[QUOTE=Antonella14;2593091]
Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
mene buni malo jedna stvar vezana za hssg i začepljene jajovode. Meni je Manestar na konzultacijama crtao na papir što se događa kada su jajovodi začepljeni i znam da je rekao da bi hssg trebalo raditi i ako se preskače inseminacija jer da ako su jajovodi na određenom dijelu začepljeni (mislim da je rekao na krajevima) da ta tekućina ide u maternicu i da to može dovesti do ispiranja ploda tj do neuspjeha IVF-a..a vidim da u praksi ako se ne ide na inseminaciju samo se preskače hsg..

red pepper,malo mi je nejasno šta si htjela reći,hssg se radi prvi da se vidi da li su jajovodi začepljeni,ne može ti radit ni inseminaciju ni IVF dok ne vide u kakvom su stanju jajovodi.U mom slučaju:prvo hssg,začepljeni jajovodi,zatim laparoskopija,opet začepljeni...znači nemoguća inseminacija,u obzir dolazi samo IVF.
željela sam reći da mi je doktor rekao da začepljeni jajovodi mogu uzrokovati i neuspjeh ivf-a pa mi nije jasno zašto se hssg ne radi i u slučajevima kada se već unaprijed zna da se neće raditi inseminacija (npr kod jako lošeg spermiograma).