Stranica 57 od 72 PrviPrvi ... 747555657585967 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Radili su ICSI. 1 js je bila losa, 3 su stavljene na ICSI, 2 su se oplodile i drugi dan prestale sa razvojem. Isto sam dobila neke pretrage za obaviti pa cu morati malo gnjaviti Sunshine baby u inbox. Spermiogram je bio odlican. Sumnja se da js nisu najbolje zbog mojih visokih antitijela stitnjace i dr Sepic kaze da cu s njima jako tesko ostati trudna.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Chiara, zao mi je, bas grozno koliko su ti antitg i antitpo?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Sybila prvotno napisa Vidi poruku
    Chiara, zao mi je, bas grozno koliko su ti antitg i antitpo?
    Nemam nalaze pred sobom jer to ostaje u bolnici. Sjecam se da je antitpo 1180, antitg nisam niti vadila. Tsh mi je prosli mjesec bio 0,49, ft4 16,30 i to je u redu. Preporuka je drugi put uz stimulaciju uvesti i prednison.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nevezano, ali nemoj ostavljati nalaze u bolnici, ako njima nesto treba, ostavlja se kopija. Nalazi pripadaju tebi i trebaju ici s tobom.
    Da, to su jako visoka antit Jel uzimas euthyrox? Ja imam hashimoto i uzimam euthyrox, kroz zadnjih desetak godina su mi hormoni bili svakakvi i u svim mogucim kombinacijama. Tsh mi je znao biti i dobar skroz
    Budes radila uzv i punkciju stitnjace ako do sada nisi?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Joj Chiara...žao mi je! Stvarno se nesto čudno događa. Toliko stanica od svih nas koje se uopce nisu oplodile!! Nije mi jasno. A zasto oni meni nisu radili ICSI kad se nisu oplodile stanice? Kako to ide? U kojem slučaju naprave ICSI?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Minna7 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj Chiara...žao mi je! Stvarno se nesto čudno događa. Toliko stanica od svih nas koje se uopce nisu oplodile!! Nije mi jasno. A zasto oni meni nisu radili ICSI kad se nisu oplodile stanice? Kako to ide? U kojem slučaju naprave ICSI?
    Ja sam pitala biologicu da li ce raditi icsi jer se prvi put js nije oplodila kad je bio obicni ivf, a drugi put je uz icsi. Ali ovaj put ni to nije pomoglo.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Na euthyroxu 125 sam. On ne djeluje na antitijela, samo na hormone. Ne postoji terapija da se ona snize. Kazu da se promjenom prehrane spustaju. Treba se izbaciti gluten i mlijecni proizvodi. Utz stitnjace radim jednom godisnje i uredan je. Bez cisti i tako toga. Vide se promjene u strukturi zbog hashimota. Mene su uvjeravali da je bitno da je tsh do 2 i ft4 oko 16 za trudnocu, ali nitko ne spominje da antitijela toliko smetaju za oplodnju. A prosli put sam u prirodnom ivf-u imala 1 js koja se oplodila icsi metodom.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj CHIARA... prvotno napisa Vidi poruku
    Na euthyroxu 125 sam. On ne djeluje na antitijela, samo na hormone. Ne postoji terapija da se ona snize. Kazu da se promjenom prehrane spustaju. Treba se izbaciti gluten i mlijecni proizvodi. Utz stitnjace radim jednom godisnje i uredan je. Bez cisti i tako toga. Vide se promjene u strukturi zbog hashimota. Mene su uvjeravali da je bitno da je tsh do 2 i ft4 oko 16 za trudnocu, ali nitko ne spominje da antitijela toliko smetaju za oplodnju. A prosli put sam u prirodnom ivf-u imala 1 js koja se oplodila icsi metodom.
    Znam da ne mozes utjecati na antit. Sve sto sam bila nasla kad sam trazila za sebe, iako imam bitno niza antit (oba do 500), je da se euth u nekim situacijama preporucuje neovisno o tsh, da ne skacu antit dalje i da navodno pomaze kod ivf-a kad je prisutan hashimoto i visoka antit, opet neovisno o hormonima. Ali velim, to sam nasla u nekim istrazivanjima, nisam nasla prakticne smjernice za rad, a i nisam dalje istrazivala. Zato sam te pitala.
    Nadam se da bude bolje na jesen, zao mi je jer znam koliko te odugovlace i zavlace i sto si sve prosla

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Vidis meni uopce nisu dali da vadim hormone stitnjace i taj tsh, tek sam sad dobila da izvadim za jesen. Ja sam imala istu situaciju, samo sto su moji embriji izdrzali do 3dana ali ko 4-st i propali. Vjerujem da je isto do js, zasto to neznam. Nemam nikakve probleme sa ciklusom, bas je skolski i ovuliram svaki mjesec ali ocito mi js nisu dobre. Ja sam vec promijenila prehranu, gluten i svu industriski preradenu hranu sam izbacila i narucila sam sebi i muzu cajeve i tinkture, uzela sam si DHEA, i sad si jos planiram naruciti coenzimQ10 i maticnu mlijec i do jeseni da nabildam ta jajca i muzu spermice.
    Posljednje uređivanje od fusa : 10.05.2017. at 16:57

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

fusa cekiraj DHEA prije nego ga počneš piti. Što se tiče štitnjače obavezno kontrolirajte cure jer uzalud je ići iz postupka u postupak ako nešto ne štima. Četiri postupka se istopi jako lako.
    Sretno svima.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Chiara, bas je grozno to, ne znam sta bi ti rekla. Prehranu si probala srediti? Sta ti je jos dala od nalaza? Kakav je to lijek koji ce ti uvesti, cemu sluzi?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Nisam jos mijenjala prehranu. Dobila sam za obaviti kariogram i trombofilijske faktore. Preporuka je i histeroskopija.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Pak obrisi poruke, zatrpan ti je spremnik.

Sunshine baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Meni se cini da su odjednom poceli slati sve nas na dodatne pretrage..mene je dr.M u cet na uzv pitao jesam li za da ovaj ciklus probamo u prirodnom jer sam imala 5 folikula i usput napomenuo da imamo utrku s vremenom -mojim godinama i miomom, da bi me u utorak uputio na fodatne pretrage ..koje nalaze valjda skupis za 6 mj...nekako mi je to bilo naglo...jedan dan pricamo o novom postupku ovaj mjesec,drugi dan me posalje na pretrage koje ce mi odgoditi postupak za 6 mj...
    Chiara prijavi se za kariogram cim prije jer sam ja dobila termin tek 3.7....
    Fusa ja bih ti predlozila da trazis dr. isto te pretrage sada da ti se ne desi da te u 9 mj. upute na njih pa gubis jos pola godine...
    Uglavnom ja u ponedjeljak idem po drugo misljenje kod dr.Lucingera u Zg..da vidim sta ce on reci na moju situaciju..
    Sto se tice antitijela..prica je jako kompleksna..ona se ne snizavaju terapijom nego rjesavanjem uzroka autoimunog napada.. prehranom svakako ali i trazenjem uzroka...ja svoj trazim vec trecu godinu...prehranom sam ih sa 700 snizila na 46..da bi mi nedavno ponovno narasla i to na 1777..cijelo to vrijeme mi je prehrana strogo bezglutenska, bez preradjevina,secera....ugl. borba se nastavlja!

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Hvala za savijet! Nitko mi jos nije spominjao da bi trebali napraviti taj kariogram...nema sanse da mi moja gin da uputnicu za to ako mi mpo dr nije napisao, ja cu poludjeti, moram je traziti i za DHEA, ali isto sumnjam da ce mi dati.
    Sunshine a koliko god imas ako se smije znati pa ti je dr rekao da imate utrku s vremenom?
    Toliko toga postoji za napraviti, cisto sumnjam da ce nas sve slati na to, a opet na kraju neznamo u kojem grmu lezi zec.

Sunshine baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Fusa imam 38 god.
    Ja bih na tvom mjestu od mpo dr. trazila da me uputi na te pretrage pogotovo zbog te situacije sa tvojim js..za trombofilijske faktore krv se vafi u kbc sušak ibzavto ti mpo da internu uputnicu..a za kariogram ti mpo da uputnicu pa zoves kbc sv.duh i oni ti posalju upute kad vadis krv i kako njima saljes te koje uputnice ti trebaju -za tebe ti uputnicu daje ili tvoj gin ili dr.opce,a za muza dr. opce navzemelju one uputnice od mpo (tako su meni napisali u uputi sa sv.duha)

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Sunshine baby prvotno napisa Vidi poruku
    a za kariogram ti mpo da uputnicu pa zoves kbc sv.duh i oni ti posalju upute kad vadis krv i kako njima saljes te koje uputnice ti trebaju -za tebe ti uputnicu daje ili tvoj gin ili dr.opce,a za muza dr. opce navzemelju one uputnice od mpo (tako su meni napisali u uputi sa sv.duha)
    Da li ce vrijediti ove uputnice sa jucerasnjim datumom? Sta nema neki rok od mjesec dana da se uputnica moze iskoristiti. 10.07.je jaaako daleko.

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Sunshine, javi obavezno sto kaze drugo misljenje.
    Pliz pitaj, da li bi mogao dati recept za estrofem, decotrin ili sl. sto povecava sanse, a koliko sam vidjela u rijeci to ne daju.
    Ali tako da se ostane u rijeci (jer je lakse).
    Mislim da cu probati jedan prirodni pokusaj tokom ljeta privatno. Decko mi ima godisnji i nadam se da bar neka klinika ce raditi tako da nama odgovara (trebali bi onda neko vrijeme biti u zg).

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

maritas gdje bi išla? Ja ću probati još naredna dva ciklusa tu, pa ako ne bude smrzlića, onda isto idem privatno krajem ljeta.

Sunshine baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Javit cu naravno sto kaze dr. u Zg..Maritas nisam te bas skuzila s ovim "tako da se ostane u Rijeci"?sta si mislila?

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Citiraj Sunshine baby prvotno napisa Vidi poruku
    Javit cu naravno sto kaze dr. u Zg..Maritas nisam te bas skuzila s ovim "tako da se ostane u Rijeci"?sta si mislila?
    da odradimo stimulaciju, punkciju, transfer u rijeci, a on da nam pomogne (ili bilo tko drugi tko je voljan) sa bijelim receptima za lijekove koji bi mogli dodatno koristiti.
    bila sam jutros u rijeci. endometrij mi je slab i vjerojatno nista od feta u ovom ciklusu. imam samo jednog smrzlica i zelim najbolje za njega. da sam pila nesto dodatno za endometrij, situacija bi bila pretpostavljam bolja. meni iz pule zg je predaleko da idem svaki drugi dan i lakse bi mi bilo bar dio postupka odraditi u rijeci.
    u subotu idem ponovo i onda ce doktorica odluciti o nastavku. meni srce kaze da odustanem i drugi ciklus idem uz dodatnu terapiju. koliko sam shavtila sad je kasno, ali drugi mjesec bi je mogla dobiti. sad me vec strah me i da ako dobijem nesto da necu dobiti najbolji proizvod jer je preko hzzo-a.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Cure trebam pomoc. Gdje se u Rijeci vadi antiB2 GPI IgG?
    Sunshine termin za kariogram mi je 10.07.
    Maritas mislim da je to stvarno neodgovorno od njih da ti nisu dali estrofem za fet. I sad moras cekati iduci ciklus.

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Maritas mislim da je to stvarno neodgovorno od njih da ti nisu dali estrofem za fet. I sad moras cekati iduci ciklus.
    znaci nisam luda. sama sam isla danas i za nazad vrtim film o pregledu i mislim si da li trazim previse. mozda stvarno je normalno tako pokusavati...
    sad treba docekat subotu. još i sama idem jer decko mora na neki sastanak.
    hvala cure

Sunshine baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Chiara ta antitijela sam ja isto vadila skupa sa trombofaktorima na transfuziji u kbc Susak..sta nisi dobila uputnicu za susak?
    Sto se tice kariograma meni je dr. dao onu internu uputnicu za sv.duh ali su mi tamo rekli da ta nije dobra jer da treba A3(ja mislim) uputnica...to za uputnice ti sve pise u uputi koju ces dobiti na kucnu adresu skupa s epruvetama..meni stiglo drugi dan od kad sam ih zvala..

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Nisam ih pitala za ta antitijela, a na uputnici ne pise da se i to vadi na Susaku. Koliko se dugo cekaju ta antitijela i faktori trombofilije ako znas? Ja sam za kariogram dobila D1 uputnicu tako da ni ta nece biti dobra. I pitala sam kakva mi uputnica treba za mm pa mi je izdiktirala preko telefona jer danas idem po nju.

Sunshine baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Nalazi za trombofaktore i ta antitijela su gotovi za 3-4 tjedna..tako su mi rekli na susaku..za kariogram sam i ja dobila d1..pa mi je teta na tel. rekla da ta ne valja..

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ne, nisi luda. Estrofem sam ja prosle godine dobila od svoje soc. ginekologice zbog ciste. Krvarila sam svaka 2 tjedna pa mi je dala da se zadeblja endometrij i poslije toga duphaston u nadi da ce otici s menstruacijom. Mislim da si ga mogla dobiti. Javi svakako sutra.
    Cure kako ste zadovoljne sa biolozima na humanoj?

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Biolozima? Mislis na one dvije zene koje se pojave na prozoru kod transfera i punkcije? Ovako mi se cine ok, za strucnost neznam...jadanput sam lijepo pricala sa njima...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Da, bas na njih mislim. O njima dosta ovisi postupak. A u zadnje vrijeme sve neke lose vijesti. Puno stanica, losi rezultati na kraju. Pitam se da li je nesto i do njih?

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Meni je isto to cudno , ali pricala sam sa nekim curama i one su dobile jako lijepe embrije a opet puno nas je takvih koje nismo...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja sam imala razgovor sa biologicom, onom sa crvenom kosom, pojma nemam za ime, to nikad ne pamtim...

Dixidi, gdje je ona, što nije trebala opet u prirodni?

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

danas je endometrij ok. 10-i dan cilusa i on je 7.5 mm. folikul mi je mislim 20mm. bas mi je lijep da mi je zao da cemo cekati da se unisti da bi isli na fet. pila sam macu ove dane. mozda ona pomaze. pohvalile mi je i zene sa joge koje su pred menopauzu da im pomaze da dobiju menzis.
    dragi danas bio na sistematskom. neki dan vadio krv i danas mu rekli da ima najbolju krv u firmi, sto nije malo za nekog od 40god. i on pije macu, ali nije bas redovit. u biti dvije dobre vijesti danas

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Znaci ipak ides u fet ovaj ciklus? Ajde super. Bilo je slucajeva kad zene idu u fet pa dobiju i blizance-1 prirodno od tog ciklusa i jedan iz fet-a.
    Meni je na dan stoperice (8 dc) endometrij bio 8.
    Posljednje uređivanje od CHIARA... : 13.05.2017. at 14:05

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Znaci ipak ides u fet ovaj ciklus? Ajde super. Bilo je slucajeva kad zene idu u fet pa dobiju i blizance-1 prirodno od tog ciklusa i jedan iz fet-a.
    Meni je na dan stoperice (8 dc) endometrij bio 8.
    joj, izgleda sam sam nesto kribo razumijela. daj mi molim te objasni. ja sam uvjerena da su mi rekli da nesmijemo imati odnose kada je fet, nego samo kada je inseminacija. Sam nesto krivo shvatila?
    još sam bila uvjerena da se ceka da folikul pukne da bi se odredio dan od kojeg se racuna za transfer. ja sam mislila da oplodeni ne moze puknuti.
    malo sam tupasta za razumijevanje biologije pa sve sto znam je vise streberski napamet (bez razumijevanja)

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

malo sam tupasta za razumijevanje biologije pa sve sto znam je vise streberski napamet (bez razumijevanja)
    Brošuru „Neplodnost“ pripremile su volonterke Rode, a recenzirali prim.dr.sc. R. Bauman i dr.sc. E. Radončić. Brošura je dostupna u pdf formatu na linku:
    http://www.roda.hr/media/attachments...st_A5_2016.pdf

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Brošuru „Neplodnost“ pripremile su volonterke Rode, a recenzirali prim.dr.sc. R. Bauman i dr.sc. E. Radončić. Brošura je dostupna u pdf formatu na linku:
    http://www.roda.hr/media/attachments...st_A5_2016.pdf
    hvala .)
    ovaj put sam isprintala i sada kada više znam bolje cu razumijeti

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Folikul puca i odlobađa se jajna stanica. Ako se ona oplodi u tih 12-24h koliko joj je rok trajanja onda dođe do oplodnje,a ako ne onda ona propadne..Folikul najprije mora puknuti u svakom slucaju...vjerojatno treba izbjegavati odnose da se izbjegne viseplodna trudnoća..

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav cure , ja sam bila prije skoro 5 god na IVF ali sam totalno zaboravila postupak . zelimo drugu bebicu, naravno, opet se prirodno nije ulovilo, a godine lete. Znaci suprug mora spermiogram, moze se popodne ici ? Za ivf , dali se ono isto ide na folikulometriju ili samo za inseminaciju ?

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Narucite se za konzultacije. Suprug se mora naruciti na spermiogram. Mozete i taj dan kad idete na konzultacije ujutro od 7 i pol predati uzorak i imat cete nalaz na konzultacijama koje su u podne. Kod kojeg ste doktora? Popodne nista ne mozete obavljati na humanoj, sve se radi iskljucivo ujutro. Folikulometrije idu za sve- inseminacije, ivf, tempirane odnose.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Narucite se za konzultacije. Suprug se mora naruciti na spermiogram. Mozete i taj dan kad idete na konzultacije ujutro od 7 i pol predati uzorak i imat cete nalaz na konzultacijama koje su u podne. Kod kojeg ste doktora? Popodne nista ne mozete obavljati na humanoj, sve se radi iskljucivo ujutro. Folikulometrije idu za sve- inseminacije, ivf, tempirane odnose.
    Hvala ti puno na info, tek moramo ici na konzultacije. Prije sam bila kod Vlasica , nadam se da je on jos tamo, iko sam nacula da odlazi ili je vec otisao.

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Maritas jesi isla na FET?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Maritas u pon. ima FET, pa držimo palčeve.
    Ima li netko da je u postupku ili čeka betu?
    Ja krećem sljedeći tjedan, napokon!!!
    Posljednje uređivanje od mala-bebica : 17.05.2017. at 19:45

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Brdo ljudi je u postupku. Danas sam izbrojala 19 zena ispred sebe, a doslo ih je još nakon.
    Jedva cekam srijedu za dva tjedna i moj plusic

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj maritas prvotno napisa Vidi poruku
    Brdo ljudi je u postupku. Danas sam izbrojala 19 zena ispred sebe, a doslo ih je još nakon.
    Jedva cekam srijedu za dva tjedna i moj plusic
    Znam da je brdo, iako, bilo ih je i vise nego sto ih ima trenutno. Znam jer sam bila i ovaj tjedan tamo.
    Mislila sam na cure koje ovdje pisu, naravno.

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Skuzila sam
    Htjela sam ohrabriti i druge cure da pišu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj maritas prvotno napisa Vidi poruku
    Skuzila sam
    Htjela sam ohrabriti i druge cure da pišu
    Da, vidjela sam u cekaonici da se dobro čitaju forumi, a opet ne pise bas puno cura iz našeg KBC-a

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Dr.Vlašić nije u KBC-u već skoro tri mjeseca

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj mala-bebica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr.Vlašić nije u KBC-u već skoro tri mjeseca
    Znaci informacija je bila tocna ? Sta je isao u privatnike ili ? on je imao odlican pristup....koga preporucate sada ?

fusa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Citiraj prskalica prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci informacija je bila tocna ? Sta je isao u privatnike ili ? on je imao odlican pristup....koga preporucate sada ?
    Da on ti je otišao raditi privatno u Split. Ja sam osobno bila kod njega samo 1mj i onda sam se prebacila kod dr Sušanj, mlade, koja njega mjenja i zadovoljna sam sa njom. Ali to ti sve ovisi o ukusu, kako kome paše. Dosta cura se sad prebacilo kod dr M, ako voliš kod muških...

CHIARA... avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Prskalica ja sam bila kod dr Vlasica, a sad sam kod dr Manestra i zadovoljna sam. Maritas javi se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •