Hvala red
Javim se sutra kako je proslo. Danas cemo oboje malo se pokusati opustiti
Hvala red
Javim se sutra kako je proslo. Danas cemo oboje malo se pokusati opustiti
Dixidi, zao mi je ali ajde i to je jedna sansa. Meni se to dogodilo u prirodnom ali na neophodnom jajovodu pa smo imali IUI, tako da znam kako ti je iako au tebi sanse veće ako su ti jajovodi prohodni, pretpostavljam da si radila taj pregled?
Maritas, ti si kod prof.a ona je sklona takvim komentarima. Nemoj se brinuti jer po meni ti je to sve kako ti grah padne, u MPO je pravilo da pravila nema. Evo, kod mene oplodnja do sad odlicna, ali dioba uvijek sporija, no bez obzira na to po njima embriji uvijek lijepi i kvalitetni, ali trudnoće još nema. Samo se pokušaj malo opustiti, iako znam da je teško. Još sam ja jucer falila, ali nisam bila![]()
kad smo kod IVF-a, on sam po sebi nije rizik za zdravlje djece. Ono što jest rizik to su viša prosječna dob trudnica u odnosu na dob trudnica kod spontano ostvarenih trudnoća (tome svakako treba dodati i višu prosječnu dob budućeg oca u IVF postupcima).
isto tako povećan rizik za zdravlje djece (a i majki) u IVF postupcima proizlazi iz višestruko većeg udjela višeplodnih turndoća u odnosu na spontano ostvarene trudnoće.
svoju dob ne možemo mijenjati. moramo prihvatiti rizike koje u reprodukciji nosi činjenica da imamo npr. 39, 40 ili 42 godine...
ali se možemo informirati i donijeti donijeti odluku da želimo transfer 1 zametka kako bismo izbjegli rizik kojeg nose višeplodne trudnoće.
zamrzavanje zametaka je dozvoljeno, transferirajmo ih jednog po jednog...
Sve to sam citala, znala, ali problem mi je bio to sto mi je rekla da moji zameci 3—eg dana nisu kvalitetni, a do sada moje godine nisu bile nedostatak sam imala sasvim uredne nalaze (osim hipotireoze). Uzasan osjecaj. Na kraju se odlucili cekati 5—i dan iako je vjerojatnost mala da izdrze, ne vise zbog mojih godina, nego zbog njihove kvalitete. Sad je presudan muski faktor. On je zdravija strana para pa mozda se dogodi cudo.
Za jedan zametak je prevagnula to sto jedan plod moze biti bolestan, a drugi ne. To je nesto o cemu nisam razmisljala, iako sam citala i o nitfy, harmoni, amnio, ultrazvuku 12tj i slicno.
Teske odluke. Na srecu, decko i ja imamo isto misljenje. Zao nam jedino da ovaj razgovor nismo imali koji dan ranije.
Maritas, pretpostavljam da je rađen ICSI? Znaš li koliko stanicni je najbolji embrij? Kakvi god zametci sutra bili nemoj odustati od transfera, nek vrate to što je, a s obzirom na to što si rekla mislim da neće biti ništa za zamrzavanje.
mala-bebica Jajnici su mi prohodni,to smo u 11 mj kontrolirali tako da to je ok.Ma u biti kod nas je sve ok i kako mi je d
Kako mi je doktorica rekla po njoj nama bi ti prirodni mogli uspjeti jer nema nikakvog problema.A ne znam.A ovo kad doktori isprepadaju ljude to mi je prestrasno
Tako su i meni rekli, jer i taj jedan neprohodni jajovod ne mora značiti da je neprohodan jer čak u 30% slučajeva nalaz može biti lažno pozitivan, tako da to im nije problem jer smo i iui odradili. Jedino štitnjaca mali problemi ali pod kontrolom sa lijekom.
Maritas sretno danas!!!!
Maritas, javi nam, drzimo rucnonozne!
Hvala sto mislite
Biti ce transfer oko 11h. Poslali nas da prosecemo
Odradeno
Svi su prezivjeli, a jedan je bio bas lijep
Jos jedan je dosao do faze blastociste.
A dva ce pustiti do sutra. Moram se vratiti u utorak.
Btw.cure uzmite ultragestan kad imate tranfser. Ja nisam. Ni kolegica do mene. Nama nitko nije rekao
Lijepo, dva ste vratili? Inače, za utrogestan može se donijeti ali ja sam pitala i rekli da ne treba
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 26.03.2017. at 13:16
Super Maritas! Sad samo hrabro!
Ja isto odradila folikulimetriju, dosla na red dosta brzo s obzirom na guzvu...veli dr M da su jos mali folikuli pa cu tek u utorak vidjeti hoce stoperica ili ne. Sad se vec bojim da nam ne pobijegne... nadamo se najboljem.
Da, utrogestan ili Crinone daju
Da, da. Uzmes ono sto si dobila na recept.
Ja sam crinone.
Samo jednog smo uzeli. Onog najljepswg
Tatino djete. Rekli su da se cetvrti dan aktivira tatin gen. Nama je bilo uspjesno
![]()
Kako je prošlo vezano za mirovanje? Sta ti je rekao i napisao dr.M? Šta kaže biologinja jel bi IVF ili ICSI?
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 26.03.2017. at 14:47
Nalazi mi ostali u autu, ali kako sam letimicno pogledala ne piše nikakvo mirovanje.
Nije mi biologinja nista rekla, ali ja bi rekla da je bilo ivf jer nisu spomenuli nikakve probleme. Zapamtila sam jos da nalazima za spermiogram piše normo. Bio je i prosli put, ali moglo je i bolje. Pio je jedno mjesec dana macu.
I ja sam dva ciklusa (ali ne ovaj) prvih 15 dana. I ciklus mi se produzio da 26 na 28 sto je jako pozitivno jer i u onima od 26 dana je bila ovulacija 15—i dan.
Pozdrav cure....u ponedjeljak sam uz svu gripu i grozni kasalj odradila punkciju i imamo 7 stanica!! Da li znate koja brojka oplodenih odreduje 3. Ili 5. dan transfer?
mislim da to nema veze.
poanta ti je u kvalieti zametka 3-i dan.
ako lijepo napreduju, onda se čeka 5-i dan.
ako postoji rizik da ne prizivi do 5-og dana, vraca se treci jer kod mame im je bolje nego u epruveti.
kad dodju do petog dana u obliku blastociste, najvece cu sanse da se lijepo ugnijezde.
u prirodnom se vracuju treci dan, kad je i onako jedan i nema se sto cekati peti dan da se odabere najbolji (a i dalje je kod mame bolje nego u epruveti). bar sam ja to tako shvatila
Hvala!♡
Jedna info za cure iz Pule i okolice, dr. M koja je na subspecijalizaciji na humanoj u Ri radi i u pu bolnici i kod nje je moguce obaviti i folikulometrije i biopsiju endometrija.
Rominka, može malo više info o ovome? Ja se upravo spremam u postupak i puno bi mi značilo kada ne bi morala putovati u Ri. Šta bez obzira kod kojeg sam dr. mogla bih fm obavljati u Pu? I kako onda ide s lijekovima?
Je, bila je cijeli tjedan tamo, a sad u Puli radi fm. Jedino ne znam da li to vrijedi i kod stimuliranih, jer u Ri dobivamo lijekove, nudem pitala. Kada je nema ide se u Ri.
Minna, super, neka se lijepo razviju!!!
Ne znam vam sve tocno reci. Mene gin uputila na nju i zena je rekla da nema smisla ici za Rijeku, a kad dodje folikulometrija da cu tkdj doci k njoj. Sutra idem na pregled kod nje pa cemo vidjeti. Mislim da je daleko lakse otici u Pu i odraditi to sto se moze ovdje nego gubiti cijeli dan i ici za ri.
A koja je to dr. Ona sa dugom kosom ili ona plava kovrčava?
Hoće li raditi fm umjesto svih dr. iz Rijeke ili samo u dogovoru sa nekima?
Gdje se u Puli rade fm? I da kako će to funkcionirati sa lijekovima.
Puno je tu pitanja.
U svakom slučaju super za sve koji neće morati stalno za Ri.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
mislim da ce to biti samo u dogovoru obe strane. kao neko prestavništvo. s tim da mislim da kad se otvori nova bolnica, moglo bi bii ozbiljnije.
pula nema nikakve lijekove vezane uz lijecenje (znam jer mi falilo pola doze puregona, pa sam zvala, niti ima to na zalihama bilo koja ljekarna u puli).
da, to je doktorica sa dugom svijetlom kosom inicijala MMM
Bok cure! Evo da javim, jucer sam imala punkciju. Kako sam opet u prirodnom, imamo samo 1js. I bila sam jedina jucer na punkciji...veli dr. da ih je puno za vikend obavljeno. I da je bila cura koja je imala 30folikula za izvaditi?! Vau!
Ja sam u nedjelju nadam se na transferu pa onda cekanje...
Sretno svima!
Fusa, sretno, neka bude jedan et u nedjelju!I ostalim curama sretno!
Od 7 folikula SAMO 1 se razvio! Sav taj trud....inekcije. ...Ne mogu vjerovat! Dobro je sto je taj 1 savršeni osmostanični a1....ali ipak....bas sam malo tužna bila jucer
Minna, super da je lijep i to je uspjeh. Ja recimo od 7 nisam imala niti jednu blasticu, naravno ni smrzlica.
Znate li sto znači koja od ovih ocjena embrija, A, B..?
Mala-bebica nisam sigurna za to ocjenjivanje ali negdje je jedna cura pisala da je A kao najbolja ocijena...
Evo ja danas isla na transfer ali transfera nije bilo jer se nije oplodilo![]()
Dobila sam gonale i krecem sljedeci ciklus sa stimulacijom. Ajde da i to probamo!
Žao mi je Fusa...
A ocjena je da nema fragmentacija embrija a 1 da su pravilnog oblika stanice. Imaju najbolje šanse za implantaciju
Fusa,ali super da barem ne moras na konzultacije posebno odlaziti
Maritas,
Sve kvragu, ja isto puna 3 tjedna hodočastila i vjerojatno ni neću stići do punkcije, ali opet, možda mi je bolje to nego ovo kao sto je Fusa dozivjela, mislim da mi je to uz ono da se uopce ne dobije stanica, najgora moguća opcija za ovaj dio postupka
Dakle, A1, je najbolja ocjena embrija?
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 02.04.2017. at 16:05
Da, A1 je top!
Cure kako je s postupcima sad u 4 mj. Imaju li kakve slobodne dane za Uskrs?
Fusa zao mi je.![]()
da, bit će bolje drugi put, pozitivno u svemu tome je da imam 2tjedna da se pripremim neopterećena time hoće doći M ili ne...
mislim da bude netko dežuran za Uskrs...meni taman M treba doći oko 14.4. i 6dc moram tamo, pa mi je dr.SŠ rekla da taman poslije praznika...ali ne mogu ne raditi, što bi sa curama koje imaju punkcije ili transfer?! Samo neznam koga će zapasti to dežurstvo.
U kojoj si ti fazi?
Meni je sestra Marija rekla da mogu u postupak ako dobijem iza 10.04. jer u protivnom da bi mi punkcija padala oko Uskrsa pa mi ne bi imao tko punktirati jer oni spajaju 3 dana.
ajoj, to nisam znala...baš šteta, nadam se da ja neću dobiti ranije od očekivanog. Kako tebi pada? hoćeš dobiti poslje 10-og?
Necu. Zadnja M mi je bila 09.03. , a kako su mi ciklusi kraci, ocekivala sam da cu dobiti 06.04. A na kraju sam dobila jucer smeđe krvarenje unatoc progesteronu kojeg uzimam da bih mako produzila ciklus. Krivo mi je sto radi par dana gubim postupak, a i treci mjesec sam propustila. U petom mjesecu mi isticu nalazi.![]()
kad si radila nalaze? ja sam napravila sve početkom 12mj i još će mi u sad sljedećem ciklusu vrijediti, nasreću, jer ovdje je teško sve skupiti u 2tj. ,samo briseve mogu raditi utorkom, a nek mi padne da mi nije dan ciklusa koji treba biti(na početku) otpada cijeli ciklus...i vađenje krvi je samo pon i uto...užas. Ali zato u ako ovaj sad ciklus ne uspije do jeseni uzeti pauzu i u toj pauzi napraviti sve ponovo...nadam se da neće trebati.
A ne stigneš ti sad ponoviti nalaze? nemaš uputnice ,jelda? Smeđarenje se ne računa kao 1. dan , tako da držim fige da još malo smeđari pa da ne dođe još par dana da možeš ovaj ciklus u postupak!
Ja sam već dobila Gonale, da počnem s njima2dc pa da se ne vračam u Ri samo po to.
Nalaze sam radila pocetkom 11mj i vrijede mi do pocetka 5mj (ne znam tocan datum). Ja sam dobila menopure (svi zenski problemi pocinju sa men) I ja se nadam da cu jos par dana smeđariti. U petak dobivam nalaze od stitnjace i valjda ce biti ok.
ajde neka nam je sa srećom pa ćemo opet zajedno čekati betuovaj put pozitivnu onako napucane stimulacijom
![]()
fusa, chiara sretno ovaj put!
Minna kako ide?
netko piški ove dane, dixidi?