Stranica 8 od 72 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Šta se više ne mora slati faxom uputnica za naručivanje? Ok za nas 'stare' ali ovi koji se prvi put naručuju...
    Posljednje uređivanje od Snekica : 25.03.2014. at 18:43

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja sam morala faksirati uputnicu da bi me narucili.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam nazvala narucila se i usput ih pitala sta tocno treba pisati na uputnici jer cu tek ici po nju, pa da mi nesto ne zbrljave. Nisam ustvari nikada faksirala, a nakon toliko vremena sto me nije bilo ispadam im kao nova. Jedino sto su me pitale za sta se narucujem, ja kazem konzultacije i stvar rijesena.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ako već znaš da su jajovodi začepljeni,ne znam čemu radit hssg?...Ne znam,možda ja nisam dovoljno informirana..IVF se i radi zato što su začepljeni,i radi se punkcija folikula,zato što ne može proći kroz začepljen jajovod.Kad ponovo odeš,pitaj ga da ti malo pojasni ili drugog dr.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Na svakoj mojoj uputnici je dijagnoza sterilitet.Imala sam par puta problema sa mojom dr.jer mi je pisala krivu dijagnozu na uputnicu.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam se bila osobno narucit,ali sam uputnicu donijela na dan konzultacija tek,,a narucila me normalno..

Antonella- ako meni ide ovo o zavepljenim jajovodima- ja sam bila na hsg-u i meni su jajovodi ok, ono sam pisala generalno kao nesto sto mi je dr rekao,a zbunjujuce mi je..nema veze..a osim toga nisu neprohodni jajovodi jedini razlog za ivf.los spermiogram je cesci razlog...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

na prve konzultacije sam čekala oko 15 dana, i sada nam je rekla da prikupimo sve i da se onda naručimo da joj to predamo i da vidimo što ćemo dalje... da li netko zna koliko puta se ide na UZV radi praćenja i čekanja na O?

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ponovo hvala na informaciji...
    Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Da,nemoj sutra zvati jer ce raspored dobiti najranije 31.3,a vjerojatnije 1.4.tako da oko 1. zovi da se narucis.i najbolje da za isti dan narucis i muza na spermiogram tako da cim pokupite nalaz odmah pricekate konzultacije.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj nova13 prvotno napisa Vidi poruku
    na prve konzultacije sam čekala oko 15 dana, i sada nam je rekla da prikupimo sve i da se onda naručimo da joj to predamo i da vidimo što ćemo dalje... da li netko zna koliko puta se ide na UZV radi praćenja i čekanja na O?

Nema pravila..sva ovisi kada ce ti biti O. U 10om mj sam bila 12 puta na humanoj ukljucujuci i aih i pregled nakon aih to ti je bilo 3 puta tjedno i tako 3 tj., a u 12om sam bila sve skupa 3 puta ukljucujuci aih i pregled nakon aih.

Doktor procjenjuje da li ces dolaziti svaki drugi ili svaki treci dan, nema pravila.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala, meni je malo to problematicno obzirom na posao i udaljenost... A valjda ce se sve nekako poklopit.. Zna li netko koliko cu cekati od iducih konzultacija do pocetka bilo kakvog postupka, bar okvirno, kakva su iskustva kod prirodnog ivf? Hvala jos jednom.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A gle.. Ja isto nisam iz Rijeke i dolazila sam s busom osim na dan aih tada bi muz dosao samnom. Imam nekih 1:20 - 1:30 s busom do Ri i onda jos do bolnice. Posao mi je od 7-15 i objasnila sam sefu da cu za te dane koristiti bolovanje ili GO.
    Nije bilo problema iako je meni osobno to islo na zivce.
    Predpostavimo da ces na iduce konzult. doci sa svim
    nalazima i vjerovatno ces onda odmah u iducem ciklusu na ivf ako kazes da necete radit hssg niti inseminacije.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kolika je u Ri minimalna pauza izmedju stimuliranih postupaka? Da li je to stvar dogovora s doktorom ili je striktno propisano?konkretno kratki protokol..radim si neke planove pa da znam..

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

koliko ja znam za ženu je dobro da prođe 4 do 6mj. između stimuliranih postupaka. To ovisi i kako žena podnese stimulaciju. Nadam se da ce ti jos netko odgovorit. Racunaj da mozes dobit i vise zaleđenih embrija pa bi poslije stim. isla u FET.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Dogovorit cu ja onda nakon 4 mjeseca,6 mi je previse cekanja..a i nece to biti neka luda stimulacija..taman u desetom mjesecu da idem opet..a znam da moze biti zamrzavanja,ali ako bude sta zamrznuto to ubacim lako unutar ta 4 mjeseca..sad dok su godine jos na mojoj strani da natucem sto vise postupaka pa ce mi se valjda jednom i posreciti.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A da li se to ide u jutarnjem ili popodnevnom terminu na UZV ili kako se dogovorim sa dr.?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iskljucivo u jutarnjim satima. Mislim do 9 da se mora doci najkasnije.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nema dogovora bas oko toga..folikulometrije su ujutro od 8h..punkcije iza toga,a transferi iza 10h..humana radi do 15 h tako da popodne nista..mozda se koji put uspijes dogovoriti s doktorom da te malo kasnije primi ili nesto,ali to je sve iznimno..najbolje da te dane jednostavno podredis tome i uzmes bolovanje ili neplaceno...nemas puno izbora.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ufff... Ali ok je to ako je rano ujutro jer radim dan ujutro, dan popodne, tako da se do 14 h stignem vratit doma. Hvala vam puno na informacijama.ja sam optimist i nadam se da cemo uspit iz prve, a svima vama zelim puno srece

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Do 8h se moras prijavit. Ponekad ces vec prije 9 bit gotova, a ponekad tek iza 11h jer dr do cca 9 pregleda one cure koje moraju na aih ili punkciju i nakon toga dr ide na punkcije, a cure cekaju.

Ja ne vidim problem ako radis i popodne. Lijepo ces si zamjenit smjenu, a doktoru uvijek mozes napomenut da ti je takav posao i da nisi iz Ri i utet ce te među prvima

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma moze se i do 9 prijaviti..a i jos malo kasnije da se dodje ne vjerujem da je problem..ja nikad ne cekam duze od pola sata..maximalno jednom 45 min i to kada jednog od dr nije bilo taj dan..sve u svemu,podnosljivo i ok..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Imala si srece Red al stvarno jer kod dr. Vlasica se ceka ovako i to je normalno
    Ipak je na kraju zbog guzve i svega bolje bit kod Manestra

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aerin prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak je na kraju zbog guzve i svega bolje bit kod Manestra

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kolika je u Ri minimalna pauza izmedju stimuliranih postupaka? Da li je to stvar dogovora s doktorom ili je striktno propisano?konkretno kratki protokol..radim si neke planove pa da znam..
    Neznam dali se sta mjenjalo sada,iako mi ne izgleda jer ja nakon kiret.u 2 mj. idem na dogovor za prirodnjak u 4. mj. Ja sam isla svaka 3 mj. i prirodnjak ubacila izmedju. Ako su i godine u pitanju ne odugovlaci se previse.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sta ozbiljno?nisam to povezivala s manestrom,mislila sam da i drugi toliko cekaju.. Ja se u 8 i pol prijavim i u 9 sam gotova u principu..najduze cekam tamo kod sestre u biti...znaci ovo je jos jedna potvrda da sam dobro izabrala

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kakav je to smajlic tigrical? Jel to da se slazes ili ne slazes?haha..na mobu mi cudno pokazuje smajlice.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Smajlić u šoku...ne slažem se.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sad se vec malo brinem..nesto konkretno ili tvoj dojam?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Osoblje foruma i doktori koji čitaju jedva čekaju da komentiramo... imaš PP.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa naravno da se o vrsti postupka dogovaraš sa svojim dr.I ja sam mogla odmah ići na stimulirani IVF,ali se išlo nekim redom.Inseminacija nije dolazila u obzir,zatim u prirodnom ciklusu,i na kraju će doći stimulirani IVF.Ne znam,svaka žena je za sebe,ja imam redovne cikluse,ovulacije...sve u najboljem redu,sem nažalost,začepljenih jajovovda.
    meni ni najmanje nije svejedno..nije poanta tko će ti izmjeriti folikul na folikulometriji nego je poanta u odlukama o tijeku postupka, protokolu, odgovornosti, otvorenosti doktora za dogovor, brzini kojom se stvari odvijaju.Ja sam mogla odmah ići u stimulirani IVF da sam htjela,a ajd ti to predloži dr S ili čak dr V,sumnjam da će ti to proći..Tvoj će se doktor uvijek više potruditi oko tebe nego netko tko dođe odraditi nešto jer tvog dr nema jer ako ja sjedim kod njega na konzultacijama 45 minuta svaki mjesec i dogovaram i ispitujem sve i svašta onda on nije prema meni isti kao neki drugi dr kojeg vidim na 5 minuta s vremena na vrijeme....i kakav su oni tim kada meni moj dr propiše estrofem da mi zbog tankog endometrija ne propadne postupak, a drugi dr nakon toga kaže da to ne smijem piti pa pod cijenu toga da mi propadne postupak..ili ja nakon neuspjele punkcije od svog dr normalno dobijem duphaston da dobijem mestruaciju da mogu čim prije opet u postupak, da ne čekam svoj ludi ciklus,jer čovjek razmišlja i o tome, a jedna cura neleti na dr S na zamjeni u toj istoj situaciji i ne dobije duphaston ni ništa, a ciklusi joj po 3 mjeseca..a da je bio njen dr normalno bi joj propisao, kao i meni..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    Osoblje foruma i doktori koji čitaju jedva čekaju da komentiramo... imaš PP.
    Hvala, partibrejkeru.
    Samo bih dodala da je ovo demokratski forum, svatko ima pravo veličati svog doktora!
    Isto važi i za blaćenje, dok imate dokaze...hvaliti možete i bez dokaza, to nije utuživo

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    koliko ja znam za ženu je dobro da prođe 4 do 6mj. između stimuliranih postupaka. To ovisi i kako žena podnese stimulaciju. Nadam se da ce ti jos netko odgovorit. Racunaj da mozes dobit i vise zaleđenih embrija pa bi poslije stim. isla u FET.
    Ovo je stara škola, kod nas je još uvijek popularno svima govoriti da je potrebno pola godine da se tijelo oporavi od stimulacije a to je jako individualno. Onima s hiperom sigurno je, možda i duže, ali low responderima je npr. dovoljno i jedan mjesec. Dakle, imamo faktor ženskog podnošenja stimulacije, i faktor liječničkog stava...u svakom slučaju, teško je ovako unaprijed procijeniti.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni ni najmanje nije svejedno..nije poanta tko će ti izmjeriti folikul na folikulometriji nego je poanta u odlukama o tijeku postupka, protokolu, odgovornosti, otvorenosti doktora za dogovor, brzini kojom se stvari odvijaju.Ja sam mogla odmah ići u stimulirani IVF da sam htjela,a ajd ti to predloži dr S ili čak dr V,sumnjam da će ti to proći..Tvoj će se doktor uvijek više potruditi oko tebe nego netko tko dođe odraditi nešto jer tvog dr nema jer ako ja sjedim kod njega na konzultacijama 45 minuta svaki mjesec i dogovaram i ispitujem sve i svašta onda on nije prema meni isti kao neki drugi dr kojeg vidim na 5 minuta s vremena na vrijeme....i kakav su oni tim kada meni moj dr propiše estrofem da mi zbog tankog endometrija ne propadne postupak, a drugi dr nakon toga kaže da to ne smijem piti pa pod cijenu toga da mi propadne postupak..ili ja nakon neuspjele punkcije od svog dr normalno dobijem duphaston da dobijem mestruaciju da mogu čim prije opet u postupak, da ne čekam svoj ludi ciklus,jer čovjek razmišlja i o tome, a jedna cura neleti na dr S na zamjeni u toj istoj situaciji i ne dobije duphaston ni ništa, a ciklusi joj po 3 mjeseca..a da je bio njen dr normalno bi joj propisao, kao i meni..
    Xčina na ovo!
    I meni se jako rijetko dešavalo da mog doktora nema, ali bit će da to ovisi o doktoru; jedan vječito visi tamo, drugo dvoje malo rjeđe (možete pogađati tko je tko ) eto to je moje iskustvo.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Xčina na ovo!
    I meni se jako rijetko dešavalo da mog doktora nema, ali bit će da to ovisi o doktoru; jedan vječito visi tamo, drugo dvoje malo rjeđe (možete pogađati tko je tko ) eto to je moje iskustvo.
    Ajde da i ti pohvalis svog doktora!!!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ajde da i ti pohvalis svog doktora!!!
    Je je, ajde nije loš...skoro k'o tvoj

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

argente,mozda je tvoj dr stalno na humanoj jer mu ne trebaju pare pa ne preferira nocne smjene kao taj drugi kojeg cesce nema

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne, nije to.. Nas dr. je stvarno super, a radi i privatno pa si i tamo zaradi nesto :p

Kako god ako beba br. 2 ne dođe prirodno opet cu k njemu

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

a istina je to što kažeš..sve ovisi o reakciji osobe..Ali stvarno mislim da bi 2-3 mjeseca bilo dosta osim u slučaju neke gadne hiperstimulacije..i još u međuvremenu otić u saunu par puta izbacit to sve iz sebe..
    mene je samo zanimalo da li su oni ful strogi oko toga tipa da imaju baš pravilo da mora proći točno određeni broj mjeseci..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ovo se odnosi argente na tvoj post, zaboravila sam staviti citat..

Nera29 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

malo ne pratim i propustim sesiju hvaljenja doktora a bas sam htjela rec da je moj super

red pepper sve ovisi o tvojoj reakciji na stimulaciju i o tome kako se osjecas nakon toga, pa se prema tome odreduje koliko je najbolja pauza, doktor ce te pitati i kako se osjecas i da li si spremna sad ili bi jos malo pauze, bitno je da se ti osjecas ok sama sa sobom, nemoj forsirati ako ti treba jos mjesec da ti se organizam vrati na sebe, mjesec dva simo tamo ionako nista ne znace kad sve pogledamo...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Nera29 prvotno napisa Vidi poruku
    malo ne pratim i propustim sesiju hvaljenja doktora a bas sam htjela rec da je moj super

red pepper sve ovisi o tvojoj reakciji na stimulaciju i o tome kako se osjecas nakon toga, pa se prema tome odreduje koliko je najbolja pauza, doktor ce te pitati i kako se osjecas i da li si spremna sad ili bi jos malo pauze, bitno je da se ti osjecas ok sama sa sobom, nemoj forsirati ako ti treba jos mjesec da ti se organizam vrati na sebe, mjesec dva simo tamo ionako nista ne znace kad sve pogledamo...
    a šta se ima neke dugoročnije nuspojave od tih lijekova?ja sam nekako mislila da nuspojave traju dok se hormoni uzimaju i da je drugi mjesec već sve normalno. Naravno osim ako dođe do hiperstimulacije što ne vjerujem da će se desiti sa predviđenim sredstvima od hzzo-a..

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dugorocnija nuspojava bi bila cista npr.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Dugorocnija nuspojava bi bila cista npr.
    a da li cista nastaje od nekog folikula koji nije punktiran jer nije bio dovoljne veličine ili nekako drugačije? Da li ciste same odu ili treba terapija ili ne daj Bože operacija?Nikad nisam imala cistu na jajnicima pa nemam pojma ništa..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Novost-danas vadila hormone i markere...predala uputnicu teti sestri na humanoj...i drugi tjedan konzultacije..još ne znam točan datum...ali brzo

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Klomifeni vole napravit cistu. Svi folikuli se moraju ispunktirati. A cista...ili ode sama (pukne u slijedecem ciklusu) ili dobijes tablete (obicno Duphaston) ili zavrsis na operaciji. Nema pravila. Ja sam imala sve tri opcije.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Aerin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, nije to.. Nas dr. je stvarno super, a radi i privatno pa si i tamo zaradi nesto :p

Kako god ako beba br. 2 ne dođe prirodno opet cu k njemu
    haha kako branite svog doktorića. Kao da sam u osinje gnijezdo takla.
    Taj vaš doktor je mene najvećeg pesimistu na svijetu skoro uvjerio da će mi postupak sto posto uspjeti i da sam sto posto trudna. I onda sam se samo duplo više razočarala i duplo mi je teže palo kad sam skužila da naravno niš od toga..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Klomifeni vole napravit cistu. Svi folikuli se moraju ispunktirati. A cista...ili ode sama (pukne u slijedecem ciklusu) ili dobijes tablete (obicno Duphaston) ili zavrsis na operaciji. Nema pravila. Ja sam imala sve tri opcije.
    Cista boli ili se samo vidi na ultrazvuku? Meni nije punktirao neke manje folikule kad sam bila na klomifenu koliko mi se čini..nadam se da me neće još i to zakačiti..u biti bolje da ništa više ne pitam jer što više pitam više saznajem..bolje da živim u neznanju

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eeee, vidis da je ipak bilo pozitivnih pomaka - najveci pesimista na svijetu se bar malo pokolebao i vjerovao u dobro!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cista boli ili se samo vidi na ultrazvuku? Meni nije punktirao neke manje folikule kad sam bila na klomifenu koliko mi se čini..nadam se da me neće još i to zakačiti..u biti bolje da ništa više ne pitam jer što više pitam više saznajem..bolje da živim u neznanju
    Oboje! Moze i bolit, moze ti kasnit M, a moze se vidjet tek na utz. Bolje se informirati, naravno! Ali ti ides iz granice u granicu - ŠBBKBB! Pusti sve moguce nuspojave, tko kaze da ces ih imat. Ti si imala tanak endo i prazne folikule za koje tvrdis da su od Klomifena a ja sam imala puno lijepih folikula i JS i debel endo ali pobrala cistu. Ajde opustenije!

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ili ti je maknu za vrijeme punkcije (ja bila u OA)

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Eeee, vidis da je ipak bilo pozitivnih pomaka - najveci pesimista na svijetu se bar malo pokolebao i vjerovao u dobro!
    i onda pao na pod ko trula kruška
    ne volim kad se načme moj pesimizam jer mi je to obrambeni mehanizam koji mi olakšava život jer kad očekuješ loše,a ispadne dobro nemaš pojma koja je to neočekivana sreća, a kad je loše nema razočarenja jer sam to i očekivala...

Stranica 8 od 72 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •