samo gledamo, nema akcije. A i ona 3 dana od punkcije do transfera me boljelo pa isto nismo.
A da li nesto ne jedes ... ili si smanjila... ima li kakvih preporuka u vezi toga?
Kako si inace?
Mi smo, kako vi tu kazete, bebili 5x od proslog cetvrtka do jucer... cetvrtak je bio 9dc, jucer 18dc. Nesto me na 14dc boleckalo, nadam se da je to bila ovulacija, al smo za svaki slucaj pokrili i jucer... plodne sluzi od cetvrtka nema... sad treba cekati...
RODA - Pokreće vBulletin
Nagli rast folikula
Tema: Nagli rast folikula
Odgovori na temu
Otkaži pretplatu na ovu temu
Oznake:
Minna7 said:
03.03.2017. 16:53
Početno Nagli rast folikula
Drege dame, trebam vašu pomoć.
Pošto idem u postupak mpo, već 5 ciklusa za redom neuspjesno dolazim do punkcije ( odnosno, jedna punkcija uspjesna iz lijevog jajnika a 4 iz desnog pukli prerano). U ponedjeljak nije bilo vodećeg folikula, srijedu je već bila neka masa nepravilnog oblika od 22mm i danas, petak, kaze dr da je jučer pukao. Zasto dolazi do tako brzog rasta folikula? Na sto čuda sam i nigdje ne nalazim slično iskustvo. Dr je rekao idući ciklus da počinjemo s estrofem tabletama da pravilnije raste. Bilo koji savjet ili iskustvo vas molim.
Fitness sve jedem kao i inace. Niceg se ne odricem. I kavu pijem iako nije pozeljna. Ne pusim i ne pijem alkohol. Sve drugo normalno. Dobro sam.
Imam nekakav smeckasti iscjedak pa mislim da M stize. Drzim fige da nas za 2 tjedna obradujes sa lijepim vjestima.
Minna ja sam imala 2 puta punkciju u prirodnom ciklusu na 10 dan ciklusa, a 8 dan stoperica. Nisu mi popucali prerano pa stvarno ne znam sto bih ti savjetovala. Znam da neke
cure uzimaju voltaren na dan stoperice i dan iza stoperice da folikul ne bi prerano pukao. Ti nisi stopericu uspjela primiti? Kod kojeg dr si na humanoj?
Posljednje uređivanje od CHIARA... : 04.03.2017. at 18:47
CHIARAda nije M i da beta bude velika!
Ne, nisam mi dosla do stoperice...od ni jednog vodećeg folikula u 3 -4 dana bila je ovulacija. Da su mi u srijedu i dali stopericu bilo bi kasno.
Bila sam kod dr.V, sada sam kod dr.M
Imam vec dugi staž na humanoj i jednu prekrasnu mpo curicu i krenula po drugo, ali neće biti jednostavno kao prvi put. Prvi put je prvi ivf bio uspješan.
Minna, zašto ne idete sa stimuliranim postupkom?
Ne znam. Prvi put je uspjelo iz prirodnog, pa vjerojatno zato i dalje idu na prirodni. I ova jedina uspjela punkcija je završila transferom i biokemijskom.
Fitness nazalost da. Tako mi ide pred M, to mi je normalno.
Kavu pijem, a znam da su neki cajevi opasni u trudnoci-tj trebalo bi ih izbjegavati jer mogu djelovati abortivno. Progooglaj malo.
Minna ja jos nisam bila na humanoj od kad je dr V otisao. Da li je bio problem prebaciti se kod dr M? Jesi bila na konzultacijama i sta on planira za dalje?
Sestra me pitala kod koga želim nastaviti. Rekla je da moze kod M dok ga ne prebukiramo. Nisam morala na konzultacije, samo smo nastavili s idućim ciklusom.
Da li netko zna sta je sa curom koja je tipkala s nama- Lea13? Vec se dugo nije javila.
Ja se nadam da cu i ja upasti kod dr M.
Možda da nazoveš i pitaš da te odmah prebace. Ako ne možeš dobiti ih na telefon, sada i na mail primaju narudžbe
Na forumu na MPO piše jedna lea13, ona je nedavno ostala trudnanakon 8 transfera...neznam jel to ta ista, nadam se da je ako nije bar da je isti happy ending
Nadam se da ti neće trebati dr M, ali nemoj se žalostiti ako i ne uspiješ kod njega, ostalo su isto dobri i svi skupa rade pa nema frke.
Nije mi jasno zašto daju da tako kasno vadimo betu, meni dva puta prije tog M stigne doćia ja bi vadila betuuu, to još nikad nisam
![]()
Ajme ja se stvarno nadam da je to ta Lea i da je trudna.Ako citas, javi nam se.
Fusa ni ja ne znam zasto tako kasno. Pretpostavljam da je zbog ustede na pacijentima. Beta se kod nas vadi 21 dan nakon O (punkcije), a mnoge dobiju M prije toga pa ni ne vade krv.
Chiara Lea13 je trudna i pise na forum trudnice al se ne javlja cesto.
Fusa cini mi se da si ti vadila krv nedavno na poliklinici. Od kad rade-7 i pol? Kad da dođem da budem među prvima?
Da ja sam bila tamo u 6:30 a u 7h su otvorili vrata, dodi negdje 15do7h tako ce ispred tebe biti 2,3penzionera![]()
Sretno! Jedan lijepi četveroznamenkasti broj ti želim!